Skip to main content

ΣΑΡΔΗΝΙΑ - ΚΟΡΣΙΚΗ Πάσχα 2020 από 695,00

6ημ.

Όλμπια , Κάλιαρι, Οριστάνο , Αλγκέρο, Κάστελ Σάρντο,  Κόστα Σμεράλδα- Νησί Λα Μανταλένα, Σάντα Τερέζα , Μπονιφάτσιο ,
Πόρτο  Βέκιο  , Αιάκειο , Καργκέζε , Κόρτε, Μπαστιά  

 Αναχ. : 17  Απριλίου  ’20  

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ –   ΚΑΛΙΑΡΙ  -  ΟΡΙΣΤΑΝΟ  - ΑΛΓΚΕΡΟ    

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κάλιαρι, τη μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα  της  Σαρδηνίας. Το όνομα Κάλιαρι στη τοπική διάλεκτο σημαίνει κάστρο.  Η περιήγησή μας θα αρχίσει  από το κέντρο της, στη περιοχή Καστέλο, παλιά συνοικία με αριστοκρατικά κτίρια και έναν μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό. Θα  γνωρίσουμε τη πλατεία  Ντέλα Κοστιτουζιόνε, το Κυβερνείο  αλλά και την πλατεία  Ματεότι , τον Πύργο του Ελέφαντα και την εκκλησία των Αγίων  Κοσμά και Δαμιανού της Σαρδηνίας. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το Οριστάνο, μία από της πιο ιστορικές πόλεις της Σαρδηνίας. Άφιξη  και πανοραμική  περιήγηση. Θα δούμε τον Πύργο του Αγίου Χριστόφορου και τα εντυπωσιακά απομεινάρια των παλιών τειχών, τον  Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας, την εκκλησία του Αγίου  Φραγκίσκου της Ασίζης και την εκκλησία του Αγίου Δομίνικου.Αναχώρηση για   το Αλγκέρο ένα  ζωντανό μεσαιωνικό χωριό  με πέτρινα σπίτια, πύργους και αμέτρητες κατοικίες Νουράγκι (οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού ήταν οι Νουράγκι, από την εποχή του χαλκού. Σε όλη τη Σαρδηνία υπάρχουν διάσπαρτα 7.000 κατασκευάσματα αυτών των κατοίκων, τα οποία στο παρελθόν χρησίμευαν ως κατοικίες). Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα  δωμάτια. Διανυκτέρευση. 

2η μέρα:  ΑΓΚΕΡΟ  -  ΚΑΣΤΕΛΣΑΡΔΟ  -  ΟΛΜΠΙΑ   

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Το  Αλγκέρο   ιδρύθηκε από τους  Γενοβέζους  αλλά το κατέκτησαν οι Αραγόνες  και  γέμισε με αποίκους  από τη Βαλένθια και τη Βαρκελώνη. Εδώ  λοιπόν θα  επισκεφτούμε το  ιστορικό μεσαιωνικό  κέντρο της πόλης   που προσφέρει έναν ακαταμάχητο συνδυασμό ιστορίας, αρχιτεκτονικής, πολιτισμού.  Χρόνος  ελεύθερος  να περπατήσουμε  στα  γραφικά  δρομάκια και αμέσως μετά αναχώρηση  για το  μεσαιωνικό χωριό Καστέλ Σάρντο , χτισμένο  στη κορυφή του βράχου που δεσπόζει  στο κόλπο. Θα  επισκεφτούμε το κάστρο  που χτίστηκε  τη περίοδο του μεσαίωνα από τη δυναστεία της  οικογένειας Ντόρια. Βλέποντας  το  χωριό νομίζουμε  ότι είμαστε  στη Μονεμβασιά . Χρόνος  ελεύθερος για να περπατήσουμε  στα  σοκάκια  του με τα  μικρομάγαζα  όπου  θα έχουμε την ευκαιρία  για αγορές σε  σουβενίρ. Τελικός μας  προορισμός η πόλη της   Ολμπια. Με την άφιξη περιήγηση της πόλης που αν και το όνομα είναι ελληνικής προέλευσης, λόγω της ελληνικής παρουσίας κατά τον 7ο αιώνα π.Χ., η πόλη της Όλμπια καταλήφθηκε αρχικά από τους  Φοίνικες,  σύμφωνα με αρχαιολογικά ευρήματα. Κατά τον μεσαίωνα  ήταν πρωτεύουσα της μιας από τις τέσσερις αυτόνομες επαρχίες της Σαρδηνίας και ένα από  τα  σημαντικότερα εμπορικά λιμάνια της Σαρδηνίας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

3η μέρα:    ΟΛΜΠΙΑ –  ΚΟΣΤΑ ΣΜΕΡΑΛΔΑ – ΝΗΣΙ ΛΑ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Περιήγηση στη πόλη της Όλμπια όπου θα  έχουμε τη δυνατότητα στο ιστορικό κέντρο της να δούμε  τον καθεδρικό Ναό Σαν Σιμπλίτσιο, το αρχαιολογικό μουσείο  καθώς  και την εκκλησία του Αγίου Παύλου.  Αναχώρηση για τη Κόστα Εσμεράλδα (σμαραγδένια ακτή) με τις υπέροχες παραλίες με τα τουρκουάζ νερά, τους  γρανιτένιους βράχους , τις υπερπολυτελείς κατοικίες και τα μεγάλα ξενοδοχεία .  Μεταφορά στο Παλάου για να πάρουμε   το καραβάκι  για  το νησί Λα Μανταλένα. Με καταγάλανα νερά και χρυσές αμμουδιές το άγνωστο στους πολλούς νησί βρίσκεται βορειοανατολικά της Σαρδηνίας και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους Λα Μανταλένα. Η Καπρέρα με έκταση 15,7 τ.χλμ είναι ακατοίκητη, απέχει ελάχιστα από το μικρό νησί Μανταλένα και συνδέεται με αυτό με γέφυρα. Το νησί αποτέλεσε δώρο του βασιλιά Βίκτορα Εμμανουήλ στον Ιταλό ήρωα Τζουζέπε Γκαριμπάλντι και εκεί βρίσκεται και ο τάφος με την προτομή του. Έχει χαρακτηριστεί ως φυσικό καταφύγιο λόγω της ποικιλίας των σπάνιων ειδών που φιλοξενεί. Η Καπρέρα είναι γνωστή για το ροζ γρανίτη που προσδίδει ομορφιά στις ακτές της. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση. 

4η μέρα :   ΟΛΜΠΙΑ – ΣΑΝΤΑ ΤΕΡΕΖΑ – ΜΠΟΝΙΦΑΤΣΙΟ – ΠΟΡΤΟ ΒΕΚΙΟ – ΜΠΑΣΤΙΑ   

Πρωινό στο ξενοδοχείο.  Αναχώρηση για την Σάντα Τερέζα, ένα δημοφιλές παραθαλάσσιο χωριό με παστέλ χρώματα σπιτιών, που βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού. Επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό  το λιμάνι του  Μπονιφάτσιο, το στενό που χωρίζει την Κορσική από τη Σαρδηνία. Η θέα από την ακρόπολη του Μπονιφάτσιο φτάνει μέχρι τη Σαρδηνία. Είναι ίσως η ομορφότερη από τις ακροπόλεις του νησιού. Ξεκινάμε τη περιήγηση  από το λιμάνι και στη  Σιταντέλα τη παλιά οχυρωμένη Ακρόπολη, θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε σε γραφικές γειτονιές και καταστήματα και να απολαύσουμε από το Μπελβεντέρε  την πανοραμική θέα. Eπόμενος σταθμός μας το λιμάνι του Πόρτο Βέκιο που διεκδικεί τον τίτλο του πιο τοπ τουριστικού προορισμού της Κορσικής. Ένας εντελώς κάθετος ανήφορος 250 μ. χωρίζει το κρεμασμένο στο βράχο κέντρο του από το λιμάνι, στο οποίο όλοι μπορούν κα  κάνουν τη  βόλτα τους να φάνε παγωτό και να ανέβουν  στο βράχο  για φαγητό και νυχτερινή ζωή. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Μπαστιά, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

5η μέρα : ΜΠΑΣΤΙΑ – ΚΟΡΤΕ   - ΑΙΑΚΕΙΟ    

Πρωινό  στο ξενοδοχείο . Σήμερα  θα  γνωρίσουμε  την   οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα του βόρειου μέρους του νησιού λόγω του λιμανιού της , τη  Μπαστιά, που ιδρύθηκε το 1372, ενώ πήρε το όνομά της από τη λέξη Μπαστίλια (φρούριο/φυλακή). Η Μπάστια είναι όμορφη και γραφική με το κάστρο της, ενώ κάτω από αυτό εκτείνεται η πλατεία του Αγίου Νικολάου, το πιο κεντρικό σημείο της πόλης και η τρίτη μεγαλύτερη πλατεία στην Ευρώπη, που έχει περίπου 300 μέτρα μήκος και 90 μέτρα πλάτος. Στο κέντρο της δεσπόζει ο ανδριάντας του Ναπολέοντα Α’, με αμφίεση Ρωμαίου αυτοκράτορα, έργο του Ιταλού γλύπτη Μπαρτολίνι, ο οποίος αναρτήθηκε το 1853 ως φόρος τιμής στον Ναπολέοντα. Χρόνος ελεύθερος και  αναχώρηση  για  το Κόρτε στην ενδοχώρα του νησιού και παλιά πρωτεύουσα του,  που βρίσκεται σε υψόμετρο 1100 μέτρα  διασχίζοντας  μαγευτικά τοπία  του Κορσικανικού Δρυμού . Με την άφιξη στο Κόρτε  Θα δούμε την πλατεία Γκαφορί, όπου δεσπόζει το μεγαλειώδες μνημείο του στρατηγού Ζαν Πιερ Γκαφορί, αλλά και την εκκλησία του Ευαγγελισμού. Η περιήγησή μας θα συνεχιστεί στο μνημείο της πόλης του Κόρτε την Ακρόπολη. Σήμερα στεγάζει το μουσείο της Κορσικής . Τέλος, μια σύντομη βόλτα στο πύργο φωλιά του αετού, το ψηλότερο σημείο της Ακρόπολης. Τελευταίος μας  προορισμός για σήμερα  η  γενέτειρα   του  Ναπολέοντα  το Αιάκειο. Μεταφορά στο  ξενοδοχείο . Τακτοποίηση  στα  δωμάτια. Διανυκτέρευση.     

6η μέρα:   ΑΙΑΚΕΙΟ – (ΚΑΡΓΚΕΖΕ)  - ΑΘΗΝΑ   

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η  περιήγηση μας θα ξεκινήσει από το ιστορικό κέντρο της  πόλης και  από την  πλατεία του Σαρλ Ντε Γκωλ όπου βρίσκεται το μνημείο του Ναπολέοντα. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο Πρεμιέρ Κονσύλ και θα καταλήξουμε στην Πλατεία Στρατηγού Φος που βρίσκεται το Δημαρχείο, ο Καθεδρικός Ναός και το Μέγαρο Φες που στεγάζει την  Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Εθνικό Μουσείο. Αναχώρηση για  το χωριό Καργκέζε  που παραχωρήθηκε στους Έλληνες το 1774 και  θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε την βυζαντινή ορθόδοξη εκκλησία που έφτιαξαν το 1882 οι απόγονοί των Μανιατών (σήμερα ζουν στο Καργκέζε περίπου 2000), για να προσκυνήσουμε  τις εικόνες, όπως αυτή της παναγίας με τον Ιησού στην αγκαλιά που μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα, αλλά και να θαυμάσουμε  το χαρακτηριστικό ορθόδοξο τέμπλο της. Στη συνέχεια Θα περιπλανηθούμε στους  δρόμους  που μοσχοβολάει Ελλάδα καθώς βαδίζει κανείς  στην οδό Ελλάδος, στην οδό Μάνης και στην οδό Οιτύλου. Ελεύθερος χρόνος στην πλατεία του χωριού. Χρόνος ελευθερος και μεταφορά  στο αεροδρόμιο για  την  πτήση επιστροφής  μας στην Αθήνα.

                                                                Early booking

  • Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο                 695  €             795 € 
  • Τιμή σε μονόκλινο                              865  €              965 €
  • Φόροι  αεροδρομίων                         175  €              175 €                                

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα –Κάλιαρι & Αιάκειο - Αθήνα με την   Aegean Airlines.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  4*  (Hotel 4you Ολμπια 4* – hotel Alma 4* Αλγκέρο  – Hotel Fesch  3* Αιάκειο , Hotel Calavita  3*  Μπαστιά ή παρόμοια.      
  • Πρωινό μπουφέ  καθημερινά.
  • Εισιτήρια πλοίου από/προς  Παλάου  για το νησί της Μανταλένα.
  • Εισιτήρια  πλοίου από  Σάντα  Τερέζα Σαρδηνίας  προς  Μπονιφάτσιο Κορσικής.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης  .
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • Μια  βαλίτσα μέχρι 23 κιλά
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους,  θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό, τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Εισιτήριο   για  την  ανάβαση  με το τοπικό  τρενάκι   στο  Μπονιφάτσιο(10 €) και  στο Κόρτε (7€ )  κατ’ άτομο.
  • Εισιτηριο 2 € κατ’ άτομο  για την ανάβαση στο Κάστελσάρδο με μικρό λεωφορείο.
  • Δημοτικοί φόροι  κατ’ άτομο τη βραδιά( 2,5 € στην Ολμπια )  

Πτήσεις

  • 17  Απριλίου  ’20    Αθήνα – Κάλιαρι     07.00 – 08.15           
  • 22  Απριλίου  ’20    Αιάκειο  – Αθήνα    23.05 – 02.10