Skip to main content

Ισλανδία - Καλοκαίρι 2021 - Ο γύρος του νησιού από τους ειδικούς σε 10 ημέρες! απο 2465,00

Ισλανδία - Καλοκαίρι 2020 - Ο γύρος του νησιού από τους ειδικούςσε 10 ημέρες!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: Αυγουστος 13 εως 22/08/2021 - και εξτρα αναχωρηση και Ιουνιο 20-29/6/2021

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Γνωρίστε την Ισλανδία με τους ειδικούς. Ταξιδεύουμε εκεί που θα ξετυλιχθεί μπροστά στα μάτια μας, σαν κινηματογραφική ταινία, ένα χειμερινό σκηνικό από αλλεπάλληλες εικόνες της Ισλανδικής υπαίθρου: βουνά, πεδιάδες, ηφαίστεια, παγετώνες, ποτάμια, ιαματικές πηγές και καταρράκτες.

Μια ιδανική περιήγηση για αυτούς που θέλουν να ανακαλύψουν τα γεωλογικά θαύματα του νησιού, τον πολιτισμό και την ιστορία του σε 10 ημέρες!

Η εξερεύνηση των θαυμάτων της Ισλανδίας συνεχίζεται και σήμερα μας περιμένει μια πραγματικά μοναδική εμπειρία!

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

1η ΗΜΕΡΑ 13/08: ΑΘΗΝΑ - ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα, συνάντηση με τον αρχηγό του ταξιδιού σας και αναχώρηση. Άφιξη στο Ρέικιαβικ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Ισλανδίας

Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ 14/08: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ – ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ - ΒΙΚ

Αναχωρούμε για το Νότο μετά το πρωινό μας.Περνάμε το όμορφο Χβέραγκέρδι (Hveragerdi) την πόλη των τριαντάφυλλων, το Σέλφος(Selfoss) και φτάνουμε ύστερα από λίγο στην Χέλα (Hella), έχοντας πάντα στα αριστερά μας το γνωστό ηφαίστειο Χέκλα  (Ηekla), ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας με περισσότερες από 20 εκρήξεις να έχουν συμβεί από το 874. Κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι ονόμαζαν το ηφαίστειο αυτό, "πύλη για την κόλαση". Επίσκεψη τουΣέλιαλάντφος(Seljalandfoss) και ίσως κάποιοι καταφέρουν να ανακαλύψουν και τον κρυμμένο καταρράκτη Γκλίγιουφραφος(Gljúfrafoss).  Συνεχίζουμε για την περιοχή Σκόγκαφος (Skógafoss), τον υψηλότερο καταρράκτη της Ισλανδίας, συνδεδεμένο με πολλούς μύθους.Η Μαύρη Παραλία με την σπηλιά από βασάλτη είναι η επόμενη στάση. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο τα χαριτωμένα puffins κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Διανυκτέρευση στο Βικ(Vik).

3η ΗΜΕΡΑ 15/08: ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ JOKULSARLON  - ΧΟΦΝ

Πρωινό  και το οδοιπορικό μας συνεχίζεται με το Πάρκο ΜνήμηςΛάουφσκαλαβαρντα(Laufskálavarða), πριν γνωρίσουμε και περπατήσουμε στο μαγευτικό φαράγγιΦγιάδραργλιουφουρ(Fjaðrárgljúfur).

Mέσα από τα "λιβάδια" της λάβας και τα ερημικά τοπία θα περάσουμε από τους βραχώδεις σχηματισμούςΝτβεργκχαμάρ(Dverghamrar) καιΧαούλδοκβιστ(Haoldukvisl), που φαίνεται σαν να φυτρώνουν στο άγονο έδαφος. Περνάμε την γέφυρα-μνημείοΣκέιδαρα(Skeiðará), κατεστραμμένη από έκρηξη του ηφαιστείου και την πλημμύρα που ακολούθησε.Στην πορεία μας για τον παγετώνα Βάτναγιοκουλ (Vatnajokull), θα επισκεφθούμε το πάρκοΣκάφταφελ(Skaftafell) και τους καταρράκτες Χούφναφος (Hufnafoss), Μαγκνουσαρφος (Magnusarfoss) και Σβάρτιφος (Svartifoss), τον Μαύρο Καταρράκτη.
Άφιξη στην λιμνοθάλασσαΓιόκουλσαρλον(Jökulsarlón),  ένα από τα θαύματα της φύσης της Ισλανδίας και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για τους  ταξιδιώτες.
Ακολουθεί βόλτα με τα αμφίβια πλοιάρια στο Εθνικό Πάρκο Βάτναγιοκουλ (Vatnajokull), το οποίο καλύπτει το 13% της Ισλανδίας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα της Ευρώπης. Τεράστια παγόβουνα γεννιούνται από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης και επιπλέουν γύρω από τη λιμνοθάλασσα σε όλα τα σχήματα και τα χρώματα. Απολαύστε το θέαμα και αφήστε τους έμπειρους  οδηγούς να σας μεταφέρουν σε όλα τα μυστικά και τα θαύματα αυτής της υπέροχης λίμνης. Διανυκτέρευση στο Χόφν (Hofn).

4η ΗΜΕΡΑ 16/08: HOFN - EGILSSTADIR - ΛΙΜΝΗ ΜΥVΑΤΝ

Αναχώρηση για την επόμενη στάση του ταξιδιού μας, τον φάρο Χβάλνες (Hvalnes) σε μία άκρη της δαντελωτής ακτογραμμής των ανατολικών φιόρδ. Μετά από μια μικρή στάση στοψαροχώρι τουΝτιούπιβογκουρ(Djupivogur)με το μικρό μουσείο πετρωμάτων, συνεχίζουμε για να θαυμάσουμε τα ακατοίκητα υψίπεδα και την άγρια ομορφιά του σεληνιακού τοπίου της Ανατολικής Ισλανδίας. Το απόκοσμο τοπίο του μοναδικού δρόμου Όξι (oxi) μας οδηγεί στο Έγκιλσταντίρ (Egilsstaðir)  για ξεκούραση και προαιρετικό γεύμα ή καφέ.Ακολουθεί η λίμνηΜύβατν(Mývatn) στην οποία θα απολαύσουμε, μέσα στο φως του «Ήλιου του Μεσονυχτίου»,  ένα χαλαρωτικό μπάνιο στα φυσικά θερμά λουτρά της, τα οποία περιέχουν ένα μοναδικό μείγμα μετάλλων, πυριτικών αλάτων και γεωθερμικών μικροοργανισμών. Η επαφή με τα ιαματικά αυτά νερά είναι ευεργετική, τόσο για το δέρμα όσο και για το πνεύμα. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ 17/08: HUSAVIK – ASBYRGI - DETTIFOSS - ΚRAFLA – MYVATN

Πρωινό και μετάβαση στο λιμάνι του Χουσάβικ (Husavik) για το «κυνήγι» φαλαινών. Το μεσημέρι συνεχίζουμε με το πανέμορφο φαράγγι Άσμπιργκι (Asbyrgi). Η διαδρομή μας προς τα νότια θα μας οδηγήσει στον καταρράκτη Ντέτιφος (Dettifoss), τον πιο ισχυρό καταρράκτη της Ευρώπης, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Εθνικού Πάρκου Βάτναγιοκουλ (Vatnajökull)  και αμέσως μετά στο πάρκο Κράφλα (Krafla) και την ηφαιστειακή γαλάζια λίμνη Βίτι (Viti). Το Νάμασκαρντ (Námaskarð) με τις απόκοσμες πισίνες λάσπης και των φυσαλίδων που βγαίνουν από το σώμα της γης είναι μια από τις επόμενες  στάσεις μας. Διανυκτέρευση στην λίμνη Myvatn.

6ηΗΜΕΡΑ 18/08: AKUREYRI - GLAUMBAER – GRABROK – GLANNIFOSS – REYKHOLT

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Ακουρέιρι (Akureyri), που βρίσκεται στον μυχό του Έιγιαφγορδουρ (Eyjafjörður), του μεγαλύτερου φιόρδ της χώρας. Καθοδόν στάση στον Γκόνταφος (Goðafoss), τον Καταρράκτη των Θεών, που θα μας εντυπωσιάσει με την δαντελωτή του ροή. Στο Ακουρέιρι (Akureyri)  κατά τη διάρκεια της βόλτας μας, μεταξύ άλλων,  θα δούμε τον καθεδρικό ναό και τον βοτανικό κήπο. Αμέσως μετά και κατευθυνόμενοι δυτικά,  θα σταματήσουμε για επίσκεψη της πιο παλιάς φάρμας της Ισλανδίας και νυν λαογραφικό μουσείο, το Γκλάουμμπαερ (Glaumbær) (900 μ.Χ.). Σύντομη στάση στην εκκλησία Βίδιμυραρκίρκα (Víðimýrarkirkja).

Συνεχίζοντας νότια θα σταματήσουμε στον εντυπωσιακό κρατήρα του ηφαιστείου Γράμπροκ (Grábrók) με τη μαγευτική θέα στην κοιλάδα με τα πανάρχαια ίχνη λάβας, τη λίμνη και το δάσος του καταρράκτη Γκλάνιφος (Glannifoss). Τελικός προορισμός το Ρέυκχολτ (Reykholt) όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

7ηΗΜΕΡΑ 19/08: ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΛΑΝΓΚΓΙΟΚΟΥΛ - ΣΠΗΛΙΑΛΑΒΑΣVIÐGELMIR - ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία, μοναδική ίσως για πολλούς, να απολαύσουμε ένα από τα πιο παρθένα μέρη του κόσμου! Θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε τον δεύτερο μεγαλύτερο παγετώνα της Ισλανδίας από το εσωτερικό του! Πριν δημιουργηθούν οι σήραγγες στον παγετώνα Λάνγκγιοκουλ (Langjokull), κανείς δεν είχε τη δυνατότητα να δει το όμορφο μπλε του πάγου στην καρδιά ενός παγετώνα. Η εκδρομή είναι προαιρετική. Θα επιβιβαστούμε σε ένα ειδικά τροποποιημένο όχημα και μαζί με τον έμπειρο οδηγό, θα «σκαρφαλώσουμε» στην κορυφή του.. Από εδώθα απολαύσουμε τη θέα πριν καταλήξουμε στα βάθη του. Η εξερεύνηση της περιοχής συνεχίζεται με μια προαιρετική βόλτα στην εντυπωσιακή "σωλήνα" λάβας Βίδγελμιρ (Víðgelmir)με τη βοήθεια όλων των νέων διαδρόμων πρόσβασης που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό, καθώς και με την καθοδήγηση συστήματος φωτισμού τελευταίας τεχνολογίας. Μετά από τις αξέχαστες αυτές εμπειρίες και την απαραίτητη στάση για γεύμα, θα δούμε τους τελευταίους και πιο εντυπωσιακούςκαταρράκτες της εκδρομής μας, τον Χράουνφοσσάρ(Hraunfossar) και Μπάρναφοσσαρ (Barnafossar) καθώς και ένα από τα πιο ζεστά σημεία της Ισλανδίας, το Ντεΐλνταρτουνγκχβερ(Deildartunguhver). Άφιξη το βράδυ στο Ρέικιαβικ. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ20/08: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΧΡΥΣΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη σε κλασικές αξίες, καθώς ταξιδεύουμε στα αξιοθέατα του περίφημου "Χρυσού Κύκλου". Θα γνωρίσουμε την  "εξοχή της Ισλανδίας", αρχίζοντας από το Θίνγκβελιρ (Pingvellir), μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930. Το Θίνγκβελιρ (Pingvellir)βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Θίνγκβαλαβατν (Pingvallavatn), τη μεγαλύτερη του νησιού, η γάλος Πίδακας Γκέισερ(Geyser), που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα οποία είναι τώρα εθνικό πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης. Συνεχίζουμε για το Γκούλφος (Gulfoss), τον Χρυσό Καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης: χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται ο Με δούμε  έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Στρόκουρ (Strokkur), που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον κρατήραΚέριδ(Kerið), πριν περάσουμε από την πράσινη πόλη Χβέραγερντι (Hveragerði), που αυτοαποκαλείται η "πρωτεύουσα των θερμών πηγών του κόσμου" ("hotspringscapitaloftheworld"), έχοντας θερμές πηγές που τις εκμεταλλεύονται για θέρμανση και καλλιέργειες. Επιστροφή στο Ρέικιαβικ και περιήγηση στην πόλη. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ 21/08: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ BLUE LAGOON
Σήμερα απολαύστε την ησυχία της πόλης, κάντε βόλτα στο κέντρο, επισκεφθείτε κάποια από τα μουσεία της ή προτιμήστε ένα μπάνιο στα κολυμβητήριά της, που θερμαίνονται από  τις φυσικές θερμές πηγές. Δυνατότητα για προαιρετική εκδρομή στην ηφαιστειακή Γαλάζια Λίμνη, ένα καταπληκτικό γεωθερμικό σπα που μοιάζει με παράδεισο. Διανυκτέρευση στο Ρέικιαβικ.

10η ΗΜΕΡΑ 22/08:  ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ –ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

ΤΙΜΕΣ

 

Τιμή προσφοράς. Ισχύει για εγγραφές έως 30/7

Τιμή για εγγραφές από 31/7

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

2465€

2865€

Τιμή μονόκλινου

3200€

3600€

Φόροι αεροδρομίων και λοιπά τέλη

390€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ρέικιαβικ-Αθήνα μέσω ευρωπαϊκού σταθμού
  • Μεταφορές κατά την άφιξη και την αναχώρηση
  • 6 ημέρες πλήρης γύρος με ιδιωτικό λεωφορείο
  • Εννέα διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων με ιδιωτικό μπάνιο
  • Πρωινό καθημερινά
  • Ολοήμερη εκδρομή Χρυσός Κύκλος
  • Είσοδος και πετσέτα στα "MývatnNatureBaths"
  • Τέσσερα γεύματα
  • Βόλτα/γνωριμία της πόλης του Ρέικιαβικ
  • Ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
  • Βόλτα με τα αμφίβια στην Λίμνη του Παγετώνα Vatnajokull
  • Σαφάρι φαλαινών στο Husavik
  • Επίσκεψη φάρμας Glaumbær
  • Επίσκεψη Πάρκου Skaftafell
  • Επίσκεψη πάρκουDimmuborgir
  • Επίσκεψη κρατήρα Grabrok
  • Επίσκεψη κρατήρα Krafla/ Viti
  • Επίσκεψη Παγετώνα Solheimar
  • Επίσκεψη πάρκου Glanni
  • Επίσκεψη πάρκου Ásbyrgi
  • Επίσκεψη ιστορικού κοινοβουλίου Alþingi
  • Επίσκεψη πάρκου Þingvellir
  • Επίσκεψη των πιο γνωστών καταρρακτών της Ισλανδίας
  • Μια χειραποσκευή
  • 1 αποσκευή έως 20 κιλά

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων και λοιπά τέλη: 390€
  • Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα
  • Προαιρετική εκδρομή παγετώνας Langjokull (κόστος 190€)
  • Προαιρετική εκδρομή "σωλήνα" λάβας Víðgelmir (κόστος 55€)
  • Blue Lagoon (κόστος από 130€, περιλαμβάνει μεταφορές, είσοδος, χρήση πισίνας και μια πετσέτα)

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Kωδικός Πτήσης

Ημερομηνία

Δρομολόγιο

Ώρα αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

 

DY1885

13/08/2021

ATH - OSL

12.00

14.55

Αθήνα –Όσλο

DY1170

13/08/2021

OSL – KEF

16.25

17.15

Όσλο - Κεφλάβικ

FI 542 

22/08/2021

KEF–CDG

07.40

13.05

Κεφλάβικ– Παρίσι

A3 613 

22/08/2021

CDG–ATH

16.30

20.40

Παρίσι–Αθήνα

 

Σημειώσεις:

  • Συνιστούμε να έχετε μαζί σας την Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης – ασθένειας.
  • Όλοι οι ταξιδιώτες με την άφιξη τους στο αεροδρόμιο της Ισλανδίας, υπόκεινται στο υποχρεωτικό τεστ του CoVid19, το οποίο καλύπτεται από το γραφείο μας.

 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 20/6

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ισλανδία - Καλοκαίρι 2020 - Ο γύρος του νησιού από τους ειδικούς!

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 10 ημέρες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: 20-29/06/2021

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΗΜΕΡΑ 20/06: ΑΘΗΝΑ - ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα, συνάντηση με τον αρχηγό του ταξιδιού σας και αναχώρηση. Άφιξη στο Ρέικιαβικ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Ισλανδίας

Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ 21/06: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ – ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ - ΒΙΚ

Αναχωρούμε για το Νότο μετά το πρωινό μας.  Περνάμε το όμορφο παραθαλάσσιο χωριό Έιραμπακι (Eyrabakki), το Σέλφος (Selfoss) και φτάνουμε ύστερα από λίγο στην Χέλα (Hella), έχοντας πάντα στα αριστερά μας το γνωστό ηφαίστειο Χέκλα  (Ηekla), ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας με περισσότερες από 20 εκρήξεις να έχουν συμβεί από το 874. Κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι ονόμαζαν το ηφαίστειο αυτό, "πύλη για την κόλαση". Επίσκεψη του Σέλιαλάντφος (Seljalandfoss) και ίσως κάποιοι καταφέρουν να ανακαλύψουν και τον κρυμμένο καταρράκτη Γκλίγιουφραφος (Gljúfrafoss).  Συνεχίζουμε για την περιοχή Σκόγκαφος (Skógafoss), τον υψηλότερο καταρράκτη της Ισλανδίας, συνδεδεμένο με πολλούς μύθους. Η Μαύρη Παραλία με την σπηλιά από βασάλτη είναι η επόμενη στάση. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο τα χαριτωμένα puffins. Διανυκτέρευση στο Βικ (Vik).

3η ΗΜΕΡΑ 22/06: ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ  JOKULSARLON  - ΧΟΦΝ

Πρωινό  και το οδοιπορικό μας συνεχίζεται με το Πάρκο Μνήμης Λάουφσκαλαβαρντα (Laufskálavarða), πριν γνωρίσουμε και περπατήσουμε στο μαγευτικό φαράγγι Φγιάδραργλιουφουρ (Fjaðrárgljúfur).

Mέσα από τα "λιβάδια" της λάβας και τα ερημικά τοπία θα περάσουμε από τους βραχώδεις σχηματισμούς Ντβεργκχαμάρ (Dverghamrar) και Χαούλδοκβιστ (Haoldukvisl), που φαίνεται σαν να φυτρώνουν στο άγονο έδαφος. Περνάμε την γέφυρα-μνημείο Σκέιδαρα (Skeiðará), κατεστραμμένη από την έκρηξη του ηφαιστείου και την πλημμύρα που ακολούθησε.

Στην πορεία μας για τον παγετώνα Βάτναγιοκουλ (Vatnajokull), θα επισκεφθούμε το πάρκο Σκάφταφελ (Skaftafell) και τους καταρράκτες Χούφναφος (Hufnafoss), Μαγκνουσαρφος (Magnusarfoss) και Σβάρτιφος (Svartifoss), τον Μαύρο Καταρράκτη.
Άφιξη στην λιμνοθάλασσα Γιόκουλσαρλον (Jökulsarlón),  ένα από τα θαύματα της φύσης της Ισλανδίας και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για τους  ταξιδιώτες.
Ακολουθεί βόλτα με τα αμφίβια πλοιάρια στο Εθνικό Πάρκο Βάτναγιοκουλ (Vatnajokull), το οποίο καλύπτει το 13% της Ισλανδίας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα της Ευρώπης. Τεράστια παγόβουνα γεννιούνται από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης και επιπλέουν γύρω από τη λιμνοθάλασσα σε όλα τα σχήματα και τα χρώματα. Απολαύστε το θέαμα και αφήστε τους έμπειρους  οδηγούς να σας μεταφέρουν σε όλα τα μυστικά και τα θαύματα αυτής της υπέροχης λίμνης. Διανυκτέρευση στο Χόφν (Hofn).

4η ΗΜΕΡΑ 23/06: HOFN - EGILSSTADIR - ΛΙΜΝΗ ΜΥVΑΤΝ  

Αναχώρηση για την επόμενη στάση του ταξιδιού μας, τον φάρο Χβάλνες (Hvalnes) σε μία άκρη της δαντελωτής ακτογραμμής των ανατολικών φιόρδ. Μετά από μια μικρή στάση στο ψαροχώρι του Ντιούπιβογκουρ (Djupivogur) με το μικρό μουσείο πετρωμάτων, συνεχίζουμε για να θαυμάσουμε τα ακατοίκητα υψίπεδα και την άγρια ομορφιά του σεληνιακού τοπίου της Ανατολικής Ισλανδίας. Μικρή στάση στο Έγκιλσταντίρ (Egilsstaðir)  για ξεκούραση και προαιρετικό γεύμα ή καφέ. Ακολουθεί η λίμνη Μύβατν (Mývatn) στην οποία θα απολαύσουμε, μέσα στο φως του «Ήλιου του Μεσονυχτίου»,  ένα χαλαρωτικό μπάνιο στα φυσικά θερμά λουτρά της, τα οποία περιέχουν ένα μοναδικό μείγμα μετάλλων, πυριτικών αλάτων και γεωθερμικών μικροοργανισμών. Η επαφή με τα ιαματικά αυτά νερά είναι ευεργετική τόσο για το δέρμα όσο και για το πνεύμα. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ 24/06: HUSAVIK – ASBYRGI - DETTIFOSS - ΚRAFLA - AKUREYRI

Πρωινό και μετάβαση στο λιμάνι του Χουσάβικ (Husavik) για το «κυνήγι» φαλαινών. Το μεσημέρι επιστροφή και συνεχίζουμε με το πανέμορφο φαράγγι Άσμπιργκι (Asbyrgi). Η διαδρομή μας προς τα νότια θα μας οδηγήσει στον καταρράκτη Ντέτιφος (Dettifoss), τον πιο ισχυρό καταρράκτη της Ευρώπης, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Εθνικού Πάρκου Βάτναγιοκουλ (Vatnajökull)  και αμέσως μετά στο πάρκο Κράφλα (Krafla) και την ηφαιστειακή γαλάζια λίμνη Βίτι (Viti). Το Νάμασκαρντ (Námaskarð) με τις απόκοσμες πισίνες λάσπης και των φυσαλίδων που βγαίνουν από το σώμα της γης και ο Γκόνταφος (Goðafoss), τον Καταρράκτη των Θεών, που βρίσκεται στον μυχό του Έιγιαφγορδουρ (Eyjafjörður), του μεγαλύτερου φιόρδ της χώρας είναι οι επόμενες στάσεις μας. Διανυκτέρευση στο Ακουρέιρι (Akureyri).

6η ΗΜΕΡΑ 25/06: AKUREYRI - GLAUMBAER – GRABROK – GLANNIFOSS – BORGARNES

Μετά το πρωινό μας κατευθυνόμενοι δυτικά. Θα σταματήσουμε για επίσκεψη της πιο παλιάς φάρμας της Ισλανδίας και νυν λαογραφικό μουσείο, το Γκλάουμμπαερ (Glaumbær) (900 μ.Χ.). Σύντομη στάση στην εκκλησία Βίδιμυραρκίρκα (Víðimýrarkirkja). Συνεχίζοντας νότια θα σταματήσουμε στον εντυπωσιακό κρατήρα του ηφαιστείου Γράμπροκ (Grábrók) με τη μαγευτική θέα στην κοιλάδα με τα πανάρχαια ίχνη λάβας, τη λίμνη και το δάσος του καταρράκτη Γκλάνιφος (Glannifoss). Διανυκτέρευση στο Μπόργιαρνες  (Borgarnes), όπου σας προτείνουμε μία βόλτα στο παραλιακό πάρκο, μέσα στο φως του Ήλιου του Μεσονυχτίου.

7η ΗΜΕΡΑ 26/06: ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΛΑΝΓΚΓΙΟΚΟΥΛ - ΣΠΗΛΙΑ ΛΑΒΑΣ VIÐGELMIR - ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία, μοναδική ίσως για πολλούς, να απολαύσουμε ένα από τα πιο παρθένα μέρη του κόσμου! Θα δούμε τον δεύτερο μεγαλύτερο παγετώνα της Ισλανδίας από το εσωτερικό του! Πριν δημιουργηθούν οι σήραγγες στον παγετώνα Λάνγκγιοκουλ (Langjokull), κανείς δεν είχε τη δυνατότητα να δει το όμορφο μπλε του πάγου στην καρδιά ενός παγετώνα. Η εκδρομή είναι προαιρετική. Θα επιβιβαστούμε σε ένα ειδικά τροποποιημένο όχημα και μαζί με τον έμπειρο οδηγό, θα «σκαρφαλώσουμε» στην κορυφή του Δεύτερου μεγαλύτερου Παγετώνα. Από εδώ θα απολαύσουμε τη θέα πριν καταλήξουμε μέσα στα βάθη του. Η εξερεύνηση της περιοχής συνεχίζεται με μια προαιρετική βόλτα στην εντυπωσιακή "σωλήνα" λάβας Βίδγελμιρ (Víðgelmir) με τη βοήθεια όλων των νέων διαδρόμων πρόσβασης που έχουν δημιουργηθεί για αυτόν τον σκοπό, καθώς και με την καθοδήγηση συστήματος φωτισμού τελευταίας τεχνολογίας. Μετά από τις αξέχαστες αυτές εμπειρίες και την απαραίτητη στάση για γεύμα, θα δούμε τους τελευταίους και πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες της εκδρομής μας καθώς και ένα από τα πιο ζεστά σημεία της Ισλανδίας, το  Ντεΐλνταρτουνγκχβερ (Deildartunguhver). Άφιξη το βράδυ στο Ρέικιαβικ. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ 27/06: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΧΡΥΣΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη σε κλασικές αξίες, καθώς ταξιδεύουμε στα αξιοθέατα του περίφημου "Χρυσού Κύκλου". Θα γνωρίσουμε την  "εξοχή της Ισλανδίας", αρχίζοντας από το Θίνγκβελιρ (Pingvellir), μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930. Το Θίνγκβελιρ (Pingvellir) βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Θίνγκβαλαβατν (Pingvallavatn), τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία είναι τώρα εθνικό πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης. Συνεχίζουμε για το Γκούλφος (Gulfoss), τον Χρυσό Καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης: χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται ο Μεγάλος Πίδακας Γκέισερ (Geyser), που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα δούμε  έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Στρόκουρ (Strokkur), που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον κρατήρα Κέριδ (Kerið), πριν περάσουμε από την πράσινη πόλη Χβέραγερντι (Hveragerði), που αυτοαποκαλείται η "πρωτεύουσα των θερμών πηγών του κόσμου" ("hot springs capital of the world"), έχοντας θερμές πηγές που τις εκμεταλλεύονται για θέρμανση και καλλιέργειες. Επιστροφή στο Ρέικιαβικ και περιήγηση στην πόλη. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ 28/06: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ BLUE LAGOON
Σήμερα απολαύστε την ησυχία της πόλης, κάντε βόλτα στο κέντρο, επισκεφθείτε κάποια από τα μουσεία της ή προτιμήστε ένα μπάνιο στα κολυμβητήριά της, που θερμαίνονται από  τις φυσικές θερμές πηγές. Δυνατότητα για προαιρετική εκδρομή στην ηφαιστειακή Γαλάζια Λίμνη, ένα καταπληκτικό γεωθερμικό σπα που μοιάζει με παράδεισο. Διανυκτέρευση στο Ρέικιαβικ.

10η ΗΜΕΡΑ 29/06:  ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΑΘΗΝΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και  πτήση επιστροφής.

 

ΤΙΜΕΣ

  • Το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 2865€
  • Το άτομο σε μονόκλινο 3500€
  • Φόροι, επίναυλος καυσίμων κατ'άτομο: 390€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Ρέικιαβικ - Αθήνα μέσω ευρωπαϊκού σταθμού
  • Μεταφορές κατά την άφιξη και την αναχώρηση
  • 6 ημέρες πλήρης γύρος με ιδιωτικό λεωφορείο
  • Εννέα διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων με ιδιωτικό μπάνιο
  • Πρωινό καθημερινά
  • Είσοδος και πετσέτα στα "Mývatn Nature Baths"
  • Τέσσερα γεύματα
  • Βόλτα/γνωριμία της πόλης του Ρέικιαβικ
  • Ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
  • Βόλτα με τα αμφίβια στην Λίμνη του Παγετώνα Vatnajokull
  • Σαφάρι φαλαινών στο Husavik
  • Επίσκεψη φάρμας Glaumbær
  • Επίσκεψη Πάρκου Skaftafell
  • Επίσκεψη πάρκου Dimmuborgir
  • Επίσκεψη κρατήρα Grabrok
  • Επίσκεψη κρατήρα Krafla/ Viti
  • Επίσκεψη Παγετώνα Solheimar
  • Επίσκεψη πάρκου Glanni
  • Επίσκεψη πάρκου Ásbyrgi
  • Επίσκεψη ιστορικού κοινοβουλίου Alþingi
  • Επίσκεψη πάρκου Þingvellir
  • Επίσκεψη των πιο γνωστών καταρρακτών της Ισλανδίας
  • Μια χειραποσκευή
  • 1 αποσκευή έως 20 κιλά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων 390€
  • Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα
  • Προαιρετική εκδρομή παγετώνας Langjokull (κόστος 190€)
  • Προαιρετική εκδρομή "σωλήνα" λάβας Víðgelmir (κόστος 55€)
  • Blue Lagoon (κόστος από 130€, περιλαμβάνει μεταφορές, είσοδος, χρήση πισίνας και μια πετσέτα)

 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ  

Kωδικός Πτήσης

Ημερομηνία

Δρομολόγιο

Ώρα αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

 

SK 778

20/06/21

ATH - CPH

13.35

15.50

Αθήνα - Κοπεγχάγη

FI 209

20/06/21

CPH - KEF

17.35

18.50

Κοπεγχάγη  - Κεφλάβικ

SK 4788

29/06/21

KEF - OSL

11.10

15.50

Κεφλάβικ - Όσλο

SK 4637

29/06/21

OSL – ATH

17.00

21.45

Όσλο - Αθήνα