Skip to main content

ΑΠ΄ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ BEST SELLER! Καλοκαίρι 2020 από 795,00

Δώρο: 3 μοναδικές κρουαζιέρες σε Αλόννησο, Παξοί – Αντίπαξοι, Μπλε Σπηλιές και Κεφαλονιά, Ιθάκη, Μεγανήσι, Σκορπιό.

Δώρο: 3 γεύματα στο ξενοδοχείο Portaria Hotel 4*, στην Πορταριά και στο Epirus Hotel 5*, στα Ιωάννινα.   

Αναχωρήσεις: 22 Ιουλίου, 05, 12, 19 Αυγούστου & 02, 16 Σεπτεμβρίου 2020

12 ημέρες

Μαντούδι, Σκόπελος, Κρουαζιέρα Αλόνησσος, Σκιάθος, Βόλος, Πορταριά, Μετέωρα, Μέτσοβο, Ιωάννινα, Σύβοτα, Πάργα, Πρέβεζα, Γύρος Παξοί-Αντίπαξοι, Μπλε Σπηλιές, Λευκάδα, Νυδρί, Κρουαζιέρα Ιονίου (Πόρτο Κατσίκι, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Μεγανήσι, Σκορπιό), Παραλία Αμμουδιά, Νεκρομαντείο, Πηγές Αχέροντα, Νικόπολη (Μουσείο & Αρχαιολογικός Χώρος, Ζάλογγος, Μεσολόγγι)

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΑΝΤΟΥΔΙ - ΣΚΟΠΕΛΟΣ

Συγκέντρωση στο σημείο συνάντησης για την αναχώρηση μας για το Μαντούδι Ευβοίας με σκοπό την επιβίβαση μας στο πλοίο με προορισμό το λιμάνι της Σκοπέλου. Άφιξη στο λιμάνι και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές :  Prince Stafilos Hotel 4*.

Διατροφή : -

 

2η μέρα: ΣΚΟΠΕΛΟΣ - ΧΩΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για να γνωρίσουμε την Χώρα της Σκοπέλου. Τα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί κανείς στη Σκόπελο είναι αμέτρητα. Η ξενάγηση μας θα ξεκινήσει από την Χώρα της όμως. Οι στάσεις μας θα περιλαμβάνουν το λαογραφικό μουσείο, το σπίτι του λογοτέχνη Παύλου Νιρβάνα, το μοναστήρι του Αγίου Ρηγίνου, την εκκλησιά της Παναγιάς του Πύργου για να καταλήξουμε στο Ενετικό Κάστρο των Γκύζη. Άλλο σημαντικό σημείο της διαδρομής μας είναι τα εργαστήρια των παραδοσιακών καλλιτεχνών του νησιού, που δουλεύουν εδώ και αιώνες τον πηλό, το ξύλο, το γυαλί και το μέταλλο. Ολοκληρώνοντας την περιήγηση μας θα επισκεφτούμε τα όμορφα μαγαζιά λαϊκής τέχνης με χειροποίητα κεραμικά, κοσμήματα, ρούχα αλλά και διακοσμητικά αντικείμενα με χρόνο για ψώνια. Στη συνέχεια θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα  είναι ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : Prince  Stafilos Hotel 4*.

Διατροφή : Πρωινό.

 

3η μέρα: ΣΚΟΠΕΛΟΣ – ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Συγκέντρωση και αναχώρηση για τον γύρο του νησιού. Πρώτη μας στάση, αρχικά, βρίσκεται σε απόσταση 18 χλμ. Από τη Χώρα, μια από τις ομορφότερες και δημοφιλείς παραλίες της Σκοπέλου, τον Πάνορμο, όπου θα έχουμε χρόνο για το μπάνιο μας. Ο Πάνορμος χαρακτηρίζεται ως ένας μεγάλος και απάνεμος κόλπος με βοτσαλωτή ακτή και κρυστάλλινα νερά και αμέτρητα εστιατόρια. Στη συνέχεια λίγο πριν φτάσουμε στη Γλώσσα, θα συναντήσουμε ένα δρόμο που οδηγεί στο εκκλησάκι του Αι Γιάννη στο Καστρί. Το εκκλησάκι βρίσκεται στην Κορυφή ενός βράχου ύψους περίπου 100μ. και για να φτάσει κανείς πρέπει να ανέβει περίπου 106 σκαλοπάτια λαξευμένα πάνω στο βράχο. Οι μικρές, μοναχικές σχεδόν παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά ανάμεσα στα γκρίζα βράχια προσθέτουν μια ακόμη νότα ομορφιάς στην περιοχή. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον δεύτερο μεγαλύτερο οικισμό του νησιού, τη Γλώσσα. Βρίσκεται βορειοδυτικά του νησιού και είναι χτισμένη στο λόφο πάνω από το λιμάνι του Λουτρακίου με υπέροχη θέα. Απέχει 32 χλμ. Από την πόλη της Σκοπέλου και έχει 1195 κατοίκους. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το χωριό Νέο Κλήμα χτισμένο κάτω ακριβώς από το δάσος του Βαθιά στο βουνό Δέλφη και δίπλα στη θάλασσα. Εδώ, σε αυτήν την πευκόφυτη, μαγευτική περιοχή με την πανέμορφη αμμουδιά του Χόβολου και τις υπέροχες αποχρώσεις των νερών της, θα απολαύσουμε τον μεσημεριανό μας καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : Prince Stafilos Hotel 4*.

Διατροφή : Πρωινό.

 

4η μέρα: Προαιρετική εκδρομή στην Αλόννησο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ημερήσια κρουαζιέρα στην Αλόννησο με το Sporades Queen I το μοναδικό στην Σκόπελο με γυάλινη καρίνα. Όπου και θα γνωρίσουμε την μαγεία του Θαλάσσιου Πάρκου. Ξεκινάμε μια υπέροχη ημέρα πλέοντας προς την Αλόννησο και τις πύλες του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Β. Σποράδων.  Πρώτη μας στάση είναι το Πατητήρι το λιμάνι της Αλοννήσου, όπου παραμένουμε για 2 ώρες.  Εκεί μπορεί κανείς να επισκεφτεί το μουσείο της Αλοννήσου και το κέντρο ενημέρωσης για την προστασία της Μεσογειακής φώκιας.  Επιπλέον πραγματοποιείται προαιρετική εκδρομή με λεωφορείο στην Παλιά Χώρα του νησιού.  Πρόκειται για ένα αμφιθεατρικό παραδοσιακό οικισμό που έχει διατηρηθεί αναλλοίωτος στον χρόνο και έχει αναδειχθεί ως το πλέον όμορφο αξιοθέατο του νησιού.  Κατόπιν, αναχωρούμε για την δεύτερη στάση μας, τον Άγιο Δημήτριο, μια από τις πιο όμορφες και οργανωμένες παραλίες του νησιού για το πρώτο μπάνιο της ημέρας και ατελείωτες βουτιές, για 2 ώρες. Επόμενη στάση μας και παραμονή επίσης 2 ωρών, θα έχουμε στον Λεφτό Γιαλό.  Πρόκειται για μια ακόμη υπέροχη και οργανωμένη παραλία για το δεύτερο μπάνιο μας της ημέρας.  Στον Λεφτό Γιαλό θα βρείτε αρκετές ψαροταβέρνες για φαγητό, οι περισσότερες μάλιστα με σπιτικό αλοννησιώτικο φαγητό  καθώς και ολόφρεσκα ψάρια από τα καΐκια της περιοχής.  Κατόπιν κάνουμε μια βόλτα στο Θαλάσσιο Πάρκο και τα υπόλοιπα ερημονήσια, Περιστέρα, Δύο Αδέρφια, Σκάντζουρα, Άγιος Γεώργιος και άλλα μικρότερα όπου στις ακτές και τα απόκρημνα βράχια τους φωλιάζουν επίσης και σπάνια θαλασσοπούλια, όπως ο αιγαιόγλαρος, οι θαλασσοκόρακες, οι μύχοι, οι αρτέμιδες και οι απόδημοι μαυροπετρίτες, καθώς και τα αγριοκάτσικα της περιοχής. Συνήθως στην διαδρομή συναντούμε δελφίνια, τα οποία φιλικά πλησιάζουμε με το σκάφος και παίζουν γύρω από αυτό ή άλλες φορές μας συναγωνίζονται στην ταχύτητα, καθήμενα παραπλεύρως  της πλώρης μας. Κατά την διάρκεια του πλου θα κάνουμε επίσης σύντομες στάσεις για ξενάγηση και φωτογραφίες από το σκάφος στα παραλιακά χωριά της Αλοννήσου, το Κοκκινόκαστρο, την Βότση, τα Καλαμάκια, τον Ρουσούμ Γιαλό, στις θαλάσσιες σπηλιές και θα παρατηρήσετε το βυθό από την γυάλινη καρίνα του σκάφους μας. Επιστροφή στο χώρο του ξενοδοχείου.

Διαμονή & παροχές : Prince Stafilos Hotel 4*.

Διατροφή : Πρωινό.

 

5η μέρα: ΣΚΟΠΕΛΟΣ – ΣΚΙΑΘΟΣ ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ – ΒΟΛΟΣ – ΠΟΡΤΑΡΙΑ

Πρωινό στο χώρο του ξενοδοχείο,  αφού αποχαιρετήσουμε την καταπράσινη Σκόπελο επιβιβαζόμαστε στο καράβι με προορισμό την κοσμοπολίτικη Σκιάθο. Άφιξη στο γραφικό λιμάνι του κατάφυτου νησιού, όπου και θα ανακαλύψουμε πολλούς από τους θησαυρούς που κρύβει. Πρώτη μας επίσκεψη το σκιαθίτικης αρχιτεκτονικής, αρχοντικό του σπουδαιότερου νεοέλληνα λογοτέχνη, Παπαδιαμάντη. Στο περιποιημένο χώρο, της τελευταίας κατοικίας του «Αγίου των Ελληνικών γραμμάτων», θα έχουμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε πολλά από τα προσωπικά του αντικείμενα όπως την πένα και το μελανοδοχείο που χρησιμοποιούσε για να γράψει τα διηγήματα και τα ποιήματά του. Στην συνέχεια, θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Ο μεγαλοπρεπής μικρός ναός, με το όμορφο καμπαναριό του,  δεσπόζει σε λόφο προσφέροντας υπέροχη πανοραμική θέα στο λιμάνι της Σκιάθου. Ο γύρος του νησιού ξεκινά με την αμμουδερή, οργανωμένη παραλία Κουκουναριές. Τα δροσερά γαλαζοπράσινα νερά της, με την χρυσαφένια αμμουδιά σε συνδυασμό με την πανδαισία του πράσινου συνθέτουν ένα παραδεισένιο σκηνικό. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε χαλαρωτικές στιγμές στα κρυστάλλινα νερά, του απαράμιλλης ομορφιάς  όρμου.  Επόμενη στάση μας, η ιερή μονή Ευαγγελιστρίας. Το απόκρημνο, πέτρινο μοναστηριακό συγκρότημα με την απερίγραπτη ομορφιά ορθώνεται αγέρωχο και επιβλητικό ενώ το εσωτερικού του ναού, μας προκαλεί δέος και κατάνυξη. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και καφέ στο παραδοσιακό καφενείο της μονής. Επιβίβαση στο καράβι και απόπλους με προορισμό τον Βόλο. Άφιξη στη φημισμένη πόλη του Βόλου. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε την βόλτα μας στην πανέμορφη παραλία του Βόλου και να γευτούμε παραδοσιακούς τοπικούς μεζέδες και θαλασσινά στα ξακουστά τσιπουράδικα της πόλης. Άφιξη στη γραφική Πορταριά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : Portaria Hotel 4*

Διατροφή : Ημιδιατροφή.                                                  

 

6η μέρα: ΠΟΡΤΑΡΙΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο  και μικρή ξενάγηση σε ένα από τα χωριά του βουνού των Κενταύρων, τη γοητευτική  Πορταριά. Παλιά αρχοντικά (δείγματα της Πηλιορείτικης  αρχιτεκτονικής), βρύσες με γάργαρα νερά και πλατάνια πάνω στη κεντρική πλακόστρωτη πλατεία, συνθέτουν το σκηνικό της. Στην συνέχεια, παίρνουμε τον δρόμο για τα απόκοσμης ομορφιάς Μετέωρα που αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO ως ένα ιδιαίτερης σημασίας πολιτιστικό και φυσικό αγαθό. Η επίσκεψή μας αποκτά θρησκευτικό αλλά και ιστορικό ενδιαφέρον, τα Μετέωρα είναι ένας από τους μεγαλύτερους προορισμούς προσκυνήματος, τόποι ελπίδας με συνεχή  παρουσία από την εποχή της εγκατάστασης των πρώτων ασκητών μέχρι και σήμερα. Από τις τριάντα αυτές μονές οι έξι λειτουργούν έως σήμερα και προσδίνουν ένα αίσθημα δέους και μεγαλοπρέπειας με τα επιβλητικά μοναστήρια της Μονής Αγίου Στεφάνου, τη Μονή Βαρλάαμ, τη Μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά, το Μεγάλο Μετέωρο, τη Μονή Αγίας Τριάδας και τη Μονή Ρουσσάνου. Άξιο θαυμασμού το λιτό εσωτερικό τους, με τις πανέμορφες τοιχογραφίες τους, που διατηρήθηκαν στα βάθη των αιώνων παρά τις καταστροφές και τις λεηλασίες που δέχθηκαν. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στο ορεινό, πανέμορφο Μέτσοβο. Χτισμένο σε υψόμετρο 1200 μέτρων ανάμεσα σε ένα εντυπωσιακό τοπίο γεμάτο πράσινο, το γραφικό Μέτσοβο παρά την αυξημένη επισκεψιμότητά του  δεν χάνει τον αναλλοίωτο παραδοσιακό του χαρακτήρα. Εκεί, θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε νοστιμότατα ψητά, σε μία από τις παραδοσιακές ταβέρνες, που η μυρωδιά τους μας συνεπαίρνει με το που φτάσουμε στην ορεινή πολιτεία, αλλά και να χαρούμε το φυσικό κάλλος που απλώνεται μπροστά μας. Άφιξη αργά το απόγευμα στη πόλη των Ιωαννίνων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : Epirus Palace 5*

Διατροφή : Ημιδιατροφή.

 

7η μέρα: ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΠΟΛΗ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - ΝΗΣΙ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ – ΚΑΣΤΡΟ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα αφιερώσουμε την μέρα στις ομορφιές που κρύβει η μαγική πόλη των Ιωαννίνων. Θα επισκεφτούμε το εκπληκτικό σπήλαιο Περάματος, ένα από τα ομορφότερα και το δεύτερο σε σειρά, μεγαλύτερο της χώρας μας. Μέσα από μία εκπληκτική διαδρομή θα θαυμάσουμε το θαύμα της φύσης με τους φωτισμένους σταλαγμίτες και σταλακτίτες και θα ενημερωθούμε πλήρως για την ιστορία του, μια εμπειρία που θα κερδίσει σίγουρα μικρούς και μεγάλους. Στην συνέχεια, θα επισκεφθούμε το «νησί χωρίς όνομα» που δίνει ανάσα στη λίμνη της Παμβώτιδας με τους μύθους και τις παραδώσεις που το συνοδεύουν. Θα πάρουμε το καραβάκι το οποίο θα βρούμε στην αισθαντική προκυμαία κάτω από τα τείχη της ζωντανής καστροπολιτείας και σε μόλις δέκα λεπτά θα είμαστε εκεί. Το νησάκι της Παμβώτιδας μας καλωσορίζει στο δικό του παλμό, περιτριγυρίζεται από πλούσια βλάστηση, αγριολούλουδα και άλλα φυτά που ξεδιπλώνονται δεξιά και αριστερά. Μπορείτε να περιηγηθείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια του και να δοκιμάσετε στις ταβέρνες του νησιού, καραβίδες και βατραχοπόδαρα. Τα παραδοσιακά πιάτα των Ιωαννίνων, αγνάντι στο γαλάζιο του ουρανού που καθρεπτίζει στη λίμνη. Στο νησί έχουμε ακόμη την δυνατότητα για  προσκύνημα στη μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, στην άκρη του οικισμού, όπου εκτελέστηκε ο θρυλικός Αλή Πασάς. Αμέσως μετά την μικρή μας κρουαζιέρα θα κάνουμε στάση στο οχυρωμένο κάστρο των Ιωαννίνων. Βρίσκεται στην παλιά πόλη, χτισμένο στο νοτιοανατολικό άκρο της, που εκτείνεται μέχρι τη μικρή βραχώδη χερσόνησο η οποία εισχωρεί στη λίμνη της Παμβώτιδας. Εκεί, θα θαυμάσουμε έναν από τους πιο γνωστούς πύργους του Θωμά, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση δεξιά της σημερινής κεντρικής πύλης αλλά και τον Πύργο του Βοημούνδου. Η καστρινή πολιτεία που χωρίζεται στη βορειοανατολική και νοτιοανατολική Ακρόπολη, η δεύτερη με την δική της πέτρινη πύλη, διαθέτει πολλά ακόμη ιστορικά σημεία και μνημεία. Το Ιτς Καλέ με την απερίγραπτη θέα και την οθωμανική αρχιτεκτονική, το Βυζαντινό μουσείο που φιλοξενεί ευρήματα και κειμήλια από την  Παλαιοχριστιανική περίοδο έως και τους νεότερους χρόνους, αλλά και το Θησαυροφυλάκιο, είναι μόνο μερικά από αυτά που θαυμάσουμε κάνοντας μια μεγάλη ιστορική αναδρομή. Ελεύθερος χρόνος για να ανακαλύψετε μόνοι σας την υπόλοιπη παραμυθένια πόλη και να απολαύσετε την νυχτερινή ζωή της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : Epirus Palace 5*

Διατροφή : Ημιδιατροφή.

8η μέρα ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΣΥΒΟΤΑ - ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση από την παραμυθένια πόλη των Ιωαννίνων. Με προορισμό την ρομαντική Πρέβεζα. Θα κάνουμε στάση στα σαγηνευτικά Σύβοτα και θα γνωρίσουμε τον παραθαλάσσιο καταπράσινο οικισμό τους. Τα πανέμορφα Σύβοτα συνδυάζουν πράσινο που δεν χορταίνεις να κοιτάς με εξωτικές παραλίες και γαλάζια κρυστάλλινα νερά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε, που η απερίγραπτη ομορφιά τους είναι τόσο φημισμένη και γνωστή ως «η Καραϊβική της Ελλάδας». Θα περάσουμε ελεύθερο χρόνο στην οργανωμένη παραλία Μέγα Άμμος και θα απολαύσουμε το μπάνιο μας σε αυτό το μαγευτικό σκηνικό που έχει συνθέσει η φύση για εμάς. Στην συνέχεια, μπορείτε να γευματίσετε σε μία από τις ταβέρνες αγναντεύοντας την εξαιρετική θέα, πλάι στην θάλασσα. Άφιξη αργά το απόγευμα, στην πόλη της Πρέβεζα όπου και θα περάσουμε οδικώς μέσα από τα στενά της, ώστε να πάρουμε μια γεύση από την όμορφη πόλη της Ηπείρου με τις πολλές αντιθέσεις.

Διαμονή & παροχές : Preveza City 3*

Διατροφή : Πρωινό.

9η μέρα ΠΡΕΒΕΖΑ – ΠΑΡΓΑ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ  ΠΑΞΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ – ΠΑΡΓΑ - ΠΡΕΒΕΖΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την καταπράσινη Πάργα. Από εκεί ξεκινά η μαγική κρουαζιέρα στους παραμυθένιους Παξούς, παίρνοντας το καραβάκι από το λιμανάκι της Πάργας.  Σύμφωνα με τον μύθο ο Ποσειδώνας απέσπασε ένα κομμάτι από το νησί της Κέρκυρας και δημιούργησε τον μικρό, επίγειο παράδεισο για να ζήσει τον έρωτα του με την Νηρηίδα Αμφιτρίτη. Έχοντας τον καιρό πάντα με το μέρος μας και ενώ έχουμε απολαύσει το δροσερό αεράκι της θάλασσας του Ιουνίου, καταφθάνουμε σε μόλις μία ώρα, στο Λογγό ένα από τα μικρότερα χωριουδάκια που συνθέτουν το πανέμορφο νησί των Παξών. Περνώντας, βλέπουμε τις  διάσημες ταβέρνες του,  αλλά και τα τοπικά μπαράκια, που διαθέτουν ένα ξεχωριστό επτανησιακό  στυλ, ενώ τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά του, μας αιχμαλωτίζουν με την ομορφιά τους. Στη συνέχεια, φτάνουμε στη Λάκκα με το φυσικό λιμάνι της, είναι ένα απάνεμο αγκυροβόλι με παραδοσιακό παραθαλάσσιο οικισμό. Στη Λάκκα θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε σε μία από τις δαντελωτές παραλίες της με τα τιρκουάζ, ζεστά νερά τα οποία  θα μας μαγέψουν, από την πρώτη στιγμή που θα φτάσουμε εκεί. Επόμενη στάση μας, οι ξακουστές μπλε σπηλιές με τα σμαραγδένια νερά τους. Οι γκρεμοί, με τις κοφτερές άκρες που μοιάζουν με πύργους είναι γεμάτοι από αυτές σε όλες τις γωνιές των Παξών. Εμείς, θα επισκεφτούμε τρεις από τις πιο διάσημες σπηλιές την Υπαπαντή, το Γαλάζιο και τον Ορθόλιθο, οι οποίες σαν μεγάλες αίθουσες, ντυμένες στα μπλε συνδέονται η μία με την άλλη αρμονικά και μας χαρίζουν ρίγη με την άγρια ομορφιά τους. Η κρουαζιέρα συνεχίζεται με μία μικρή βόλτα στους Αντίπαξους με τις ρηχές παραλίες με τις χρυσαφένιες απέραντες αμμουδιές. Εκεί, θα έχουμε χρόνο για μια τελευταία βουτιά στα καταγάλανα νερά του  Βουτούμη, που λάμπουν σαν το εσωτερικό ενός κογχυλιού. Λίγο πριν το τέλος της κρουαζιέρας μας, έχοντας ολοκληρώσει τον γύρο των νήσων Παξοί-Αντίπαξοι, κάνουμε μία επίσκεψη για φαγητό στο κοσμοπολίτικο Γάιο, την πρωτεύουσα των Παξών. Στο μεγαλύτερο οικισμό του νησιού, θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να γευματίσετε σε μία από τις παραδοσιακές ψαροταβέρνες, όπου και θα γευτείτε ολόφρεσκο ψαράκι κυριολεκτικά πλάι στο κύμα. Ακόμη, θα βρείτε πληθώρα μαγαζιών για αγορές τοπικών εδεσμάτων και όσοι επιθυμούν, μπορεί να προλάβουν μια βόλτα στο ονειρικό λιμανάκι του. Πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι προς την Πάργα συνειδητοποιούμε τις σπουδαίες ομορφιές των Παξών, έχοντας την διάθεση να επιστρέψουμε ξανά καθώς το άγριο τοπίο με τους γραφικούς όρμους ανήκει πλέον στην καρδιά μας. Ταξίδι της επιστροφής στην Πάργα και ελεύθερος χρόνος, για να γνωρίσουμε καλύτερα την γαλαζοπράσινη όαση. Αμφιθεατρικά χτισμένη μέσα σε πράσινο καμβά, με τo κάστρο-οχυρό της να δεσπόζει στην άκρη του λόφου, έχετε την δυνατότητα να θαυμάσετε από εκεί, την πανοραμική θέα σε όλη την πόλη της Πάργας αλλά και την  αμμώδη παραλία του Βάλτου. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και βόλτα ώστε να χαθείτε στα παραμυθένια στενά της, με το νησιώτικο αέρα που αποπνέει να σας αγκαλιάζει. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο αργά το βράδυ.

Διαμονή & παροχές : Preveza City 3*

Διατροφή : Πρωινό.

 

10η μέρα ΠΡΕΒΕΖΑ ΝΥΔΡΙ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΙΟΝΙΟΥ (ΛΕΥΚΑΔΑ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΙΘΑΚΗ - ΜΕΓΑΝΗΣΙ – ΣΚΟΡΠΙΟΣ) – ΝΥΔΡΙ – ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το παραλιακό θέρετρο του Νυδρί, στη μοναδική Λευκάδα, από όπου και θα ξεκινήσει η κρουαζιέρα μας στο σαγηνευτικό μπλε του Ιονίου. Πρώτη μας στάση, το Πόρτο Κατσίκι, το οποίο συγκαταλέγεται στη λίστα με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου. Ο μυθικός όρμος διαθέτει ένα απίστευτο βραχώδες τοπίο, που συνδυάζεται άριστα με την λευκή άμμο, δημιουργώντας ένα μαργαριτάρι που σαγηνεύει με την εκπληκτική ομορφιά του και τη καταγάλανη, γαλήνια θάλασσα. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε το διαφανές γιαλό. Συνεχίζουμε για το πολύβουο Φισκάρδο  με τα παστελ αρχοντικά και τις κατακόκκινες σκεπές, συνδυάζει άψογα το μοντέρνο με το παραδοσιακό, σε ένα καταπράσινο τοπίο και μας μεταφέρει μια κοσμοπολίτικη αύρα. Σειρά έχει η σαγηνευτική Ιθάκη το νησί του Οδυσσέα με την ξεχωριστή ομορφιά του, θα μας παρασύρει να ζήσουμε και εμείς το δικό μας “μύθο”. Στο νησί του Καβάφη με τους κατάφυτους κόλπους θα επισκεφτούμε τις Φρίκιες, τον μικρό παραθαλάσσιο οικισμό της περιοχής. Θα περπατήσουμε στο γραφικό λιμανάκι του, θαυμάζοντας τους ανεμόμυλους και το γλυπτό της γοργόνας που κοσμεί το μικρό χωριό ενώ οι κυματόβρεχτες ταβέρνες του θα σας ενθουσιάσουν με τις θαλασσινές νοστιμιές τους. Επόμενη στάση, το Κιόνι, ψαροχώρι της Ιθάκης που συνδυάζει πλούσια βλάστηση και αφροστεφάνωτες ακτές, σας περιμένει να βουτήξετε στα γαλανά νερά του. Συνεχίζουμε την κρουαζιέρα μας στο Μεγανήσι, το μαγευτικό πράσινο τοπίο του είναι ένας καλά κρυμμένος παράδεισος που έχετε την ευκαιρία να τον ανακαλύψετε. Στο ορμητήριο των Τηλεβόων, περιβόητων πειρατών της αρχαιότητας, θα ανακαλύψουμε το σπήλαιο Παπανικολής που είναι το μεγαλύτερο ενάλιο σπήλαιο στον κόσμο και διαθέτει ιστορική και αρχαιολογική σημασία. Το σπήλαιο με τα εντυπωσιακά χρώματα, χρησιμοποιήθηκε κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου ως ορμητήριο του υποβρύχιου Παπανικολής και σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα κατοικούνταν από τους αρχαίους του νησιού. Τελευταίος προορισμός,  ο περιβόητος Σκορπιός. Το νησί του Ωνάση ανήκει στο σύμπλεγμα των Πριγκιποννήσων και μας θυμίζει την αίγλη μιας άλλης εποχής. Το μεγαλείο της φύσης μας ενθουσιάζει, για ακόμη μια φορά, με το πλούσιο πράσινο που περιβάλλει το νησί σε συνδυασμό με τα πρασινογάλανα νερά του, που αλλάζουν χρώματα στους ιριδισμούς του φωτός, δημιουργώντας ένα ασύλληπτο σκηνικό.

Διαμονή & παροχές : Preveza City 3*

Διατροφή : Πρωινό.                                                                            

 

11η μέρα ΠΡΕΒΕΖΑ – ΑΜΜΟΥΔΙΑ – ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ - ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ - ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρωινό στο χώρο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για την παραλία της Αμμουδιάς. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε την αμμουδερή παραλία της, με τις οργανωμένες ξαπλώστρες και τα beach bar ενώ μπορείτε να γευθείτε φρέσκο ψάρι σε οποιαδήποτε ταβέρνα της περιοχής. Επόμενη στάση το νεκρομαντείο του Αχέροντα, χτισμένο σε ομαλό λοφίσκο είναι το μεγαλύτερο ιερό που αφιερώθηκε στον θεό Άδη και εκεί σύμφωνα με τον μύθο βρισκόταν η είσοδος για το βασίλειο του Κάτω Κόσμου. Θα δούμε την υπόγεια κρύπτη, το νεκρομαντείο που αποτελείται από συνεχόμενους διαδρόμους και υπόγειες αίθουσες αλλά και την περίτεχνη κρύπτη που είναι σκαλισμένη πάνω σε βράχο. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας, στις πηγές του Αχέροντα, το μεγάλο φυσικό κάλλος δεν μπορεί να περιγράφει με απλά λόγια. Ο μυθικός ποταμός κατακλύζεται από πληθώρα ιστοριών ενώ οι εκβολές του φτάνουν μέχρι το Ιόνιο Πέλαγος. Το μαγικό τοπίο που δημιουργούν οι πηγές Αχέροντα με τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά, την πλούσια καταπράσινη βλάστηση και τα πανύψηλα βουνά συνθέτουν ένα ονειρεμένο τοπίο. Ελεύθερος χρόνος στην διάθεσή σας για να απολαύσετε τον καφέ σας στο τέλειο σκιερό και δροσερό μέρος, και για του πιο τολμηρούς, η δυνατότητα να βουτήξετε στα κρυστάλλινα νερά του. Επιστροφή στην Πρέβεζα και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : Preveza City 3*

Διατροφή : Πρωινό.

 

12η μέρα ΠΡΕΒΕΖΑ–ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ–ΖΑΛΟΓΓΟ– ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο χώρο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για το ταξίδι της επιστροφής. Πρώτα θα κάνουμε επίσκεψη στο ολοκαίνουριο μουσείο της Νικόπολης, της ομώνυμης αρχαίας πόλης. Το μουσείο χωρίζεται σε δύο αίθουσες και δύο διαδρόμους ενώ τα εκθέματα αφορούν αποκλειστικά την Νικόπολη και τα ευρήματα που βρέθηκαν σε αυτή. Το μουσείο της αρχαίας Νικόπολης περιγράφεται συνοπτικά με μία φράση "Μία Ναυμαχία, μία Πόλη, μία Αυτοκρατορία”. Στο χώρο υποδοχής γίνεται  σύνδεση με τον αρχαιολογικό χώρο όπου παρουσιάζονται συνοπτικά τα κυριότερα γεγονότα, που προηγήθηκαν της ίδρυσής της. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στην αρχαία Νικόπολη που βρίσκεται λίγο πιο έξω από την πόλη της Πρέβεζας και αποτελεί την μεγαλύτερη αρχαία πόλη της Ελλάδας που εκτείνεται σε στρέμματα επί στρεμμάτων. Ο αρχαιολογικός χώρος, περιλαμβάνει εκτός από το Ωδείο και το Θέατρο, δύο παλαιοχριστιανικές βασιλικές με εντυπωσιακά ψηφιδωτά όπως και το μνημείο του Αυγούστου και το στάδιο. Επόμενη στάση, το ιστορικό όρος Ζάλογγο και το μνημείο με τις μαρμάρινες Σουλιώτισσες, από όπου γενναίες έπεσαν στο γκρεμό, μαζί με τα παιδιά τους, προκειμένου να γλυτώσουν από τον τουρκικό ζυγό και τους στρατιώτες του Αλή Πασά, τιμώντας το Έθνος μας. Όσοι επιθυμούν μπορούν να ανέβουν τα 400 σκαλιά από όπου απλώνεται μπροστά στα μάτια μας η υπέροχη θέα σε όλο τον  και τις παραλίες της Πρέβεζας. Επόμενος προορισμός, το αξιοσημείωτο Μεσολόγγι, ένας τόπος ηρώων. Το Μεσολόγγι συνδέεται άμεσα με την επανάσταση του 1821 και την μεγαλοπρεπή έξοδό του, που αποτελεί σημείο αναφοράς της ιστορίας. Στην πανοραμική μας ξενάγηση θα δούμε την πέτρινη Πύλη της Εξόδου και τον κήπο των Ηρώων, όπου πολλοί αγωνιστές της επανάστασης έχουν ταφεί. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσετε την πόλη με θέα την λιμνοθάλασσα. Έχοντας αποκτήσει, από το πλούσιο ταξίδι μας, όλες τις μαγικές εικόνες, με τα αρώματα και τα χρώματά του κάθε τόπου δίνουμε υπόσχεση πως θα ανταμώσουμε σύντομα, με νέο προορισμό. Επιστροφή στην Αθήνα, γεμάτη νέες εμπειρίες, πιο κερδισμένοι από ποτέ από το ταξίδι έπος.

Διατροφή : Πρωινό.

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο:                            795€                                                     

Τιμή σε μονόκλινο:                                            1015€                                                               

Παιδική τιμή σε τρίκλινο (μέχρι 12 ετών):    595€

                                        

Περιλαμβάνονται:

  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4* & 5*.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά κατά τη διαμονή στα Γιάννενα και την Πορταριά /Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά στη Σκόπελο και την Πρέβεζα.
  • Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια Μαντούδι-Σκόπελος, Σκόπελος-Σκίαθος, Σκιάθος-Βόλος.
  • Δώρο 3 κρουαζιέρες : Αλόννησος, Μεγάλη κρουαζιέρα Παξών & Μεγάλη κρουαζιέρα Ιονίου(Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Μεγανήσι)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Όλες οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο στόλο λεωφορείων EURO6, ο μοναδικός που διαθέτει ειδική κλιματιστική μονάδα με φυσικό ψυχικό αέρα και φίλτρα ενεργού άνθρακα εντός της καμπίνας, εξασφαλίζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά, την ασφάλειά σας.
  • Έμπειρο αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά.

 

Σημειώσεις :

  • Διαφοροποίηση στη ροή - σειρά των επισκέψεων του προγράμματος , ενδέχεται να γίνει, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη.
  • Για την εξασφάλιση της θέσης σας, στις θαλάσσιες περιηγήσεις των νήσων Παξοί-Αντίπαξοι και κρουαζιέρα Ιονίου, απαιτείται η δήλωση του ενδιαφέροντος στο γραφείο μας, καθώς τηρούνται αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

 

Στις τιμές δεν περιλαμβάνονται φόροι διαμονής και δημοτικοί φόροι. Στην Ελλάδα ο φόρος διαμονής, βάση σχετικού νόμου καταβάλλεται από τον πελάτη απ’ ευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο. Οι τιμές αλλάζουν ανά τύπο ξενοδοχείου και αφορούν την διαμονή του πελάτη σε δωμάτιο/σουίτα ανά διανυκτέρευση. Πιο συγκεκριμένα:

Τύπος Ξενοδοχείου

Τιμές

Ξενοδοχείο 3*:

1.50€

Ξενοδοχείο 4*:

3,00€

Ξενοδοχείο 5*:

 4,00€