Skip to main content

Ώρα για Dolce Vita - Κοστιερα Αμαλφιτανα 28η Οκτωβριου 2021 απο 560,00 ΜΕ φορους

27/10 και εξτρα αναχωρηση 6/10

 

1η ημέρα: 06/10 & 27/10, Αθήνα – Ρώμη – Νάπολη – Σορέντο

Συγκέντρωση στο  αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος 8:20 για πτήση Sky Express προς την «Αιωνία Πόλη» στις 10:20.    Άφιξη και διασχίζοντας σε μια τρίωρη οδική φαντασμαγορία ομορφιές των επαρχιών Λατίου & Καμπανίας, φθάνουμε (μετά από σύντομη στάση κολατσού επί Αουτοστράτας) στη σκερτσόζα ψυχή της γείτονος, τη γοητευτική Νάπολη.  Επίσκεψη στο μεγαλειώδες Θέατρο Σαν Κάρλο, αρχαιότερη σε λειτουργία όπερα του κόσμου.  Βόλτα στη διπλανή Γκαλερία Ουμπέρτο Α’, το κομψό εμπορικό κέντρο με τη γυάλινη οροφή, τα φοβερά μπιστρό και τη γουστόζικη κοινωνική ζωή. Προαιρετικό γεύμα σε φημισμένη κουζίνα με χειροποίητα ζυμαρικά, πίτσα κι εμβληματικά εδέσματα των «μακαρονάδων», που σφράγισαν τη γαστρονομία διαπλανητικά. Γνωριμία με γραφικά σοκάκια, πλατείες κι αξιοθέατα (Πιάτσα ντελ Πλεμπισίτο, Σπακανάπολι, Σάντα Κιάρα κλπ).  Αργά το απόγευμα μεταβαίνουμε στο κοντινό Σορέντο για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και βραδινή έξοδος στην κώμη του αρώματος λεμονιών, τραγουδιών και ρομάντσου. Επιστροφή και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: 07/10 & 28/10, Σορέντο – Κάπρι – Σορέντο

Πρωινό και εισερχόμεθα μέσω μικρής πόρτας εκκλησίας, στο μυστικό παράδεισο της μονής Αγίου Φραγκίσκου, για δυνατή εμπειρία κατανυκτικής ατμόσφαιρας, όπου συντίθενται αρμονικά ινταγκραμικές φωτό με το πνεύμα του μεσαίωνα, την έξαρση της αρχιτεκτονικής και το βάθος της πίστεως.  Στο λιμάνι, επιβίβαση σε σκάφος και πλέουμε προς το νησί της χαράς και της ευτυχίας, με πλούσια βλάστηση, κρυστάλλινα νερά, βίλες περιωπής και διασημότητες διεθνούς τζετ σετ ως θαμώνες ~ το θρυλικό, ολάνθιστο κι αμίμητο Κάπρι, με υπέροχα ψώνια σε μαντήλια, καπέλα, σανδάλια κ.ο.κ., παινεμένο ως Εδέμ Ελλήνων, Ρωμαίων κι Ετρούσκων με αγριόχοιρους, ξιφίες, θαλάσσια σπήλαια & Καλιγούλειες γιορτές!  Περίπατος σε κάποια απ’ τα 800 φοινικικά σκαλιά & στην Πιατσέτα, όπου παλιά φλέρταραν οι Όντρεϊ Χέμπορν, Κερκ Ντάγκλας, Τζωρτζ Κλούνεϊ, Τζάκι Ο, Λιζ Τέιλορ κ.ά. Γυρνώντας από Σορέντο απόγευμα, μπαίνουμε στην Έπαυλη Κομμουνάλε, εκπληκτικό άλσος με πανοραμική θέα μέχρι ανατολικά τον Κόλπο της Νάπολης & το Βεζούβιο {με την ενίοτε αινιγματική σιλουέτα, τους ηφαιστειακούς κρατήρες, ή τους αμπελώνες του}, ενώ δυτικά τη φιγούρα του αριστοκρατικού Κάπρι. Οι ντόπιοι λένε ότι απ’ εδώ βλέπουμε το ανώτερο δειλινό της υφηλίου.  Ανάπαυση στο hotel κι ελαφρύ σουλάτσο σε μπελ επόκ αλέες εν μέσω κίτρων, αμυγδαλεώνων και μπούστων αγαλμάτων.  Κέφι σε μουσικά μαγαζιά που νοούνται ως πέρλες ολάκερου του Μετσοτζόρνο.

 

3η ημέρα: 08/10 & 29/10, Αμάλφι – Ποζιτάνο

Πρωινό και ξεχυνόμαστε στο ντελίριο της Μεσοτυρρηνικής Ριβιέρας, όπου παντού αναδύεται αύρα αρχοντιάς & δομικής πολυχρωμίας.  Στο Αμάλφι μας μαγεύει το Ντουόμο, η μαρίνα, τα καταστήματα μόδας, οι εκθέσεις τέχνης, μα κι η πανδαισία από κεραμοσκεπές μπερδεμένες με τον ορίζοντα πειρατικών ορμίσκων  & ελιτίστικων καφετεριών, όπου συναντώνται οι μποέμ της ντόλτσε βίτα. Σε διαδρομή που κόβει την ανάσα, κάτω από οικισμούς κρεμασμένους στα βράχια σαν αετοφωλιές, φιδοσερνόμαστε σε μύχιες δαντέλες της ακτογραμμής, εισδύοντας στο Ποζιτάνο, χτισμένο στην απότομη πλαγιά ενός γκρεμού. Ο ιστορικός πυρήνας με άνετους πεζοδρόμους & τη Via dei Mulini να βγάζουν σε στέκια καλλιτεχνών ή σε μπαλκονάτες βίγλες, στολίζει το απάγκιο ως πύλη εντρυφήσεως στα προνομιακά αγκυροβόλια εστέτ καπεταναίων, εφοπλιστών και σημαινόντων ανθρώπων του πνεύματος και της οικονομικής επιφάνειας.   Αγναντεύοντας ελιές, δάση καστανιάς και φυτείες εσπεριδοειδών, γυρνάμε στη βάση μας.

 

4η ημέρα: 09/10 & 30/10, Σορέντο – Καστέλ Γκαντόλφο – Ρώμη

Πρωινό & αναχώρηση για το Παπικό Θέρετρο Καστέλ Γκαντόλφο, με 9000 ήσυχους, απλούς & καλόκαρδους νοματέους, μακριά από τον αγχωτικό μοντέρνο τουρισμό.  Παρένθεση στη Νάπολη, για να πετάξουν με Easy Jet στις 14:40 (17:20 άφιξη στην Αθήνα) οι 4ήμεροι συνταξιδιώτες. Όσοι ακολουθήσουν 5ημερο πρόγραμμα, συνεχίζουμε βόρεια και σε λίγο φθάνουμε στα ευρύτερα προάστια πρωτευούσης, όπου πλάι στην αστραφτερή λίμνη Αλμπάνο και τους ονειρικούς Κήπους Μπαρμπερίνι, μας δέχεται, με ανοιχτές αγκαλιές επιτέλους  τα τελευταία χρόνια, τo παλατιανό σύμπλεγμα του Ποντίφικα, ένα ξεχωριστό καλειδοσκόπιο ρουστίκ βακχισμού, χλιδάτων αιθουσών & θεμελίων πάνω στα περιβόητα ερείπια Άλμπα Λόνγκα. Σε αυθεντική τρατορία, μεζέδες αντιπροσωπευτικοί της αγροτικής ζώνης.  Προώθηση στο κατάλυμά μας της Ρώμης, ανάπαυση, διασκέδαση by night & ύπνος.

 

5η ημέρα: 10/10 & 31/10, Ρώμη – Αθήνα

Πρωινό ένα γρήγορο καφέ στη Via del Corso και στη συνέχεια αναχώρηση για αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής με Sky Express. Αναχώρηση στις 12:10 με άφιξη Αθήνα στις 15:05.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ρώμη-Αθήνα με αποσκευή 20 κιλών και χειραποσκευή 8 κιλών
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Σορέντο με πρωινό καθημερινά
  • Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στη Ρώμη με πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής και ταξιδιωτικής ευθύνης έως 75 ετών & ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Γεύματα και δείπνα. Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Ο φόρος διαμονής το δωμάτιο ημερησίως
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Πτήσεις: Sky Express

06/10       Αθήνα – Ρώμη          GQ 820           10:20-11:20 Sky Express

10/10       Νάπολη – Αθήνα                             14:40-17:20 Easy Jet πρωινή πτήση

10/10       Ρώμη – Αθήνα          GQ 821           12:10-15:05 Sky Express

 

Πτήσεις με Sky Express

27/10       Αθήνα –  Ρώμη         GQ 820           10:20-11:20 Sky Express

31/10       Ρώμη – Αθήνα          GQ 821,           13:10-16:00 Sky Express

 

Τιμή κατ’ άτομο

Grand Hotel Parco del Sole Sorrento 4*

Δίκλινο

560 €

3ο άτομο ενήλικας

560 €

3ο άτομο παιδί έως 12

560 €

Μονόκλινο

660 €

 

Τιμή κατ’ άτομο

Grand Hotel President Sorrento 4*

Δίκλινο θέα βουνό

620 €

Δίκλινο θέα θάλασσα

690 €

Μονόκλινο θέα βουνό

720 €

Μονόκλινο θέα θάλασσα

820 €