Skip to main content

Αλπική Ευρυτανία Καρπενήσι Καθαρά Δευτέρα 2023! από 345€

 Αναχώρηση 24-27/2, με πούλμαν, 4 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Κεφαλόβρυσο - Καρπενήσι

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 07:30 με ενδιάμεσες στάσεις, για το μαγευτικό Καρπενήσι. Επίσκεψη στο ιστορικό Κεφαλόβρυσο με το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη, όπου χρόνος για γεύμα δίπλα στα πλατάνια και τα γάργαρα νερά. Αργότερα, εγκατάσταση στο ορεινό ξενοδοχείο της περιοχής το Montana Hotel & Spa 5* σε ονειρική τοποθεσία, σε ύψωμα απέναντι από την πόλη του Καρπενησίου. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Προυσός (Ι.Μ. Παναγίας) - Μεγάλο Χωριό

Μπουφέ πρόγευμα. Ημέρα γεμάτη εικόνες, τοπία, χρώματα αλλά και αγνές γεύσεις μας περιμένει. Διασχίζοντας τα “Ευρυτανικά Τέμπη” θα δούμε τα “πατήματα” της Παναγιάς και μετά θα βρεθούμε στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας. Ξενάγηση και προσκύνημα. Αργότερα, περίπατος στα γραφικά δρομάκια Μεγάλου Χωριού για παραδοσιακά ψώνια και σουβενίρ. Εδώ μην παραλείψετε να γευθείτε και το διάσημο γαλακτομπούρεκο του “Αλέκου”, αλλά και να επισκεφθείτε και υπέροχο το Ιστορικό - Λαογραφικό μουσείο (έξοδα ατομικά). Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο για να απολαύσετε τις ανέσεις του και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Κορυσχάδες - Καρπενήσι - Γοριανάδες - Saloon

Μπουφέ πρόγευμα. Η μέρα μας αρχίζει με περίπατο στον αναπαλαιωμένο παραδοσιακό οικισμό των Κορυσχάδων, με το ιστορικό πρώην σχολείο του χωριού, που σήμερα στεγάζει το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Συνεχίζουμε για την πόλη του Καρπενησίου, όπου χρόνος στην κεντρική πλατεία για βόλτα και ψώνια, γλυκά κουταλιού, τυριά, φημισμένα αλλαντικά αλλά και επίσκεψη στον διατηρητέο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας (17ος αι). Εδώ που κάποτε ήταν ένα μικρό εκκλησάκι, το 1645 ιδρύθηκε από τον Ευγένιο Γιαννούλη τον Αιτωλό η πρώτη σχολή στην Ευρυτανία για ανώτερη μόρφωση, καθώς και σχολεία για κοινά γράμματα. Αργότερα θα βρεθούμε στο χωριό των Γοριανάδων όπου χρόνος για γεύμα σε ένα από τα πιο εκλεκτά εστιατόρια του νομού! Η μέρα μας θα κλείσει με έναν απολαυστικό περίπατο ή ένα ζεστό ρόφημα στο Πάρκο Τουριστικής Ιππασίας & Περιπέτειας Saloon, που βρίσκεται λίγο έξω (4 χλμ) από το Καρπενήσι. Ένα ξύλινο καταφύγιο μέσα στο SALOON PARK, που συνδυάζει την ομορφιά της ελληνικής φύσης και την παράδοση του αμερικανικού νότου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

4η ημέρα: Ιερά Μονή Αγάθωνος - Γοργοπόταμος - Αμφίκλεια - Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ. Αναχώρηση για την Ι. Μ. Αγάθωνος, μία κιβωτό της φύσης με σημαντική θρησκευτική και οικολογική δραστηριότητα. Ξεχωρίζει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με τον βοτανικό κήπο και εκθέματα από τον Εθνικό Δρυμό της Οίτης. Συνεχίζουμε για το Σαρακοστιανό μας γεύμα (έξοδα ατομικά) στο χωριό του Γοργοπόταμου κοντά στην ιστορική γέφυρα με τα κρυστάλλινα νερά και τις ταβέρνες με την παραδοσιακή ρουμελιώτικη κουζίνα. Επόμενος σταθμός μας η Αμφίκλεια όπου θα επισκεφθούμε (έξοδα ατομικά) το εξαιρετικό “Μουσείο Άρτου”. Μέσω Χαιρώνειας, όπου θα δούμε το περίφημο Λιοντάρι (μνημείο των πεσόντων Θηβαίων Ιερολοχιτών), επιστρέφουμε στην Αθήνα.

Τιμή κατ’ άτομο, 24-27/2, με πούλμαν, 4 μέρες

Δίκλινο Standard

345

Δίκλινο Superior

369

3ο άτομο σε Standard

249

3ο άτομο σε Superior

225

3o άτομο έως 6 ετών

145

4o άτομο έως 12 ετών

240

Μονόκλινο

465

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν ως περιγραφή • Διαμονή στο πολυτελές MONTANA HOTEL and SPA 5* • Mπουφέ πρόγευμα και δείπνο στο ξενοδοχείο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός-συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης € 4,00 / δωμάτιο / διανυκτέρευση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων.