Skip to main content

Καταπράσινη Σκόπελος με κρουαζιέρα στην Αλόννησο 1/9/21 απο 265,00

μονο 1/9

 

1η ημέρα: Αθήνα – Μαντούδι – Σκόπελος

Αναχώρηση νωρίς το πρωί και με ενδιάμεσες στάση για καφέ στην Χαλκίδα θα φτάσουμε στην Αγία Άννα στην Βορειανατολική Εύβοια. Ελεύθερος χρόνος για καφέ, μπάνιο και φαγητό και αναχώρηση για το Μαντούδι όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για να μας μεταφέρει στο πιο πράσινο νησί της Ελλάδας, την Σκόπελο. Το πράσινο των πεύκων και των πυκνών δασών σμίγει με το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού δημιουργώντας μία εικόνα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Άφιξη στο ξενοδοχείο διαμονής μας στο κέντρο της πόλης και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο.


2η ημέρα: Περιήγηση Χώρας Σκοπέλου

Μετά το πρωινό μας θα γνωρίσουμε την Χώρα της Σκοπέλου καλύτερα. Τα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί κανείς στην πρωτεύουσα του νησιού είναι αμέτρητα και εμείς θα ξεκινήσουμε σήμερα από τον παραδοσιακό επίσημα χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο οικισμό της Χώρας του νησιού με τις πολυάριθμες εκκλησίες του και τα υπέροχα εκκλησιαστικά μνημεία. Η περιήγηση στα πλακόστρωτα γραφικά σοκάκια της Χώρας και οι στολισμένες με κάθε λογής λουλούδια αυλές, αποτελεί μοναδική εμπειρία. Θα επισκεφτούμε το λαογραφικό μουσείο, το σπίτι του λογοτέχνη Παύλου Νιρβάνα, το μοναστήρι του Αγίου Ρηγίνου, την εκκλησιά της Παναγιάς του Πύργου για να καταλήξουμε στο Ενετικό Κάστρο των Γκύζη. Επίσης θα επισκεφτούμε κάποιο από τα εργαστήρια των παραδοσιακών καλλιτεχνών του νησιού, που δουλεύουν αιώνες τον πηλό, το ξύλο, το γυαλί και το μέταλλο. Η περιήγησή μας θα ολοκληρωθεί με ψώνια που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε στα όμορφα μαγαζιά παραδοσιακής λαϊκής τέχνης με χειροποίητα κεραμικά, κοσμήματα, ρούχα αλλά και διακοσμητικά αντικείμενα. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μας ελεύθερο.


3η ημέρα: Γύρος νησιού

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το γύρο του νησιού. Πρώτα, σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από την Χώρα, θα επισκεφτούμε μια από τις ομορφότερες και πιο δημοφιλείς παραλίες της Σκοπέλου, τον Πάνορμο όπου θα έχουμε και χρόνο για μπάνιο. Ο Πάνορμος είναι ένας μεγάλος, απάνεμος κόλπος με βοτσαλωτή ακτή και κρυστάλλινα νερά και πολλά εστιατόρια. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον δεύτερο μεγαλύτερο οικισμό του νησιού την Γλώσσα. Βρίσκεται βορειοδυτικά του νησιού και είναι χτισμένη στο λόφο πάνω από το λιμάνι του Λουτρακίου με υπέροχη θέα. Απέχει 32 χλμ. από την πόλη της Σκοπέλου και έχει 1195 κατοίκους. Στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο για φαγητό στο επίνειο της Γλώσσας το Λουτράκι όπου είναι και το κύριο λιμάνι του νησιού. Τέλος, θα επισκεφτούμε το χωριό Νέο Κλήμα χτισμένο κάτω ακριβώς από το δάσος του Βαθιά στο βουνό Δέλφη και δίπλα στη θάλασσα. Εδώ, σε αυτήν πευκόφυτη, μαγευτική περιοχή με την πανέμορφη αμμουδιά του Χόβολου και τις υπέροχες αποχρώσεις των νερών της, θα απολαύσουμε τον μεσημεριανό μας καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο.


4η ημέρα: Προαιρετική κρουαζιέρα στην Αλόννησο

Μετά το πρωινό μας και περίπου στις 10:30 θα αναχωρήσουμε από το λιμάνι της Χώρας για μια υπέροχη ημέρα πλέοντας προς την Αλόννησο και τις πύλες του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Βόρειων Σποράδων. Πρώτη μας στάση είναι το Πατητήρι το λιμάνι της Αλοννήσου, όπου παραμένουμε για 2 ώρες. Εδώ μπορούμε να επισκεφτούμε το μουσείο της Αλοννήσου και το κέντρο ενημέρωσης για την προστασία της Μεσογειακής φώκιας. Κατόπιν, αναχωρούμε για την δεύτερη στάση μας, τον Λεφτό Γιαλό, μια από τις πιο όμορφες και οργανωμένες παραλίες του νησιού για το μπάνιο μας. Επόμενη στάση μας και παραμονή επίσης 2 ωρών, θα έχουμε στην Στενή Βάλα. Πρόκειται για ένα γραφικό λιμανάκι, ορμητήριο αρκετών ψαράδων του νησιού και τουριστών προς τα ερημονήσια του Θαλάσσιου Πάρκου. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό σε κάποια από τις πολλές ψαροταβέρνες περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας περίπου στις 18:30. Το βράδυ μας ελεύθερο.


5η ημέρα: Σκόπελος – Μαντούδι – Αθήνα

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στην Χώρα για τα τελευταία μας ψώνια. Το μεσημέρι επιβίβαση στο πλοίο και απόπλου για Μαντούδι. Νωρίς το βράδυ άφιξη στην Αθήνα.

 

 

Οι τιμές ισχύουν με κράτηση έως 30/06 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων. 
  Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 10%

  Τιμή κατ' άτομο

Δωμάτιο 01/09
 Δίκλινο 265 €
3ο άτομο ενήλικας 215 €
3ο άτομο παιδί έως 5 125 €
3ο άτομο παιδί 6 - 12 205 €
Μονόκλινο 365 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Τέσσερεις διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο Aeolos Skopelos 4* στην Χώρα Σκοπέλου
  • Δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες στην πισίνα του ξενοδοχείου
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
  • Το κόστος του πλοίου Μαντούδι – Σκόπελος – Μαντούδι
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Γεύματα & ποτά
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Το κόστος της κρουαζιέρας στην Αλόννησο αξίας 30€ το άτομο
  • Ο φόρος διαμονής αξίας 3€ το δωμάτιο ημερησίως
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.