Skip to main content

Αρχέγονη Θράκη, Αλεξανδρούπολη-Πομακοχώρια|Καλοκαίρι-Φθινόπωρο 2023 Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ από 489

Αναχωρήσεις: 21/7, 1/9, 25/10, 16/11

 

 

1η ημέρα: Αθήνα – Λίμνη Βιστωνίδα & Πόρτο Λάγος – Αλεξανδρούπολη

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από την Αθήνα. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό θα φτάσουμε στη μέση μιας μεγάλης, γόνιμης πεδιάδας, στα σύνορα Ροδόπης και Ξάνθης. Εκεί βρίσκεται ένας από τους ομορφότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας, η λίμνη Βιστωνίδα. Πρόκειται για την τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας, μια παραδεισένια τοποθεσία, όπου με τρόπο μοναδικό συνδυάζεται το πράσινο του δάσους με το γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας. Δίπλα βρίσκεται το Πόρτο Λάγος, ένα ήσυχο και γραφικό λιμανάκι, το οποίο εξυπηρετεί βάρκες και ψαροκάικα της περιοχής, σκάφη αναψυχής, ενώ παράλληλα διαθέτει και τις απαραίτητες υποδομές για μεταφορά αγαθών από εμπορικά πλοία. Τελικός σταθμός η όμορφη Αλεξανδρούπολη που την αγκαλιάζει το Θρακικό Πέλαγος. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Grand Hotel Egnatia Alexandroupolis 4*. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Αλεξανδρούπολη – Δέλτα Έβρου – Φέρες – Δάσος Δαδιάς – Αλεξανδρούπολη

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την εξερεύνησή μας στον Έβρο ποταμό (καιρού επιτρέποντος). Το Δέλτα του Έβρου είναι ένας σημαντικός υγροβιότοπος σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι εδώ και πολλά χρόνια προστατευόμενη περιοχή, καθώς έχει πολύ μεγάλη αξία για την άγρια ζωή και τον άνθρωπο. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο και τροφή χιλιάδες πουλιά όλες τις εποχές του χρόνου. Θα συνεχίσουμε για τις βυζαντινές Φέρες, όπου θα ξεναγηθούμε στη σπάνια εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσώτηρας. Πιο βόρεια, το δάσος Δαδιάς κατέχει μια ξεχωριστή γεωγραφική θέση σε διεθνές επίπεδο. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Ευρώπης και της Ασίας και κοντά στον ανατολικότερο μεταναστευτικό διάδρομο πολλών ειδών ορνιθοπανίδας, καθώς εδώ συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής Χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας. Μετά την όμορφη περιήγηση θα επιστρέψουμε στην Αλεξανδρούπολη. Αυτή η όμορφη παραθαλάσσια πόλη, με τον φάρο να ορθώνεται επιβλητικός στο λιμάνι, αποτελεί προνομιακό κέντρο μιας πραγματικά χαρισματικής περιοχής. Κατέχοντας θέση κομβική, ενώνει Ευρώπη και Ασία, Δύση και Ανατολή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Αλεξανδρούπολη – Σουφλί – Διδυμότειχο – Ορεστιάδα – Αλεξανδρούπολη

Η ημέρα μας θα ξεκινήσει με έναν πλούσιο μπουφέ και θα συνεχίσει με μια εκδρομή στο Σουφλί, ξακουστό για τα μεταξωτά του και την πλούσια εθνική και λαογραφική του παράδοση. Η ιστορία του είναι άμεσα συνδεδεμένη με το μετάξι, που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Η εκδρομή μας θα συνεχιστεί με επόμενο προορισμό το Διδυμότειχο. Αυτή η πόλη ήταν ανέκαθεν σημαντικό σταυροδρόμι στα περάσματα Δύσης - Ανατολής και θεωρείται η πύλη των Βαλκανίων, καθώς δίπλα περνάει ο Έβρος ποταμός και σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Η εκδρομή θα ολοκληρωθεί με την Ορεστιάδα, τη βορειότερη και νεότερη πόλη της Ελλάδας. Χτίστηκε το 1923 από Έλληνες πρόσφυγες που κατάγονταν από την περιοχή της Αδριανούπολης και κυρίως από το προάστιό της, το Καραγάτς, το οποίο παραχωρήθηκε στην Τουρκία με τη Συνθήκη της Λωζάνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή – Πομακοχώρια – Αλεξανδρούπολη

Μετά το πλούσιο πρωινό μπουφέ θα επισκεφθούμε την Κομοτηνή. Την πόλη που τα σοκάκια της μοσχομυρίζουν φρεσκοκομμένο καφέ. Τα στραγάλια, τα γλυκά και το ξακουστό σουτζούκ λουκούμ αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης. Τα δε τζαμιά και οι εκκλησίες φανερώνουν ότι το χριστιανικό και το μουσουλμανικό στοιχείο συνυπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Αφού περιηγηθούμε στην πόλη, σειρά έχουν τα Πομακοχώρια, αυτά τα ζωντανά χωριά που απλώνονται σαν δίχτυ πάνω στο πλούσιο ανάγλυφο της οροσειράς της Ροδόπης. Άνθρωποι αυθεντικοί τα κατοικούν, ακούραστοι ξωμάχοι που παλεύουν εδώ και αιώνες την τραχιά αλλά όμορφη γη τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Αλεξανδρούπολη – Στενά Νέστου – Παραποτάμιο Δάσος Νέστου & Τοξότες – Αθήνα

Μετά το πρωινό, αφήνουμε την πόλη της Αλεξανδρούπολης και ακολουθώντας την Εγνατία κατευθυνόμαστε προς τα Στενά του Νέστου. Θα φτάσουμε στο παραποτάμιο δάσος του Νέστου και στο χωριό Τοξότες για να θαυμάσουμε την υπέροχη και μοναδική φύση που έχει ανακηρυχθεί «Αισθητικό Δάσος» από το 1977. Με όλες αυτές τις εξαιρετικές εικόνες θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/7/2023- Τιμή από 579€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 579 € 0 €
  Twin Room 579 € 0 €
  Triple Room 579 € 0 €
  Single Room 779 € 0 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  1/9/2023- Τιμή από 579€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 579 € 0 €
  Twin Room 579 € 0 €
  Triple Room 579 € 0 €
  Single Room 779 € 0 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/10/2023- Τιμή από 489€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 489 € 0 €
  Twin Room 489 € 0 €
  Triple Room 489 € 0 €
  Single Room 609 € 0 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  16/11/2023- Τιμή από 489€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 489 € 0 €
  Twin Room 489 € 0 €
  Triple Room 489 € 0 €
  Single Room 609 € 0 €

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο στο ξενοδοχείο Grand Egnatia 4* στην Αλεξανδρούπολη
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή, 4 πρωινά & 4 δείπνα)
  • Εκδρομές και μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου
  • Τσάντα, στυλό, luggage tag, ενημερωτικό εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ποτά, αναψυκτικά στα γεύματα
  • Προσωπικά έξοδα
  • Φόρος διαμονής, πληρώνεται τοπικά στο ξενοδοχείο
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα