Skip to main content

ΜΠΕΝΕΛΟΥΞ ΠΑΣΧΑ 2020 από 799,00

Aναχώρηση  : 17-23/04/2020

7 μέρες

Βρυξέλλες (4 διαν.) – Χάγη – Ρότερνταμ – Γάνδη – Μπρυζ –  Ντελφτ – Πάρκο Τουλιπών Keukenhof –
Άμστερνταμ (2  διαν.) – Πλατεία Μουσείων – «Coster Diamonds»

Η τιμή είναι early booking για έγκαιρες εγγραφές.

 

  1. ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΧΑΓΗ – ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΠΕΖΗ ΒΟΛΤΑ

Αναχώρηση από την Αθήνα και πτήση για το Άμστερνταμ. Άφιξη στο αεροδρόμιο 'Schiphol' και αναχώρηση για την περιήγησή μας στην πόλη της Χάγης. Μια 'αριστοκρατική' πόλη, Έδρα Διεθνών Οργανισμών και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου. Φιλοξενεί το περίφημο 'Παλάτι της Ειρήνης' Διεθνές Δικαστήριο που μαζί με τις αριστοκρατικές επαύλεις και τα μοναδικής αξίας κτίρια που στεγάζουν Υπουργεία και Πρεσβείες συγκροτεί την πιο κομψή ολλανδική πόλη. Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε το Ρότερνταμ, την πόλη με το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης, τους σύγχρονους ουρανοξύστες τα πιο μοντέρνα αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα και τις εντυπωσιακές γέφυρες 'Willem & Erasmus',  οπου παρουσιάζει μια φουτουριστική αρχιτεκτονική του που σε καθηλώνει. Κατεύθυνση για την Πρωτεύουσα του Βελγίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια πόλη με ένδοξο παρελθόν που στις μέρες μας εδώ 'χτυπάει η καρδιά' της Ευρώπης! Θα ανακαλύψουμε την 'μαγεία' που την περιβάλει και θα θαυμάσουμε τα Ιστορικά της μνημεία, και τις σύγχρονες δομές της, μέσα από τις όμορφες πλακόστρωτες συνοικίες στο κέντρο της πόλης. Το απόγευμα ( Προαιρετικά Δωρεάν), Περίπατος στο Ιστορικό Κέντρο - Grand Place. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο για την πεζή βόλτα μας στην κεντρική πλατεία. Θα διασχίσουμε τα πλακόστρωτα σοκάκια με τα αριστοκρατικά μπιστρό καταλήγοντας στην Grand Place, με τα πανέμορφα κτίρια των συντεχνιών και το κομψό Δημαρχείο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κεντρική πλατεία των Βρυξελλών θεωρείται ως  'η Ομορφότερη Πλατεία Παγκοσμίως'!

  1. ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΓΑΝΔΗ – ΜΠΡΥΖ

Πρόγευμα και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για να επισκεφτούμε τη Γάνδη. Θα επισκεφθούμε το κέντρο της πόλης, όπου θα δούμε το δημαρχείο, το Διοικητήριο, τον Ναό του Αγ. Νικόλα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βονιφάτη και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Συνεχίζουμε για τη 'διάσημη' Μπρυζ, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης. Μια πόλη, όπου ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει στο Μεσαίωνα! Μεταξύ άλλων θα δούμε το πάρκο με τη 'Λίμνη της Αγάπης', το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη του Αγίου Ιωάννη, ο Ναός της Παναγίας, η πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το διοικητήριο, και το ιστορικό κέντρο, μοναδικό στολίδι μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες και διανυκτέρευση.

  1. ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – (ΒΑΛΛΩΝΙΑ – ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ - προαιρετικά)

Μετά το πρόγευμα ημέρα ελεύθερη. Προαιρετική επίσκεψη σε ένα από τα μικρότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βαλλωνία – Λουξεμβούργο (κόστος 90€). Καθ’ οδόν θα διασχίσουμε τον βελγικό νότο, μέσα από την κεντρική πεδιάδα με τις καταπράσινες εκτάσεις, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα. Η διαδρομή μας στη Βαλλωνία θα μας οδηγήσει σε μία από τις πιο όμορφες πόλεις της, την Ντινάντ. Θα έχουμε χρόνο για καφέ και περίπατο διπλά στον ποταμό Λέσε, που διαρρέει την περιοχή. Συνεχίζοντας την πορεία μας προς το Λουξεμβούργο, θα μας συνεπάρει η εναλλαγή φυσικών τοπίων του νοτιοανατολικού Βελγίου. Φτάνοντας στον προορισμό μας θα αντικρίσουμε την πόλη που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι χτισμένη μέσα σε χαράδρα και σήμερα είναι ένα από τα κέντρα λήψεως αποφάσεων, φιλοξενώντας πληθώρα Ευρωπαϊκών οργανισμών, αλλά και τραπεζικών ιδρυμάτων. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας, την εντυπωσιακή Κόκκινη Γέφυρα με την απρόσκοπτη θέα, το θαυμαστό κτίριο της Φιλαρμονικής, την κεντρική  Place d' Armes κα.

  1. ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – (ΝΤΕΛΦΤ – ΠΑΡΚΟ ΤΟΥΛΙΠΕΣ KEUKENHOF) – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΠΕΖΗ ΒΟΛΤΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μαζί με τις αποσκευές μας. Στην σημερινή εκδρομή μας, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την μοναδική Μεσαιωνική πόλη του Ντέλφτ, την  πρώτη  πρωτεύουσα του  Ολλανδικού  κράτους και τους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς. Επόμενη στάση το πάρκο με τις τουλίπες Κeukenhοf που είναι ανοιχτό μόνον για 2 μήνες το χρόνο την άνοιξη. Θα θαυμάσουμε στον όμορφο κήπο τα πολύχρωμα λουλούδια σε μοναδικά σχήματα, που μαζί με τις εκατομμύρια τουλίπες, σε μια τεράστια έκταση συνθέτουν μια ανεπανάληπτη πανδαισία χρωμάτων σ ’ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον πλαισιωμένο από γραφικές λίμνες. (Είσοδος Πάρκου 17,5€). Τελικός προορισμός το Άμστερνταμ, η πρωτεύουσα της Ολλανδίας, μια ξεχωριστή πόλη, τόσο ρομαντική όσο και σύγχρονη ταυτόχρονα. Το Άμστερνταμ είναι μια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που σίγουρα δεν έχει καμιά σχέση με τις άλλες! Τόσο πρωτοποριακό και ιδιαίτερο που η πληθώρα των καναλιών με την πολυπολιτισμικότητα των κατοίκων της την καθιστούν μια από τις γνωστότερες μητροπόλεις της Ευρώπης. Θα θαυμάσουμε τον παραδοσιακό 'Μύλο του Ρέμπραντ' και τις όμορφες παράκτιες κατοικίες, απολαμβάνοντας την απόλυτη αρμονία του περιβάλλοντος κατά μήκος του 'διάσημου' ποταμού Άμστελ, και μεταξύ άλλων το εντυπωσιακό 'Στάδιο Αρένα'. Μεταφορά στο ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Το απόγευμα μπορείτε να ακολουθήσετε τον συνοδό σας στην πεζή βόλτα μας στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλεως. Θα διασχίσουμε το ιστορικό κέντρο και την κεντρική πλατεία Dam, περπατώντας σε μια πόλη όπου τα μαγευτικά κανάλια, τα παραδοσιακά κτίρια, και οι όμορφες γέφυρες, συνθέτουν την εικόνα ενός τεράστιου υπαίθριου μουσείου! (Μετάβαση στο ιστορικό κέντρο με τραμ και υπόδειξη στον τρόπο χρήσης του).

  1. ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ – ‘Cοster Diamonds’

Μετά το πρόγευμα θα κατευθυνθούμε στην Πλατεία των Μουσείων και θα επισκεφθούμε με δωρεάν είσοδο το μεγαλύτερο αδαμαντοκοπείο της πόλης, τον γνωστό οίκο 'Coster Diamonds', όπου θα γνωρίσουμε όλη τη διαδικασία κοπής και επεξεργασίας των διαμαντιών, από το αρχικό έως το τελικό στάδιο, ενώ στη συνέχεια μπορούμε να δούμε ιστορικά 'κομμάτια', καθώς και πληθώρα διαμαντιών μέσα από την τεράστια συλλογή κοσμημάτων του οίκου. Τα φημισμένα μουσεία Van Gogh, Rijks (Εθνική Πινακοθήκη) και Stedelijk Museum (Σύγχρονης Τέχνης) επίσης βρίσκονται ακριβώς απέναντι. Ελεύθερος χρόνος.

  1. ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη για να περπατήσετε και να εξερευνήσετε το υπέροχο, προοδευτικό και εντυπωσιακό Άμστερνταμ. Το Άμστερνταμ ως παγκόσμιο κέντρο εμπορίου, φημίζεται για τις αγορές του Πληθώρα προϊόντων στους φημισμένους εμπορικούς πεζόδρομους όπως την Kalverstraat (Πρώτος Εμπορικός Πεζόδρομος της Ευρώπης) και την  P.C Hooftstraat η οποία φιλοξενεί τους παγκόσμιους οίκους μόδας αλλά και στην περιοχή Jordaan με τους φημισμένους 'Εννέα δρόμους'. Περαιτέρω επιλογές, όπως επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο, στους βοτανικούς κήπους, στο μητροπολιτικό πάρκο, σε κάποια από τις άπειρες γκαλερί ή μουσεία. Απολαύστε την βόλτα σας κατά μήκος των καναλιών σε μια πόλη με απίστευτα όμορφες πλωτές οδούς.

  1. ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ( ΒΟΛΕΝΤΑΜ) – ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και check out από τα δωμάτια μέχρι τις 12.00. Ελεύθερη μέρα για μια τελευταία βόλτα στην μαγευτική πόλη του Άμστερνταμ. Προαιρετικά, για όσους επιθυμούν, εκδρομή στην Ολλανδική ύπαιθρο το Βόλενταμ (έξοδα ατομικά 55€). Θα κάνουμε βόλτα στο γραφικό λιμανάκι του όπου εκεί, τα παλαιά χρόνια μετά-φόρτωναν τα τοπικά εμπορεύματα όπως ψάρια, γάλα και τυρί, ξεκινώντας έτσι το 'ταξίδι τους' για της αγορές στο  Άμστερνταμ. Θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ζωή της Ολλανδικής υπαίθρου μέσα από τα απέραντα βοσκοτόπια και να εξερευνήσουμε τον παλιό τρόπο ζωής. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα επισκεφτούμε μια τοπική Φάρμα Τυριών, όπου 'η μικρή Ολλανδέζα' ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά θα μας εξηγήσει πως παρασκευάζονται τα πασίγνωστα τυριά ενώ στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις ποικίλες γεύσεις τους! Στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας. Όσοι δεν ακολουθήσουν την εκδρομή, αναχώρηση το απόγευμα από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Άμστερνταμ – Αθήνα με KLM
  • 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* (4 νύχτες στις Βρυξέλλες και 2  νύχτες στο Άμστερνταμ)
  • Πρόγευμα μπουφές καθημερινά
  • Μεταφορές, μετακινήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα  
  • Εκδρομές, περιηγήσεις βάση προγράμματος
  • Έμπειρος συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
    ΦΠΑ

Δεν Περιλαμβάνονται: 

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, ασφάλιση προσωπικών ατυχημάτων, απώλειας αποσκευών και αποζημίωσης μέρους προκαταβολής λόγω σοβαρής ασθένειας 195 €. Είσοδοι σε μουσεία, επισκέψιμους χώρους όπου υπάρχουν, φέρυ. Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά ως περιλαμβανόμενο ή προαιρετικό.

 

Πτήσεις με την KLM:

Ημ/νια

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

17/4

Αθήνα

Άμστερνταμ

06.00

08.35

KL 1572

23/4

Άμστερνταμ

Αθήνα

20.55

01.05

KL 1581

 *Η τιμή είναι early booking για έγκαιρες εγγραφές μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση. Κατόπιν υπάρχει προσαύξηση € 50 το άτομο.

Τα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια:

Βρυξέλλες: NH EU Berlaymont 4*

Άμστερνταμ: Οzo Amsterdam 4*

 

Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές για εγγραφές μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 11,99ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
  4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  6. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.