Skip to main content

Άμστερνταμ - Ανθισμένες Τουλίπες και Βαν Γκογκ | Απρίλιος 2023 Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ από 699

13/4, 29/4

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ: Βραδινή Βόλτα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Άμστερνταμ. Μια ξεχωριστή πρωτεύουσα, ρομαντική και σύγχρονη ταυτόχρονα, που η πληθώρα των καναλιών με την πολυπολιτισμικότητα των κατοίκων της την καθιστούν μια από τις γνωστότερες μητροπόλεις της Ευρώπης.

Φθάνοντας, η γνωριμία μας με την πόλη ξεκινά με τις πρώτες αναγνωριστικές πληροφορίες για τον προορισμό μας. Το Άμστερνταμ είναι μία Ιδιαίτερη πόλη που η ρυμοτομία της και μόνο την κατατάσσει σε κάτι το μοναδικό παγκοσμίως. Τα άπειρα κανάλια, οι γέφυρες με τα μικρά πεζοδρομημένα δρομάκια μαζί με τα αρχοντικά διπλά στα κανάλια είναι χαρακτηριστικές εικόνες της περιοχής που συνθέτουν ένα αστικό περιβάλλον που δεν παρόμοιο του δεν υπάρχει.

Καθόλη την πορεία μας παρατηρούμε τις όμορφες βραδινές εικόνες από τις φωτισμένες γέφυρες και κανάλια, τον κεντρικό σταθμό, το λιμάνι της πόλεως και άλλα. Ακολουθεί δείπνο καλωσορίσματος σε εστιατόριο διεθνής κουζίνας, δώρο του γραφείου μας. Στην συνέχεια τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Διανυκτέρευση στο Άμστερνταμ.

 

2η ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ: Πανόραμα Άμστερνταμ - Εκδρομή στο ΧΑΡΛΕΜ – ΠΑΡΚΟ ΚΕΪΚΕΝΧΟΦ με τις ανθισμένες τουλίπες

Πρωϊνό και ξεκινάμε για πανοραμική περιήγηση του Άμστερνταμ. Από το κέντρο της πόλεως και την πλατεία των Μουσείων, η διαδρομή μας μεταφέρει στην υπέροχη και γεμάτη πράσινο ζώνη κατά μήκος του ποταμού Άμστελ με τις όμορφες παράκτιες κατοικίες. Θα θαυμάσουμε τον παραδοσιακό «Μύλο του Ρέμπραντ» στις όχθες του ποταμού και μεταξύ άλλων το εντυπωσιακό «Στάδιο Αρένα», έδρα του ιστορικού Άγιαξ.

Συνεχίζουμε με την επίσκεψη μας στο γειτονικό Χάρλεμ, την πόλη των λουλουδιών όπως την ξέρουν και οι Ολλανδοί. Γεγονός καθόλου τυχαίο βέβαια, αφού ό,τι γνωρίζουμε για την τεράστια παράδοση της χώρας στην ανθοκαλλιέργεια και ειδικά στο εμπόριο βολβών ξεκίνησε από το Χάρλεμ ήδη από τον 15ο αιώνα. Η τεράστια ακμή της πόλης οδήγησε σε τεχνολογικές καινοτομίες μιας και το Χάρλεμ ήταν η πρώτη πόλη της Ολλανδίας που συνδέθηκε τo 1839 με σιδηροδρομικό δίκτυο με το Άμστερνταμ. Δεν θα ήταν άστοχο να πει κανείς, πως η Ολλανδία άρχισε να αποκτά οικονομική επιφάνεια ακριβώς χάρη σ’ αυτή την πόλη, αξιοποιώντας τον πλούτο της για να γίνει στη συνέχεια παγκόσμια αποικιακή δύναμη.

Κατευθυνόμαστε στην κεντρική πλατεία, διπλά στο καθεδρικό Ναό του Σαιντ Μπάβο και το παλαιό δημαρχείο, αφήνοντας το χρώμα και τον χαρακτήρα αυτής της ιστορικής πόλης να μας μεταφέρει νοερά στο παρελθόν. Αν μάλιστα αναρωτιέστε τι σας θυμίζει το όνομά της, έχετε δίκιο μιας, Ολλανδοί άποικοι από εδώ ίδρυσαν το ομώνυμο Χάρλεμ στη Νέα Ήπειρο, την Αμερική. Ελεύθερος χρόνος.

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα μας κατευθυνόμαστε στο Πάρκο με τις Τουλίπες «Κeukenhof» (η Είσοδος περιλαμβάνεται). Ένας μοναδικός χώρος που παραμένει ανοιχτός μόνον για 2 μήνες το χρόνο την άνοιξη. Θα θαυμάσουμε εκατομμύρια πολύχρωμα λουλούδια σε μοναδικά σχήματα και άπειρες τουλίπες εδώ μέσα σ’ ένα μοναδικό περιβάλλον πανδαισίας χρωμάτων πλαισιωμένο από γραφικές λίμνες. Επιστροφή στο Άμστερνταμ. Απόγευμα ελεύθερο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ: Ελεύθερη Ημέρα – Amsterdam Shopping Experience – αγορές - Κρουαζιέρα στα κανάλια

Το Άμστερνταμ ως παγκόσμιο κέντρο εμπορίου, φημίζεται για τις αγορές του. Σήμερα στην ελεύθερη μέρα σας μπορείτε να επισκεφθείτε μια από́ τις φημισμένες αγορές της πόλης, όπως στην Kalverstraat (πρώτος εμπορικός πεζόδρομος της Ευρώπης, μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο) και στην P.C Hooftstraat η οποία φιλοξενεί τους παγκόσμιους οίκους μόδας. Δεν πρέπει να παραλείψετε μια βόλτα στην περιοχή Jordaan και στους φημισμένους «Εννέα δρόμους» (9 Straatjes). Επίσης στα μεγάλα εμπορικά πολυκαταστήματα όπως το Bijenkorf και το Magna Plaza (πρώην κτίριο του κεντρικού ταχυδρομείου, χτισμένο το 1895) μπορείτε να βρείτε πληθώρα προϊόντων όπως και να απολαύσετε παράλληλα ένα καφέ́ η κάποιο σνακ.

Για σήμερα μάλιστα το ταξίδι σας κάνει δώρο κρουαζιέρα στα κανάλια του Άμστερνταμ! Μια περιοχή χαρακτηρισμένη ως «Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO», το Άμστερνταμ συχνά αναφέρεται ως «η Βενετία του Βορρά» και η βόλτα μέσα από τα νερό, προσδίδει μια διαφορετική οπτική της πόλης που εντυπωσιάζει. Αδράξτε την ευκαιρία και παρατηρήστε το Άμστερνταμ μέσα από τα κανάλια του γεμίζοντας μοναδικές εικόνες.

Περαιτέρω προαιρετικές επιλογές είναι επίσκεψη στον ζωολογικό ή τον βοτανικό κήπο στο μητροπολιτικό πάρκο, σε κάποιο από τα πολλά μουσεία/γκαλερί, τα πολύχρωμα εμπορικά μαγαζιά, το παζάρι των λουλουδιών, τα αμέτρητα καφέ/μπαρ, εστιατόρια και τις υπαίθριες αγορές για να ζήσετε την ατμόσφαιρα του Άμστερνταμ μέσα από τους κατοίκους του. Απολαύστε την πόλη! Διανυκτέρευση στο Άμστερνταμ.

* Σημείωση: Σε μια πόλη όπως το Άμστερνταμ που προσφέρει πλειάδα επιλογών, για τον έλεγχο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών που επιθυμούν να συμμετέχουν ατομικά σε ποικίλες δραστηριότητες, μουσεία & θεματικούς χώρους, ενθαρρύνουμε τους συμμετέχοντες να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους εκ των προτέρων (για ατομικές προ-κρατήσεις σε μουσεία/ γκαλερί ή θεματικούς χώρους, ισχύει η διαθεσιμότητα στον χρόνο κράτησης)

 

4η ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ: προαιρετική εκδρομή ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ – ΧΑΓΗ – ΝΤΕΛΦΤ

Πρωϊνό. Σήμερα μπορείτε να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας ελεύθερη ημέρα ή, εναλλακτικά, να προτιμήσετε μία προαιρετική εκδρομή στην ολλανδική ενδοχώρα.

Στην εκδρομή αυτή έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την Ολλανδία στο σύνολο της επισκεπτόμενοι τις δύο εξίσου μεγάλές πόλεις, Ρότερνταμ και Χάγη, όπως και τη μοναδική μεσαιωνική πόλη του Ντελφτ.

Η Χάγη είναι η πόλη-οικοδέσποινα του Ολλανδικού Κοινοβουλίου και Διεθνών Οργανισμών όπως το περίφημο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Τα μοναδικής αξίας κτίρια που στεγάζουν υπουργεία και πρεσβείες συγκροτούν την –κατά πολλούς- πιο κομψή Ολλανδική πόλη.

Το Ρότερνταμ φιλοξενεί το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Μαζί με τους συγχρόνους ουρανοξύστες, τα πιο μοντέρνα αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα και τις εντυπωσιακές γέφυρες Willem και Erasmus, το Ρότερνταμ παρουσιάζει μια φουτουριστική αρχιτεκτονική που καθηλώνει τον επισκέπτη.

Το Ντελφτ είναι η πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μια ιστορική πόλη που με το πανέμορφο μεσαιωνικό της κέντρο και τους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς στην κεντρική πλατεία μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή! (Κόστος προαιρετικής εκδρομής 85€).

Διανυκτέρευση στο Άμστερνταμ.

 

5η ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΟΥΤΡΕΧΤΗ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – Πτήση επιστροφής

Πρωϊνό και ελεύθερος χρόνος. Το μεσημέρι αναχωρούμε με τις αποσκευές μας για την επίσκεψη στην όμορφη πόλη της Ουτρέχτης, μια ξεχωριστή πόλη στην καρδιά της Ολλανδίας που διαδραμάτισε έναν εξέχοντα ρόλο κατά τον 17ο «Χρυσό αιώνα» της Ολλανδίας και εξελίχθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα και κομβικά κέντρα εμπορείου της χώρας. Ξεχωρίζει η Dοm Church, ο γοτθικού ρυθμού Καθεδρικός Ναός του Αγίου Μαρτίνου που μαζί με το ιστορικό κέντρο και το κανάλι που το διασχίζει, καθιστούν την Ουτρέχτη μία από της πιο χαρακτηριστικές πόλεις της Ολλανδίας. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη και στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας. 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  13/4/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 699€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 699 € 289 €
  Twin Room 699 € 289 €
  Triple Room 699 € 289 €
  Single Room 1029 € 289 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  29/4/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 699€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 699 € 289 €
  Twin Room 699 € 289 €
  Triple Room 699 € 289 €
  Single Room 1029 € 289 €

  

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στο Άμστερνταμ. Στην αναχώρηση 13/4 στο Niu Fender 4* και στην αναχώρηση 29/4 στο Mercure Hotel Amsterdam Sloterdijk Station 4*.
  • Πρωινό καθημερινά
  • Κρουαζιέρα στα κανάλια του ποταμού Άμστελ, στο Άμστερνταμ.
  • Είσοδος στο Πάρκο Κέικενκοφ με τις ανθισμένες τουλίπες
  • Όλες οι μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
  • Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης 

 

Δεν περιλαμβάνονται         
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 289 €
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα κλπ. 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία
Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1576

13/04/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

19:55

KL 1581

17/04/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:15

01:30 +1

Διαμονή στο Niu Fender 4*

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία
Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1576

29/04/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

19:55

KL 1581

03/05/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:15

01:30 +1

Διαμονή στο Mercure Hotel Amsterdam Sloterdijk Station 4*