Skip to main content

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά 2021 στην Ισλανδία κλειστε απο τωρα! απο 1385,00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ημέρες   ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 23/12/2021 – 27/12/2021 κ 30/12/2021– 03/01/2022

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα : ΑΘΗΝΑ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέικιαβικμέσω Ευρωπαϊκού σταθμού. Άφιξη στο αεροδρόμιοKeflavik, μεταφοράστο ξενοδοχείο στο Ρέικιαβικ και δείπνο. Χρόνος για μια μικρή βόλτα στην στολισμένη πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα:  ΣΚΟΓΚΑΡ MYRDALSJUKULL  – ΝΟΤΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Αναχώρηση  για την Νότια Ισλανδία. Στο δρόμο μας το ηφαίστειο Hekla και άλλα ηφαίστεια στην περιοχή. Το Hekla είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας, πάνω από 20 εκρήξεις έχουν συμβεί από το 874. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι ονόμαζαν το ηφαίστειο, «Πύλη για την κόλαση». Πρώτη στάση το στενό Seljalandsfoss όπου βρίσκεται ο ομώνυμος καταρράκτης με ένα μονοπάτι που οδηγεί πίσω από το νερό. Στη συνέχεια θα ψάξουμε να βρούμε την είσοδο του κρυφού καταρράκτη που βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά.

Συνεχίζουμε για το Skogar, έχοντας αριστερά μας τον Παγετώνα Myrdalsjokull. Στάση στον ομώνυμο καταρράκτη, των 60 μέτρων ύψους, Skógafoss  για να θαυμάσουμε την δύναμή του και να ανέβουμε στο υψίπεδο από όπου πέφτει. Στάση στο Βικ για γεύμα ή καφέ. 
Συνεχίζουμε με την επίσκεψη μας προσπερνώντας παγετώνες, καταρράκτες, απότομα βράχια που αποτελούν σπίτι πολλών ειδών πουλιών,με τις παραλίες λάβας της Νότιας Ισλανδίας και το διάσημο ηφαίστειο Eyjafjallajökull (Εϊγια-φιάτ-λαγιο-κουλ), πρωταγωνιστή των ειδήσεων τον Μάρτιο του 2010 για την έκρηξη του και το δύσκολο όνομα του. Η περίφημη μαύρη «γοτθική» παραλία στο Βικ έχει χαρακτηρισθεί ως μια από τις δέκα πιο όμορφες στον κόσμο. Στα ανατολικά είναι οι μεγάλες κολώνες από λάβα που ξεπροβάλλουν από την  επιφάνεια της θάλασσας και από την άλλη η ατέλειωτη μαύρη παραλία Dyrhólaey του Ατλαντικού.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Το βράδυ ελπίζουμε ότι ο ουρανός θα είναι καθαρός και θα μας χαρίσει το υπερθέαμα τωνNorthernLights. Διανυκτέρευση.
Την παραμονή της πρωτοχρονιάς θα βρεθούμε όλοι στο κέντρο να παρακολουθήσουμε τα πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον ουρανό και να υποδεχθούμε το νέο έτος.

  

3η ημέρα: ΧΡΥΣΟΣ ΚΥΚΛΟΣ -  ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Πρωινό στο ξενοδοχείοκαι συνεχίζουμε την εξερεύνηση μας για να γνωρίσουμε και να περπατήσουμε στην κοντινή στο Ρέικιαβικ «εξοχή της Ισλανδίας» αρχίζοντας από τον Gulfoss, το χρυσό καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης, όπου χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Λίγο πιο κάτω από το Gulfoss βρίσκεται ο Μεγάλος Πίδακας (Geyser) που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα δείτε έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Strokkur, που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα. Στάση για φαγητό σε τοπικό εστιατόριο (προαιρετικά) και συνεχίζουμε για το Pingvellir, μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930. Το Pingvellir βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Pingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία είναι τώρα εθνικό πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της γης. Ο συνδυασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Pingvellir, το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ισλανδικής ζωής.

Μικρή στάση για επίσκεψη του πιο φωτογραφημένου επισκέψιμου κρατήρα με τυρκουάζ νερό της Ισλανδίας, τον Κέριδ. Επιστροφή και μικρή ξενάγηση της πόλης για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, που πολλοί αποκαλούν τη μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου. Σήμερα θα μάθετε γιατί η συγκεκριμένη πόλη είναι τόσο περιζήτητος προορισμός. Επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα και το κέντρο της πόλης. 

 

4η ημέρα:  ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – BlueLagoon

Πρωινό, και χρόνος ελεύθερος στην πόλη.ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ – ΣΑΦΑΡΙ ΦΑΛΑΙΝΩΝ (από ISK 10990/€70): Το πρωί σας  προτείνουμε  να πάρετε μέρος στο «κυνήγι φαλαινών». Επιβίβαση στο «φαλαινοθηρικό» και απόπλους για τον Ατλαντικό για να παρακολουθήσετε το ‘χορό’ των μπλε φαλαινών, των μεγαλύτερων θηλαστικών του κόσμου με μήκος έως και 27 μέτρα. Τα τελευταία χρόνια, οι επισκέπτες μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τις μπλε φάλαινες σε ένα μεγάλο ποσοστό. Η διάρκεια της εκδρομής είναι περίπου 3 ώρες. Επιστροφή στο Ρέικιαβικ  το μεσημέρι. 

Το απόγευμα μεταφορά στην διάσημη ηφαιστειακή Γαλάζια Λίμνη (BlueLagοon).  Είσοδος μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο, όπου θα παραμείνουμε για περίπου δύο ώρες και θα απολαύσετε το καλύτερο κολύμπι της ζωής σας.

 

5η ημέρα: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΑΘΗΝΑ

Αμέσως μετά το πρωινό μεταφορά  στο αεροδρόμιο Keflavik  και πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού .

  

 

ΤΙΜΕΣ

Το άτομο σε δίκλινο 1385€
Το άτομο σε μονόκλινο 1650€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο στο Ρέικιαβικ
  • Αεροπορικό εισιτήριο μέσω ευρωπαϊκού σταθμού
  • Ξενάγηση  στο Ρέικιαβικ
  • Επίσκεψη και είσοδος στο BlueLagoon (περιλαμβάνει μεταφορές, χρήση χώρου, ένα ποτό, πετσέτα  και εισιτήριο εισόδου)
  • Ολοήμερη εκδρομή στον Χρυσό Κύκλο
  • Ολοήμερη εκδρομή στην Νότια Ισλανδία
  • Μια χειραποσκευή και 1 αποσκευή έως 20 κιλά
  • Συνοδό αρχηγό από/έως Αθήνα
  • Τέσσερα γεύματα / δείπνα
  • Ενημερωτικά έντυπα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων κατ' άτομο €390
  • Είσοδοι σε μουσεία
  • Φιλοδωρήματα
  • Αχθοφορικά
  • Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Κωδικός πτήσης

Ημερομηνία

Δρομολόγιο

Ώρα αναχώρησης

Ώρα άφιξης

 

A3 830

23/12

ATH - FRA

08.35

10.35

Αθήνα – Φρανκφούρτη

FI 521

23/12

FRA - KEF

13.05

15.45

Φρανκφούρτη–Κεφλάβικ

FI 528

27/12

KEF - BER

07.40

12.10

Κεφλάβικ–  Βερολίνο

A3 823

27/12

BER - ATH

16.50

20.35

Βερολίνο–  Αθήνα

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΟ: CENTER PLAZA HOTEL

Σημείωση 1: Λόγω των καιρικών συνθηκών της περιοχής, η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του γκρουπ.

Σημείωση 2: Συνιστούμε να έχετε μαζί σας την Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης – ασθένειας.