Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ Πασχα 2023 απο 2390

Snowmobiles, Παρατήρηση Φαλαινών, Μουσείο λάβας

Το πιο πλήρες πρόγραμμα με 4 νύχτες στο κοσμοπολίτικο & ακριβό Ρέικιαβικ & 3 νύχτες στην επαρχία

9 μέρες/ 7 νύχτες   14-22/4

 …πληρέστατο οδοιπορικό της Ισλανδίας για να σας μείνει αξέχαστη…

ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΚΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΤΡΑ  

Με VIP παροχές 

  • 4 διανυκτερεύσεις στο ακριβό και κοσμοπολίτικο Ρέυκιαβικ σε 4* εξαιρετικό ξενοδοχείο
  • 3 διανυκτερεύσεις στην επαρχία σε 4* & 3* επιλεγμένα ξενοδοχεία
  • Πρωινό καθημερινά στο Ρέυκιαβικ & ημιδιατροφή στην επαρχία
  • Επίσκεψη σε μία καταπληκτική σύγχρονη φάρμα/θερμοκήπιο με γεύμα έκπληξη!!!
  • Μοναδική εμπειρία SPA στο καταπληκτικό Blue lagoon ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΙΣΟΔΟ!
  • Εμπερία μοναδική το κυνήγι Φαλαινών στη Βόρεια Θάλασσα (μια ακριβή δραστηριότητα)
  • Μοναδική εμπειρία η βόλτα με snowmobiles στον παγετώνα Langjokull και επίσκεψη στα παγετωνικά σπήλαια
  • Ξενάγηση στο υπέροχο Μουσείο/Κέντρο Λάβας 
  • ΔΩΡΟ / Γεύμα σε μοναδική φάρμα - θερμοκήπιο
  • Επίσκεψη στο Εθνικό πάρκο Σκάφταφελ με τον παγετώνα Βατναγιογκούλ και βόλτα με αμφίβιο στη Λιμνοθάλασσα Γιοκούλσαρλον
  • Εμπειρότατος Αρχηγός / συνοδός του ταξιδιού

  

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Ρέυκιαβικ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέυκιαβικ μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της χώρας στο Κέφλαβικ και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Ρέυκιαβικ.

 

Ημέρα 2η: Ρέυκιαβικ (Ξενάγηση πόλης & Golden Circle Tour)

Το πρωινό μας σήμερα είναι αφιερωμένο στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας που την αποκαλούν ως τη «μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου». Θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα του κοσμοπολίτικου Ρέυκιαβικ όπως το Κοινοβούλιο, τον Καθεδρικό Ναό, την εκκλησία Hallgrνmskirkja στο κέντρο της πόλης. Μετά την ξενάγηση επίσκεψη και γεύμα σε μια μοναδική φάρμα / θερμοκήπιο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την περιοχή του διάσημου Γκέισερ, του Μεγάλου Πίδακα, ο οποίος έδωσε το όνομά του και χαρακτηρίζει τους θερμοπίδακες παγκοσμίως. Πρώτα ο ίδιος ο Γκέισερ και αμέσως μετά ο Στρόκουρ, που εκτοξεύει το θερμό νερό σε ύψος 30μ. μαζί με τις θερμές πηγές που τους περιστοιχίζουν συνθέτουν ένα υπέροχο, ξεχωριστό τοπίο, ενδεικτικό της απαράμιλλης ομορφιάς της φύσης της Ισλανδίας. Οι εκπλήξεις όμως δεν τελειώνουν εδώ, αμέσως μετά μας περιμένει ο επιβλητικός Γκούλφος, ο «Χρυσός» καταρράκτης που αποτελεί ένα από τα διασημότερα σημεία της νησιωτικής χώρας. Μετά την ξενάγηση επίσκεψη και γεύμα σε μια μοναδική φάρμα / θερμοκήπιο. Αμέσως μετά μας περιμένει η παγκοσμίως διάσημη περιοχή του Θίνκβελιρ που όχι μόνο είναι το πιο ιστορικό σημείο του νησιού μιας και εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό σε συνεχή λειτουργία κοινοβούλιο της παγκόσμιας ιστορίας, που ιδρύθηκε το 930, αλλά είναι και το σημείο που συναντώνται οι τεκτονικές πλάκες της Βορείου Αμερικής και της Ευρασίας. Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός Πολιτικής Ιστορίας και Γεωλογικών Φαινομένων κάνουν το μέρος πραγματικά μοναδικό. Το απόγευμα επιστροφή στο Ρέυκιαβικ.

 

Ημέρα 3η: Ρέυκιαβικ – Βικ (snowmobiles)

Μετα το πρωινό αφήνουμε την πρωτεύουσα και ξεκινάμε για την εξερεύνηση του νησιού. Προορισμός μας οι νότιες ακτές με ξενάγηση στο «Κέντρο Λάβας». Στη διαδρομή μας θα απολαύσουμε μερικούς από τους ομορφοτερους καταρράκτες, τον Σελιαλάντ και τον ιδιαίτερα φωτογενή Σκόγκα, καθώς και τη προστατευόμενη περιοχή του Ντιρχολέ, όπου έχουν τις φωλιές τους εκατοντάδες σπάνια πτηνά. Δεν θα παραλείψουμε να περπατήσουμε και στη μαύρη παραλία που πηρε το όνομα της από το χρώμα της λάβας. Όμως το κορυφαίο αξιοθέατο της μέρας είναι ο παγετώνας Μυρνταλσγιογκουλ! Εκεί μας περιμένει μία μοναδική εμπειρία. Με ειδικά μηχανάκια χιονιού (snowmobiles) θα διασχίσουμε ένα κομμάτι του τεράστιου υδάτινου όγκου στις πλαγιές του παγετώνα που φτάνουν μέχρι και τα 1.000μ υψόμετρο! Εκατομμύρια χρόνια γεωλογικής ιστορίας που ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια μας μέσα στο μοναδικό σπήλαιο πάγου που θα επισκεφθούμε για να θαυμάσουμε τις μοναδικές αντανακλάσεις και τους ήχους στα έγκατα του παγετώνα! Τελικός μας προορισμός το γραφικό ψαροχώρι Βικ, στην ευρύτερη περιοχή του οποίου θα διανυκτερεύσουμε.

 

Ημέρα 4η: Βικ (Fjadrargljufur - Εθνικό πάρκο Σκάφταφελ –  παγετώνας Γιοκούλσαρλον)

Αμέσως μετά το πρωινό αναχωρούμε για το μοναδικό φαράγγι Fjadrargljufur. Περπατώντας ανάμεσα σε ένα μοναδικό τοπίο λάβας θα βρεθούμε σε ένα απόκοσμο θέαμα! Υπέροχοι εξώστες / σημεία παρατήρησης θα μας χαρίσουν εικόνες μοναδικές σε ένα πραγματικά θαύμα της φύσης. Το φαράγγι απλώνεται φιδωτά μπροστά μας οδηγώνας το νερό του ομώνυμου ποταμού.

Επόμενο αξιοθέατο  το Εθνικό πάρκο Σκάφταφελ ή Βάτναγιοκουλ όπως είναι επίσης γνωστό. Είναι ένα από τα τρία εθνικά πάρκα της Ισλανδίας και καλύπτει το 13% του εδάφους της και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα της Ευρώπης. Μεγάλο μέρος του εθνικού πάρκου είναι καλυμμένο από τον ομώνυμο παγετώνα Vatnajökull. Το τοπίο που διαμορφώνεται είναι ποικίλο, κυρίως λόγω της αλληλεπίδρασης της ηφαιστειακής δραστηριότητας και των παγετώνων. Λίγα μέρη στον κόσμο παρουσιάζουν τα αποτελέσματα τόσο έντονων φυσικών φαινομένων όπως εδώ, όπου η αέναη μάχη μεταξύ πάγου και φωτιάς εξακολουθεί να μαίνεται και να δημιουργεί ξεχωριστής ομορφιάς φυσικά τοπία που προέρχονται από τις συνδυασμένες δυνάμεις των ποταμών, του πάγου και της ηφαιστειακής και γεωθερμικής δραστηριότητας. Στο νότιο τμήμα του πάρκου βρίσκεται η διάσημη λιμνοθάλασσα του παγετώνα Γιοκούλσαρλον που αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της χώρας. Η λιμνοθάλασσα άρχισε να διαμορφώνεται το 1934, όταν ο παγετώνας άρχισε να υποχωρεί στη γύρω περιοχή. Σήμερα έχει μέγεθος περίπου 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνεχώς μεγαλώνει αφού περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα πάγου λιώνουν κάθε χρόνο μέσα σε αυτή. Παράλληλα είναι η βαθύτερη λίμνη στην Ισλανδία με μέγιστο βάθος 260 μέτρα. Η επίσκεψή μας μέσα στη λίμνη, με ειδικές αμφίβιες βάρκες είναι μία εμπειρία που θα μας αποκαλύψει σε όλη της τη διάσταση τη μαγεία και τα θαύματα που προσφέρει η υπέροχη αυτή περιοχή και αποτελεί ακόμη ένα δείγμα, ότι δεν συμβιβαζόμαστε για λόγους κόστους παραλείποντας τέτοιες συγκλονιστικές εμπειρίες, όπως συμβαίνει στα συνήθη προγράμματα. Η μέρα μας θα κλεισει με επίσκεψη στην «Διαμαντένια Ακτή» που πήρε το ονομά της από τα κομμάτια πάγου που ερχόμενα σε επαφή με το θαλασσινό νερό, παίρνουν υπέροχα σχήματα και μία αλόκοτη διαύγεια που τα κάνει πραγματικά να μοιάζουν με τεράστια διαμάντια!

 

Ημέρα 5η: Βικ – χερσόνησος Σνέφελσνες

Η μέρα μας ξεκινάει νωρίς το πρωί με κατεύθυνση προς τα δυτικά περνώντας τα προάστια του Ρέικιαβικ και την πόλη Borgarnes τοποθετημένη πάνω σε μια χερσόνησο στις ακτές του πανέμορφου φιορδ Borgarfjörður, και πύλη της χερσονήσου Snaefellsnes. Εκεί που στο δυτικότερο άκρο της δεσπόζει ο ορεινός όγκος του ηφαιστείου-παγετώνα Snæfellsjökull. Οι κορυφές του, είναι ορατές ακόμη και από την πρωτεύουσα του Ρέικιαβικ στις μέρες με καλή ορατότητα. Το βουνό είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Ισλανδίας, κυρίως λόγω του μυθιστορήματος Ταξίδι στο Κέντρο της Γης (1864) του Ιουλίου Βερν.  Θα περάσουμε από την λευκή παραλία Longufjorur στην Νότια ακτή της χερσονήσου, όπου οι φάλαινες μερικές φορές παγιδεύονται λόγω του απότομου φαινομένου της παλίρροιας. Την μικρή πόλη Grundafjordur στα βόρεια της χερσονήσου, μεταξύ θάλασσας και βουνών, την ανακάλυψαν, Γάλλοι έμποροι το 1800, όπου ήρθαν και κατασκεύασαν μια εκκλησία και ένα νοσοκομείο. Η αλιεία χάρισε πλούτο στην πόλη και η ομορφιά της και η γαλήνη που αποπνέει, την έχουν καταστήσει αγαπητή σε κάθε επισκέπτη. Στην άλλη άκρη, το πολυ-φωτογραφισμένο βουνό Kirkjufell  έγινε γνωστό από τις τηλεοπτικές εκπομπές του Game of Thrones. Τελικός μας προορισμός για σήμερα το γραφικό ψαροχώρι Stykkisholmur εκεί που γυρίστηκε η ταινία Secret Life of Walter Mitty.

 

Ημέρα 6η:  Σνέφελσνες (παγετωνικές σπηλιές) Ρέυκιαβικ

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό στο μπουφέ του ξενοδοχείου μας, ξεκινάμε μέσω του Husavell για μια υπέροχη ταξιδιωτική εμπειρία στον παγετώνα. Η φύση στην Ισλανδία είναι καθηλωτική! Τεράστιοι όγκοι πάγου, εκατομμύρια χρόνια, συμπιέζονται, συνθλίβοντας το υπόστρωμα.

Ο παγωμένος αέρας, η αντανάκλαση του λευκού χιονιού και η απεραντωσύνη του τοπίου δεν περιγράφονται! Ο άνθρωπος σίγουρα δαμάζει τη φύση αλλά η ανυπέρβλητη δύναμη και ομορφιά της θα μας αποκαλυφθεί στην επίσκεψη των τεχνητών σπηλαίων μεσα στο χιόνι όπου θα ξεναγηθούμε και θα μάθουμε τα μυστικά… των πάγων. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Ρέυκιαβικ. Ένα χαλαρωτικό σκανδιναβικό μασάζ ή ζεστή σάουνα είναι ό,τι καλύτερο για να χαλαρώσετε. Αν πάλι αισθάνεστε αρκετά δραστήριοι επισκεφθείτε κάποιο από τα μοντέρνα εμπορικά κέντρα της πόλης.

  

Ημέρα 7η: Ρέυκιαβικ ( Κυνήγι Φαλαινών )

Μια υπέροχη εμπειρία μας περιμένει σήμερα. Μετά το πρωινό θα επιβιβαστούμε σε ειδικό «φαλαινοθηρικό» και αν είμαστε τυχεροί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το εξαιρετικό θέαμα των μεγαλύτερων θηλαστικών ζώων του πλανήτη, που συναντώνται σε αφθονία στον Βόρειο Ατλαντικό. Απόψε όμως είστε στο Ρέυκιαβικ! Τι καλύτερο λοιπόν από μία νυχτερινή βόλτα στην εξαιρετικά αναδιαμορφωμένη παλιά συνοικία της πόλης στο λιμάνι όπου δεσπόζει το υπέροχα φωταγωγημένο κέντρο Πολιτισμού αλλά και τα μοναδικά μπαρ της πόλης. Βόλτα στο Ρέυκιαβικ λοιπόν μια εμπειρία που δεν χάνεται με τίποτα!

 

Ημέρα 8η: Ρέυκιαβικ – Χερσόνησος Ρέκιανες - (Γαλάζια Λίμνη) – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Σήμερα επωφεληθείτε από το ελεύθερο πρωινό και κάντε μια βόλτα στην αριστοκρατική λεωφόρο Skolavöraustígur με τις μπουτίκ, τα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης. Περπατήστε στην περιοχή του λιμανιού της πόλης, πλήρως αναπλασμένη τα τελευταία χρόνια και πόλο έλξης για τουρίστες και ντόπιους, γεμάτη με κομψά καφέ και «trendy» εστιατόρια. Νωρίς το απόγευμα κατευθυνόμαστε στη χερσόνησο Ρέκιανες. Πρόκειται για μία περιοχή πλούσια σε γεωθερμικές πηγές. Πρώτη μας στάση λοιπόν το Gunnuhver που περιβάλλεται από έναν «τρομακτικό» μύθο όπως και κάθε τι εξάλλου στην Ισλανδία.

Στη συνέχεια ετοιμαστείτε για μια επική φωτογραφία. Αποθανατήστε τον εαυτό σας στη γέφυρα που ενώνει δύο τεκτονικές πλάκες !!!! Και ποιος θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσουμε το ταξίδι μας στην Ισλανδία. Μα φυσικά η φημισμένη Ηφαιστιακή Γαλάζια Λίμνη (Blue Lagoon).

Εδώ θα απολαύσετε ένα πραγματικά ξεχωριστό μπάνιο στα θερμά κατάλευκα νερά, μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο. Η εν λόγω λιμνοθάλασσα δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος, όταν κατά την διάρκεια της λειτουργίας ενός γειτονικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου, το οποίο και συσσωρεύτηκε στο συγκεκριμένο σημείο δημιουργώντας τη λαγκούνα. Μετά το χαλαρωτικό μπάνιο θα αναχωρήσουμε για το διεθνές αεροδρόμιο του Κέφλαβικ από όπου πετάμε για την επιστροφή μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Ημέρα 9η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Άφιξη στην Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Ημ/νία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

14/4

Αθήνα – Φρανκφούρτη

18:20

20:20

14/4

Φρανκφούρτη - Ρέυκιαβικ

21:50

23:30

22/4

Ρέυκιαβικ – Βιέννη 

00:10

06:20

22/4

Βιέννη  – Αθήνα

09:35

12:45

 

 

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχώρηση

Διαμονή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Είσοδοι

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ

 

9 ημέρες

Ημιδιατροφή στην επαρχία, πρωινό στο Ρέυκιαβικ +1 γεύμα έξτρα

14/4

4* & 3*

GRAND HOTEL REYKJAVIK

2.390

+ 500

690

 

Το ταξιδι σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού. πτήσεις με Lufthansa /Austrian Airlines
  • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 3* ( Grand hotel Reykjavik 4* )
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στην επαρχία της Ισλανδίας και πρωινό στο Ρέυκιαβικ
  • Μεταφορές / εκδρομές / ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
  • Ξενάγηση με είσοδο στο Κέντρο Λάβας
  • Εισόδους σε χώρους ενδιαφέροντος όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Βόλτα στην λιμνοθάλασσα του παγετώνα Jokulsarlon με βάρκα
  • Κυνήγι φαλαινών
  • Ανάβαση σε παγετώνα με μηχανάκια χιονιού
  • Επίσκεψη στα σπήλαια πάγου
  • Μοναδική εμπειρία SPA στο καταπληκτικό Blue lagoon
  • ΔΩΡΟ / Γεύμα σε μοναδική φάρμα - θερμοκήπιο
  • Φιλοδωρήματα
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης / ΦΠΑ
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με πληροφοριακά στοιχεία
  • Έμπειρο Αρχηγό / Συνοδό

 

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αχθοφορικά, ποτά στη διάρκεια των γευμάτων
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου, με λατινικούς χαρακτήρες.