Skip to main content

Ανατολική Θράκη – Αδριανούπολη Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά 2020 από 289,00

Σταυροδρόμι των λαών
Διάρκεια:  5 ημέρες
Αναχωρήσεις: 23  &  30/12/2019

1η Ημέρα: Αθήνα – Ξάνθη

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από την Αθήνα. Με ενδιάμεσες στάσεις, θα φτάσουμε στην «αρχόντισσα» της Θράκης, τη Ξάνθη. Η πόλη είναι ένα πολιτισμικό ψηφιδωτό και με δύο πρόσωπα, εξίσου γοητευτικά. Η παλιά πόλη με τα νεοκλασικά κτίσματα, τα αξιοθέατα και τη μυστική γοητεία της Ανατολής, και η σύγχρονη πλευρά, αυτή με τα μοντέρνα κτίρια, τα ωραία ξενοδοχεία και τα φινετσάτα μαγαζιά. Εδώ θα δείτε να συνδυάζεται το χθες με το σήμερα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Elena Hotel 3*, στο κέντρο της Ξάνθης. Για φαγητό σας έχουμε εξαιρετικές προτάσεις και μοναδικές γεύσεις στην παλιά πόλη που θα σας εκπλήξουν. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Καλλίπολη – Αδριανούπολη

Πρωινό, και αναχωρούμε για τα ελληνοτουρκικά σύνορα, στους Κήπους. Μετά τον απαραίτητο συνοριακό έλεγχο, θα περάσουμε στην Ανατολική Θράκη, στην Τουρκία. Θα προσπεράσουμε τις πόλεις Ύψαλα και Κεσάνη και θα καταλήξουμε στην Καλλίπολη ή Καλίμπολου, όπως την αποκαλούν οι Τούρκοι, πατρίδα της Σοφίας Βέμπο. Η γεωγραφική της θέση στο στενό των Δαρδανελλίων και το φυσικό της λιμάνι, κατέστησαν την πόλη ιδιαίτερα σημαντική από τους αρχαϊκούς χρόνους. Εδώ έλαβε χώρα μια από τις μεγαλύτερες, καταστροφικές μάχες ανάμεσα στους συμμάχους και την Τουρκία στις αρχές του περασμένου αιώνα, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου… Δοκιμάστε φρέσκα ψάρια ή πιείτε καφέ με θέα τα Δαρδανέλλια.  Θα συνεχίσουμε βόρεια, για να φτάσουμε στην Αδριανούπολη (Edirne). Ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Αδριανό το 125 μ.Χ. και για 92 χρόνια υπήρξε η πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Γι’ αυτό και στολίστηκε με πολλά τζαμιά, κλειστές αγορές, χαμάμ, πτωχοκομεία και πολλά άλλα. Θα θαυμάσουμε και το ξακουστό Σελιμιγιέ Τζαμί, που έχτισε ο μεγαλύτερος αρχιτέκτονας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Μιμάρ Σινάν.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Rys Hotel 4*, δείπνο και διανυκτέρευση.  

3η Ημέρα: Μουσείο Υγείας – Αδριανούπολη

Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε το βραβευμένο Μουσείο Υγείας,  ένα συγκρότημα κτιρίων, το οποίο διαθέτει νοσοκομείο, ιατρική σχολή, τζαμί, φτωχοκομείο. Εκεί θα δούμε πώς με τη μέθοδο του νερού και της μουσικής, θεράπευαν  τους ψυχικά ασθενείς. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στο κέντρο της πόλης, όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τα ψώνια μας στις κλειστές αγορές, να δοκιμάσουμε τζιέρια (συκωτάκια ψιλοκομμένα), που είναι η σπεσιαλιτέ της πόλης, και να περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια, που σφύζουν από ζωή και είναι γεμάτα εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία με θεσπέσια ανατολίτικα γλυκά. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Το βράδυ για όσους επιθυμούν μπορούμε να διασκε-δάσουμε στο κοσμικό κέντρο της πόλης,  με καλό φαγητό,  κρασί και  παραδοσιακή μουσική.Διανυκτέρευση. 

 4η Ημέρα: Κάραγατς (Παλιά Ορεστιάδα) & Σταθμός του Οριάν Εξπρές – Σουφλί & Μουσείο Μεταξιού – Αλεξανδρούπολη

Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε την Παλιά Ορεστιάδα, το Κάραγατς. Σήμερα είναι προάστιο της Αδριανούπολης. Με την Συνθήκη της Λωζάνης και την ανταλλαγή των πληθυσμών, η πόλη παραδόθηκε στην Τουρκία, και οι Έλληνες πρόσφυγες έφτιαξαν τη Νέα Ορεστιάδα, στο νομό Έβρου, που γνωρίζουμε. Εκεί θα θαυμάσουμε και τον σιδηροδρομικό σταθμό του ξακουστού «Οριάν Εξπρές». Θα συνεχίσουμε για τον απαραίτητο συνοριακό έλεγχο στις Καστανιές, και θα κατευθυνθούμε στο Σουφλί, ονομαστό για τα μεταξωτά του. Στο Μουσείο Μεταξιού θα μάθουμε για την ιστορία της πόλης, αλλά και του μεταξιού. Τέλος, η όμορφη Αλεξανδρούπολη, που την αγκαλιάζει το θρακικό Πέλαγος, μας περιμένει για να μας συστηθεί. Άφιξη στο ξενοδοχείο Grecotel Grand Egnatia 4* στην Αλεξανδρούπολη. Δείπνο και  διανυκτέρευση.

 5η Ημέρα: Καβάλα – Αθήνα

Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ. Επιβίβαση στο πούλμαν για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Στάση στην όμορφη παραλία της Καβάλας, για  να απολαύσουμε τον καφέ μας και να θαυμάσουμε την παραλιακή πόλη.  Αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Σημείωση: Για την είσοδο σας στην Τουρκία απαιτείται διαβατήριο με ελάχιστη ισχύ 6 μηνών από την ημερομηνία εισόδου ή ταυτότητα νέου τύπου, μηχανογραφημένη.

               

Ημερομηνίες

Δίκλινο

3o άτομο

Παιδί έως 12 ετών

Μονόκλινο

23 – 27 Δεκ. 
&
30 Δεκ. – 03 Ιαν.

289€

199€

€ 169

377€

Περιλαμβάνονται:

  •  Μεταφορές/μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
  •  Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Elena Hotel 3* στην Ξάνθη
  •  Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Rys Hotel 4* στην Αδριανούπολη 
  • Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Grecotel Egnatia Grand Hotel 4* στην Αλεξανδρούπολη
  • Τέσσερα πρωινά στα ξενοδοχεία της διαμονής σας
  •  Δύο βραδινά γεύματα στο ξενοδοχείο Rys Hotel στην Αδριανούπολη  
  • Βραδινό γεύμα στο Ξενοδοχείο Grecotel Egnatia Grand στην Αλεξανδρούπολη 
  • Εισιτήρια εισόδου στο Μουσείου Υγείας στην Αδριανούπολη
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  •  Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  •  Ό,τι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Ο φόρος διαμονής 1,5€ για το Elena Hotel 3* και 3€ για το Grecotel Egnatia Grand Hotel 4*, ανά δωμάτιο/ανά διανυκτέρευση, πληρωτέος στο ξενοδοχείο
  •  Προαιρετική βραδινή έξοδος με φαγητό, κρασί και παραδοσιακή μουσική στην Αδριανούπολη 25€
  •  Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο ξενοδοχείο Rys Hotel στην Αδριανούπολη 55€