Skip to main content

Καρναβάλι Ξάνθης - Θρακικά Τέμπη Καθαρά Δευτέρα 2023! από 349€

 Αναχωρήσεις 24-27/02/2023 - 27/02/2023...4 - 5 μέρες

ΚΑΒΑΛΑ - ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ - ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΤΟΞΟΤΕΣ - ΦΡΑΓΜΑ ΘΗΣΑΥΡΟΥ - ΔΡΑΜΑ - ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ - ΑΜΦΙΠΟΛΗ

Το καρναβάλι της Ξάνθης έχει γίνει σημείο αναφοράς, καθώς αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο της Ελλάδας, μετά την Πάτρα. Χιλιάδες φοιτητές αλλά και επισκέπτες από όλες τις μεριές της χώρας, με αφορμή τις Απόκριες, έρχονται στην πόλη για να περάσουν ένα τριήμερο διασκέδασης, χορού και γλεντιού, αλλά και για να θαυμάσουν τις ανεξάντλητες ομορφιές της!

 

Ξάνθη, μια πόλη μοναδική, με απαράμιλλη γραφικότητα και αρχιτεκτονική ποικιλία, ξανακτισμένη το 1829 στη θέση της βυζαντινής Ξάνθειας, στις παρυφές του Αχλαδόβουνου και τις όχθες του ποταμού Κόσυνθου. Εκτός από τα αξιοθέατα της και τα επιβλητικά ατμοσφαιρικά αρχοντικά µε τα ζωντανά χρώματα που συνδυάζουν την τοπική με την οθωμανική αρχιτεκτονική, αποτελεί και ιδανικό τόπο εξόρμησης για το δέλτα του Έβρου, τις μαγευτικές παραποτάμιες διαδρομές του Νέστου, τη λίμνη της Βιστωνίδας, το γραφικό ψαροχώρι του Πόρτο Λάγος κ.α.

 

με διαμονή στο Z Palace Hotel 5*

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: Το Hotel Z Palace & Congress Center 5* βρίσκεται στην είσοδο της πόλης της Ξάνθης, σε απόσταση περιπάτου (900μ) από το κέντρο, αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τις επισκέψεις και τις αποδράσεις σας στη γύρω περιοχή αλλά και τις ολιγοήμερες διακοπές σας. μία από τις καλύτερες επιλογές διαμονής στη Θράκη.

ΔΩΜΑΤΙΑ: Διαθέτει 97 δωμάτια και σουίτες, όλα επιπλωμένα με γούστο και σύγχρονες ανέσεις όπως, mini bar, τηλεόραση, θέρμανση/κλιματισμό, στεγνωτήρα μαλλιών, room service, wifi. Τα πρόσφατα ανακαινισμένα του δωμάτια (Deluxe) διαθέτουν στρώματα και ανωστρώματα Cocomat.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Στις παροχές του ξενοδοχείου συμπεριλαμβάνονται ευρύχωρο λόμπυ με μπαρ για να απολαύσετε το ποτό σας και πολυτελή σαλόνια για στιγμές χαλάρωσης, εστιατόριο με υπέροχο περιβάλλον και με έξοχες ελληνικές και διεθνείς σπεσιαλιτέ, σύγχρονο γυμναστήριο, σάουνα, θερινή πισίνα, κομμωτήριο, υπηρεσίες μασάζ, business room, δωρεάν Wi-fi κ.α.

To Z Palace Hotel & Congress Center φιλοξενεί και υψηλού επιπέδου επαγγελματικές συναντήσεις, ημερίδες, συνέδρια και κοινωνικές εκδηλώσεις καθώς είναι από τους κορυφαίους οικοδεσπότες επιχειρηματικών διοργανώσεων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Αποκριάτικο Z PALACE

  • Welcome Drink κατά την άφιξη.
  • Priority allocation δωματίων.
  • Πρωϊνό σε αμερικάνικου τύπου μπουφέ και δείπνα σε πλούσια μπουφέ.
  • Δωρεάν χρήση του γυμναστηρίου.
  • Δωρεάν χρήση της σάουνας.
  • Μασάζ με έκπτωση 15% στους πελάτες μας (κατόπιν ραντεβού).
  • Κομμωτήριο με έκπτωση 15% στους πελάτες μας (κατόπιν ραντεβού).

1η μέρα: Αθήνα - Καβάλα - Ξάνθη

Αναχώρηση στις 06:30 από Αθήνα. Ιδανικός σταθμός αργά το μεσημέρι θα είναι η πανέμορφη πόλη της Καβάλας όπου θα έχουμε σύντομη πεζή περιήγηση από την περιοχή του Ιμαρέτ, στην παλιά πόλη, μέχρι τον Φάρο. Χρόνος για φωτογραφίες και καφέ και συνεχίζουμε για Ξάνθη. Άφιξη το απόγευμα και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο Z PALACE 5*. Δείπνο μπουφέ.

 

2η μέρα: Ξάνθη: Η πόλη με τα χίλια χρώματα - Βιστωνίδα - Πόρτο Λάγος - Κομοτηνή

Πρόγευμα μπουφέ και ημέρα αφιερωμένη στην παλαιά πόλη της Ξάνθης με τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια, τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά, τα νεοκλασικά κτίρια και τα παραδοσιακά οικοδομήματα που έχτισαν τεχνίτες της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου και συνδυάζουν την τοπική με την οθωμανική αρχιτεκτονική. Κοντά στο ξενοδοχείο μας θα δούμε τις καπναποθήκες της πόλης και το περίφημο “Π” (οδός Καπνεργατών) που πήρε το όνομα του από το σχήμα που έχουν τα κτίρια του 1890. Μετά την κεντρική πλατεία όπου δεσπόζει το παλαιό ρολόι (του 1859). Στo πεζό μέρος της περιήγησης μας μεταξύ άλλων θα δούμε το Δημαρχείο, που κτίστηκε το 1830 από τον Εβραίο καπνέμπορο Μωυσή, την Δημοτική Πινακοθήκη, το περίφημο Λαογραφικό Μουσείο (εσωτερική επίσκεψη / έξοδα ατομικά) που στεγάζεται στα αρχοντικά των καπνεμπόρων Αθανασίου και Παντελή Kουγιουμτζόγλου, την πλατεία Μητρόπολης με τον μητροπολιτικό ναό (τρίκλιτη βασιλική) του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου (του 1839) και το τριώροφο καμπαναριό του (κτίστηκε το 1924), το Μητροπολιτικό Μέγαρο του 1897, το κτίριο του Α’ Δημοτικού Σχολείου κ.α. Θα προχωρήσουμε μέχρι την περιοχή του ποταμού Κόσυνθου, που οι ντόπιοι ονομάζουν “Παραλία” και συγκεντρώνει πολλά καφέ, εστιατόρια και μπαρ. Ακολουθεί μια μαγευτική διαδρομή στη λίμνη της Βιστωνίδας για επίσκεψη στο γραφικό Πόρτο Λάγος με το εκκλησάκι του Αγ.Νικολάου και μετά σύντομη επίσκεψη στην Κομοτηνή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και δείπνο μπουφέ.

3η μέρα: Θρακικά Τέμπη Νέστου - Φράγμα Θησαυρού - Δράμα

Πρόγευμα μπουφέ και αναχωρούμε για τη μαγευτική διαδρομή που “κυλά” δίπλα στο Νέστο μέσα στα Θρακικά Τέμπη! Διερχόμεθα το Παρανέστι και από εκεί συνεχίζουμε για το φράγμα του Θησαυρού σε ένα τοπίο που θα σας μείνει πραγματικά αλησμόνητο. Αργότερα κατευθυνόμαστε για τη Δράμα για επίσκεψη στο όμορφο πάρκο της με τη λίμνη των Πηγών της Αγίας Βαρβάρας. Χρόνος για γεύμα και περίπατο και επιστρέφουμε στις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

4η μέρα: Μονή Καλαμούς - Πομακοχώρια - Τοξότες - Καρναβάλι Ξάνθης

Πρόγευμα μπουφέ και αναχώρηση για επίσκεψη-προσκύνημα στην Ιερά Μονή της Παναγιάς της Καλαμούς, επιβλητικά χτισμένη σε ονειρικό τοπίο με μοναδική θέα πάνω από τον ποταμό Κόσυνθο. Συνεχίζουμε στις μοναδικές εικόνες των παραδοσιακών χωριών των Πομάκων Εχίνο και Σμίνθη και μετά σε ακόμα ένα ονειρικό τοπίο των Θρακικών Τεμπών τους Τοξότες. Χρόνος για υπέροχες φωτογραφίες δίπλα στον Νέστο και επιστροφή στο μοναδικό σκηνικό της παλιάς πόλης της Ξάνθης που σήμερα κατακλύζεται από τραγούδια και μασκαράδες. Ξέφρενοι ρυθμοί, χαρούμενες φιγούρες καρναβαλιστών, φαντασμαγορικά άρματα, χοροί σε κάθε δρομάκι, σερπαντίνες και κομφετί, θα μας βάλουν σε κλίμα ξεφαντώματος …όπως μόνο οι Ξανθιώτες ξέρουν. Το βράδυ δείπνο μπουφέ στο ξενοδοχείο και το γλέντι συνεχίζεται στους δρόμους ως το πρωί!!!

 

5η μέρα: Ξάνθη - Αμφίπολη - Αθήνα

Πρόγευμα μπουφέ με νηστίσιμα και μη και αναχωρούμε για επίσκεψη στο μουσείο της Αμφίπολης (είσοδος δωρεάν λόγω της ημέρας) όπου αποτυπώνεται η ιστορία της περιοχής από τους Προϊστορικούς έως τους Ύστερους Βυζαντινούς Χρόνους. Ακόμα θα δούμε τον περίφημο Λέοντα, τοπόσημο και διακριτικό γνώρισμα της Αμφιπόλεως και θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και τις ομορφότερες αναμνήσεις.

 

Σημείωση: Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνονται οι επισκέψεις της 3ης ημέρας (Παρανέστι - Φράγμα Θησαυρού - Δράμα)

 Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • • Διαμονή στο πολυτελές Ζ PALACE HOTEL 5* στην Ξάνθη
  • • Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • • Δωρεάν χρήση της σάουνας και του γυμναστηρίου
  • • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α

 

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά

Z PALACE HOTEL 5*

4 μέρες

24 - 27 Φεβ

5 μέρες

23 - 27 Φεβ

Δίκλινο

349

429

3ο άτομο

210

260

3ο άτομο ως 12 ετών *

135

150

4ο άτομο 2 ως 12 ετών *

210

260

Μονόκλινο 

465

570

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο

Επιβάρυνση για Deluxe Cocomat ανακαινισμένο δωμάτιο : € 10 το δωμάτιο τη νύχτα.

Δεν περιλαμβάνεται: O φόρος διαμονής € 4 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.