Skip to main content

Βόρειο Σέλας (Aurora Borealis) – Από την Ισλανδία απομονωμένοι στο εθνικό πάρκο Σκάφταφελ | Φεβρουαριος Αποκριες 25η Μαρτιου Πασχα 2023 από 1699€

23/2, 28/2, 2/3, 14/3, 21/3, 23/3, 28/3, 11/4, 12/4

Διάρκεια: 6,7,8 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Τρεις βραδινές εξορμήσεις για να κυνηγήσουμε το Βόρειο Σέλας.
  • Εξαιρετικές προαγορασμένες πτήσεις με Lufthansa και Swiss.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην επαρχία της Ισλανδίας, και όχι μόνο στην πρωτεύουσα.
  • 2 Σπάνιες διανυκτερεύσεις στο εθνικό πάρκο Σκάφταφελ (μέρος του εθνικού πάρκου Βατναγιέκιλ).
  • 1 διανυκτέρευση στο Χβολσβιολουρ για να βρισκόμαστε χαμένοι μέσα στη φύση όταν κυνηγάμε το Βόρειο Σέλας, και όχι σε προάστιο του Ρέικιαβικ.
  • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Ισλανδία!
  • Ζεστό ιαματικό μπάνιο στην απόκοσμη Μπλε Λίμνη.
  • Μοναδικής ομορφιάς καταρράκτες: Σέιγιαλαντφος, Σκάγκαφος, Γκούλφος, Σύστραφος, Φος α Σίντου
  • Λίμνες κι εθνικά πάρκα που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στον κόσμο.
  • Θα δούμε τους πασίγνωστους πίδακες (Geyser) και τους «χρυσούς καταρράκτες» Γκούλφος.
  • Παγετώνες ασύγκριτης ομορφιάς.
  • Επίσκεψη στην εκκλησία Χόφσκιρκγια με τη στέγη εξολοκλήρου φτιαγμένη από χλοοτάπητα
  • Διαδρομή σε παγετώνα με Snowmobiles.
  • Περπάτημα πάνω σε παγετώνα.
  • Περπάτημα στην περίφημη Μαύρη Παραλία με τους παράξενους γεωλογικούς σχηματισμούς.
  • Στάση στο Dyrholaey Viewpoint με τη χαρακτηριστική φυσική αψίδα.
  • Είσοδος μέσα σε σπήλαιο παγετώνα, μία ακριβή δραστηριότητα που περιλαμβάνεται.
  • Επίσκεψη στη Διαμαντένια Παραλία και στο φαράγγι Φγιαρνταργκλιούφουρ
  • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την πρωτεύουσα της Ισλανδίας και τη βορειό­τερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Ρέικιαβικ. Παρότι οι ανα­τολικές ακτές του νησιού είναι κοντινότερα στη Νορβηγία και θα ήταν πιο εύκολη η εγκατάσταση, η δυτική μεριά φιλοξέ­νησε τους πρώτους μεγάλους οικισμούς, λόγω του ρεύμα­τος του Κόλπου και του ηπιότερου καιρού. Με τον αρκτικό κύκλο να βρίσκεται στις 67 περίπου μοίρες βόρειο πλάτος, το Ρέικιαβικ στις 64 μοίρες είναι όντως η βορειότερη πρωτεύ­ουσα της Ευρώπης! Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την Ισλαν­δική πρωτεύουσα.

Από το διεθνές αεροδρόμιο του Κέφλαβικ, θα διασχίσουμε τη χερσόνησο Ρεϊκιάνες με το ηφαιστιακό τοπίο της, θα δούμε τα περίχωρα της πρωτεύουσας με τα εργοστάσια γεωθερ­μίας και τα μοντέρνα πολυώροφα συγκροτήματα με τους με­γάλους ελεύθερους χώρους και πράσινο. Το κέντρο της πό­λης είναι πυκνοδομημένο με μικρές όμως οικοδομές -μονώ­ροφα, διώροφα και τριώροφα κτίρια- και στενούς δρόμους.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας περιήγησης στην πόλη θα ανέβουμε πρώτα στον λόφο Oskuhlid για να θαυμά­σουμε τη θέα προς την πόλη. Εδώ βρίσκεται το Perlan, ένα μοντέρνο κτίριο που αποτελείται από έξι δεξαμενές με ζεστό νερό χωρητικότητας 5.000 κυβικών μέτρων η κάθε μία και τροφοδοτεί με ζεστό νερό την πόλη από το 1939. Μεταξύ άλ­λων, φιλοξενεί και το πλανητάριο του Ρέικιαβικ.

Θα σταματήσουμε επίσης στο παλιό λιμάνι της πόλης, με τις ψαροταβέρνες και τα εστιατόρια. Θα κάνουμε στάση στο «Λευκό Σπίτι» για να δούμε την αναμνηστική πλάκα από τη συνάντηση Ρήγκαν-Γκορμπατσόφ το 1986, που αποτέλεσε το πρώτο βήμα για τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου. Μεταξύ άλ­λων, θα δούμε επίσης το Sun Voyager, ένα μοντέρνο γλυπτό μπροστά στη θάλασσα που αναπαριστά τα πλοία των Βί­κινγκς, τη νέα αίθουσα συναυλιών Άρπα, τα κυβερνητικά κτί­ρια, το γραφικό λιμάνι, την εκκλησία Χάλγκριμς με το επιβλη­τικό άγαλμα του Λέιφ Έρικσον, του πρώτου Ευρωπαίου που έφτασε στην Αμερική 500 χρόνια πριν τον Κολόμβο και θα καταλήξουμε στον εμπορικό δρόμο Laugavegur, που είναι και ο κεντρικός άξονας της παλιάς πόλης και ενώνει τις ήσυ­χες κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας. Εκεί βρίσκει κανείς καταστήματα μόδας, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, μπα­ράκια, καφέ και εστιατόρια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.


2η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΘΙΝΓΚΒΕΛΙΡ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΕΪΓΙΑΛΑΝΤΦΟΣ & ΣΚΟΓΚΑΦΟΣ – ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ (ΚΥΝΗΓΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΕΛΑΟΣ)

Όταν η ανθρώπινη δόμηση και ό,τι αποκαλούμε «πολιτισμό» χαθεί πίσω μας, θα συνειδητοποιήσουμε πόσο μικροί είμα­στε μπροστά στην απεραντοσύνη και τη δύναμη της φύσης.

Σήμερα το πρωί λοιπόν, μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε από το Ρέικιαβικ και ξεκινάμε για το λεγόμενο Golden Circle Tour, όπου θα δούμε τρία από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Ισλανδίας. Ερχόμαστε λοιπόν πρώτα στο Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ (Þingvellir National Park), που γεωγραφικά το­ποθετείται ακριβώς στο σημείο όπου συναντιούνται η βο­ρειοαμερικανική τεκτονική πλάκα με την ευρασιατική. Καθώς οι δύο πλάκες συναντώνται, χτυπά συνεχώς η μία πάνω στην άλλη, με το αποτέλεσμα να είναι εμφανείς στη γεωμορ­φία του τοπίου. Η περιοχή είναι ωστόσο σημαντική και για κάτι ακόμα, καθώς εδώ άρχισε να γράφεται η κοινοβουλευ­τική Ιστορία της Ευρώπης: στο Θίνγκβελιρ λειτούργησε το πρώτο κοινοβούλιο στην ευρωπαϊκή ήπειρο, το αποκαλού­μενο Αλθίνγκι (κοινοβούλιο με τη μορφή που το αναγνωρί­ζουμε σήμερα), το μακρινό 930 μ.Χ. Η λεγόμενη και μεσαιω­νική βουλή των Ισλανδών, οι ντόπιοι περηφανεύονται ότι εί­ναι η αρχαιότερη δημοκρατικά εκλεγμένη εθνοσυνέλευση στην Ευρώπη. Στην ευρύτερη γεωθερμική περιοχή του Πάρ­κου θα δούμε επίσης πολλά από τα περίφημα γκέιζερ: ένα από τα πιο ενεργά εδώ είναι το λεγόμενο Στρόκκουρ, που κάθε 6 με 10 λεπτά πετά με ένταση ψηλά στον αέρα πίδακες (όχι απλά θερμού αλλά) βραστού νερού! Η περιοχή άλλω­στε εδώ λέγεται Γκέιζιρ, από την οποία πήραν παγκοσμίως το διεθνές όνομά τους οι θερμοπίδακες (γκέιζερ). Ολοκλη­ρώνουμε την περιήγησή μας με επίσκεψη στους «χρυσούς καταρράκτες» Γκούλφος (Gullfoss), έναν μεγαλοπρεπή όγκο νερού που χύνεται από ύψος 30 μέτρων βαθιά στα έγκατα μίας σπηλιάς. Λέγεται ότι ο αγρότης που είχε παλιά τα χω­ράφια γύρω από τον καταρράκτη, έριξε στη ροή των νερών όλες του τις οικονομίες σε χρυσά νομίσματα, για να μην τα χαρεί κανένας κληρονόμος του.

Μετά την βόλτα μας αυτή, αναχωρούμε οδικώς για να επι­σκεφτούμε δυο εντελώς διαφορετικούς καταρράκτες, ο κα­θένας με την δική του άγρια ομορφιά: τους καταρράκτες Σέιγιαλαντφος (Seljalandsfoss) και Σκόγκαφος (Skógafoss). Αν το καλοκαίρι το νερό που πέφτει σχηματίζει μόνο σύν­νεφα υδρατμών, το χειμώνα αυτοί οι καταρράκτες γεμίζουν μικρούς και μεγάλους σταλακτίτες και σταλαγμίτες πάγου, κάνοντας το τοπίο να αστράφτει! Το Σέιγιαλαντφος είναι μέ­ρος του ποταμού Seljands, που έχει τις ρίζες του στον παγε­τώνα Eyjafjallajökull. Αυτό που κάνει το Σέιγιαλαντφος τόσο διάσημο και ενδιαφέρον είναι ότι μπορείτε να περπατήσετε πίσω από τον Καταρράκτη! Το Σκόγκαφος, άλλος ένας διά­σημος ισλανδικός καταρράκτης, χρησιμοποιήθηκε στις ται­νίες Thor: Ο σκοτεινός κόσμος και η μυστική ζωή του Walter Mitty.

Καθώς κατευθυνόμαστε προς το ξενοδοχείο μας, περνάμε από το Βικ, ο νοτιότερος οικισμός της Ισλανδίας, ένα μικρό αλλά πολύ όμορφο χωριό, και ιδιαίτερα πολυφωτογραφη­μένο!

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο ξενοδο­χείο μας, στην περιοχή το Σκάφταφελ. Το βράδυ θα εξορμή­σουμε στην περιοχή για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας, ελπίζοντας πως θα είμαστε τυχεροί για να δούμε ένα από τα πιο συναρπαστικά φυσικά υπερθεάματα στον πλανήτη! Ε­πιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ – ΠΑΓΕΤΩΔΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΟΚΟΥΛΣΑΡΛΟΝ – ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ – ΠΑΡΚΟ ΒΑΤΝΑΓΙΕΚΙΛ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ – ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ (ΚΥΝΗΓΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΕΛΑΟΣ)

Η υπέροχη διαδρομή σήμερα μας φέρνει στην παγετώδη λι­μνοθάλασσα του Jökulsarlon. Θα αναχωρήσουμε για τα νό­τια και δυτικά του νησιού, διασχίζοντας όλη την παραλιακή ζώνη, μέχρι να φτάσουμε στην περιοχή της παγετωνικής λί­μνης Γιόκουλσαρλον. Θα δούμε ατελείωτες επίπεδες εκτάσεις δίπλα στη θάλασσα, που προέκυψαν από τη διασπορά υλι­κών υπο-παγετωνικών εκρήξεων. Όταν τα μεγάλα ενεργά η­φαίστεια της χώρας είναι καλυμμένα από πολλά στρώματα χιονιού και πάγου, οι εκρήξεις τους δεν μπορούν να είναι προς τον ουρανό, αλλά δημιουργούνται μεγάλα ηπειρωτικά τσουνάμι, που σαρώνουν όλες τις πλαγιές μέχρι να φτάσουν στη θάλασσα... Η δύναμη της φύσης μέσω του ηφαιστεια­κού υπεδάφους, έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της στις ακτές του νησιού, που μοιάζουν με ειδυλλιακές αμμουδερές παραλίες, αλλά είναι προϊόντα ηφαιστειακής διαστηριότητας του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος... Η λιμνοθάλασσα αναπτύχθηκε πριν από περίπου 60 χρόνια με μια συνεχή δια­δικασία παγόβουνου που πέφτει από τη γλώσσα του παγε­τώνα Breidamerkurjökull. Τα παγόβουνα θαυμάζονται σε δύο χρώματα, έναν τύπο λευκού γάλακτος, ενώ ο άλλος τύπος έχει λαμπρό μπλε χρώμα με ένα μαγικό παιχνίδι φώτων και κρυστάλλων πάγου. Η λιμνοθάλασσα είναι γεμάτη από ψά­ρια που προέρχονται από τη θάλασσα με παλίρροιες.

Εδώ θα δούμε και τη λεγόμενη «Διαμαντένια Παραλία»: μια πανέμορφη ακτή με εκατοντάδες κομμάτια πάγου να έρχο­νται στην ακτή, χαρίζοντάς της και το όνομά της. Η ακτή είναι επίσης δημοφιλής τόπος για τις φώκιες που συνηθίζουν να έρχονται εδώ!

Θα επισκεφθούμε σπηλιά πάγου (Ice Cave) στο πάρκο Vatnajökull (καιρού και συνθηκών επιτρεπόντων), μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που μπορεί κανείς να ζήσει στην Ισλανδία: μια περιήγηση στα σπλάχνα του παγετώνα Vatnajökull, του μεγαλύτερου παγετώνα της ευρωπαϊκής η­πείρου! Πέρα από μία αξέχαστη εμπειρία που ο χρόνος δεν θα μπορέσει να σβήσει όσα χρόνια κι αν περάσουν, η περι­ήγηση είναι μία απίθανη ευκαιρία και για όσους θέλουν να τραβήξουν εξαιρετικές φωτογραφίες!

Αν δεν είναι δυνατή η επίσκεψη, αντικαθίσταται από άλλη εκ­δρομή.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Σκάφταφελ, στην ευρύτερη περιοχή του Βατναγιέκιλ (γενικά θεωρείται ως μέρος του) όπου θα περιηγηθούμε σε ένα σκηνικό εκπληκτι­κής φυσικής ομορφιάς. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενο­δοχείο μας και δείπνο. Το βράδυ θα εξορμήσουμε στην πε­ριοχή για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας, ελπίζοντας πως θα είμαστε τυχεροί για να δούμε ένα από τα πιο συναρπα­στικά φυσικά υπερθεάματα στον πλανήτη!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ – ΧΟΦΣΚΙΡΓΙΑ – ΦΟΣΣ Α ΣΙΝΤΟΥ – ΣΥΣΤΡΑΦΟΣΣ – ΦΓΙΑΝΤΡΑΡΓΚΛΙΟΥΦΟΥΡ – ΕΛΝΤΧΡΑΟΥΝ – ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ – DYRHOLAEY VIEWPOINT – ΧΒΟΛΣΒΙΟΛΟΥΡ (ΚΥΝΗΓΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΕΛΑΟΣ)

Ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη στην εκκλησία Χοφσκίρ­κγια (Hofkirkja), η πιο παλιά από τις έξι τελευταίες εκκλησίες στην Ισλανδία που φτιάχτηκαν με τον παλιό, παραδοσιακό τρόπο: η στέγη της είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένη από χλοο­τάπητα και σίγουρα θα θυμίσει σε κάποιους τα σπίτια των… χόμπιτς!

Επόμενος σταθμός μας είναι ο καταρράκτης Foss A Sidu, από τα πιο χαρακτηριστικά τοπία της Ισλανδίας: τα νερά του κα­ταρράκτη πέφτουν από ύψος περίπου τριάντα μέτρων, πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους για τον Ατλαντικό. Ακόμα ένας πα­νέμορφος καταρράκτης μάς περιμένει, ο Σύστραφος (Systrafoss). Ουσιαστικά πρόκειται για δύο καταρράκτες, πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο, γι’ αυτό και λέγεται «Ο καταρράκτης των δύο αδελφών»

Καθώς κινούμαστε νοτιοδυτικά, μας περιμένει ο επόμενος σταθμός της διαδρομής μας, το φαράγγι Φγιαντραργκλιού­φουρ (Fjadrargljufur), ένα συγκλονιστικό φαράγγι που έγινε ξαφνικά διάσημο όταν «πρωταγωνίστησε» σε βίντεο-κλιπ γνωστού ποπ καλλιτέχνη. Το φαράγγι διασχίζει ο ποταμός Φγιάντρα, που με τους μαιανδρισμούς του έχει σμιλέψει με τον καιρό το φαράγγι, όπως θα διαπιστώσουμε κι εμείς στην επί­σκεψή μας.

Η δύναμη της φύσης είναι αυτή που «σχημάτισε» και ό,τι θα δούμε στην επόμενη στάση μας, στο πεδίο λάβας του Ελ­ντχράουν, αποτέλεσμα μιας πολύ μεγάλης έκρηξης το 1783 που κράτησε περίπου ένα χρόνο, και τα αποτελέσματά της ε­πηρέασαν μεγάλο μέρος της δυτικής Ευρώπης. Το τοπίο είναι εκπληκτικό, με τη λάβα να έχει δημιουργήσει απίθανα «γλυ­πτά» που προσφέρονται για πολλές φωτογραφίες!

Επόμενη στάση μας είναι στο σημείο θέασης Ντύρχολεϊ (Dyrholaey). Είναι μία μικρή χερσόνησος που κάποτε αποτε­λούσε ξεχωριστό νησάκι και τώρα ενώνεται με την ηπειρωτική Ισλανδία. Το σημείο με την φυσική αψίδα κάτω από την οποία περνά το θαλασσινό νερό είναι πολύ εντυπωσιακό, όσο και η θέα βέβαια στη θάλασσα!

Θα σταματήσουμε επίσης στην καταπληκτική παραλία της μαύρης άμμου Reynisfjara, μια απέραντη ακτή με σκουρό­χρωμα βότσαλα και άμμο, φτιαγμένη από τα προϊόντα της έ­κρηξης του γειτονικού ηφαιστείου Κάτλα. Στη μια άκρη της βρί­σκονται πετρωμένα τρία τρολλς, ή τουλάχιστον αυτή την εξή­γηση έδωσε η λαϊκή φαντασία στην παρουσία τριών υψίκορ­μων πέτρινων όγκων μέσα στο νερό, που έχουν το τρομερό όνομα Ρέινσντραγκαρ (Reynisdrangar). Είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στην Ισλανδία. Επιπλέον, θα σταμα­τήσουμε και θα περπατήσουμε μέχρι μια μικρή λίμνη που έχει σχηματιστεί μπροστά από τον παγετώνα που υποχωρεί.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Το βράδυ θα εξορμήσουμε ξανά στην περιοχή για να «κυνηγή­σουμε» το Βόρειο Σέλας! Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυ­κτέρευση.

 

5Η ΗΜΕΡΑ: ΧΒΟΛΣΒΙΟΛΟΥΡ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΓΚΟΥΛΦΟΣ – ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΛΑΝΓΚΙΟΚΟΥΛ (ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΕΤΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ SNOWMOBILE) – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τους παγκο­σμίως γνωστούς καταρράκτες Γκούλφος, τους «χρυσούς κα­ταρράκτες», που πέφτουν ορμητικά από ύψος τριάντα μέ­τρων! Συνεχίζουμε για την ενδοχώρα, με τα χιονισμένα ηφαί­στεια που έχουμε γνωρίσει από απόσταση και φτάνουμε στην περιοχή που είναι το σημείο εξόρμησης για τους παγετώνες.

Συνεχίζουμε για τον παγετώνα Λάνγκγιέκιλ (Langjökull), σε μία έκταση με καταρράκτες, ηφαίστεια, παγετώνες και παγό­βουνα… Θα φτάσουμε στον καταρράκτη Γκούλφος και θα α­νεβoύμε στον παγετώνα Λάνγκγιέκιλ όπου ένα μέρος του ο­ποίου θα διασχίσουμε οδηγώντας snowmobiles. Ο καιρός θα ανοίξει όταν βρεθούμε πάνω από τα σύννεφα, αλλά η θερμο­κρασία θα πέσει λόγω υψομέτρου και πάγου. Οι ειδικές στο­λές μας θα μας προφυλάσσουν από το κρύο, ώστε να απο­λαύσουμε το μοναδικό υπέρ-λευκο τοπίο πάνω στον παγε­τώνα, που μόνο από αεροπλάνο θα μπορούσαμε να δούμε διαφορετικά. Έχοντας μια μοναδική εμπειρία ανάβασης-κατά­βασης, θα συνεχίσουμε οδικώς για το Ρέικιαβικ. Άφιξη, μετα­φορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΜΠΛΕ ΛΙΜΝΗ (ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΝΙΟ) – ΓΚΡΙΝΤΑΒΙΚ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την περίφημη Μπλε Λίμνη (Blue Lagoon), όπου θα μπορέσουμε να απο­λαύσουμε ένα ζεστό ιαματικό μπάνιο μέσα σε ένα απόκοσμο τοπίο, που το δημιουργούν οι αντιθέσεις των καταγάλανων υδάτων με τους σεληνιακούς σχηματισμούς της λάβας. Μην ανησυχείτε για τη διαδικασία των λουτρών, γιατί μπαίνουμε σε έναν άριστα εξοπλισμένο χώρο, με ντους, πετσέτες, στεγνω­τήρες, και ότι άλλο χρειαστείτε πριν και μετά το μπάνιο σας. Για πολλούς ταξιδιώτες προς Β. Αμερική, η στάση στη Mπλέ Λίμνη της Ισλανδίας έχει γίνει must!

Μετά και από αυτή την υπέροχη και μοναδική εμπειρία θα κα­τευθυνθούμε στο Γκρίνταβικ, ένα παραθαλάσσιο ψαροχώρι περίπου 3.000 κατοίκων, κοντά στο οποίο βρίσκεται ο μεγαλύ­τερος θερμοπίδακας λάσπης (mud geyser) της Ισλανδίας, το Γκούνχουβερ, το οποίο και θα επισκεφθούμε.

Τελευταίος σταθμός της ημέρας είναι η γέφυρα Bruin a milleinsalfa: οι δύο άκρες της γέφυρες βρίσκονται ουσιαστικά σε δύο.. διαφορετικές ηπείρους, καθώς η μία άκρη της βρί­σκεται πάνω από την αμερικανική τεκτονική πλάκα και η άλλη πάνω από την ευρασιατική!

Στη συνέχεια μεταβαίνουμε έγκαιρα στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/2/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 6ήμερο πρόγραμμα - Τιμή από 1899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1899 € 509 €
  Twin Room 1899 € 509 €
  Triple Room 1899 € 509 €
  Single Room 2279 € 509 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  2/3/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 6ήμερο πρόγραμμα - Τιμή από 1999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1999 € 509 €
  Twin Room 1999 € 509 €
  Triple Room 1999 € 509 €
  Single Room 2379 € 509 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/3/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 6ήμερο πρόγραμμα - Τιμή από 1999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1999 € 509 €
  Twin Room 1999 € 509 €
  Triple Room 1999 € 509 €
  Single Room 2379 € 509 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/3/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 7ήμερο πρόγραμμα - Τιμή από 2090€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2090 € 509 €
  Twin Room 2090 € 509 €
  Triple Room 2090 € 509 €
  Single Room 2470 € 509 €

Σημείωση:

Ίδιος αριθμός διανυκτερεύσεων με το αναγραφόμενο πρόγραμμα. Την 6η ημέρα (26/3)

check out (αφήνουμε τα δωμάτια μας) στις 12:00. Μεταφορά στο αεροδρόμιο 26/3 στις 20:00. Την 6η ημέρα δεν περιλαμβάνεται δείπνο.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/3/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 6ήμερο πρόγραμμα, με μια λιγότερη διαν/ση - Τιμή από 1699€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1699 € 509 €
  Twin Room 1699 € 509 €
  Triple Room 1699 € 509 €
  Single Room 2079 € 509 €

Σημείωση:

Οι ξεναγήσεις – δραστηριότητες παραμένουν οι ίδιες δεν χάνεται τίποτα. Την 5η ημέρα (27/3) check out (αφήνουμε τα δωμάτια μας) στις 12:00. Μεταφορά στο αεροδρόμιο 27/3 στις 21:00. Την 5η ημέρα δεν περιλαμβάνεται δείπνο.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/3/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 7ήμερο πρόγραμμα - Τιμή από 1890€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1890 € 509 €
  Twin Room 1890 € 509 €
  Triple Room 1890 € 509 €
  Single Room 2270 € 509 €

Σημείωση:

Ίδιος αριθμός διανυκτερεύσεων με το αναγραφόμενο πρόγραμμα. Την 6η ημέρα (2/4)

check out (αφήνουμε τα δωμάτια μας) στις 12:00. Μεταφορά στο αεροδρόμιο 2/4 στις 20:00. Την 6η ημέρα δεν περιλαμβάνεται δείπνο.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  11/4/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 7ήμερο πρόγραμμα - Τιμή από 1790€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1790 € 509 €
  Twin Room 1790 € 509 €
  Triple Room 1790 € 509 €
  Single Room 2170 € 509 €

Σημείωση:

Ίδιος αριθμός διανυκτερεύσεων με το αναγραφόμενο πρόγραμμα. Την 6η ημέρα (16/4)

check out ( αφήνουμε τα δωμάτια μας) στις 12:00. Μεταφορά στο αεροδρόμιο 16/4 στις 20:00. Την 6η ημέρα δεν περιλαμβάνεται δείπνο.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  12/4/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 8ήμερο πρόγραμμα, με μια παραπάνω διαν/ση στο Ρέικιαβικ - Τιμή από 1878€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1878 € 509 €
  Twin Room 1878 € 509 €
  Triple Room 1878 € 509 €
  Single Room 2258 € 509 €

Σημείωση:

Την 7η ημέρα (18/4) check out (αφήνουμε τα δωμάτια μας) στις 12:00. Μεταφορά στο αεροδρόμιο 18/4 στις 20:00. Την 7η ημέρα δεν περιλαμβάνεται δείπνο.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 3*, 4*. Τα ξενοδοχεία εκτός Ρέικιαβικ είναι βασικών προδιαγραφών.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (τα δείπνα στην Ισλανδία είναι σερβιριστά και όχι μπουφέ). Στην αναχ/ση 31/12 περιλαμβάνεται εορταστικό δείπνο Πρωτοχρονιάς.
  • Ιαματικό μπάνιο στην Μπλε Λίμνη.
  • Περπάτημα σε παγετώνα και διαδρομή με snowmobile.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  € 509.
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα

 

6 ΗΜΕΡΕΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1285

23/02/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

06:55

09:00

LH 856

23/02/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

11:10

14:00

LH 857

28/02/2023

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

15:25

20:00

LH 1284

28/02/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:35

00:20 +1

 

6 ΗΜΕΡΕΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1285

28/02/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

06:55

09:00

LH 856

28/02/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

11:10

14:00

LH 857

05/03/2023

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

15:15

19:50

LH 1284

05/03/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:30

00:15 +1

 

6 ΗΜΕΡΕΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1285

02/03/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

06:55

09:00

LH 856

02/03/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

11:10

14:00

LH 857

07/03/2023

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

15:25

20:00

LH 1284

07/03/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:35

00:20 +1

 

6 ΗΜΕΡΕΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1285

14/03/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

06:55

09:00

LH 856

14/03/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

11:10

14:00

LH 857

19/03/2023

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

15:15

19:50

LH 1284

19/03/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:30

00:15 +1

 

7 ΗΜΕΡΕΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1285

21/03/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

06:55

09:00

LH 856

21/03/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

11:10

14:00

LH 869

27/03/2023

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

00:25

05:55

LH 1280

27/03/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

06:45

10:30 +1

7ήμερο πρόγραμμα, ίδιος αριθμός διανυκτερεύσεων με το αναγραφόμενο πρόγραμμα. Την 6η ημέρα (26/3) check out ( αφήνουμε τα δωμάτια μας) στις 12:00 . Μεταφορά στο αεροδρόμιο 26/3 στις 20:00. Την 6η ημέρα δεν περιλαμβάνεται δείπνο.

 

6 ΗΜΕΡΕΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1285

23/03/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

06:55

09:00

LH 856

23/03/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

11:10

14:00

LH 869

28/03/2023

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

00:25

05:55

LH 1278

28/03/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

09:20

13:05 +1

7ήμερο πρόγραμμα, με μια λιγότερη διανυκτέρευση. Οι ξεναγήσεις – δραστηριότητες παραμένουν οι ίδιες δεν χάνεται τίποτα. Την 5η ημέρα (27/3) check out ( αφήνουμε τα δωμάτια μας) στις 12:00. Μεταφορά στο αεροδρόμιο 27/3 στις 21:00. Την 5η ημέρα δεν περιλαμβάνεται δείπνο.

 

7 ΗΜΕΡΕΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1285

28/03/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:00

09:00

LH 856

28/03/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

11:10

12:50

LH 869

03/04/2023

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

00:25

05:55

LH 1280

03/04/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

06:45

10:30 +1

7ήμερο πρόγραμμα, ίδιος αριθμός διανυκτερεύσεων με το αναγραφόμενο πρόγραμμα. Την 6η ημέρα (2/4) check out ( αφήνουμε τα δωμάτια μας) στις 12:00. Μεταφορά στο αεροδρόμιο 2/4 στις 20:00. Την 6η ημέρα δεν περιλαμβάνεται δείπνο.

 

7 ΗΜΕΡΕΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

OS 802

11/04/2023

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

13:35

14:50

OS 327

11/04/2023

ΒΙΕΝΝΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

21:00

23:20

OS 328

17/04/2023

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΒΙΕΝΝΗ

00:10

06:15

OS 801

17/04/2023

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

09:35

12:45 +1

7ήμερο πρόγραμμα, ίδιος αριθμός διανυκτερεύσεων με το αναγραφόμενο πρόγραμμα. Την 6η ημέρα (16/4) check out ( αφήνουμε τα δωμάτια μας) στις 12:00. Μεταφορά στο αεροδρόμιο 16/4 στις 20:00. Την 6η ημέρα δεν περιλαμβάνεται δείπνο.

 

8 ΗΜΕΡΕΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1283

12/04/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

18:20

20:20

LH 868

12/04/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

21:50

23:30

OS 328

19/04/2023

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΒΙΕΝΝΗ

00:10

06:15

OS 801

19/04/2023

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

09:35

12:45 +1

8ήμερο πρόγραμμα, με μια παραπάνω διανυκτέρευση στο Ρέικιαβικ. Την 7η ημέρα (18/4) check out (αφήνουμε τα δωμάτια μας) στις 12:00. Μεταφορά στο αεροδρόμιο 18/4 στις 20:00. Την 7η ημέρα δεν περιλαμβάνεται δείπνο