Skip to main content

ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ η …μεγαλοπρεπής Καθαρά Δευτέρα 2023! από 399€

Αναχώρηση 24-28/2, µε πούλµαν, 5 μέρες

Mε επίσκεψη και στα ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ!!! Στο εντυπωσιακό Margi Hotel & Spa 5*, κεντρικό για να απολαύσετε τον µύθο και τα αρώµατα της ανατολής στο νυχτερινό Edirne!

1η μέρα: Αθήνα – Αλεξανδρούπολη

Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 06:00 με ενδιάμεσες στάσεις για την όμορφη πόλη της Θράκης, την Αλεξανδρούπολη. Εγκατάσταση στο Ramada Plaza Thraki Palace 5* και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Σουφλί – Αδριανούπολη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ημέρα γεμάτη από υπέροχες εικόνες. Επίσκεψη στο Σουφλί σε εργοστάσιο μεταξωτών και ακολουθούμε παραποτάμια διαδρομή στον Έβρο μέχρι τις Καστανιές. Διέλευση των συνόρων (απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου) και εγκατάσταση στο υπερπολυτελές Margi Hotel 5* Lux (νεόκτιστο 2013 και κεντρικό στην Αδριανούπολη. Δείπνο στο ξενοδοχείο και για όσους επιθυμούν, βραδινός περίπατος γνωριμίας με το ιστορικό κέντρο (πεζή).

3η μέρα: Αδριανούπολη - Κάραγατς

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Ως πρώτη τους πρωτεύουσα στη δυτική του πλευρά του Βοσπόρου (1361 - 1453), οι Οθωμανοί φρόντισαν να τη στολίσουν αντάξια! Το Τέμενος Σελιμιγιέ είναι ένα κομψοτέχνημα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής και το αρτιότερο δημιούργημα του αρχιτέκτονα Σινάν. Αξίζει να αναφερθεί ότι το κτίσμα οικοδομήθηκε αποκλειστικά από τα λάφυρα της εκστρατείας των Οθωμανών στην Κύπρο, όπως νωρίτερα το Σουλειμανίγιε (τζαμί του Σουλεϊμάν) είχε χτιστεί με τη αντίστοιχη λεία από τις εκστρατείες τους στο Βελιγράδι, τη Ρόδο και τη Μάλτα. Από ορισμένα σημεία φαίνεται ο ποταμός Έβρος και η γέφυρα Σαρατσάνε (1451 μ.Χ.). Ακόμα θα δούμε το Ρουστέμ Πασά Καραβάν Σεράι (16ου αι) - σήμερα ξενοδοχείο, το Τέμενος Εσκί (15ου αι), το Μπεζεστένι, το Δημαρχείο, το Τέμενος Ουτς Σερεφελί (15ου αι), το συγκρότημα Κουλιγιέ Μπεγιαζήτ ΙΙ (1481 - 1512 μ.Χ.) και το Μουσείο Υγείας. Έπειτα, θα επισκεφθούμε στο Κάραγατς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Γαλλικής Εταιρείας Σιδηροδρόμων, όπου στάθμευε κάποτε το Οριάν Εξπρές. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και φαγητό (έξοδα ατομικά) στην Αδριανούπολη ή ευκαιρία να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου και να ξεκουραστείτε. Το βράδυ δείπνο σε παραδοσιακή τοπική ταβέρνα με ζωντανή μουσική.

4η μέρα: Δαρδανέλια (Καλλίπολη/Gelibolu) - Κομοτηνή

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μέσω Κεσσάνης θα φθάσουμε στην “όμορφη πόλη” (Gelibolu / Καλλίπολη), πατρίδα της Σοφίας Βέμπω και αιώνιο προμαχώνα της Κωνσταντινούπολης με πλούσια πολεμική και όχι μόνο ιστορία. Ο συνδυασμός των υπέροχων παλιών αρχοντικών και των υπολειμμάτων των βυζαντινών κάστρων “πάνω” στο νερό, φανταστικός! Χρόνος για βόλτα και για γευστικές δοκιμές των τοπικών σπεσιαλιτέ (μύδια σε σουβλάκι, κοκορέτσι κ.α.). Μέσω Κήπων επιστρέφουμε στην Ελλάδα και φθάνουμε στην Κομοτηνή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Anatolia Hotel 3*, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

5η μέρα: Καβάλα – Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη της Καβάλας. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας, θα συνεχίσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Για την είσοδο Ελλήνων υπηκόων στην Τουρκία, είναι απαραίτητη είτε ταυτότητα νέου τύπου (μηχανογραφημένα με λατινικά στοιχεία), είτε έγκυρο διαβατήριο με ελάχιστη ισχύ 6 μηνών από την ημερομηνία εισόδου.

Τιµή κατ’άτοµο, 24-28/2, µε πούλµαν, 5 μέρες

Δίκλινο

399

3ο άτοµο

340

Μονόκλινο

499

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Δύο (1+1) διανυκτερεύσεις εντός Ελλάδος (RAMADA PLAZA THRAKI 5* & ANATOLIA HOTEL 3*) και δυο στο πολυτελές MARGI HOTEL 5* Lux στην Αδριανούπολη (Edirne) • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ καθημερινά (ημιδιατροφή), συμπεριλαμβανομένου δείπνου σε κέντρο με ζωντανή μουσική στην Αδριανούπολη • ΔΩΡΟ ποτά στη διάρκεια του γλεντιού (2 ποτήρια κρασί ή 1 μπύρα ή απεριόριστα αναψυκτικά) • Δωρεάν χρήση των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων του Spa του Margi Hotel • Η είσοδος στο Μουσείο Υγείας • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης € 1,5 ή 3,00 ή 4,00 / δωμάτιο / διανυκτέρευση ανάλογα την κατηγορία του • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων.