Skip to main content

ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΟ & το θρυλικό τραινάκι 28η Οκτωβριου 2022 απο 199

ΒΟΛΟΣ - ΠΟΡΤΑΡΙΑ - ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ - ΜΗΛΙΕΣ - ΒΥΖΙΤΣΑ - Μουσείο Πλινθοκεραμοποιείας - Οικία Κοντού (Μουσείο Θεόφιλου) - Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο

28 - 30 Οκτ. Volos Palace 4*

 

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: Ατενίζοντας τα νερά του Παγασητικού, στην καρδιά του Βόλου, με νεοκλασική αρχιτεκτονική, σε ένα περιβάλλον άνεσης και πολυτέλειας, το VOLOS PALACE HOTEL, ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, μαγνητίζει τα βλέμματα των περαστικών και σαγηνεύει τις καρδιές των επισκεπτών του. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλους όσους ταξιδεύουν είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή.

ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ: Τα 72 του δωμάτια υπόσχονται μια ευχάριστη και άνετη διαμονή και είναι όλα εξοπλισμένα με αυτόνομος κλιματισμός, κεντρική θέρμανση, ηχομονωτικά παράθυρα, δορυφορική επίπεδη τηλεόραση, mini-bar, χρηματοκιβώτιο δωματίου, μπάνιο με μαρμάρινη επένδυση και μπανιέρα, στεγνωτήρα μαλλιών, τηλέφωνο, υπηρεσία δωματίου (μέχρι τα μεσάνυχτα).

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ακόμα διαθέτει ευρύχωρο λόμπι με επιβλητικό χώρο υποδοχής όπου επικρατούν το μάρμαρο και το ξύλο, γήινα χρώματα, λεπτά υφάσματα από βελούδο, διακριτικά έπιπλα και χειροποίητα χαλιά να πλαισιώνουν το φωτεινό χώρο. Εστιατόριο με πλούσιο μπουφέ και καφέ-μπαρ με τεράστια παράθυρα που κοιτάζουν στον κήπο και έχουν θέα προς την πόλη του Βόλου, αίθουσες συνεδρίων και δωρεάν Ασύρματο Internet στο χώρο υποδοχής.

 

1η μέρα: Αθήνα - Οικία Κοντού (Μουσείο Θεόφιλου) - Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο - Βόλος

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 με κατεύθυνση την πόλη του Ιάσωνα και των Αργοναυτών, τον Βόλο. Άφιξη και επίσκεψη στην Ανακασιά στο σπίτι-μουσείο Κοντού (είσοδος δωρεάν) με τις τοιχογραφίες του Λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου. Εδώ που κυριαρχεί το χρώμα και η αγνότητα της ψυχής του που κατάφερε να μεταδώσει μέσα από τα έργα τον τρόπο που ο ίδιος έβλεπε τον κόσμο. Και τα κατάφερε. Λίγο πριν το τέλος του, ένιωσε έστω και για λίγο τον θαυμασμό, την επιβράβευση. Του Ελύτη, του Σεφέρη…της Ευρώπης και σήμερα όλου του κόσμου! Συνεχίζουμε για το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο (είσοδος δωρεάν), ένα από τα παλαιότερα της χώρας μας και κεντρικό της Θεσσαλίας, που στεγάζεται στο υπέροχο νεοκλασικό κτήριο του 1909. Θα θαυμάσουμε ευρήματα από όλη τη Θεσσαλία που καλύπτουν το χρονολογικό φάσμα από τη νεολιθική εποχή, όπου ξεχωρίζουν αυτά από τους νεολιθικούς οικισμούς στο Σέσκλο και το Διμήνι, έως τα ρωμαϊκά χρόνια. Χρόνος για γεύμα στα φημισμένα τσιπουράδικα και αργότερα εγκατάσταση στο κεντρικό VOLOS PALACE 4*. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

2η μέρα: Μηλιές - Βυζίτσα - Καλό Νερό (Τραινάκι του Πηλίου)

Μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινά με διαδρομή ως τα Άνω Λεχώνια όπου θα επιβιβαστούμε στο θρυλικό τραινάκι του Πηλίου (έξοδα ατομικά), τον …Μουτζούρη του Evaristo de Chirico που θα μας μεταφέρει μέχρι τις Μηλιές. Αξίζει πραγματικά να κάνει κάποιος αυτή την 90λεπτη διαδρομή ή απλά έχει πολλά να χάσει αν δεν θα την κάνει. Ελισσόμενο μέσα σε οργιώδη βλάστηση, έχοντας δεξιά του τον Παγασητικό κόλπο προσφέρει στον επιβάτη εικόνες σπάνιας ομορφιάς. Η χαμηλή ταχύτητα σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά τεχνικά έργα και χωριά της περιοχής είναι αρκετά για να μας κάνει να απολαύσουμε ένα μεγαλειώδες ταξίδι και να νοιώσουμε την αίσθηση μια άλλης εποχής. Μικρή στάση στην Άνω Γατζέα πριν τον τερματισμό στον ατμοσφαιρικό σταθμό των Μηλέων, με τα σύννεφα του ατμού να γεμίζουν την ατμόσφαιρα καθώς και το μοναδικό σκαπαμέντο της ατμάμαξας, είναι εμπειρίες μοναδικές πλέον στην ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Στις Μηλιές, την πατρίδα του Άνθιμου Γαζή, θα δούμε την ιστορική εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του 1741 και τη δημόσια βιβλιοθήκη, με τα σπάνια χειρόγραφα. Θα συνεχίσουμε για τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό της Βυζίτσας, με τα επιβλητικά αρχοντικά, τα λιθόστρωτα καλντερίμια και την όμορφη θέα στον Παγασητικό. Χρόνος για γεύμα στα Καλά Νερά και επιστροφή για ξεκούραση.

 

3η μέρα: Μουσείο Πλινθοκεραμοποιείας - Μακρινίτσα - Πορταριά - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας αρχίζει με επίσκεψη στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιείας των Αφών Τσαλαπάτα (έξοδα ατομικά). Η γνωριμία σας με την πλινθοκεραμοποιεία γίνεται άμεση με τις μακέτες και το πλούσιο εποπτικό υλικό, αλλά τις εντυπώσεις κερδίζουν τα αντικείμενα της παραγωγικής διαδικασίας όπως βαγονέτα, δεξαμενές αργίλου, τριβεία, πρέσες, κοπτήρες, ξηραντήρια, η επιβλητική κάμινος Hoffmann κ.α. Συνεχίζουμε για το “Μπαλκόνι του Πηλίου” την ξακουστή Μακρινίτσα. Θα περπατήσουμε μέχρι την κεντρική πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, θα ξεδιψάσουμε από τη μαρμάρινη βρύση “Αθάνατο νερό” με τους λιονταρόμορφους κρουνούς. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας και την μοναδική θέα, θα κατευθυνθούμε προς την Πορταριά για προσκύνημα στην Παναγία την Πορταρέα, με χρόνο για περίπατο, γεύμα και σουβενίρ στο κέντρο του πανέμορφου χωριού. Επιστρέφουμε στην Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Σημείωση: Η διαδρομή με το τραινάκι δύναται να γίνει και στην αντίστροφη διαδρομή.

Για την εξασφάλιση των εισιτηρίων για το τραινάκι, δήλωση συμμετοχής με την κράτηση σας.

 

Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • • Διαμονή στο κεντρικό VOLOS PALACE 4* στον Βόλο
  • • Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • • Αρχηγός/Συνοδός
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α.

 Μην παραλείψετε: Να προμηθευτείτε τον διεθνώς βραβευμένο (2 χρυσά αστέρια) Χαλβά Παπαγιαννόπουλου από το εργαστήριο του δίπλα από το Volos Palace!

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά

VOLOS PALACE 4*

3 μέρες

28 - 30 Οκτ.

Δίκλινο θέα πόλη

199

Δίκλινο μερική θέα θάλ.

215

3ο άτομο *

175

Μονόκλινο θέα πόλη

280

Μονόκλινο μερική θέα θάλ.

305

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο δωμάτιο.     

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής: € 3 το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

 

Τιμή  ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση,

με δικό σας μέσον Ι.Χ. (χωρίς εκδρομές) με ημιδιατροφή

VOLOS PALACE 4*

28 - 30 Οκτ.

Ελάχιστος αριθμός διαν/σεων

2

Δίκλινο θέα πόλη

135

Δίκλινο μερική θέα θάλ.

150

3ο άτομο θέα πόλη *

55

Μονόκλινο θέα πόλη

110

Μονόκλινο μερική θέα θάλ.

125

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο δωμάτιο.     

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής: € 3 το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.