Skip to main content

ΞΑΝΘΗ …η βασίλισσα της Θράκης! 28η Οκτωβρίου 2023 από 299

Αναχωρήσεις: 26 - 29 Οκτωβρίου 4 μέρες

26 - 30 Οκτωβρίου 5 μέρες

ΤΟΞΟΤΕΣ - ΘΡΑΚΙΚΑ ΤΕΜΠΗ - ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ - ΦΡΑΓΜΑ ΘΗΣΑΥΡΟΥ - ΔΡΑΜΑ - ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ - ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ - ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ

 

Ξάνθη, μια πόλη μοναδική, με απαράμιλλη γραφικότητα και αρχιτεκτονική ποικιλία, ξανακτισμένη το 1829 στη θέση της βυζαντινής Ξάνθειας, στις παρυφές του Αχλαδόβουνου και τις όχθες του ποταμού Κόσυνθου. Εκτός από τα αξιοθέατα της και τα επιβλητικά ατμοσφαιρικά αρχοντικά µε τα ζωντανά χρώματα που συνδυάζουν την τοπική με την οθωμανική αρχιτεκτονική, αποτελεί και ιδανικό τόπο εξόρμησης για το δέλτα του Έβρου, τις μαγευτικές παραποτάμιες διαδρομές του Νέστου, τη λίμνη της Βιστωνίδας, το γραφικό ψαροχώρι του Πόρτο Λάγος κ.α.

 

 

με διαμονή στο Z Palace Hotel 5*

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: Το Hotel Z Palace & Congress Center 5* βρίσκεται στην είσοδο της πόλης της Ξάνθης, σε απόσταση περιπάτου (900μ) από το κέντρο, αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τις επισκέψεις και τις αποδράσεις σας στη γύρω περιοχή αλλά και τις ολιγοήμερες διακοπές σας. μία από τις καλύτερες επιλογές διαμονής στη Θράκη.

ΔΩΜΑΤΙΑ: Διαθέτει 97 δωμάτια και σουίτες, όλα επιπλωμένα με γούστο και σύγχρονες ανέσεις όπως, mini bar, τηλεόραση, θέρμανση/κλιματισμό, στεγνωτήρα μαλλιών, room service, wifi. Τα πρόσφατα ανακαινισμένα του δωμάτια (Deluxe) διαθέτουν στρώματα και ανωστρώματα Cocomat.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Στις παροχές του ξενοδοχείου συμπεριλαμβάνονται ευρύχωρο λόμπυ με μπαρ για να απολαύσετε το ποτό σας και πολυτελή σαλόνια για στιγμές χαλάρωσης, εστιατόριο με υπέροχο περιβάλλον και με έξοχες ελληνικές και διεθνείς σπεσιαλιτέ, σύγχρονο γυμναστήριο, σάουνα, θερινή πισίνα, κομμωτήριο, υπηρεσίες μασάζ, business room, δωρεάν Wi-fi κ.α.

To Z Palace Hotel & Congress Center φιλοξενεί και υψηλού επιπέδου επαγγελματικές συναντήσεις, ημερίδες, συνέδρια και κοινωνικές εκδηλώσεις καθώς είναι από τους κορυφαίους οικοδεσπότες επιχειρηματικών διοργανώσεων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

 

 

Παροχές Z Palace:

 

  • Priority allocation δωματίων.
  • Πρωϊνό σε αμερικάνικο μπουφέ, μεσημεριανά γεύματα (μόνο για τους πελάτες με ΙΧ) και δείπνα σε πλούσιους μπουφέδες.
  • Σε όλα τα γεύματα και δείπνα περιλαμβάνεται εμφιαλωμένο νερό.
  • Οργανωμένη μεγάλη αυτόνομη αίθουσα kid’s club με διάφορα παιχνίδια (χωρίς παιδαγωγό)
  • Δωρεάν χρήση του γυμναστηρίου
  • Δωρεάν χρήση της σάουνας
  • Μασάζ με έκπτωση 15% στους πελάτες μας (κατόπιν ραντεβού)
  • Κομμωτήριο με έκπτωση 15% στους πελάτες μας (κατόπιν ραντεβού)

 

1η μέρα: Αθήνα - Καβάλα - Ξάνθη

Αναχώρηση στις 06:20 από Αθήνα για την πόλη της Ξάνθης με ενδιάμεσες στάσεις και την γραφική Καβάλα όπου χρόνος για να αφεθείτε στις γευστικές απολαύσεις της παραλιακής της. Άφιξη το απόγευμα και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο Z PALACE 5*. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

2η μέρα: Ξάνθη, η πόλη με τα χίλια χρώματα! - Τοξότες

Πρόγευμα μπουφέ και επίσκεψη στο ονειρικό τοπίο των Θρακικών Τεμπών στους Τοξότες όπου χρόνος για καφέ και υπέροχες φωτογραφίες δίπλα στον Νέστο. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι αφιερωμένο στην παλαιά πόλη της Ξάνθης με τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια, τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά, τα νεοκλασικά κτίρια και τα παραδοσιακά οικοδομήματα που έχτισαν τεχνίτες της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου και συνδυάζουν την τοπική με την οθωμανική αρχιτεκτονική. Κοντά στο ξενοδοχείο μας θα δούμε τις καπναποθήκες της πόλης και το περίφημο “Π” (οδός Καπνεργατών) που πήρε το όνομα του από το σχήμα που έχουν τα κτίρια του 1890. Μετά την κεντρική πλατεία όπου δεσπόζει το παλαιό ρολόι (του 1859). Στo πεζό μέρος της περιήγησης μας μεταξύ άλλων θα δούμε το Δημαρχείο, που κτίστηκε το 1830 από τον Εβραίο καπνέμπορο Μωυσή, την Δημοτική Πινακοθήκη, το περίφημο Λαογραφικό Μουσείο (εσωτερική επίσκεψη / έξοδα ατομικά) που στεγάζεται στα αρχοντικά των καπνεμπόρων Αθανασίου και Παντελή Kουγιουμτζόγλου, την πλατεία Μητρόπολης με τον μητροπολιτικό ναό (τρίκλιτη βασιλική) του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου (του 1839) και το τριώροφο καμπαναριό του (κτίστηκε το 1924), το Μητροπολιτικό Μέγαρο του 1897, το κτίριο του Α’ Δημοτικού Σχολείου κ.α. Θα προχωρήσουμε μέχρι την περιοχή του ποταμού Κόσυνθου, που οι ντόπιοι ονομάζουν “Παραλία” και συγκεντρώνει πολλά καφέ, εστιατόρια και μπαρ. Επιστροφή για ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

3η μέρα: Θρακικά Τέμπη Νέστου - Παρανέστι - Φράγμα Θησαυρού - Δράμα

Πρόγευμα μπουφέ και αναχωρούμε για τη μαγευτική διαδρομή που “κυλά” δίπλα στο Νέστο μέσα στα Θρακικά Τέμπη! Διερχόμεθα το Παρανέστι όπου χρόνος για καφέ και απίστευτες φωτογραφίες και από εκεί συνεχίζουμε για το φράγμα του Θησαυρού σε ένα τοπίο που θα σας μείνει πραγματικά αλησμόνητο. Αργότερα κατευθυνόμαστε για τη Δράμα για επίσκεψη στο Αρχαιολογικό της Μουσείο (είσοδος δωρεάν λόγω της ημέρας) και μετά στο όμορφο πάρκο των Πηγών της Αγίας Βαρβάρας με την ομώνυμη λίμνη. Χρόνος για γεύμα και περίπατο και επιστρέφουμε στις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

4η μέρα: Μονή Καλαμούς - Πομακοχώρια - Βιστωνίδα - Πόρτο Λάγος - Κομοτηνή

Πρόγευμα μπουφέ και η μέρα μας αρχίζει με προσκύνημα στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Καλαμιώτισσας στο ονειρικό τοπίο πάνω από τον ποταμό Κόσινθο και μετά με διαδρομή στα γραφικά Πομακοχώρια Εχίνο και Σμίνθη. Το μεσημέρι επιστρέφουμε για γεύμα στο ξενοδοχείο μας. Νωρίς το απόγευμα ακολουθεί υπέροχη διαδρομή στην κοντινή λίμνη της Βιστωνίδας για επίσκεψη στο μαγευτικής ομορφιάς Πόρτο Λάγος με το ρομαντικό εκκλησάκι του Αγ.Νικολάου και μετά επίσκεψη στην Κομοτηνή. Επιστροφή το βράδυ.

 

5η μέρα: Ξάνθη - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αποχαιρετούμε την όμορφη Ξάνθη. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και τις ομορφότερες αναμνήσεις!

 

Σημείωση: Η 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 4ης ημέρας.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο πολυτελές Ζ PALACE HOTEL 5* στην Ξάνθη
  • Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μπουφέ γεύμα ή δείπνο (ημιδιατροφή) στο ξενοδοχείο καθημερινά σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Δωρεάν εμφιαλωμένο νερό στα περιλαμβανόμενα φαγητά
  • Δωρεάν χρήση της σάουνας και του γυμναστηρίου
  • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α

 

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά

Z PALACE HOTEL 5*

4 μέρες

26 - 29 Οκτωβρίου

5 μέρες

26 - 30 Οκτωβρίου

Δίκλινο 

299

369

3ο άτομο *

225

270

Μονόκλινο

425

538

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο

Επιβάρυνση για Deluxe Cocomat ανακαινισμένο δωμάτιο : € 15 το δωμάτιο τη νύχτα.

Δεν περιλαμβάνεται: O φόρος διαμονής € 4 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.