Skip to main content

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2023 ΚΥΜΗΣ & ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ! από 180€

Αναχώρηση 25-27/02/2023 & 24-27/2/2023...3,4 μέρες

1η µέρα: Αθήνα - Νέα Στύρα - Κύµη

Αναχώρηση στις 08:30 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για τα Νέα Στύρα στη νότια Εύβοια. Χρόνος για καφεδάκι και μεζεδάκια (έξοδα ατομικά) στις όμορφες ψαροταβέρνες. Συνεχίζουμε για την παραλία της Κύμης όπου εγκατάσταση στο εντυπωσιακό Kymi Palace Hotel 4* και το βράδυ δείπνο μπουφέ με ποτά.

2η µέρα: Ζυθοποιεία SEPTEM - Ι.Μ. Μάντζαρη - Άνω Ποταμιά (Λιοτρίβι Κασομούλη & Αρχ. Συλλογή)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στην πολυβραβευμένη μικροζυθοποιεία “SEPTEM” για θα ξεναγηθούμε στις εγκαταστάσεις της αλλά και γευστικά, ώστε να εντρυφήσουμε στα μυστικά της. Ακολουθεί προσκύνημα στην Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή Μάντζαρη (11 αι) και επίσκεψη στο παλιό λιοτρίβι του Κασομούλη, που έχει αναπαλαιωθεί και διαμορφωθεί ως μουσειακός επισκέψιμος χώρος όπου και θα γνωρίσουμε την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής του λαδιού (εάν και εφόσον είναι ανοιχτό – έξοδα ατομικά). Στη συνέχεια, επίσκεψη στην αρχαιολογική συλλογή της Άνω Ποταμιάς, που περιλαμβάνει τα ευρήματα από τον γειτονικό λόφο Καστρί όπου η ακρόπολη της Αρχαίας Κύμης. Θα περιηγηθούμε στα εκπληκτικά σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού της Άνω Ποταμιάς, από τα παλαιότερα χωριά της περιοχής, η οποία είναι αμφιθεατρικά χτισμένη, με θέα στο πέλαγος και διατηρεί στοιχεία παραδοσιακής νησιώτικης αρχιτεκτονικής! Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ με ποτά και αποκριάτικο πάρτι με Dj.

3η µέρα: Λαογραφικό Μουσείο Παπανικολάου - Ι.Μ. Μεταμόρφωσης Σωτήρος - Καρναβάλι Κύμης

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Γεώργιος Παπανικολάου (Test Pap – έξοδα ατομικά) που στεγάζεται σε υπέροχο νεοκλασικό κτίριο. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα στο είδος του στη χώρα, με συλλογή που αριθμεί περί τα 1600 αντικείμενα. Στη συνέχεια προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (16 αι) κτισμένη στην αγκαλιά ενός κατάφυτου λόφου λίγο έξω από την Κύμη. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και ακολουθεί η γιορτή του Καρνάβαλου στην κεντρική πλατεία σε ένα κάλεσμα γεμάτο κομφετί, σερπαντίνες, μασκαράδες, ξέφρενο χορό, ατέλειωτο τραγούδι και  πολλές πολλές εκπλήξεις! Επιστροφή και το βράδυ δείπνο μπουφέ με ποτά.

4η μέρα: Αυλωνάρι (Βυζαντινή εκκλησία & Γυναικείος Συνεταιρισμός) - Βλάχικος Γάμος στη Θήβα - Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ και επίσκεψη στο Αυλωνάρι για να δούμε την Βυζαντινή τρισυπόστατη εκκλησία (11 αι) και για εκλεκτά ψώνια από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό. Το μεσημεράκι θα μεταβούμε στη Θήβα ώστε να παρακολουθήσουμε το αποκριάτικο δρώμενο, τον ξακουστό βλάχικο γάμο. Με νταούλια, με πίπιζες καθώς και με σκωπτικούς διαλόγους με παλιά βλάχικη προφορά μεταξύ των ‘συμπεθέρων’ του γαμπρού και της νύφης, μεταφέρεται στις μέρες μας η αρχαιότατη Διονυσιακή λατρεία με θεατρικό τρόπο, με τον κυκλικό χορό του «πεθαμένου». Ο πυρήνας της αποκριάτικης τελετής είναι η νύφη και ο γαμπρός. Μας παρουσιάζεται η συνεχής διεργασία της γονιμότητας, που είναι και ο ακρογωνιαίος λίθος της ζωής. Με τους εκκωφαντικούς ήχους της πίπιζας να μας συντροφεύει, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

 

Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί τίποτα από τα αναγραφόμενα.

 

Στο πρόγραμμα της τριήμερης εκδρομής δεν περιλαμβάνεται η 2η μέρα.

 

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

 

3 ΜΕΡΕΣ

25-27/2

4 ΜΕΡΕΣ

24-27/2

Δίκλινο

180

277

3ο άτομο

175

270

3ο άτομο έως 12 ετών

95

140

4ο άτομο έως 13 ετών

155

230

Μονόκλινο

245

355

 

Περιλαμβάνονται: Εκδρομές, μεταφορές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο KYMI PALACE HOTEL 4* • Μπουφέ πρωινό και μπουφέ δείπνο καθημερινά με ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων (ημιδιατροφή με ποτά) και μουσική από Dj το βράδυ του Σαββάτου • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός /Συνοδός • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 3 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων