Skip to main content

Μπενελούξ με Transavia Καθαρά Δευτέρα 2020 από 495,00

Αναχωρήσεις: 28/02

5 μέρες

Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων. 

ΜΕΡΑ 1  ΑΘΗΝΑ - ΑΪΝΤΧΟΒΕΝ - ΒΡΥΞΕΛΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για το Αϊντχόβεν. Άφιξη στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την περιήγησή μας στην πρωτεύουσα του Βελγίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια πόλη με ένδοξο παρελθόν που στις μέρες μας εδώ «χτυπάει η καρδιά» της Ευρώπης! Αναχώρηση για την πανοραμική περιήγησή μας στην πρωτεύουσα του Βελγίου. Η πόλη θα μας αποκαλύψει το ένδοξο παρελθόν της μέσα από τα μοναδικά κτίρια ιστορικής αξίας, αλλά και το σύγχρονο και δυναμικό παρόν της μεσώ όλων των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που φιλοξενεί. Θα ανακαλύψουμε τη «μαγεία» που την περιβάλει και θα θαυμάσουμε τα Ιστορικά μνημεία, μέσα από τις όμορφες πλακόστρωτες συνοικίες στο κέντρο της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Απόγευμα Δωρεάν, Περίπατος Ιστορικό Κέντρο - Grand Place. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο για την πεζή βόλτα μας στην κεντρική πλατεία. Θα διασχίσουμε τα πλακόστρωτα σοκάκια με τα αριστοκρατικά μπιστρό καταλήγοντας στην Grand Place, με τα πανέμορφα κτίρια των συντεχνιών και το κομψό Δημαρχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2  ΒΕΛΓΙΟ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ, ΒΑΛΛΩΝΙΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε προαιρετικά ένα από τα μικρότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Λουξεμβούργο, Βαλλωνία (κόστος 90€). Κατά την διαδρομή μας θα γνωρίσουμε το Βατερλό, εκεί όπου διεξήχθη η ομώνυμη «μάχη σταθμός» για την Ευρωπαϊκή ιστορία, και θα διασχίσουμε τον Βελγικό νότο μέσα από την κεντρική πεδιάδα με τις καταπράσινες αγροτικές εκτάσεις και τα γραφικά χωριουδάκια. Η διαδρομή μας στην Βαλλωνία θα μας οδηγήσει σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις πόλεις της, την Ντινάντ όπου θα έχουμε δυνατότητα για καφέ και περίπατο διπλά στο ποταμό Μeuse που δεσπόζει στην περιοχή. Συνεχίζοντας την πορεία μας προς το Λουξεμβούργο, θα μας συνεπάρει η εναλλαγή φυσικών τοπίων του νοτιοανατολικού οροπεδίου του Βελγίου. Φτάνοντας στον προορισμό μας θα αντικρίσουμε την πόλη που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι χτισμένη μέσα σε χαράδρα και που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα λήψεως αποφάσεων φιλοξενώντας πληθώρα Ευρωπαϊκών οργανισμών, τραπεζικών ιδρυμάτων αλλά και πολυεθνικών εταιριών. Μεταξύ άλλων θα δούμε, τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα με την απροκάλυπτη θέα, το θαυμαστό κτίριο της Φιλαρμονικής, την κεντρική πλατεία 'των όπλων' - Place d'Armes. Επιστροφή το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

ΜΕΡΑ 3  ΓΑΝΔΗ - ΜΠΡΙΖ - ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μαζί με τις αποσκευές μας. Στάση στην Γάνδη. Θα επισκεφθούμε το κέντρο της πόλεως, όπου θα δούμε το δημαρχείο, το Διοικητήριο, τον ναό του Αγ. Νικόλα, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Συνεχίζουμε για τη διάσημη Μπριζ, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης, όπου ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει στον Μεσαίωνα! Θα περιηγηθούμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, την πόλη που φιλοξενεί το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης και με τους ουρανοξύστες, την μοντέρνα αρχιτεκτονική και τις εντυπωσιακές.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Άμστερνταμ και τακτοποίηση στα δωμάτιά. Το Απόγευμα σειρά έχει η πεζή βόλτα μας στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης. Θα διασχίσουμε το ιστορικό κέντρο και την κεντρική πλατεία Dam, περπατώντας σε μια πόλη όπου τα μαγευτικά κανάλια, τα παραδοσιακά κτίρια και οι όμορφες φωτισμένες γέφυρες, συνθέτουν την εικόνα ενός τεράστιου υπαίθριου μουσείου! (Μετάβαση με τραμ και υπόδειξη στον τρόπο χρήσης του, έξοδα ατομικά).

ΜΕΡΑ 4  ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ - ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΥΠΑΙΘΡΟΣ - ΒΟΛΕΝΤΑΜ, ΦΑΡΜΑ ΤΥΡΙΩΝ - COSTER DIAMONDS

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας. Στην σημερινή μας εκδρομή θα επισκεφθούμε την Ολλανδική ύπαιθρο και την Πλατεία την Μουσείων, όπου θα επισκεφθούμε με δωρεάν είσοδο το μεγαλύτερο αδαμαντοκοπειο της πόλης, τον γνωστό οίκο “Coster Diamonds”. Θα γνωρίσουμε τη διαδικασία επεξεργασίας από το αρχικό έως το τελικό στάδιο, ενώ στη συνέχεια θα δούμε ιστορικά κοσμήματα και πληθώρα διαμαντιών μέσα από την τεράστια συλλογή του οίκου.

Τα φημισμένα μουσεία Van Gogh, Rijks (Εθνική Πινακοθήκη) και Stedelijk Museum (Σύγχρονης Τέχνης) βρίσκονται ακριβώς απέναντι. Στην Ολλανδική επαρχία θα επισκεφθούμε το όμορφο ψαροχώρι Βόλενταμ και θα κάνουμε βόλτα στο γραφικό λιμανάκι του, εκεί όπου τα παλαιά χρόνια μεταφόρτωναν τα τοπικά εμπορεύματα όπως ψάρια, γάλα και τυρί, με προορισμό τις αγορές του Άμστερνταμ. Θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ζωή της Ολλανδικής υπαίθρου μέσα από τα απέραντα βοσκοτόπια και να εξερευνήσουμε τον παλιό τρόπο ζωής. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα επισκεφτούμε μια τοπική Φάρμα Τυριών, όπου η «μικρή Ολλανδέζα» ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά θα μας εξηγήσει πως παρασκευάζονται τα πασίγνωστα τυριά ενώ στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις ποικίλες γεύσεις τους!

ΜΕΡΑ 5  ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΧΑΓΗ - ΝΤΕΛΦΤ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μαζί με τις αποσκευές μας. Σήμερα θα γνωρίσουμε την πόλη του Ντέλφτ, την πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μια ιστορική πόλη με πανέμορφο μεσαιωνικό κέντρο και μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς. Συνεχίζουμε για την Χάγη, την έδρα διεθνών οργανισμών και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου, με το περίφημο Παλάτι της Ειρήνης (Διεθνές Δικαστήριο) και τα μοναδικής σημασίας κτίρια που στεγάζουν υπουργεία και πρεσβείες, συγκροτώντας την πιο κομψή πόλη της Ολλανδίας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ για την πτήση της επιστροφής μας.

Κόστος κατ’ άτομο

Early booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

495€

545€

+155€

4495€

Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Άμστερνταμ / Αϊντχόβεν - Αθήνα με Transavia
  • 1 χειραποσκευή 10 κιλών και 1 αποσκευή 15 κιλών ανά άτομο
  • 4 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (2 Άμστερνταμ, 2 Βρυξέλες)
  • Πρόγευμα μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές, μετακινήσεις βάσει προγράμματος
  • Εκδρομές, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμων 175€
  • Είσοδοι σε μουσεία, επισκέψιμους χώρους όπου υπάρχουν, φέρυ
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Πτήσεις:

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΑΪΝΤΧΟΒΕΝ HV 6710 12:05 14:25
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΑΘΗΝΑ HV 6867 16:00 20:20

*** Η αεροπορική εταιρεία Transavia δεν σερβίρει φαγητό και ποτό στην πτήση

 Τα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια:

  • Άμστερνταμ:  Ozo Hotel 4*
  • Βρυξέλλες: NH Brussels EU Berlaymont 4*

 Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
  4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
  7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
  8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.