Skip to main content

Πρωτομαγιά στο Άμστερνταμ Ταξίδι 4 ημερών 2023 από 575

Αναχώρηση: 30/4  -  4 ημέρες

Ημέρα 1η: Aθήνα ή Θεσσαλονίκη – Άμστερνταμ
Πτήση για το Άμστερνταμ. Ομολογουμένως, η πόλη στην οποία φτάνουμε είναι γεμάτη με μύθους και βαριά ονόματα τέχνης που υπογράφουν την πολιτιστική της ταυτότητα.
Το βράδυ είναι ελεύθερο για βόλτες σε μια πόλη που το μωσαϊκό της απαρτίζεται από κάθε λογής ψηφίδες διαφορετικών εθνοτήτων. Εξάλλου, η μεγάλη θρησκευτική ανεκτικότητα στο Άμστερνταμ σε συνδυασμό με τον εμπορικό του χαρακτήρα ήταν ο κύριος λόγος που κατέφευγαν οι άνθρωποι εδώ κατά την περίοδο του Μεσαίωνα, αλλά και της Αναγέννησης δημιουργώντας έναν από τους πιο γνωστούς πολυεθνικούς κόμβους στον κόσμο. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε κάποιο από τα πολλά κι εξαιρετικά μουσεία που υπάρχουν. Ακόμη οι φωτισμένες γέφυρες και τα λαμπερά κανάλια προσφέρουν ένα ιδανικό φόντο για υπέροχες φωτογραφικές λήψεις! Φυσικά, υπάρχει και το τμήμα της πόλης με τα «κόκκινα φώτα», το ντε Βάλλεν, καθώς και τα πολυάριθμα coffee shops που αποτελούν σταθερή αξία για κάθε τουριστική περιήγηση στο Άμστερνταμ.

 

Ημέρα 2η: Άμστερνταμ (ξενάγηση πόλης)
Τα διαμάντια είναι παντοτινά! Μια πόλη ανοιχτή στη διαφορετικότητα και κλειστή στις προκαταλήψεις. Say cheese: ανεμόμυλοι, τσόκαρα και παραδοσιακά τυριά με τη Μικρή Ολλανδέζα!

Βερμίρ, Ρεμπράντ, Βαν Γκογκ. Ομολογουμένως, η επόμενη πόλη στην οποία φτάνουμε είναι γεμάτη με μύθους και βαριά ονόματα τέχνης που υπογράφουν την πολιτιστική της ταυτότητα. Την ίδια στιγμή, τα υπέροχα κανάλια, τα ψαγμένα εστιατόρια, τα μικρά καφέ και τα βίντατζ μαγαζιά από τα οποία θα ξετρυπώσετε αληθινούς fashion θησαυρούς προσφέρονται για ατελείωτες αστικές περιπλανήσεις. Το Άμστερνταμ διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά κέντρα στην Ευρώπη που κρατά από τον 17ο αιώνα, την Χρυσή Εποχή της Ολλανδίας. Κατά μήκος των καναλιών βρίσκονται πολλά όμορφα σπίτια και αρχοντικά εκ των οποίων τα περισσότερα είναι σπίτια, γραφεία και δημόσια κτήρια.
Ο παραδοσιακός Μύλος του Ρέμπραντ’ στις όχθες του ποταμού και το εντυπωσιακό Στάδιο Αρένα είναι μερικά από τα αξιοθέατα τα οποία θα απολαύσουμε στην απευθείας πανοραμική μας ξενάγηση μέσα και έξω από το ιστορικό κέντρο της πόλης. Επιπλέον, στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουμε σε μια βιοτεχνία κοπής διαμαντιών πρόκειται να θαυμάσουμε τους επιδέξιους τεχνίτες να επεξεργάζονται τους πολύτιμους λίθους με τρόπο μοναδικό!

 

Ημέρα 3η: Άμστερνταμ (προαιρετική εκδρομή Ρότερνταμ, Χάγη Ντελφτ)
Ημέρα ελεύθερη. Η πρόταση μας είναι η ολοήμερη εκδρομή στο Ρότερνταμ , Χάγη και Ντέλφτ. Η πρώτη μας στάση είναι το Ρότερνταμ. Γεμάτη με φοιτητικό παλμό εξαιτίας του Πανεπιστημίου Εράσμους, η πόλη θα μας καθηλώσει με την υπερσύγχρονη αρχιτεκτονική, τον φουτουριστικό της χαρακτήρα και τις μοντέρνες δονήσεις της. Αν χρωστάει σε κάτι τη φήμη της η πόλη Ντελφτ, αυτό είναι η τέχνη της κεραμοποιίας, της ταπητουργίας, αλλά κυρίως, η διάσημη τεχνική φαγιάνς, δηλαδή η επισμάλτωση των κεραμικών με το ιδιαίτερο μπλε χρώμα. Ακόμη και σήμερα τα κομψοτεχνήματα των τοπικών τεχνιτών φαγιάνς μαγνητίζουν τουρίστες και εμπόρους και αποτελούν σταθερή αξία στην τοπική οικονομία της πόλης. Επόμενη στάση η διοικητική πρωτεύουσα Χάγη με το Ολλανδικό Κοινοβούλιο, το Διεθνές Δικαστήριο και τις όμορφες αριστοκρατικές επαύλεις. Εδώ βρίσκονται όλες οι ξένες πρεσβείες και τα κυβερνητικά υπουργεία, όπως επίσης το Ανώτατο Δικαστήριο και πολλοί οργανισμοί.
Επιστροφή στο Άμστερνταμ αργά το απόγευμα.

 

Ημέρα 4η: Άμστερνταμ – Αθήνα ή Θεσσαλονίκη
Η ολλανδική εξοχή προσφέρει γενναιόδωρα το ζωγραφικό πλαίσιο το οποίο θα δώσει προοπτική στη σημερινή μας επίσκεψη στα παραδοσιακά χωριά Zaanse Schans & Βόλενταμ. Τα Polders και τα μικρά κανάλια που βλέπουμε μας δίνουν την ευκαιρία για να μάθουμε και για τον τρόπο άρδευσης αυτών των περιοχών. Στο Zaanse Schans με τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους θα επισκεφτούμε τη φάμπρικα των γνωστών ξυλοπάπουτσων, ενώ στο γραφικό λιμανάκι του Volendam θα παρακολουθήσουμε μία ταινία μικρού μήκους (στα ελληνικά) με θέμα «Ολλανδία και νερό».
Κατά τη διάρκεια της υπέροχης εκδρομής με το κουλέρ λοκάλ θα επισκεφτούμε και ένα τοπικό, παραδοσιακό τυροκομείο, όπου «η μικρή Ολλανδέζα» ντυμένη με την παραδοσιακή της στολή θα μας εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο τυροκομούν εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Καθώς η γευσιγνωσία είναι η αρχή κάθε γευστικής και μη περιπλάνησης, η δοκιμή κρίνεται απαραίτητη!
Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Ελλάδα, πιστεύοντας πως θα κρατήσουμε ζωντανό μέσα μας αυτό το υπέροχο ταξίδι γεμάτο με εικόνες και γεύσεις ευρωπαϊκού πολιτισμού.

 

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με KLM, Αθήνα/Άμστερνταμ/Αθήνα.
  • Διαμονή: Επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* XO Park West ή παρόμοιο.
  • Γεύματα: Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Ελληνόφωνο τοπικό αντιπρόσωπο.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Τέλη εισόδων: Σε μουσεία/ αξιοθέατα.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο. 

 

Πτήσεις: KLM

Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
Αθήνα – Άμστερνταμ 05:35 08:10
Άμστερνταμ – Αθήνα 21:15 01:30*

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα

  

Τιμή το άτομο σε δίκλινο: 575 + 270 φόροι

Τιμή σε μονόκλινο:          810 + 270 φόροι