Skip to main content

Ανατολική Θράκη και Αδριανούπολη Χριστούγεννα 2019 από 409,00

Αναχωρήσεις : 23/12 

6 ΗΜΕΡΕΣ

1η ημέρα: Αθήνα – Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη

 

Αναχώρηση 06:30 το πρωί από Αθήνα. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στην όμορφη Κομοτηνή. Η σύγχρονη πόλη συνδυάζει διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες, μια και εκεί συμβιώνουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι, καθώς και πρόσφυγες από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, δίνοντας στην Κομοτηνή ξεχωριστό χρώμα και σίγουρα μοναδικές μυρωδιές που αξίζει να γευτεί κανείς! Συνεχίζουμε για την Αλεξανδρούπολη. Άφιξη και τακτοποίηση στο Grecotel Egnatia Alexandroupolis 4*, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αλεξανδρούπολη – Αδριανούπολη

 

Πρωινό και ξεκινάμε για τους Κήπους και τα ελληνοτουρκικά σύνορα, για να περάσουμε στην Ανατολική Θράκη που καταλαμβάνει η Τουρκία με ενδιάμεση στάση στη Γέφυρα των Κήπων που ενώνει δύο χώρες και δύο ιστορικά έθνη. Μετά θα συνεχίσουμε βόρεια, για να φτάσουμε στην Αδριανούπολη (Edirne), η οποία ιδρύθηκε το 125 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Αδριανό και για 92 χρόνια υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γι’ αυτό και στολίστηκε με πολλά τζαμιά, κλειστές αγορές, χαμάμ, πτωχοκομεία και πολλά άλλα. Η κορωνίδα της πόλης είναι το Σελιμιγιέ Τζαμί, από τα ωραιότερα τζαμιά στον κόσμο και μνημείο της UNESCO. Στη συνέχεια, άφιξη στο ξενοδοχείο μας MARGI 5*, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Αδριανούπολη – Μουσείο Υγείας – Αδριανούπολη

 

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε να γνωρίσουμε την πόλη που μας φιλοξενεί, με πρώτη στάση το βραβευμένο Μουσείο Υγείας. Το Μουσείο στεγάζεται σε ένα συγκρότημα κτιρίων, που ίδρυσε ο σουλτάνος Βαγιαζίτ Β΄, για να αποκτήσει η Αδριανούπολη ένα νοσοκομείο. Διαθέτει περίπου 40 αίθουσες και ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει οπτικοακουστικό υλικό με την ιστορία και τα εκθέματα του Μουσείου. Ένα σημαντικό στοιχείο που κάνει ιδιαίτερο το Μουσείο Υγείας είναι η μουσική υπόκρουση από βυζαντινούς αλλά και αραβικούς ήχους που ελκύουν την αίσθηση της ακοής του περιηγητή. Θα συνεχίσουμε για το κέντρο της πόλης, όπου εκεί θα θαυμάσουμε το Σελιμιγιέ Τζαμί, παγκόσμιο μνημείο της UNESCO. Θα δούμε επίσης τα παλιά κτίρια, τον πεζόδρομο με τα μαγαζιά και τις κλειστές αγορές. Πιείτε καφέ, δοκιμάστε τη σπεσιαλιτέ της πόλης που είναι τα τζιέρια (ψιλοκομμένα τηγανητά συκωτάκια) και πολλά ανατολίτικα γλυκά. Χαρείτε την πόλη και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

4η ημέρα: Αδριανούπολη – Ραιδεστός – Αδριανούπολη

 

Πλούσιο πρωινό. Σήμερα θα δούμε μια άλλη όμορφη πόλη της Ανατολικής Θράκης, την παραλιακή Ραιδεστό ή Tekirdaq, όπως την αποκαλούν. Κτίστηκε τον 6ο π.Χ. αιώνα από Σάμιους εποίκους. Ανέπτυξε αξιόλογο πολιτισμό, άκμασε ιδιαίτερα κατά τους βυζαντινούς χρόνους και μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 είχε μεγάλο αριθμό Ελλήνων. Η μεγάλη της παραλία είναι ό,τι πρέπει για βόλτες και στα πολλά εστιατόριά της μπορείτε να δοκιμάσετε  υπέροχα κεφτεδάκια, που είναι η σπεσιαλιτέ της πόλης. Μην ξεχάσετε να πάρετε ρακί Ραιδεστού που είναι ξακουστό. Επιστροφή στην Αδριανούπολη και στο ξενοδοχείο, όπου θα έχετε τον χρόνο να ψωνίσετε από το διπλανό εκπτωτικό χωριό ή να δοκιμάσετε τα χαμάμ, μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Αδριανούπολη – Κάραγατς – Σουφλί – Αλεξανδρούπολη

 

Πλούσιο πρωινό και επίσκεψη στην παλιά Ορεστιάδα, το Κάραγατς, προάστιο της Αδριανούπολης. Με τη Συνθήκη της Λωζάνης και την ανταλλαγή των πληθυσμών, η πόλη παραδόθηκε στους Τούρκους και οι Έλληνες πρόσφυγες έφτιαξαν τη Νέα Ορεστιάδα που γνωρίζουμε. Εκεί θα θαυμάσουμε και τον σταθμό του ξακουστού Οριάν Εξπρές. Θα συνεχίσουμε για τον απαραίτητο συνοριακό έλεγχο και από τις Καστανιές θα φτάσουμε στο Σουφλί, ξακουστό για τα μεταξωτά του, όπου θα επισκεφθούμε και το Μουσείο Μεταξιού, για να μάθουμε την ιστορία του μεταξιού. Σήμερα μάλιστα, λόγω και των εορτών, το γραφείο μας θα προσφέρει δωρεάν μία μοναδική εμπειρία: θα υφάνουμε σε παραδοσιακό αργαλειό στο μοναδικό στην Ελλάδα Εργοστάσιο Μετάξης, και επίσης θα συμμετάσχουμε σε event παραδοσιακού Χριστουγεννιάτικου Σουφλιώτικου εδέσματος/μαγειρικής, με την αρωγή έμπειρης μαγείρισσας. Δεν αποκαλύπτουμε ποιο είναι το σουφλιώτικο χριστουγεννιάτικο φαγητό που θα παρασκευάσουμε (και φυσικά θα γευτούμε, μαζί με κόκκινο κρασί από τοπικό παραγωγό), θα το δούμε όλοι μαζί εκεί! Θα καταλήξουμε στην όμορφη Αλεξανδρούπολη που την αγκαλιάζει το Θρακικό Πέλαγος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Grecotel Egnatia Alexandroupolis 4*, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Αλεξανδρούπολη – Καβάλα – Αθήνα

 

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την κάθοδό μας, με πρώτο σταθμό την όμορφη Καβάλα. Σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης με πλούσια ιστορία. Όμορφη παραλία για βόλτες και καφέ.  Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Την χειμερινή περίοδο ο καιρός αποτελεί έναν αστάθμητο παράγοντα, τον οποίο οφείλουμε να έχουμε υπόψιν μας και να πορευθούμε ανάλογα. Επίσης, λόγω εορτών το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί, χωρίς να παραλειφθεί τίποτα από τα αξιοθέατα.

Highlights

  • Στην Αδριανούπολη βρίσκεται το Σελιμιγιέ τζαμί με τον πιο μεγάλο θόλο του κόσμου. Μεγαλύτερος και από την Αγιά Σοφιά.
  • Για χαμάμ ή μασάζ, συστήνουμε το Σοκολού Mεχμέτ Πασά Xαμάμ. Ανοιχτό για άντρες και γυναίκες, από νωρίς το πρωί (06.30) έως αργά το βράδυ (22.00).
  • Δοκιμάστε τηγανητά συκωτάκια (τζέρια) και κεφτεδάκια που είναι η σπεσιαλιτέ της πόλης.
  • Κάντε τα ψώνια σας στο εκπτωτικό χωριό που βρίσκεται δίπλα από το ξενοδοχείο, το Margi outlet σε πολύ καλές τιμές ή επισκεφτείτε το νέο, σύγχρονο εμπορικό κέντρο της πόληςπου άνοιξε της πύλες του πριν μερικούς μήνες.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/12/2019- Τιμή από 409€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Triple Room 390 € 0 €
  Double Room 409 € 0 €
  Twin Room 409 € 0 €
  Single Room 549 € 0 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Margi Hotel 5* στην Αδριανούπολη.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Grecotel Egnatia Alexandroupolis 4* στην Αλεξανδρούπολη.
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο (ημιδιατροφή).
  • Εορταστικό ρεβεγιόν στην Αδριανούπολη με ζωντανή μουσική.
  • Δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων πισίνας και χαμάμ στο ξενοδοχείο Margi Hotel.
  • Εισιτήρια εισόδου στο Μουσείο Υγείας στην Αδριανούπολη.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών.
  • Folder πληροφοριών (στυλό, luggate tag, sudoku)
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ατομικά έξοδα και γεύματα που δεν περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ποτά στη διάρκεια των δείπνων
  • Φόρος διαμονής

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ

  • Διαβατήριο με ελάχιστη ισχύ 6 μηνών από την ημερομηνία εισόδου  ή νέου τύπου ταυτότητα, μηχανογραφημένη, είναι απαραίτητα για την είσοδο στην  Τουρκία.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ

  • Διαβατήριο ή νέου τύπου ταυτότητα είναι απαραίτητα για την είσοδο στην  Τουρκία.