Skip to main content

Φλωρεντία – Τοσκάνη, στη χώρα των Μεδίκων και του Δάντη | Νοέμβριος 2022 απο 709€

12/11  Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

 

Ταξίδι αφιερωμένο στην πόλη των πόλεων της Τοσκάνης, τη μαγική Φλωρεντία! Με διαμονή αποκλειστικά στην πόλη της Φλωρεντίας, σε επιλεγμένο ξενοδοχείο, εξερευνούμε την πόλη των Μεδίκων και του Δάντη Αλιγκιέρι, αντιμετωπίζοντάς την ως ολοκληρωμένο προορισμό και όχι σαν ένα βιαστικό city-break με κουραστικές εκδρομές από άλλες πόλεις. Φτάνουμε μάλιστα απευθείας στη Φλωρεντία για να ξεκινήσουμε αμέσως την επαφή μας με τη μοναδική αυτή πόλη!

Στα highlights του ταξιδιού μας είναι η προαγορασμένη είσοδος στην Γκαλερία Ουφίτσι, μία από τις πιο σημαντικές πινακοθήκες και χώρους τέχνης στον κόσμο, ώστε  να αποφύγουμε τις ουρές και να την απολαύσουμε όπως πρέπει.

Ειδικότερα:

  • Επισκεπτόμαστε την Τοσκάνη σε βάθος, από τις πιο όμορφες επαρχίες της Ιταλίας: συμμετέχετε και εσείς σε μια ταινία που γυρίζεται με πρωταγωνιστή εσάς!
  • Είναι ένα πρόγραμμα γεμάτο με ξεναγήσεις και επισκέψεις, χωρίς προαιρετικές εκδρομές, ολοκληρωμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.
  • Περιλαμβάνεται προαγορασμένη είσοδος (αξίας 35€), στην Γκαλερία Ουφίτσι, πολύ βασικό για να αποφύγουμε τις ουρές αλλά και για να μπούμε στη θαυμάσια  πινακοθήκη της Φλωρεντίας και όχι να την θαυμάσουμε απέξω. Έχουμε επίσης οργανώσει ειδική ξενάγηση με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στην κορωνίδα των πόλεων της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία, στο ξενοδοχείο Αlbani Firenze 4* με πρωινό (ο φόρος περιλαμβάνεται, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά).
  • Επίσκεψη στη μεσαιωνική πόλη Σιένα.
  • Επίσκεψη στο Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους μεσαιωνικούς πύργους.
  • Επίσκεψη στο γραφικό Μοντεπουλτσιάνο και τα χωριά της Τοσκάνης.
  • Επίσκεψη  στο Αρέτσο (Arezzo). Εύκολα θα αναγνωρίσουμε εδώ τη μεγάλη πλατεία που είδαμε στο «Η ζωή είναι ωραία» του Ρομπέρτο  Μπενίνι. Κάποιοι την κατατάσσουν μάλιστα και ως  την  ωραιότερη πλατεία στην  Τοσκάνη!  Είναι  από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας, με  εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο.
  • Επίσκεψη στην Ασίζη για να περπατήσουμε στα μαγευτικά λιθόστρωτα σοκάκια της μεσαιωνικής πόλης.
  • Τοπικούς διπλωματούχους ξεναγούς επιπλέον του Έλληνα αρχηγού σε  Φλωρεντία, για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και εκτός του πούλμαν.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΡΩΜΗ – ΑΣΙΖΗ – ΑΡΕΤΣΟ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο των Αθηνών και πτήση για τη Ρώμη. Μετά την άφιξή μας στην ιταλική πρωτεύουσα, θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Τοσκάνη.

Πρώτος μας σταθμός μας η Ασίζη στην περιφέρεια της Ούμπρια, τη γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου (κεντρικός ήρωας της δραματοποιημένης βιογραφίας «Ο φτωχούλης του Θεού» του Νίκου Καζαντζάκη), που είναι ο πολιούχος της Ασίζης και ολόκληρης της Ιταλίας. Ως εκ τούτου εδώ και αιώνες η Ασίζη είναι πόλος έλξης για τους προσκυνητές, απ’ όλη της Ιταλία, που επισκέπτονται τη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου αλλά και τη Βασιλική της Αγίας Κλάρας, η οποία υπήρξε μία από τις πρώτες μαθήτριές του. Στους δύο αυτούς ναούς αντίστοιχα βρίσκονται οι τάφοι των δύο αγίων. Εμείς θα τους επισκεφτούμε και μετά θα κάνουμε μία μεγάλη βόλτα στα γραφικά μεσαιωνικά στενά του ιστορικού κέντρου (μνημείο της UNESCO).

Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε για το γειτονικό Αρέτσο. Πλέον αφήνουμε την περιφέρεια Ούμπρια και μπαίνουμε στην Τοσκάνη. Το Αρέτσο είναι από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο, παρότι υπέστη σοβαρές καταστροφές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάμεσα στα αξιοθέατά του ξεχωρίζουν η Μεγάλη Πλατεία, το Ανάκτορο των Μεδίκων και η κατοικία του μεσαιωνικού ποιητή Πετράρχη. Στην ξενάγησή μας θα αναγνωρίσουμε και το σκηνικό από την πολυβραβευμένη ταινία του Ρομπέρτο Μπενίνι με τίτλο «Η ζωή είναι ωραία» − πρόκειται για τη Μεγάλη Πλατεία, που θεωρείται ίσως η ωραιότερη σε όλη την Τοσκάνη. Τελικός προορισμός μας για σήμερα είναι η Φλωρεντία, η πρωτεύουσα της περιφέρειας της Τοσκάνης. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

2η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (Ουφίτσι, ξενάγηση)

Σήμερα θα επισκεφτούμε την πιο σημαντική πινακοθήκη της Ιταλίας και το πρώτο μουσείο που ιδρύθηκε στον κόσμο, την Πινακοθήκη Ουφίτσι, όπου θα δούμε πολύ διάσημα έργα ζωγραφικής του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης τα οποία ανήκαν στη συλλογή των αριστοκρατών, τραπεζιτών και πολιτικών, Μεδίκων. Η Πινακοθήκη Ουφίτσι άρχισε να λειτουργεί τον 16ο αιώνα και στεγάζεται στο οικογενειακό κτίριο των Μεδίκων, το οποίο είχε κατασκευαστεί αρχικά για τα γραφεία και τις υπηρεσίες της δυναστείας. Εξ ου και η ονομασία «ουφίτσι» που σημαίνει «γραφεία

Η συλλογή της Πινακοθήκης Ουφίτσι έγινε δημοσίως προσβάσιμη το 1769, αν και ήταν ανοιχτή για το κοινό, κατόπιν αίτησης, ήδη από τον 16ο αιώνα. Σήμερα εκεί εκτίθενται κατά κύριο λόγο έργα ζωγραφικής. Μερικά από τα ονόματα που θα δούμε είναι: Φιλίππο Λίππι, Πιέρο ντέλα Φραντσέσκα, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Σάντρο Μποτιτσέλι, Περουτζίνο, Πιέρο ντι Κόζιμο, Ραφαήλ, Τζορτζόνε, Τισιανός, Τιντορέτο, Βερονέζε, Μιχαήλ Άγγελος, Καραβάτζιο, Τζιανμπατίστα Τιέπολο, Καναλέτο. Στην πινακοθήκη εκτίθενται και ζωγράφοι από άλλες χώρες, πλην της Ιταλίας (Φλαμανδοί, Γερμανοί, Ολλανδοί), οι οποίοι εργάστηκαν για τους Μεδίκους, όπως οι Ντίρερ, Κράναχ, Χόλμπαϊν, Ρούμπενς, Ρέμπραντ, Βαν Ντάικ, Ελ Γκρέκο, Βελάθκεθ, Ντελακρουά.

Μετά την Πινακοθήκη Ουφίτσι, θα κάνουμε και μία ενδελεχή ξενάγηση στην πανέμορφη Φλωρεντία με τοπικό ξεναγό, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού μας. Θα γνωρίσουμε καλά αυτή την πόλη-μουσείο, η οποία είναι ολόκληρη ένα μνημείο της UNESCO. Θα πάμε στην Πλατεία ντε λα Σινιορία, όπου δεσπόζει αντίγραφο του Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου (εκεί είχε τοποθετηθεί αρχικά, όταν ολοκληρώθηκε το γλυπτό, το 1501). Το πρωτότυπο εκτίθεται σήμερα στην Πινακοθήκη της Ακαδημίας της Φλωρεντίας.

Θα πάμε επίσης στην εντυπωσιακή εκκλησία του Τίμιου Σταυρού που είναι τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντιανών, όπως ο Γαλιλαίος, ο Δάντης, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα δούμε, ακόμη, τη διάσημη Πόντε Βέκιο, τη μεσαιωνική γέφυρα με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, καθώς και την ιστορική Πλατεία Ντουόμο με τον καθεδρικό της Παναγίας των Λουλουδιών που άρχισε να χτίζεται το 1296 και ολοκληρώθηκε το 1436. Στον καθεδρικό θα δούμε το εκπληκτικό καμπαναριό του Τζιότο, τον τρούλο του Μπρουνελέσκι και το ιστορικό Βαπτιστήριο.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τη συνοικία όπου έζησε ο πατέρας της ιταλικής γλώσσας και φιλόσοφος της Αναγέννησης, Δάντης Αλιγκέρι. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να περάσουμε από την περίφημη Πλατεία Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli (από το 1733) και Paszkowski (από τον 19ο αιώνα), καθώς και από την Αψίδα του Θριάμβου του 18ου αιώνα που χτίστηκε στην πλατεία της Δημοκρατίας για την υποδοχή του Δούκα της Λοραίνης. Διανυκτέρευση στη Φλωρεντία

 

3η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (μουσεία, Σαν Τζιμινιάνο)

Ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός στη Φλωρεντία: αυτό το διαπιστώνει κανείς καθώς προσπαθεί να αποκτήσει μια αίσθηση οικειότητας με την πόλη, να την κάνει «κτήμα» του. Το πρωί λοιπόν θα έχουμε χρόνο για πολύ σεργιάνι στην πόλη, για να κάνετε τα ψώνια σας, να επισκεφθείτε περισσότερα μουσεία και χώρους τέχνης, να πάρετε όση γίνεται περισσότερη από την αύρα αυτής της ανεπανάληπτης πόλης.

Το απόγευμα μας περιμένει επίσκεψη στο φημισμένο Σαν Τζιμινιάνο, το «Μανχάταν» της Τοσκάνης. Ψηλοί, αγέρωχοι πύργοι –σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών, όταν η κάθε μία ανταγωνιζόμενη την άλλη, έκτιζε τον ένα πύργο ψηλότερο απ' τον άλλο– μας καλωσορίζουν από μακριά, δίνοντας στην πόλη μια παραμυθένια όψη. Επιστροφή στη Φλωρεντία και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – Εκδρομή στα χωριά της Τοσκάνης – ΣΙΕΝΑ – ΜΟΝΤΕΠΟΥΛΤΣΙΑΝΟ και χωριά

Ξεκινάμε για μια περιήγηση στην κοιλάδα της Βαλ ντ’ Όρτσια, ίσως το ομορφότερο κομμάτι της Τοσκάνης, με τους πολυφωτογραφημένους λόφους που είναι γεμάτοι με αμπέλια. Θα επισκεφτούμε επίσης τα διάσημα μεσαιωνικά χωριά της περιοχής. Πρώτη στάση μας το γραφικό Μοντεπουλτσιάνο, υπέροχη μεσαιωνική πολιτεία, πολύ γνωστή για τα εκλεκτά κρασιά που παράγουν τα παραδοσιακά οινοποιεία της. Ολόκληρη η περιοχή της Ούμπρια βέβαια είναι εξαιρετική οινοπαραγωγός, με τα κρασιά τους να κατακτούν διακρίσεις ασταμάτητα.

Θα αφήσουμε πίσω μας το χωριό και τους αμπελώνες του, θα περάσουμε μέσα από την Κοιλάδα ντ’ Όρτσια. Εκεί θα κάνουμε βόλτα σε δρόμους, σοκάκια και πλατείες, ανάμεσα σε κτίρια της Αναγέννησης, ωραία μαγαζιά και μπουτίκ ντελικατέσεν.

Επόμενος σταθμός η Σιένα μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ιταλίας, με τεράστια παράδοση στην αρχιτεκτονική, τον πολιτισμό και τις τέχνες! Η Σιένα μοιάζει με ένα πανηγύρι εικόνων, μια «παιδική χαρά» για τους φωτογράφους που, όπως θα κάνουμε κι εμείς, πασχίζουν να αποτυπώσουν τις εκπληκτικές εικόνες που η πόλη μοιράζει απλόχερα. Θα κάνουμε τη βόλτα μας στη Σιένα, θα την περπατήσουμε, και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στη Φλωρεντία. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΡΩΜΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Ευκαιρία για ακόμη περισσότερες βόλτες στην ανεπανάληπτη Φλωρεντία (check-out στις 11:00), για τα τελευταία μας ψώνια και τις τελευταίες αναμνήσεις από την πόλη των Μεδίκων και του Δάντη. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε έγκαιρα στο αεροδρόμιο της Ρώμης για την πτήση επιστροφής μας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  12/11/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 709€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 709 € 290 €
  Twin Room 709 € 290 €
  Triple Room 709 € 290 €
  Single Room 919 € 290 €

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ΑΖ 717

12/11/2022

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

06:00

07:10

ΑΖ 722

16/11/2022

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

21:50

00:45+1

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Αlbani Firenze 4*
  • Είσοδος στην Γκαλερία Ουφίτσι.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 290
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους (εκτός από την Γκαλερία Ουφίτσι, που περιλαμβάνεται)