Skip to main content

Τοσκάνη Φλωρεντία Χριστουγεννα Πρωτοχρονια Φωτα 2022-23 απο 645

με  Σιένα, Πίζα, Λούκα (Δρόμοι του Κρασιού)

Αναχωρήσεις: 22, 26, 30 Δεκεμβρίου, 4 Ιανουαρίου   ~    5 μέρες

  • Εξαιρετικές πτήσεις με SKY EXPRESS - πρωινή αναχώρηση από Αθήν  και μεσημεριανή από Ρώμη
  • Περιήγηση στην πανέμορφη μεσαιωνική Σιένα
  • Ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης, την υπέροχη Φλωρεντία με επίσημο ξεναγό
  • Περιήγηση στην ιστορική πόλη της Πίζας με τον περίφημο κεκλιμένο πύργο της
  • Περιήγηση στην κουκλίστικη Λούκα
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στην Φλωρεντία, σε ξενοδοχείο 4*
  • Εμπειρότατος Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

  

1η μέρα: Αθήνα - Ρώμη - Σιένα - Φλωρεντία

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ρώμη με SKY EXPRESS. Φθάνοντας θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη μεσαιωνική Σιένα με τα αγέρωχα αρχοντικά, τα στενά καλντερίμια, τις ήσυχες πλατείες και τις μαυρισμένες από τον χρόνο εκκλησίες, όλα μέσα σε ένα κάδρο από καλοφτιαγμένα τείχη και στέρεους πύργους. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πιάτσα Ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία της πόλης με το υπέροχο Δημαρχείο. Εντυπωσιακός και ο Καθεδρικός ναός με το αριστουργηματικό του δάπεδο, τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και τις μοναδικές τοιχογραφίες. Συνεχίζουμε για την υπέροχη Φλωρεντία (Firenze). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο AMBASCIATORI 4* (www.hotelambasciatori.net) σε ιδανική τοποθεσία για τις εξορμήσεις μας στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Φλωρεντία, Ξενάγηση πόλης

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη της Αναγέννησης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό (Ντουόμο) με το φημισμένο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πόντε Βέκιο, την Πιάτσα ντε λα Σινιορία κ.ά. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πόλη ή για ψώνια στην φημισμένη αγορά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

  

3η μέρα: Φλωρεντία - Πίζα - Λούκα - Φλωρεντία

Πρωινή αναχώρηση για την ιστορική πόλης της Πίζας με τον ξακουστό κεκλιμένο εξαώροφο πύργο της και την πλατεία του Καθεδρικού της ναού, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη, περιήγηση στην πόλη και συνεχίζουμε για την κουκλίστικη Λούκα με την χαρακτηριστική της ρυμοτομία, που περιβάλλεται από ισχυρά αμυντικά τείχη. Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στα γραφικά της σοκάκια με τα παλαιά αρχοντικά και την οβάλ πλατεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Φλωρεντία, Ελεύθερη μέρα

Προαιρετική εκδρομή: Οι Δρόμοι του Κρασιού ~ Μοντεπουλτσιάνο, Πιέντσα, Μονταλτσίνο

Ελεύθερη μέρα για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης ή για να λάβετε μέρος στην προαιρετική μας εκδρομή (έξοδα ατομικά) στον περίφημο Δρόμο του Κρασιού: Μοντεπουλτσιάνο, Πιέντσα, Μονταλτσίνο.

Περιγραφή προαιρετικής εκδρομής

Η μέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στον οινο-γαστρονομικό πολιτισμό της Τοσκάνης. Πρωινή αναχώρηση για το Μοντεπουλτσιάνο (Montepulciano), ένα από τα πιο γραφικά μεσαιωνικά χωριά της Τοσκάνης, που είναι κτισμένο σε υψόμετρο 605 μέτρων και περιβάλλεται από τείχη. Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στον κεντρικό πεζόδρομο Corso και στα γύρω στενά δρομάκια, θα δούμε την Μεγάλη Πλατεία (Piazza Grande) με το Δημαρχείο και άλλα εμβληματικά κτίρια, τον Καθεδρικό ναό κ.ά. Η Τοσκάνη φημίζεται για τα εξαιρετικά κρασιά της και το συγκεκριμένο χωριό είναι παγκοσμίως γνωστό για την παραγωγή ενός από τα καλύτερα κρασιά της Ιταλίας, το περίφημο κόκκινο κρασί Nobile di Montepulciano. Συνεχίζουμε  για την πανέμορφη Πιέντσα (Pienza), που θεωρείται ο ακρογωνιαίος λίθος της αναγεννησιακής πολεοδομίας - ο πάπας Πίος Β´ ήθελε να διαμορφώσει την γενέθλια πόλη του σύμφωνα με τα ουμανιστικά πρότυπα της εποχής - γι’ αυτό και το 1996 συμπεριελήφθη στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε την κεντρική πλατεία με τον Καθεδρικό ναό, το αριστούργημα του αρχιτέκτονα Μπερνάρντο Ροσελίνο μέγαρο Πικκολόμινι, το Επισκοπικό Μέγαρο, το Δημαρχείο κ.ά. Χρόνος ελεύθερος για να βόλτες και ψώνια - μην παραλείψετε δοκιμάσετε και να αγοράσετε το περίφημο τυρί πεκορίνο της Πιέντσα. Η πανέμορφη διαδρομή μας στα μαγευτικά τοπία της Τοσκάνης θα μας οδηγήσει σε ένα ακόμα γραφικό χωριό, το Μονταλτσίνο, στα δρομάκια του οποίου θα ανακαλύψουμε παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία με εκπληκτικά γλυκά, αλλά και τρατορίες, wine bars και enotecas (κάβες), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το υπέροχο πολύχρονης παλαίωσης κόκκινο κρασί Brunello di Montalcino. Επιστροφή στην Φλωρεντία. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Φλωρεντία - Ρώμη - Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Ρώμης και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

 

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

 

Αναχωρήσεις: 22, 26, 30 Δεκεμβρίου, 4 Ιανουαρίου   ~    5 μέρες

Τιμή κατ΄ άτομο

 

 

22, 26/12, 4/1

 

30/12

Δίκλινο

645

795

3ο άτομο έως 12 ετών

545

695

Μονόκλινο

895

1095

                    

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΡΩΜΗ-ΑΘΗΝΑ με SKY EXPRESS

Οι πτήσεις μας

 1η μέρα

GQ 820   

ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ  

10:55 - 12:00

 5η μέρα

GQ 821   

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

13:00 - 15:55

  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο AMBASCIATORI 4*
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ξενάγηση στην Φλωρεντία με επίσημο ξεναγό
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών:+ € 300
  • Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη και από άλλες πόλεις: € 90 με την SKY EXPRESS (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία, επισκεπτόμενους χώρους
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.