Skip to main content

ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ 2023! από 1890€

Αναχώρηση: 13-19/04/2023...6/7 ΗΜΕΡΕΣ 

Συνοπτική περιγραφή:

Είναι, χωρίς αμφιβολία, ένας από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Από τα συναρπαστικά τοπία που κάνουν τον καθένα να νιώσει σαν φωτογράφος, μέχρι την φιλόξενη και ζεστή ατμόσφαιρα, η Ισλανδία καλεί τους περιπετειώδεις ταξιδιώτες να την ανακαλύψουν ξανά και ξανά! Αυτή η μικρή, γεωθερμικά ενεργή χώρα, αποτελεί την ιδανική επιλογή για περιπετειώδεις ταξιδιώτες που αναζητούν θεαματικά φυσικά αξιοθέατα και μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία. Τα ηφαιστειακά τοπία, οι παγετώνες, οι καταρράκτες και  οι ιαματικές πηγές θα σας συναρπάσουν.

 

Αναλυτικό πρόγραμμα:

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέικιαβικ μέσω Ευρωπαϊκού σταθμού. Άφιξη στο αεροδρόμιο Keflavik, μεταφορά στο ξενοδοχείο στο Ρέικιαβικ. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ:  ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ - ΣΑΦΑΡΙ ΦΑΛΑΙΝΩΝ - SKY LAGOON

Μετά το πρωινό  σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή για  «Φωτογραφικό κυνήγι φαλαινών». Επιβίβαση στο «φαλαινοθηρικό» και απόπλους για τον Ατλαντικό για να παρακολουθήσετε το «χορό»  των μπλε φαλαινών, των μεγαλύτερων θηλαστικών του κόσμου με μήκος έως και 27 μέτρα. Τα τελευταία χρόνια, οι επισκέπτες μπόρεσαν να παρακολουθήσουν  τις μπλε φάλαινες σε ένα μεγάλο ποσοστό.  Διάρκεια εκδρομής: περίπου 3 ώρες.

Το μεσημέρι ο πεπειραμένος αρχηγός μας, σε ένα περίπατο, θα σας γνωρίσει την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, που πολλοί αποκαλούν τη μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου. Σήμερα θα μάθετε γιατί η συγκεκριμένη πόλη είναι τόσο περιζήτητος προορισμός. Επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα, το Δημαρχείο με τη Λίμνη του, το Κοινοβούλιο, την εκκλησία HallgrΙmskirkja στο κέντρο της πόλης, τον Ταξιδιώτη του Ήλιου εμπνευσμένο από τον Μ.  Αλέξανδρο, τον Καθεδρικό Ναό. Βόλτα στη λεωφόρο Skolavöraustígur με τις μπουτίκ, τα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης και το άγαλμα του  Ingolfur Arnarson, του πρώτου άποικου της περιοχής που έχτισε το αγρόκτημά του στη χερσόνησο, που βρίσκεται σήμερα το Ρέικιαβικ. Η πόλη πήρε το παρατσούκλι "Smokey Bay" από τις στήλες ατμού που έβγαιναν από τις ιαματικές πηγές της περιοχής, κυρίως γιατί το θέαμα έκανε βαθιά εντύπωση στους πρώτους αποίκους που δεν είχαν δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Ο περίπατος μας τελειώνει στο παλιό λιμάνι και το πολιτιστικό Χάρπα.  

Tο απόγευμα  μεταφορά και  επίσκεψη στη Sky Lagoon.

Αναζωογονήστε τις αισθήσεις σας στην άκρη του κόσμου,  σε αυτό το νέο ιαματικό σπα,  εμπνευσμένο από τη φύση και τον πολιτισμό της Ισλανδίας , μόλις λεπτά από το κέντρο της πόλης. Βυθιστείτε στη ζεστασιά της γεωθερμικής λιμνοθάλασσας δίπλα στον ωκεανό, καθώς ο  Βόρειος Ατλαντικός Ωκεανός απλώνεται μπροστά σας.

Νιώστε τον εαυτό σας να χαλαρώνει καθώς απολαμβάνετε το εκθαμβωτικό ηλιοβασίλεμα και αν είστε τυχεροί, το χορευτικό Βόρειο Σέλας θα δώσει ένα εκπληκτικό σόου στον ουρανό.  

Ευλογημένοι με τις γεωθερμικές πηγές  και το εκπληκτικό τοπίο, οι Ισλανδοί περνούν πολύ χρόνο σε ζεστές πισίνες για χαλάρωση και σύσφιξη κοινωνικών σχέσεων. Με το πέρασμα των αιώνων, έχουν αναπτύξει έναν ιδιαίτερο τρόπο να συνδυάζουν τις θεραπευτικές δυνάμεις του ζεστού και κρύου νερού, του ζεστού ατμού  και του φρέσκου αέρα. Χρησιμοποιούν τις παραδόσεις τους  για να ενσωματώσουν τα φυσικά στοιχεία  στην καθημερινότητα τους και  να προωθήσουν έτσι την ευημερία τους.

Ζήστε την ολοκληρωμένη εμπειρία του πακέτου Sky Ritual  με επτά απλά αλλά πολύτιμα βήματα  (περιλαμβάνεται στην τιμή). Ξεκινάμε με μια βουτιά στα ιαματικά γεωθερμικά νερά της Λιμνοθάλασσας.

Ακολουθεί μια βουτιά στην πισίνα με το φρέσκο κρύο νερό από τον παγετώνα. Αμέσως μετά επισκεφθείτε τη σάουνα για 5 έως 10 λεπτά.

Ενώ η ζέστη κάνει τα μαγικά της, απολαύστε τη μαγευτική θέα στο Ισλανδικό τοπίο. Στη συνέχεια, εξισορροπήστε τη θερμότητα στο σώμα περνώντας αργά μέσα από τον  χώρο με την κρύα ομίχλη. Είναι τονωτικό και αναζωογονητικό για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή.

Είναι ώρα για αναζωογόνηση. Εφαρμόζοντας το χαρακτηριστικό Sky Body Scrub, το δέρμα σας θα απολεπιστεί και θα λάμπει. Αυτό είναι το αποκορύφωμα του The Ritual.

Ζεσταθείτε με μια «κουβέρτα ατμού» Ο ατμός θα ανοίξει ξανά το δέρμα σας, επιτρέποντάς του να απορροφήσει τα βασικά θεραπευτικά στοιχεία  και μεγιστοποιώντας τα ενυδατικά οφέλη του Sky Body Scrub. Η υγρή ζέστη διευκολύνει την αναπνοή σας και βελτιώνει τη συνολική λειτουργία του σώματος. Τέλος κλείστε τα μάτια σας  και απολαύστε τη στιγμή! Το νερό στο ντουζ που πέφτει πάνω σας με δύναμη  από την κορυφή μέχρι τα νύχια, μέσα και έξω, θα σας κάνει να νιώσετε χαλαροί, αναζωογονημένοι και γεμάτοι ενέργεια.

Διανυκτέρευση στο κέντρο της πόλης του Ρέικιαβικ.

3Η  ΗΜΕΡΑ:  ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ- ΧΡΥΣΟΣ ΚΥΚΛΟΣ,  THINGVELLIR, GEYSIR, ΚΡΑΤΗΡΑΣ ΚΕΡΙΔ, SELJALANDSFOSS, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ, NUPAR

Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη σε κλασικές αξίες. Καθώς ταξιδεύουμε στα αξιοθέατα του περίφημου "Χρυσού Κύκλου" θα γνωρίσουμε την "εξοχή της Ισλανδίας"

Πρώτη στάση το Thingvellir, μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930. Το Thingvellir βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Thingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία είναι τώρα εθνικό πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της γης. Ο συνδυασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Thingvellir, το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ισλανδικής ζωής.

Ο Μεγάλος Πίδακας (Geysιr) που έδωσε το όνομά του σε όλους τους θερμούς πίδακες του κόσμου, είναι η επόμενη στάση μας. Θα δείτε έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Strokkur, που μερικές φορές φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα.

Ακολουθεί  ο χρυσός καταρράκτης Gullfoss, ένας από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης, όπου χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Και ο πιο φωτογραφημένος επισκέψιμος κρατήρας με τυρκουάζ νερό της Ισλανδίας,  ο Κέριδ.

 

Περνάμε το Σέλφος (Selfoss) και τη Χέλα (Hella), έχοντας πάντα στα αριστερά μας το γνωστό ηφαίστειο Χέκλα  (Ηekla), ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας με περισσότερες από 20 εκρήξεις να έχουν συμβεί από το 874. Κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι ονόμαζαν το ηφαίστειο αυτό, "πύλη για την κόλαση". Επίσκεψη του Σέλιαλάντφος (Seljalandfoss) και ίσως κάποιοι καταφέρουν να ανακαλύψουν και τον κρυμμένο καταρράκτη Γκλίγιουφραφος (Gljúfrafoss).

Τελευταία στάση και διανυκτέρευση στο Nupar.

4Η ΗΜΕΡΑ: SKAFATFELL, ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ VATNAJOKULL, ICE LAGOON,  DIAMOND BEACH, ΦΑΡΑΓΓΙΑ, NUPAR

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στην πορεία μας για τον παγετώνα Βάτναγιοκουλ (Vatnajokull), θα επισκεφθούμε το πάρκο Σκάφταφελ (Skaftafell) και τους καταρράκτες Χούφναφος (Hufnafoss), Μαγκνουσαρφος (Magnusarfoss) και Σβάρτιφος (Svartifoss), τον Μαύρο Καταρράκτη.
Άφιξη στην λιμνοθάλασσα Γιόκουλσαρλον (Jökulsarlón),  ένα από τα θαύματα της φύσης της Ισλανδίας και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για τους  ταξιδιώτες.
Ακολουθεί βόλτα (αν ο πάγος το επιτρέπει) με τα αμφίβια πλοιάρια στο Εθνικό Πάρκο Βάτναγιοκουλ (Vatnajokull), το οποίο καλύπτει το 13% της Ισλανδίας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα της Ευρώπης. Τεράστια παγόβουνα γεννιούνται από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης και επιπλέουν γύρω από τη λιμνοθάλασσα σε όλα τα σχήματα και τα χρώματα. Απολαύστε το θέαμα και αφήστε τους έμπειρους  οδηγούς να σας μεταφέρουν σε όλα τα μυστικά και τα θαύματα αυτής της υπέροχης λίμνης.

Ακριβώς δίπλα απο την λιμνοθάλασσα, η περίφημη Παραλιά των Διαμαντιών,  που πήρε το όνομα της απο τα λευκά κομμάτια πάγου πάνω στην σκουρόχρωμη  άμμο.

Επιτροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση

5Η ΗΜΕΡΑ : ΒΙΚ ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ – SKOGAFOSS – REYKJAVIK

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε το πρωί με κατεύθυνση  δυτικά.

Πρώτη  στάση μας είναι το μαγευτικό φαράγγι Φγιάδραργλιουφουρ (Fjaðrárgljúfur) και στη συνέχεια το Πάρκο Μνήμης Λάουφσκαλαβαρντα (Laufskálavarða).

Ακολουθεί το Vik και οι μαύρες αμμουδιές της παραλίας Reynisfjara. Μπορείτε να θαυμάσετε τα ισχυρά κύματα και τα καταπληκτικά σκαλισμένα από τη δύναμη της θάλασσας βράχια. Η περίφημη μαύρη «γοτθική» παραλία στο Βικ έχει χαρακτηρισθεί ως μια από τις δέκα πιο όμορφες στον κόσμο. Εδώ στην σπηλιά της έχει γυριστεί η ταινία «Νώε». Στα ανατολικά είναι οι μεγάλες κολώνες από λάβα που ξεπροβάλλουν από την  επιφάνεια της θάλασσας και από την άλλη η ατέλειωτη μαύρη παραλία Dyrhólaey του Ατλαντικού.

Συνεχίζουμε για την περιοχή Σκόγκαφος (Skógafoss), τον υψηλότερο καταρράκτη της Ισλανδίας, συνδεδεμένο με πολλούς μύθους.

Άφιξη το απόγευμα στο Ρέικιαβικ και διανυκτέρευση στο κέντρο της πόλης.

6Η ΗΜΕΡΑ:  BLUE LAGOON, ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΒΑΣ, GRUNNUHVER, BRIMKETILL, ΓΕΦΥΡΑ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΛΑΚΑ, ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ & ΦΡΕΣΚΙΑ ΛΑΒΑ

Πρωινό και σήμερα μπορούμε να θαυμάσουμε την Ισλανδία από το εσωτερικό της. Κατεβαίνουμε στα έγκατα της γης και μέσα σε μία από τις μοναδικές παγκοσμίως σωλήνες λάβας. Εδώ έρεε η λάβα δημιουργώντας αυτό το μέρος της Ισλανδίας πριν από 6000 χρόνια (προαιρετική επίσκεψη € 90) Συνεχίζουμε με την γνωριμία της χερσονήσου Ρέικιανες, το λιβάδι της φρέσκιας λάβας του ηφαιστείου Fagradalsfjall, τις εγκαταλελειμμένες φάρμες και το ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τοπίο καθώς και των τοπικών μύθων που το συνοδεύουν. Περνάμε τη γέφυρα που χωρίζει τις δύο τεκτονικές πλάκες, την Ευρασιατική με την Βόρειο - Αμερικάνικη.

Αμέσως μετά, μεταφορά στη Blue Lagoon, (προαιρετική είσοδος €130) και μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο,  θα απολαύσετε το μπάνιο σας στα ζεστά κατάλευκα νερά. Το φαινόμενο της λιμνοθάλασσας δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος, όταν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του κοντινού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου στο σημείο αυτό.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν μπάνιο στο μοναδικό νερό και να εφαρμόζουν τη λάσπη πυριτίου στο δέρμα τους. Εκείνοι που είχαν δερματικές παθήσεις παρατήρησαν μια απίστευτη βελτίωση στην κατάσταση τους. Εδώ λοιπόν μπορείτε να απολαύσετε το «καλύτερο» και πιο «υγιεινό» κολύμπι της ζωής σας.

Επιστροφή στο Ρέικιαβικ και δείπνο σε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, πριν την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο.

7Η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήσεις επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

13.04.23

LH 1755 ATHMUC 19:20                20:55    

LH 2468 MUCKEF  22:05                00.10    

19.04.23              

OS  328 KEFVIE  00.10     6:15       

OS  801 VIEATH 9:35        12:45    

 

Διάρκεια 6 ημέρες

 

Τιμές

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο €1890

Τιμή μονόκλινου €2160

Φόροι αεροδρομίων €450

Περιλαμβάνονται :

  • • Πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3 ή/και 4 αστέρων
  • • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • • Τρία γεύματα
  • • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο στο Ρέικιαβικ
  • • Αεροπορικό εισιτήριο μέσω ευρωπαϊκού σταθμού
  • • Περιπατητική ξενάγηση στο Ρέικιαβικ
  • • Επίσκεψη και είσοδος στο Sky Lagoon, περιλαμβάνει χρήση χώρου, πετσέτα, εισιτήριο εισόδου και ολοκληρωμένο πακέτο  Sky Ritual σε επτά βήματα,  για να ζήσετε την εμπειρία στο απόλυτο. 
  • • Ολοήμερη εκδρομή στον Χρυσό Κύκλο
  • • Εκδρομή στην Νότια Ισλανδία
  • • Βόλτα με αμφίβια βάρκα στην Λίμνη του Παγετώνα Vatnajokull (εάν η κατάσταση του  πάγου το επιτρέπει)
  • • Εκδρομή στην Δυτική Ισλανδία, Reykjanes
  • • Μια χειραποσκευή και 1 αποσκευή έως 20 κιλά
  • • Συνοδό αρχηγό από/έως Αθήνα
  • • Ενημερωτικά έντυπα
  • • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • • Ταξιδιωτική ασφάλεια
  • • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται :

  • • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων κατ' άτομο 450€
  • • Είσοδοι σε μουσεία
  • • Φιλοδωρήματα
  • • Αχθοφορικά
  • • Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα

Προαιρετικές εκδρομές:

  • • Σαφάρι φαλαινών (€100)
  • • Eπίσκεψη στην σπηλιά λάβας Raufarhólshellir Lava Cave (€90)

Blue Lagoon (€130: περιλαμβάνει μεταφορές, είσοδος, χρήση πισίνας και μια πετσέτα)

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Hotel Fron  η παρόμοιο

Hotel Foss Nupar ή παρόμοιο

 

Σημείωση: Λόγω των καιρικών συνθηκών της περιοχής, η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του γκρουπ. Συνιστούμε να έχετε μαζί σας την Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης – ασθένειας.

 

Μερικά tips για την ένδυσή σας

  • Ντυθείτε με αρκετές στρώσεις ρούχων. Χρησιμοποιείστε πολλά αλλά λεπτά (σε πάχος) ζεστά ρούχα, παρά λίγα και πολύ χοντρά.
  •  Θα σας κρατήσουν ζεστούς και ταυτόχρονα θα έχετε την δυνατότητα να αφαιρέσετε κάποιο ρούχο σε περίπτωση που η θερμοκρασία ανέβει. Προτεραιότητα είναι να μείνετε στεγνοί.
  • Πρώτα μια λεπτή μπλούζα η ισοθερμικό, αποφύγετε καθαρό βαμβάκι, λινό ή άλλα παρόμοια υλικά που κρατούν υγρασία.  Προτιμήστε ρούχα με συνθετικές ίνες.
  • Το επόμενο  θα πρέπει να είναι ένα πλεκτό πουλόβερ, μπλούζα ή fleece. Αυτό θα σας κρατήσει ζεστούς. Επίσης  παντελόνι ή μπουφάν του ski ή snowboard θα ήταν ιδανικό. 
  • Χοντρές  κάλτσες (το καλύτερο θα ήταν να φορέσετε 1 λεπτό και 1 ή 2 χοντρά  ζευγάρια κάλτσες το ένα πάνω στο άλλο)
  • Μπορείτε να έχετε μαζί σας, ισοθερμικά λεπτά γάντια, γιατί θα σας δοθούν από τους υπευθύνους ειδικά γάντια να φορέσετε πάνω από τα δικά σας για την οδήγηση του snowmobile. 
  • Επίσης, θυμηθείτε να έχετε μαζί σας, μια καλή ενυδατική κρέμα, καθώς ο κρύος αέρας μπορεί να ξεράνει το δέρμα και τα χείλη σας.

Πώς πρέπει να ντυθούν τα παιδιά;

  • Ομοίως με τους ενήλικες. Θυμηθείτε τις λεπτές και ζεστές στρώσεις ρούχων που αναφέραμε πιο πάνω. Όσο τα παιδιά είναι σε κίνηση, θα ζεσταίνονται με τον ίδιο τρόπο όπως οι ενήλικες, επομένως μια στρώση από τα ρούχα τους  μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί. Τα μικρότερα παιδιά, όπως τα μωρά και τα νήπια, πρέπει να ‘’προστατεύονται’’ με περισσότερα στρώματα, καθώς δεν κινούνται τόσο πολύ.