Skip to main content

Τα θαύματα της Νότιας Ισλανδίας! Καλοκαίρι 2021 απο 1890,00

7ήμερο στην Ισλανδία με ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ, ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ, ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ, ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ

Αναχωρήσεις: 12/06, 24/07,   07, 21 & 28/08 Το ταξίδι πραγματοποιείται με μικρή ομάδα ατόμων σχεδόν “prive” με  ελληνόφωνο αρχηγό.

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

H εκδρομή αυτή είναι μια εύκολη περιήγηση της Ισλανδίας στην οποία  όλοι μπορούν να λάβουν μέρος. Έχει καθημερινά λίγες ώρες περπάτημα,  αρκετές σύντομες βόλτες και καλύπτει όλα τα αξιοθέατα της περιοχής.

Διάρκεια ταξιδιού: 7 ημέρες

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1ηΗΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ - ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Αναχώρηση για το Ρέικιαβικ. Άφιξη στο αεροδρόμιο Keflavikκαι μεταφορά στο ξενοδοχείο μας . Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για μια πρώτη εξερεύνηση  της πρωτεύουσας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ : ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ- SELJALANDSFOSS - ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΙΚ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και περιπλάνηση της πόλης  με τον αρχηγό,  που θα σας γνωρίσει την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, που πολλοί αποκαλούν τη μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου.

Σήμερα θα μάθετε γιατί η συγκεκριμένη πόλη είναι τόσο περιζήτητος προορισμός. Επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα, το Κοινοβούλιο, τον Καθεδρικό Ναό, την εκκλησία Hallgrνmskirkja, στο κέντρο της πόλης Βόλτα στη λεωφόρο Skolavöraustígur με τις μπουτίκ, τα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης.

Ο IngolfurArnarson, ο πρώτος άποικος της Ισλανδίας, έχτισε το αγρόκτημά του στη χερσόνησο, όπου βρίσκεται σήμερα το Ρέικιαβικ. Η πόλη πήρε το παρατσούκλι "SmokeyBay" από τις στήλες ατμού που έβγαιναν από τις ιαματικές πηγές της περιοχής, κυρίως γιατί το θέαμα έκανε βαθιά εντύπωση στους πρώτους αποίκους που δεν είχαν δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο.

Μετά την ξενάγηση αναχωρούμε για την εξερεύνηση της Νότιας Ισλανδίας

Ξεκινάμε με στάση στο στενό Seljalandsfossόπου βρίσκεται ο ομώνυμος καταρράκτης με ένα μονοπάτι που οδηγεί πίσω από το νερό, προσέξτε, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να βραχείτε! Στην συνέχεια θα ψάξουμε να βρούμε την είσοδο του κρυφού καταρράκτη που βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά. Στο βάθος του ορίζοντα φαίνονται τα νησιά Γουέστμαν, που η έκρηξη του ηφαιστείου το 1973 θεωρείται η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην πρόσφατη ιστορία της Ισλανδίας. Η έκρηξη ξεκίνησε στις 23 Ιανουαρίου στο νησί του Heimaey, το μόνο κατοικημένο νησί του αρχιπελάγους Vestmannaeyjar και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε άλλες περιοχές για πέντε μήνες.

Συνεχίζουμε για τις μαύρες αμμουδιές της παραλίας Reynisfjara. Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε τα ισχυρά κύματα και τα καταπληκτικά σκαλισμένα από τη δύναμη της θάλασσας βράχια. Η περίφημη μαύρη «γοτθική» παραλία στο Βικ έχει χαρακτηρισθεί ως μια από τις δέκα πιο όμορφες στον κόσμο. Εδώ στην σπηλιά της έχει γυριστεί η ταινία «Νώε». Στα ανατολικά είναι οι μεγάλες κολώνες από λάβα που ξεπροβάλλουν από την  επιφάνεια της θάλασσας και από την άλλη η ατέλειωτη μαύρη παραλία Dyrhólaey του Ατλαντικού. Διανυκτέρευση στο Vik.

 

3η ΗΜΕΡΑ : ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ VATNAJOKULL - ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ JOKULSARLON

Πρωινό καιαναχωρούμε για τον παγετώνα Vatnajokull,  στο δρόμο μας θα δούμε την κατεστραμμένη από την έκρηξη του ηφαιστείου και την πλημύρα που ακολούθησε γέφυρα-μνημείο SkeiðaráBridge καιθα συναντήσουμε το Πάρκο Μνήμης Laufskálavarða Μετάβαση στην λιμνοθάλασσα του παγετώνα, Jokulsarlon. Είναι ένα από τα θαύματα της φύσης της Ισλανδίας και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για να επισκεφθούν οι  ταξιδιώτες. Στη διαδρομή μας, σταματάμε για μια βόλτα με βάρκα ανάμεσα στα επιπλέοντα παγόβουνα. Η λιμνοθάλασσα άρχισε να διαμορφώνεται το 1934, όταν ο παγετώνας άρχισε να υποχωρεί στην περιοχή. Το 1956 το μέγεθος της λιμνοθάλασσας ήταν 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Σήμερα, το μέγεθος της λιμνοθάλασσας υπολογίζεται να είναι περίπου 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνεχώς μεγαλώνει αφού περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα πάγου λιώνουν κάθε χρόνο μέσα σε αυτή.  Είναι η βαθύτερη λίμνη στην Ισλανδία με μέγιστο βάθος 260 μέτρα.

Επιβίβαση στο αμφίβιο και είναι το ιδανικό μέρος για να ζήσετε την παρθένα φύση και το μοναδικό περιβάλλον όπου τεράστια παγόβουνα γεννιούνται από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης και επιπλέουν γύρω από τη λιμνοθάλασσα σε όλα τα σχήματα και τα χρώματα.Διανυκτέρευση.

 

4ηΗΜΕΡΑ: SKAFTAFELL - SVARTIFOSS-  SKOGAFOSS – HELLA

Η μέρα μας σήμερα ξεκινάει με το πάρκο Skaftafell και τους καταρράκτες Hufnafoss, Magnusarfoss και Svartifoss (Μαύρο Καταρράκτη). Στην συνέχεια μέσα από τα "λιβάδια" της λάβας και τα ερημικά τοπία θα περάσουμε από τους βραχώδεις σχηματισμούς Haoldukvisl και Dverghamrar που φαίνεται σαν να φυτρώνουν στο άγονο έδαφος. Θα περπατήσουμε στο   μαγευτικό φαράγγι Fjaðrárgljúfurκαι συνεχίζουμε για την περιοχή του καταρράκτη Skógafoss, τον υψηλότερο καταρράκτη της Ισλανδίας., συνδεδεμένο με πολλούς μύθους.  

Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΧΡΥΣOΣ ΚYΚΛΟΣ  -  KERID - GULFOSS - ΜΕΓAΛΟΣ ΠIΔΑΚΑΣ GEYSER - PINGVELLIR - FONTANA – REYKJAVIK

Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη σε κλασικές αξίες, καθώς ταξιδεύουμε στα αξιοθέατα του ΧρυσούΚύκλου.

Πρωινό και αναχώρηση για την  εκδρομή στην «εξοχή της Ισλανδίας»  αρχίζοντας από τον κρατήρα Κέριδ, τον πράσινο κρατήρα που είναι επισκέψιμος και έχει νερό όλο τον χρόνο. Συνεχίζουμε στον Gulfoss, τον χρυσό Καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης, χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Λίγο πιο κάτω από το Gulfoss βρίσκεται ‘’Ο Μεγάλος Πίδακας’’ (Geyser) που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα δείτε έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Strokkur, που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα. Στάση για προαιρετικό φαγητό σε τοπικό εστιατόριο και συνεχίζουμε για το Pingvellir, μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930. Το Pingvellir βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Pingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία έχει μετατραπεί σε εθνικό πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης. Ο συνδυασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Pingvellir, το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ισλανδικής ζωής. Επιστροφή στο Ρέικιαβικ και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ  - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚOΣΑΦAΡΙ ΦΑΛΑΙΝΩΝ  - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ BLUELAGOON

Πρωινό και σήμερα σας  προτείνουμε «κυνήγι φαλαινών». Επιβίβαση στο «φαλαινοθηρικό» και απόπλους για τον Ατλαντικό για να παρακολουθήσετε το ‘χορό’  των μπλε φαλαινών, των μεγαλύτερων θηλαστικών του κόσμου με μήκος έως και 27 μέτρα.

Τα τελευταία χρόνια, οι επισκέπτες μπόρεσαν να παρακολουθήσουν  τις μπλε φάλαινες σε ένα μεγάλο ποσοστό. Διάρκεια εκδρομής: περίπου 4 ώρες. (Κόστος 95€)

Το μεσημέρι μεταφορά στη Blue Lagoon, είσοδος και μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο,  θα απολαύσετε το μπάνιο σας στα ζεστά κατάλευκα νερά. Το φαινόμενο της λιμνοθάλασσας δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος, όταν κατά την διάρκεια της λειτουργίας του κοντινού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου στο σημείο αυτό.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν μπάνιο στο μοναδικό νερό και να εφαρμόζουν την λάσπη πυριτίου στο δέρμα τους. Εκείνοι που είχαν δερματικές παθήσεις παρατήρησαν μια απίστευτη βελτίωση στην κατάσταση τους. Εδώ λοιπόν μπορείτε να απολαύσετε το «καλύτερο» και πιο «υγιεινό» κολύμπι της ζωής σας
Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικό εισιτήριο μέσω ευρωπαϊκού σταθμού
  • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού
  • Τρείς διανυκτερεύσεις σε 3 και 4αστέρων ξενοδοχεία στην εξοχή της Νότιας Ισλανδίας
  • Τρείς διανυκτερεύσεις στο Ρέικιαβικ σε 3 ή 4 αστέρων κεντρικό ξενοδοχείο
  • Πρωινό καθημερινά
  • Τρία γεύματα
  • Βόλτα με αμφίβιο πλοιάριο στην λιμνοθάλασσα Jokusarlon
  • Επίσκεψη Πάρκου Skaftafell
  • Επίσκεψη Παγετώνα Solheimarjokull
  • Επίσκεψη στο φαράγγι Fjaðrárgljúfur
  • Επίσκεψη της Reynisfjara
  • Είσοδος στον κρατήρα Kerid
  • Επίσκεψη ιστορικού κοινοβουλίου Alþingi
  • Επίσκεψη πάρκου Þingvellir, Gulfoss, Geysir
  • Μια χειραποσκευή
  • Μία αποσκευή έως 20 κιλά
  • Ξενάγηση στο Ρέικιαβικ
  • Επίσκεψη, είσοδος και χρήση του χώρου στη διάσημη ηφαιστειακή λίμνη BlueLagoon

 

ΤΙΜΕΣ

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 1890€

Τιμή μονόκλινου 2560€

Φόροι αεροδρομίων και λοιπά τέλη390€

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων και λοιπά τέλη:390€
  • Είσοδοι σε μουσεία
  • Φιλοδωρήματα
  • Αχθοφορικά
  • Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα.

 

 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

  •  «Κυνήγι θέασης φαλαινών». Επιβίβαση στο «φαλαινοθηρικό» και απόπλους για τον Ατλαντικό για να παρακολουθήσετε το ‘χορό’  των μπλε φαλαινών, των μεγαλύτερων θηλαστικών του κόσμου με μήκος έως και 27 μέτρα. (95€)

Σημειώσεις:

  • Συνιστούμε να έχετε μαζί σας την Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης – ασθένειας
  • Όλοι οι ταξιδιώτες με την άφιξη τουςστο αεροδρόμιο της Ισλανδίας, υπόκεινται στο υποχρεωτικό τεστ του CoVid19, το οποίο καλύπτεται από το γραφείο μας.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ για 20/7/21

Kωδικός Πτήσης

Ημερομηνία

Δρομολόγιο

Ώρα αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

 

SK 1834

20/07/21

ATH – STO

11.30

14.05

Αθήνα – Στοκχόλμη

SK 1857

20/07/21

STO - ΚEF

16.35

17.50

Στοκχόλμη - Ρέικιαβικ

SK 1858

26/07/21

KEF– STO

10.00

15.10

Ρέικιαβικ -  Στοκχόλμη

SK 2933

26/07/21

STO - ATH

16.35

21.15

Στοκχόλμη- Αθήνα