Skip to main content

Κοστιέρα Αμαλφιτάνα - Bella Νάπολη Ρώμη 28η Οκτωβριου 2021 απο 745,00

Νάπολη, Σορρέντο, Σαλέρνο, Κάπρι, Ποζιτάνο, Αμάλφι, Πομπηία, Ρώμη

αναχωρησεις 26/10 και 27/10   6 μερες με Aegean πρωι με βραδυ

 

 

Η Costiera Amalfitana, η Ακτή Αµάλφι, είναι μια δαντελωτή λωρίδα γης μήκους 70 χιλιομέτρων, που βρίσκεται στη νότια πλευρά της χερσονήσου του Σορέντο, ανάμεσα στη Νάπολη και το Σαλέρνο.

Αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά τμήματα της Ιταλικής ακτογραμμής, με τον σμιλεμένο στον κατακόρυφο βράχο φιδίσιο δρόμο Stada Stratale 163 να την διατρέχει, χαρίζοντας υπέροχη θέα στο βαθύ μπλε της Τυρρηνικής θάλασσας και στο σκούρο πράσινο των βουνών Λαττάρι.

Αμπελώνες, περιβόλια με εσπεριδοειδή, ελιές και δάση καστανιάς, πανέμορφα χωριουδάκια σκαρφαλωμένα στις πλαγιές των λόφων, γραφικά ψαροχώρια και κοσμοπολίτικες κωμοπόλεις, απόκρυφες ακρογιαλιές και πολυσύχναστες παραλίες, δημιουργούν το σκηνικό μιας από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές παράκτιες ζώνες της Ευρώπης, που έχει αποτυπωθεί σε δεκάδες ταινίες και βιβλία και που από το 1997 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Ακολουθείστε τα βήματα του Γκαίτε, του Νίτσε, του Βάγκνερ και τόσων άλλων, ακούστε το σαγηνευτικό τραγούδι των Σειρήνων, όπως ο Οδυσσέας, απολαύστε ένα λιμοντσέλο στον τόπο που γεννήθηκε και αφεθείτε να σας παρασύρει ο κοσμοπολίτικος αέρας της δεκαετίας του ’60.

 

  • Εξαιρετικές απ΄ ευθείας πτήσεις με AEGEAN AIRLINES – πρωινή αναχώρηση από Αθήνα

και απογευματινή από Ρώμη - ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο στην χώρα

  • Περιήγηση στο γοητευτικό Σορρέντο
  • Περιήγηση στο φινετσάτο νησί Κάπρι, τον κήπο της Εδέμ, το νησί της Dolce Vita
  • Περιήγηση στο κουκλίστικο Ποζιτάνο
  • Περιήγηση στο γραφικό Αμάλφι
  • Περιήγηση στην χιλιοτραγουδισμένη Νάπολη
  • Ξενάγηση στην Πομπηία, μια "ζωντανή" αρχαία πόλη και έναν από τους σημαντικότερους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου, με επίσημο ξεναγό
  • Ξενάγηση στην πόλη της Ρώμης με επίσημο ξεναγό
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο Σαλέρνο στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL SALERNO 4* σε superior δωμάτια με θέα θάλασσα
  • Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στη Ρώμη
  • Εμπειρότατος Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

 

1η μέρα: Αθήνα - Ρώμη - Σορρέντο - Σαλέρνο

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με την AEGEAN για Ρώμη . Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για το γοητευτικό Σορρέντο, όπου κατά την περιήγησή μας θα περπατήσουμε στην κεντρική Piazza Tasso και στα στενά εμπορικά δρομάκια της παλιάς πόλης για να καταλήξουμε στο μπαλκόνι της Villa Comunale με την υπέροχη θέα στον κόλπο της Νάπολης. Εδώ μπορείτε να γευθείτε το λιμοντσέλο στον τόπο που γεννήθηκε. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Σαλέρνο. Άφιξη και γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο GRAND SALERNO 4* (www.grandhotelsalerno.com) σε δωμάτια superior με θέα τη θάλασσα. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Κάπρι … ο κήπος της Εδέμ, το νησί της Dolce Vita

Πρωινή αναχώρηση για το λιμάνι του Σαλέρνο, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε σε ταχύπλοο (καιρού επιτρέποντος, έξοδα ατομικά) με προορισμό έναν από τους πιο διάσημους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου, το κομψό και φινετσάτο νησί Κάπρι. Φθάνοντας στη Marina Grande θα ανέβουμε με τελεφερίκ στον οικισμό του κοσμοπολίτικου Κάπρι, τη Χώρα, όπου θα επισκεφθούμε τους διάσημους κήπους του Αυγούστου και θα θαυμάσουμε τους επιβλητικούς βράχους Faraglioni - σήμα κατατεθέν του νησιού. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και shopping. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Ανακάπρι (Άνω Κάπρι), όπου βρίσκεται η Villa San Michele και να ανεβείτε με τελεφερίκ στην κορυφή του Monte Solaro (589 μέτρα, το ψηλότερο σημείο του νησιού με καταπληκτική θέα). Συγκέντρωση στη Marina Grande, επιβίβαση στο ταχύπλοο και αναχώρηση για το Σαλέρνο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Σαλέρνο - Κοστιέρα Αμαλφιτάνα - Ποζιτάνο - Αμάλφι - (Ραβέλλο) - Σαλέρνο

Σήμερα θα αναχωρήσουμε με καραβάκι (καιρού επιτρέποντος, έξοδα ατομικά) για το κουκλίστικο Ποζιτάνο. Περπατώντας στα στενά καλντερίμια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια θα νιώσουμε τον κοσμοπολίτικο αέρα της εποχής του ’60. Φεύγοντας από το Ποζιτάνο και πάλι με καραβάκι, θα φθάσουμε στην "μητρόπολη της ακτής", το γραφικό Αμάλφι, που χάρισε το όνομά του στα 50 χιλιόμετρα της ακτογραμμής. Στον ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ανδρέα και να περπατήστε στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Σας προτείνουμε επίσης να επισκεφθείτε με πουλμανάκια HOP ON-HOP OFF (έξοδα ατομικά) το σκαρφαλωμένο στα 305 μέτρα χωριό Ραβέλλο και να δείτε την βίλα Ρούφολο (Villa Rufolo) με τον πύργο, τους κήπους της και θέα που κόβει την ανάσα. Επιστροφή στο Αμάλφι και αναχώρηση για το Σαλέρνο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Σαλέρνο - Πομπηία - Νάπολη - Σαλέρνο

Πρωινή αναχώρηση για την Πομπηία, έναν από τους σημαντικότερους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου, o οποίος περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Θα ξεναγηθούμε στα ερείπια της πόλης που θάφτηκε κάτω από την πυρακτωμένη λάβα και τις στάχτες του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. και θα θαυμάσουμε μια "ζωντανή" αρχαία πόλη. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την  χιλιοτραγουδισμένη Νάπολη. Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στο ιστορικό της κέντρο με τα γραφικά σοκάκια, τις μεγαλόπρεπες εκκλησίες, τα μαγαζάκια και τις πιτσαρίες  Χρόνος ελεύθερος για να δοκιμάσετε στον τόπο της την κλασική πίτσα ναπολιτάνα και επιστροφή στο Σαλέρνο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Σαλέρνο - Ρώμη, Ξενάγηση πόλης

Πρωινή αναχώρηση για την "Αιώνια Πόλη". Άφιξη και ξενάγηση πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Παύλου έξω από τα τείχη, την Πυραμίδα, τις θέρμες του Καρακάλα, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, την περίφημη εκκλησία Σάντα Μαρία Ματζόρε, το Κολοσσαίο και τις Αυτοκρατορικές Αγορές. Περνώντας από τον λόφο του Καπιτωλίου, θα διασχίσουμε την πλατεία Βενετίας, όπου θα δούμε το Παλάτσο Βενέτσια, το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη Βιτοριάνο, το άγαλμα του πρώτου βασιλιά της Ιταλίας Βιτόριο Εμμανουέλε, καθώς και το μπαλκόνι της Λετίτσια (μητέρας του Ναπολέοντα Βοναπάρτη). Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας οδικώς στις όχθες του Τίβερη, περνώντας από το Κάστρο του Αγίου Αγγέλου και τη Βίλα Μποργκέζε. Μεταφορά και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4*. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Ρώμη - Αθήνα

Ελεύθερος χρόνος το πρωί, μέχρι την ώρα της μετάβασής μας στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Σημειώσεις: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Αναχωρήσεις

26, 27 Οκτωβρίου

 6 μέρες

 

Τιμή κατ΄ άτομο

Δίκλινο

745

3ο άτομο έως 12 ετών    

545

Μονόκλινο

995

 

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points/φόροι πόλεων, parking: € 250*

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΝΑΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES

 

 

 

Οι πτήσεις μας

 

 

1η μέρα

A3 650 

ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ

08.30΄ - 09.35΄

 

6η μέρα

Α3 655

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

17.40΄ - 20.40΄

  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL SALERNO 4* σε superior δωμάτια με θέα θάλασσα
  • Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στη Ρώμη
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, επισκέψεις βάσει προγράμματος
  • Ξεναγός στην Πομπηία
  • Ξεναγός στην Ρώμη
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.