Skip to main content

Βόρειο Σέλας (Aurora Borealis) – Από την Ισλανδία απομονωμένοι στο εθνικό πάρκο Σκάφταφελ | 25.02.2024 Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ από 2399

Αναχώρηση: 25/02

 

1η ΗΜΕΡΑ: Αθήνα/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ (ξενάγηση)

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την πρωτεύουσα της Ισλανδίας και τη βορειό­τερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Ρέικιαβικ. Παρότι οι ανα­τολικές ακτές του νησιού είναι κοντινότερα στη Νορβηγία και θα ήταν πιο εύκολη η εγκατάσταση, η δυτική μεριά φιλοξέ­νησε τους πρώτους μεγάλους οικισμούς, λόγω του ρεύμα­τος του Κόλπου και του ηπιότερου καιρού. Με τον αρκτικό κύκλο να βρίσκεται στις 67 περίπου μοίρες βόρειο πλάτος, το Ρέικιαβικ στις 64 μοίρες είναι όντως η βορειότερη πρωτεύ­ουσα της Ευρώπης!

Με την άφιξή μας ξεκινάμε τη πρώτη γνωριμία μας με την Ισλανδική πρωτεύουσα. Το Ρέικιαβικ, πιστεύεται πως είναι ο πρώτος νορβηγικός οικισμός στην Ισλανδία και υπολογίζεται πως χτίστηκε γύρω στο 874 από τον εξερευνητή Ίνγκολφουρ Άρναρσον. Λέγεται πως ο Άρναρσον επέλεξε την τοποθεσία με τον παραδοσιακό τρόπο των Βίκινγκ: όταν φάνηκε η ακτή έριξε στη θάλασσα δύο κολώνες του θρόνου του και στο σημείο που αυτές ξεβράστηκαν, εγκαταστάθηκαν αυτός, ο αδελφός του Χιόρλεϊφ και το πλήρωμά τους. Η περιοχή διαθέτει χερσονήσους, ορμίσκους, ισθμούς και νησιά. Τότε υπήρχαν και ιαματικές πηγές που έβγαζαν καπνό οπότε η πόλη έλαβε την ονομασία Ρέικιαβικ που σημαίνει Ορμίσκος του Καπνού. Στις μεσαιωνικές πηγές το Ρέικιαβικ αναφέρεται ως αγροτικός οικισμός. Ως πόλη ιδρύθηκε το 1785 και έκτοτε άρχισε να αναπτύσσεται γοργά σε εμπορικό κέντρο αρχικά εθνικό και αργότερα διεθνές. Σήμερα θεωρείται η καθαρότερη, η πιο πράσινη και η πιο ασφαλής πρωτεύουσα του κόσμου. Το κέντρο της οποίας είναι πυκνοδομημένο με μικρές όμως οικοδομές – μονώροφα, διώροφα και τριώροφα κτίρια - και στενούς δρόμους. Γύρω από το κέντρο υπάρχουν μοντέρνα πολυώροφα συγκροτήματα και λίγο μακρύτερα καινούριοι οικισμοί με μεγάλους ελεύθερους χώρους, πράσινο και σύγχρονες υποδομές. Στην πόλη μπορεί κανείς να δει μεταξύ άλλων τα κυβερνητικά κτίρια, το γραφικό λιμάνι, το χωριό των Βίκινγκ, το προάστιο Κόπαβογκουρ, την εκκλησία Χάλγκριμς με το επιβλητικό άγαλμα του Λέιφ Έρικσον, του πρώτου Ευρωπαίου που έφτασε στην Αμερική 500 χρόνια πριν τον Κολόμβο και τον εμπορικό δρόμο Laugavegur, που είναι και ο κεντρικός άξονας της παλιάς πόλης και ενώνει τις ήσυχες κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας. Εκεί βρίσκει κανείς καταστήματα μόδας, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, μπαράκια, καφέ και εστιατόρια.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΕΪΓΙΑΛΑΝΤΦΟΣ & ΣΚΟΓΚΑΦΟΣ – ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ (ΧΟΦΝ): Κυνήγι Βόρειου Σέλαος

Όταν η ανθρώπινη δόμηση και ό,τι αποκαλούμε «πολιτισμό» χαθεί πίσω μας, θα συνειδητοποιήσουμε πόσο μικροί είμα­στε μπροστά στην απεραντοσύνη και τη δύναμη της φύσης.

Σήμερα το πρωί λοιπόν, αναχωρούμε οδικώς για να επι­σκεφτούμε δυο εντελώς διαφορετικούς καταρράκτες, ο κα­θένας με την δική του άγρια ομορφιά: τους καταρράκτες Σέιγιαλαντφος (Seljalandsfoss) και Σκόγκαφος (Skógafoss). Αν το καλοκαίρι το νερό που πέφτει σχηματίζει μόνο σύν­νεφα υδρατμών, το χειμώνα αυτοί οι καταρράκτες γεμίζουν μικρούς και μεγάλους σταλακτίτες και σταλαγμίτες πάγου, κάνοντας το τοπίο να αστράφτει! Το Σέιγιαλαντφος είναι μέ­ρος του ποταμού Seljands, που έχει τις ρίζες του στον παγε­τώνα Eyjafjallajökull. Αυτό που κάνει το Σέιγιαλαντφος τόσο διάσημο και ενδιαφέρον είναι ότι μπορείτε να περπατήσετε πίσω από τον Καταρράκτη! Το Σκόγκαφος, άλλος ένας διά­σημος ισλανδικός καταρράκτης, χρησιμοποιήθηκε στις ται­νίες Thor: Ο σκοτεινός κόσμος και η μυστική ζωή του Walter Mitty.

Καθώς κατευθυνόμαστε προς το ξενοδοχείο μας, περνάμε από το Βικ, ο νοτιότερος οικισμός της Ισλανδίας, ένα μικρό αλλά πολύ όμορφο χωριό, και ιδιαίτερα πολυφωτογραφη­μένο!

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο ξενοδο­χείο μας στο Χοφν, το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Σκάφταφελ. Το βράδυ θα εξορμή­σουμε στην περιοχή για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας, ελπίζοντας πως θα είμαστε τυχεροί για να δούμε ένα από τα πιο συναρπαστικά φυσικά υπερθεάματα στον πλανήτη! Ε­πιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ (ΧΟΦΝ) – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ – ΧΟΦΣΚΙΡΚΓΙΑ – ΠΑΓΕΤΩΔΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΟΚΟΥΛΣΑΡΛΟΝ – ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ – ΠΑΡΚΟ ΒΑΤΝΑΓΙΕΚΙΛ – ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ (ΧΟΦΝ): Κυνήγι Βόρειου Σέλαος

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Σκάφταφελ, στην ευρύτερη περιοχή του Βατναγιέκιλ (γενικά θεωρείται ως μέρος του) όπου θα περιηγηθούμε σε ένα σκηνικό εκπληκτι­κής φυσικής ομορφιάς.

Κατά τη διαδρομή μας θα κάνουμε στάση στην εκκλησία Χοφσκίρκγια (Hofkirkja), η πιο παλιά από τις έξι τελευταίες εκκλησίες στην Ισλανδία που φτιάχτηκαν με τον παλιό, παραδοσιακό τρόπο: η στέγη της είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένη από χλοοτάπητα και σίγουρα θα θυμίσει σε κάποιους τα σπίτια των… χόμπιτς!

Η υπέροχη διαδρομή σήμερα μας φέρνει στην παγετώδη λι­μνοθάλασσα του Jökulsarlon. Συνεχίζουμε για τα νό­τια και δυτικά του νησιού, διασχίζοντας όλη την παραλιακή ζώνη, μέχρι να φτάσουμε στην περιοχή της παγετωνικής λί­μνης Γιόκουλσαρλον. Θα δούμε ατελείωτες επίπεδες εκτάσεις δίπλα στη θάλασσα, που προέκυψαν από τη διασπορά υλι­κών υπο-παγετωνικών εκρήξεων. Όταν τα μεγάλα ενεργά η­φαίστεια της χώρας είναι καλυμμένα από πολλά στρώματα χιονιού και πάγου, οι εκρήξεις τους δεν μπορούν να είναι προς τον ουρανό, αλλά δημιουργούνται μεγάλα ηπειρωτικά τσουνάμι, που σαρώνουν όλες τις πλαγιές μέχρι να φτάσουν στη θάλασσα... Η δύναμη της φύσης μέσω του ηφαιστεια­κού υπεδάφους, έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της στις ακτές του νησιού, που μοιάζουν με ειδυλλιακές αμμουδερές παραλίες, αλλά είναι προϊόντα ηφαιστειακής διαστηριότητας του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος... Η λιμνοθάλασσα αναπτύχθηκε πριν από περίπου 60 χρόνια με μια συνεχή δια­δικασία παγόβουνου που πέφτει από τη γλώσσα του παγε­τώνα Breidamerkurjökull. Τα παγόβουνα θαυμάζονται σε δύο χρώματα, έναν τύπο λευκού γάλακτος, ενώ ο άλλος τύπος έχει λαμπρό μπλε χρώμα με ένα μαγικό παιχνίδι φώτων και κρυστάλλων πάγου. Η λιμνοθάλασσα είναι γεμάτη από ψά­ρια που προέρχονται από τη θάλασσα με παλίρροιες.

Εδώ θα δούμε και τη λεγόμενη «Διαμαντένια Παραλία»: μια πανέμορφη ακτή με εκατοντάδες κομμάτια πάγου να έρχο­νται στην ακτή, χαρίζοντάς της και το όνομά της. Η ακτή είναι επίσης δημοφιλής τόπος για τις φώκιες που συνηθίζουν να έρχονται εδώ!

Θα επισκεφθούμε σπηλιά πάγου (Ice Cave) στο πάρκο Vatnajökull (καιρού και συνθηκών επιτρεπόντων), μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που μπορεί κανείς να ζήσει στην Ισλανδία: μια περιήγηση στα σπλάχνα του παγετώνα Vatnajökull, του μεγαλύτερου παγετώνα της ευρωπαϊκής η­πείρου! Πέρα από μία αξέχαστη εμπειρία που ο χρόνος δεν θα μπορέσει να σβήσει όσα χρόνια κι αν περάσουν, η περι­ήγηση είναι μία απίθανη ευκαιρία και για όσους θέλουν να τραβήξουν εξαιρετικές φωτογραφίες!

Αν δεν είναι δυνατή η επίσκεψη, αντικαθίσταται από άλλη εκ­δρομή.

Επιστροφή το απόγευμα στο ξενο­δοχείο μας και δείπνο. Το βράδυ θα εξορμήσουμε στην πε­ριοχή για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας, ελπίζοντας πως θα είμαστε τυχεροί για να δούμε ένα από τα πιο συναρπα­στικά φυσικά υπερθεάματα στον πλανήτη!.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ (ΧΟΦΝ) – ΣΥΣΤΡΑΦΟΣΣ – ΦΟΣΣ Α ΣΙΝΤΟΥ – ΦΓΙΑΝΤΡΑΡΓΚΛΙΟΥΦΟΡ – ΝΤΥΡΧΟΛΕΪ – ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ – ΧΕΛΛΑ

Σήμερα θα ταξιδέψουμε μέσα από τα γραφικά χωριά της Νότιας Ισλανδίας με θέα τους παγετώνες, τα ηφαίστεια και τους καταρράκτες. Οδηγούμε δίπλα από το ηφαίστειο Χέκλα και τον παγετώνα-ηφαίστειο Eyjafjallajökull, το οποίο εξερράγη το 2010.

Πρώτος μας σταθμός μας είναι ο πανέμορφος καταρράκτης Σύστραφος (Systrafoss), καθώς και ο καταρράκτης Foss A Sidu, από τα πιο χαρακτηριστικά τοπία της Ισλανδίας: τα νερά του καταρράκτη πέφτουν από ύψος περίπου τριάντα μέτρων, πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους για τον Ατλαντικό. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο καταρράκτες, πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο, γι’ αυτό και λέγεται «Ο καταρράκτης των δύο αδελφών».

Καθώς κινούμαστε νοτιοδυτικά, μας περιμένει ο επόμενος σταθμός της διαδρομής μας, το φαράγγι Φγιαντραργκλιούφουρ (Fjadrargljufur), ένα συγκλονιστικό φαράγγι που έγινε ξαφνικά διάσημο όταν «πρωταγωνίστησε» σε βίντεοκλιπ γνωστού ποπ καλλιτέχνη. Το φαράγγι διασχίζει ο ποταμός Φγιάντρα, που με τους μαιανδρισμούς του έχει σμιλέψει με τον καιρό το φαράγγι, όπως θα διαπιστώσουμε κι εμείς στην επίσκεψή μας.

Επόμενη στάση μας είναι στο σημείο θέασης Ντύρχολεϊ (Dyrholaey). Είναι μία μικρή χερσόνησος που κάποτε αποτελούσε ξεχωριστό νησάκι και τώρα ενώνεται με την ηπειρωτική Ισλανδία. Το σημείο με την φυσική αψίδα κάτω από την οποία περνά το θαλασσινό νερό είναι πολύ εντυπωσιακό, όσο και η θέα βέβαια στη θάλασσα!

Θα σταματήσουμε επίσης στην καταπληκτική παραλία της μαύρης άμμου Reynisfjara, μια απέραντη ακτή με σκουρόχρωμα βότσαλα και άμμο, φτιαγμένη από τα προϊόντα της έκρηξης του γειτονικού ηφαιστείου Κάτλα. Στη μια άκρη της βρίσκονται πετρωμένα τρία τρολλς, ή τουλάχιστον αυτή την εξήγηση έδωσε η λαϊκή φαντασία στην παρουσία τριών υψίκορμων πέτρινων όγκων μέσα στο νερό, που έχουν το τρομερό όνομα Ρέινσντραγκαρ (Reynisdrangar). Είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στην Ισλανδία. Επιπλέον, θα σταματήσουμε και θα περπατήσουμε μέχρι μια μικρή λίμνη που έχει σχηματιστεί μπροστά από τον παγετώνα που υποχωρεί.

Συνεχίζουμε οδικώς για τη Χέλλα, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΧΕΛΛΑ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΓΚΟΥΛΦΟΣ – ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΛΑΝΓΚΓΙΕΚΙΛ (διαδρομή με snowmobile) – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΘΙΝΓΚΒΕΛΙΡ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την ενδοχώρα με τα χιονισμένα ηφαίστεια που έχουμε γνωρίσει από απόσταση, φτάνοντας στην περιοχή που είναι το σημείο εξόρμησης για τους παγετώνες. Θα φτάσουμε στον καταρράκτη Γκούλφος, απ’ όπου θα συνεχίσουμε για τον παγετώνα Λάνγκγιέκιλ (Langjökull), σε μία έκταση με καταρράκτες, ηφαίστεια, παγετώνες και παγόβουνα.

Εδώ μας περιμένει μια συναρπαστική εμπειρία: ένα μέρος του παγετώνα θα το διασχίσουμε οδηγώντας snowmobiles! Ο καιρός θα ανοίξει όταν βρεθούμε πάνω από τα σύννεφα, αλλά η θερμοκρασία θα πέσει λόγω υψομέτρου και πάγου. Οι ειδικές στολές μας θα μας προφυλάσσουν από το κρύο, ώστε να απολαύσουμε το μοναδικό υπέρλευκο τοπίο πάνω στον παγετώνα, που μόνο από αεροπλάνο θα μπορούσαμε να δούμε διαφορετικά.

Συνεχίζουμε για το λεγόμενο Golden Circle Tour, όπου θα δούμε τρία από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Ισλανδίας. Ερχόμαστε λοιπόν πρώτα στο Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ (Þingvellir National Park), που γεωγραφικά το­ποθετείται ακριβώς στο σημείο όπου συναντιούνται η βο­ρειοαμερικανική τεκτονική πλάκα με την ευρασιατική. Καθώς οι δύο πλάκες συναντώνται, χτυπά συνεχώς η μία πάνω στην άλλη, με το αποτέλεσμα να είναι εμφανείς στη γεωμορ­φία του τοπίου. Η περιοχή είναι ωστόσο σημαντική και για κάτι ακόμα, καθώς εδώ άρχισε να γράφεται η κοινοβουλευ­τική Ιστορία της Ευρώπης: στο Θίνγκβελιρ λειτούργησε το πρώτο κοινοβούλιο στην ευρωπαϊκή ήπειρο, το αποκαλού­μενο Αλθίνγκι (κοινοβούλιο με τη μορφή που το αναγνωρί­ζουμε σήμερα), το μακρινό 930 μ.Χ. Η λεγόμενη και μεσαιω­νική βουλή των Ισλανδών, οι ντόπιοι περηφανεύονται ότι εί­ναι η αρχαιότερη δημοκρατικά εκλεγμένη εθνοσυνέλευση στην Ευρώπη. Στην ευρύτερη γεωθερμική περιοχή του Πάρ­κου θα δούμε επίσης πολλά από τα περίφημα γκέιζερ: ένα από τα πιο ενεργά εδώ είναι το λεγόμενο Στρόκκουρ, που κάθε 6 με 10 λεπτά πετά με ένταση ψηλά στον αέρα πίδακες (όχι απλά θερμού αλλά) βραστού νερού! Η περιοχή άλλω­στε εδώ λέγεται Γκέιζιρ, από την οποία πήραν παγκοσμίως το διεθνές όνομά τους οι θερμοπίδακες (γκέιζερ).

Τέλος, άφιξη στο Ρέϊκιαβικ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΣΝΕΦΕΛΣΝΕΣ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Σήμερα θα εξερευνήσουμε καλύτερα τη χερσόνησο Σνέφελσνες (Snæfellsnes). Πρωινό λοιπόν και αναχώρηση για το βουνό Kirkjufell, ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο βουνό της Ισλανδίας, το οποίο παρουσιάστηκε και στη σειρά Games of Thrones. Λόγω του παράξενου σχήματός του στο παρελθόν θεωρούνταν ηφαίστειο. Όμως δεν είναι. Στην πραγματικότητα ήταν παγετωνικό νησί την Εποχή των Παγετώνων και τμήμα της βραχώδους διάστρωσης της περιοχής. Σχηματίζεται από στρώσεις λάβας από την Εποχή των Παγετώνων, στρώσεις αμμόλιθου και στην κορυφή από τόφφο (ηφαιστειακό βράχο).

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε τον ηφαιστειακό κρατήρα Saxholar, το ψαροχώρι Αρναστράπι, το θαλάσσιο σπήλαιο Hellnar και την παραλία Djupalonssandur. Η χερσόνησος είναι πλούσια και σε άγρια ζωή και αποτελεί το σπίτι για πολλά είδη πουλιών και διάφορα είδη φώκιας. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στο Ρέικιαβικ. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – FLYOVER ICELAND – ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΡΕΪΚΙΑΝΕΣ – ΜΠΛΕ ΛΙΜΝΗ (ιαματικό μπάνιο) – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη-έκπληξη, μία αποκλειστική προσφορά του γραφείου μας: στον κινηματογράφο του μέλλοντος, το Fly Over Iceland, θα… πετάξουμε εικονικά πάνω από την Ισλανδία, θαυμάζοντας από ψηλά μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στον κόσμο. Καθίσματα που κινούνται, ήχοι, δονήσεις, σπέσιαλ εφέ, και μια σφαιρική οθόνη 20 μέτρων θα σας δώσουν την αίσθηση ότι πετάτε πραγματικά πάνω από την Ισλανδία!
Στη συνέχεια πάμε να εξερευνήσουμε τη χερσόνησο Ρεϊκιάνες (Reykjanes), στα νότια του νησιού. Το ηφαιστειακό αποτύπωμα της περιοχής είναι ιδιαίτερα έντονο, με τη λάβα και το χιόνι να έχουν σμιλέψει το ασύλληπτο τοπίο της χερσονήσου. Στην περιήγησή μας θα θαυμάσουμε το βουνό Βαλαχνούκουρ, ενώ από την ακτή θα δούμε το νησί Έλντεϊ που φιλοξενεί χιλιάδες πουλιά. Η διαδρομή που ακολουθούμε θα μας φέρει στον φάρο της Ρεϊκιάνες, που είναι ο παλαιότερος της χώρας, καθώς και στις θερμές πηγές στο Γκούνχουβερ. Θα δούμε ακόμα την περίφημη γέφυρα που ενώνει δύο ηπείρους (πάνω από το σημείο όπου συναντώνται οι τεκτονικές πλάκες Αμερικής και Ευρασίας) στο Σάντβικ, στο νοτιοδυτικό άκρο της χερσονήσου. Θα συνεχίσουμε στην πολύχρωμη γεωθερμική περιοχή Σέλτουν με την Πράσινη Λίμνη, και στους γραφικούς λόφους στο Κρίσουβικουρμπεργκ που θεωρούνται οι πιο όμορφοι της Ισλανδίας και προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες πουλιά για αναπαραγωγή. Θα δούμε τη «θαυματουργή» εκκλησία Στράντακιρκγια του 12ου αι. και πριν φτάσουμε στο Ρέικιαβικ, θα περάσουμε και από τον παλιό αλιευτικό σταθμό Σέλατανγκαρ, ένα κρυμμένο διαμάντι της Ισλανδίας, καθώς και από την πόλη Gardur, που αποτελεί σημαντικό αλιευτικό κέντρο.
Συνεχίζουμε για την περίφημη Μπλε Λίμνη (Blue Lagoon), όπου θα μπορέσουμε να απο¬λαύσουμε ένα ζεστό ιαματικό μπάνιο μέσα σε ένα απόκοσμο τοπίο, που το δημιουργούν οι αντιθέσεις των καταγάλανων υδάτων με τους σεληνιακούς σχηματισμούς της λάβας. Μην ανησυχείτε για τη διαδικασία των λουτρών, γιατί μπαίνουμε σε έναν άριστα εξοπλισμένο χώρο, με ντους, πετσέτες, στεγνω¬τήρες, και ότι άλλο χρειαστείτε πριν και μετά το μπάνιο σας. Για πολλούς ταξιδιώτες προς Β. Αμερική, η στάση στη Mπλέ Λίμνη της Ισλανδίας έχει γίνει must!
Στη συνέχεια μεταβαίνουμε έγκαιρα στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΚΥΠΡΟ

Επιβίβαση στη πτήση επιστροφής μας και άφιξη στην Αθήνα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/2/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2399€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2399 € 690 €
  Twin Room 2399 € 690 €
  Triple Room 2399 € 690 €
  Single Room 3089 € 690 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 3*, 4*. Τα ξενοδοχεία εκτός Ρέικιαβικ είναι βασικών προδιαγραφών.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Ιαματικό μπάνιο στην Μπλε Λίμνη.
  • Περπάτημα σε παγετώνα και διαδρομή με snowmobile.
  • Είσοδος στο FlyOver Iceland.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 690€
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από – Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1285

25/02/2024

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

06:40

08:50

LH 856

25/02/2024

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

11:05

14:00

OS 328

03/03/2024

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΒΙΕΝΝΗ

01:15

06:15

OS 801

03/03/2024

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

09:30

12:40