Skip to main content

Μυθική Θράκη – Ανεξερεύνητος Έβρος 28η Οκτωβριου 2022 απο 354

 ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΞΑΝΘΗ - ΣΟΥΦΛΙ - ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ - ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ (ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ)

26/10  5 μερες

 

1η μέρα: Αθήνα - Αλεξανδρούπολη

Αναχώρηση στις 06:00 για την μεγάλη γη, τη Θράκη. Άφιξη στο RAMADA PLAZA THRAKI 5* Lux, τακτοποίηση στα πολυτελή δωμάτια και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Φέρες - Δέλτα Έβρου - Σουφλί

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και εκδρομή στις βυζαντινές Φέρες, με το συγκρότημα λουτρών, το Υδραγωγείο (αξιοθέατα από την εποχή της Τουρκοκρατίας) και την Παναγία την Κοσμοσώτειρα. Φτάνοντας στο Δέλτα Έβρου και το Εθνικό του πάρκο (έξοδα ατομικά), θα ενημερωθούμε (καιρού επιτρέποντος) για το οικοσύστημα που σχηματίζει ο ποταμός που προστατεύεται από την συνθήκη Ramsar κα θα περιηγηθούμε μέσα στο Δέλτα του ποταμού. Τελευταίος μας σταθμός η πόλη των τεχνιτών του μεταξιού, το Σουφλί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

3η μέρα: Κομοτηνή - Βιστωνίδα - Πόρτο Λάγος - Ξάνθη

Απολαυστικό πρωινό και η πόλη της Κομοτηνής μας περιμένει να μας προσφέρει χρώματα, αρώματα και εικόνες ανατολής. Από τον πύργο του ρολογιού μέχρι τα τενεκετζίδικα, το Εσκί και Γενί τζαμί, δαιδαλώδη σοκάκια με τα μαγαζιά μουσουλμάνων και χριστιανών στη διάθεσή μας να τα ανακαλύψουμε. Το άρωμα του φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ, τα ζεστά αφράτα στραγάλια, το σουτζούκ λουκούμ κυριαρχούν στα τοπικά προϊόντα. Αξίζει να απολαύσετε ελληνικό καφέ και μυρωδάτο σαλέπι στα καφενεδάκια μαζί με τους ντόπιους. Συνεχίζουμε για την λίμνη Βιστωνίδα και το Πόρτο Λάγος. Εκεί θα προσκυνήσουμε τα δύο μετόχια της Μονής Βατοπεδίου, τον Άγιο Νικόλαο και την Παναγία Παντάνασσα. Δυο εκκλησάκια που επιπλέουν πάνω στα νερά της λιμνοθάλασσας του Πόρτο Λάγος. Ακολουθεί η πόλη της Ξάνθης για μια μοναδική περιπλάνηση στα πλακόστρωτα μονοπάτια της. Επιβλητικά αρχοντικά, αντικέρι, παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και μεζεδοπωλεία, το εμβληματικό λαογραφικό μουσείο, συνθέτουν ένα ζωντανό σκηνικό του 19ου αιώνα. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση, καφέ και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Διδυμότειχο - Πεντάλοφος - Ορεστιάδα

Μπουφέ πρόγευμα και παίρνουμε τον δρόμο για τον Βόρειο Έβρο. Ταξιδεύοντας παράλληλα με το ποτάμι, φτάνουμε στο ιστορικό Διδυμότειχο. Σημαντική κωμόπολη του νομού με το επιβλητικό κάστρο, το Λαογραφικό μουσείο και το μεγαλύτερο τέμενος στην Ευρώπη. Ακολουθώντας την διαδρομή προς Μεταξάδες στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα φτάνουμε το φράγμα του ποταμού Άρδα και καταλήγουμε στον Πεντάλοφο, όπου μπορούμε με μια ματιά να δούμε τρεις χώρες. Εκεί στο τριεθνές η Ελλάδα συναντά την Βουλγαρία και την Τουρκία. Θα επισκεφτούμε το "Ευρωθήραμα", μια μοναδική φάρμα-εκτροφείο άγριων θηραμάτων όπως ζαρκάδια, ελάφια, αγριογούρουνα, λαγούς, πέρδικες, φασιανούς που εμπλουτίζουν την πανίδα του Έβρου. Στο εστιατόριο του πάρκου θα δοκιμάσουμε μοναδικές σπεσιαλιτέ της περιοχής. Ο απογευματινός μας καφές θα είναι στην Ορεστιάδα, πρωτεύουσα του βορείου Έβρου. Μια πόλη δημιούργημα των Ελλήνων προσφύγων από την Αδριανούπολη το 1923. Γύρω από την μεγάλη κεντρική πλατεία συγκεντρώνεται όλη η εμπορική και κοινωνική ζωή της πόλης. Εστιατόρια, καφέ, μπαρ εξυπηρετούν ντόπιους και επισκέπτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

5η μέρα: Καβάλα - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη της Καβάλας. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας, θα συνεχίσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Τιμές κατ’ άτομο, 26-30/10, με πούλμαν, 5 μέρες

Δίκλινο Superior

354

3ο άτομο

306

1ο παιδί ως 12 ετών

180

2ο παιδί ως 12 ετών

232

1ο παιδί 12-18 ετών

265

2ο παιδί 12-18 ετών

265

Μονόκλινο

426

 

* Επιβάρυνση για Executive Room: 14 € / άτομο / διανυκτέρευση.

** Επιβάρυνση για Suite: 40 € / άτομο / διανυκτέρευση.

 

Έξτρα παροχές:

  • Welcome drink κατά την άφιξη.
  • Πακέτο ποτών σε απεριόριστη κατανάλωση (λευκό/κόκκινο εμφιαλωμένο κρασί, βαρελίσια μπύρα, αναψυκτικά, εμφιαλωμένο νερό).
  • Δωρεάν χρήση του γυμναστηρίου με τη συνεχή επίβλεψη έμπειρου γυμναστή.
  • Έκπτωση 20% στον τιμοκατάλογο προϊόντων και υπηρεσιών χώρου.

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές - εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο. • Διαμονή στο RAMADA PLAZA THRAKI 5* Lux • Μπουφέ πρωινό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή + απεριόριστη κατανάλωση ποτών) • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών • Αρχηγός /Συνοδός • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 4 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων