Skip to main content

ΚΟΡΣΙΚΗ Πάσχα 2020 από 795,00

¨¨Το  νησί  της  ομορφιάς & η γενέτειρα του Ναπολέοντᨨ 

               Αιάκειο , Κάργκες , Κόρτε, Μπαστιά, Πόρτο Βέκιο , Μπονιφάτσιο , Σαρτενέ   

 Αναχώρηση : 17  Aπριλίου  ’20 .  6ημ.

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ –  ΑΙΑΚΕΙΟ  (περιήγηση)     

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη πρωτεύουσα του νησιού της  Κορσικής και γενέτειρα του Ναπολέοντα   το Αιάκειο . Με την  άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο  και μεταφορά  στο  ιστορικό  κέντρο της πόλης, για να ξεκινήσει η περιήγησή μας  από την  πλατεία του Σαρλ Ντε Γκωλ που βρίσκεται το μνημείο του Ναπολέοντα. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο Πρεμιέρ Κονσύλ και θα καταλήξουμε στην Πλατεία Στρατηγού Φος που βρίσκεται το Δημαρχείο, ο Καθεδρικός Ναός και το Μέγαρο Φες που στεγάζει την  Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Εθνικό Μουσείο. Χρόνος ελέυθερος και μεταφορά στο  ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα  δωμάτια. Υπόλοιπο ημέρας  ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΑΙΑΚΕΙΟ – ΚΑΡΓΚΕΣ  

Πρωινό  στο ξενοδοχείο. Νωρίς το μεσημέρι   αναχώρηση για  το χωριό Καργκέζε  που παραχωρήθηκε στους Έλληνες το 1774.  θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε την βυζαντινή ορθόδοξη εκκλησία που έφτιαξαν το 1882 οι απόγονοί των Μανιατών (σήμερα ζουν στο Καργκέζε περίπου 2000), για να προσκυνήσουμε  τις εικόνες, όπως αυτή της παναγίας με τον Ιησού στην αγκαλιά που μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα, αλλά και να θαυμάσουμε  το χαρακτηριστικό ορθόδοξο τέμπλο της. Στη συνέχεια Θα περιπλανηθούμε στους  δρόμους  που μοσχοβολάει Ελλάδα καθώς βαδίζει κανείς  στην οδό Ελλάδος, στην οδό Μάνης και στην οδό Οιτύλου. Επιστροφή  στο ξενοδοχείο μας στο Αιάκει. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΑΙΑΚΕΙΟ –  ΚΟΡΤΕ   -  ΜΠΑΣΤΙΑ

Πρωινό  στο ξενοδοχείο. Αμέσως  μετά  θα  μεταφερθούμε  στο σταθμό των τρένων για  να πάρουμε  το τρένο  που θα  μας  μεταφέρει  στο Κόρτε  μέσα  από μια ονειρεμένη διαδρομή διασχίζοντας  μαγευτικά τοπία του Κορσικανικού δρυμού που θα μας  μείνουν  αξέχαστα. Αφιξη στο Κόρτε τη παλιά πρωτεύουσα  του νησιού που βρίσκεται στην ενδοχώρα της  Κορσικής και σε υψόμετρο 1100 μέτρα.  Θα δούμε την πλατεία Γκαφορί, όπου δεσπόζει το μεγαλειώδες μνημείο του στρατηγού Ζαν Πιερ Γκαφορί, αλλά και την εκκλησία του Ευαγγελισμού. Η περιήγησή μας θα συνεχιστεί στο μνημείο της πόλης του Κόρτε την Ακρόπολη. Σήμερα στεγάζει το μουσείο της Κορσικής . Τέλος,θα κάνουμε  μια σύντομη βόλτα στο πύργο φωλιά του αετού, το ψηλότερο σημείο της Ακρόπολης. Επιβίβαση  στο λεωφορείο μας  και αναχώρηση  για  τη Μπαστιά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

4η μέρα:  ΜΠΑΣΤΙΑ  (περιήγηση)    

Πρωινό  στο ξενοδοχείο και αρχίζει η γνωριμία μας με  την   οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα του βόρειου μέρους του νησιού λόγω του λιμανιού της , που ιδρύθηκε το 1372, ενώ πήρε το όνομά της από τη λέξη Μπαστίλια (φρούριο/φυλακή). Η Μπάστια είναι όμορφη και γραφική με το κάστρο της, ενώ κάτω από αυτό εκτείνεται η πλατεία του Αγίου Νικολάου, το πιο κεντρικό σημείο της πόλης και η τρίτη μεγαλύτερη πλατεία στην Ευρώπη, που έχει περίπου 300 μέτρα μήκος και 90 μέτρα πλάτος. Στο κέντρο της δεσπόζει ο ανδριάντας του Ναπολέοντα Α’, με αμφίεση Ρωμαίου αυτοκράτορα, έργο του Ιταλού γλύπτη Μπαρτολίνι, ο οποίος αναρτήθηκε το 1853 ως φόρος τιμής στον Ναπολέοντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα : ΜΠΑΣΤΙΑ  - ΠΟΡΤΟ ΒΕΚΙΟ  -  ΜΠΟΝΙΦΑΤΣΙΟ   

Πρωινό στο ξενοδοχείο . Αναχώρηση  για  το λιμάνι του Πόρτο Βέκιο που διεκδικεί τον τίτλο του πιο τοπ τουριστικού προορισμού της Κορσικής. Ένας εντελώς κάθετος ανήφορος 250 μ. χωρίζει το κρεμασμένο στο βράχο κέντρο του από το λιμάνι, στο οποίο όλοι μπορούν κα  κάνουν τη  βόλτα τους να φάνε παγωτό και να ανέβουν  στο βράχο  για φαγητό και νυχτερινή ζωή. Επόμενος προορισμός  μας το  Μπονιφάτσιο η ομορφότερη από τις ακροπόλεις του νησιού. Ξεκινάμε τη περιήγηση  από το λιμάνι και στη  Σιταντέλα τη παλιά οχυρωμένη Ακρόπολη, θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε σε γραφικές γειτονιές και καταστήματα και να απολαύσουμε από το Μπελβεντέρε  την πανοραμική θέα.  Μεταφορά και τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.

6η μέρα : ΜΠΟΝΙΦΑΤΣΙΟ  - ΣΑΡΤΕΝΕ – ΑΙΑΚΕΙΟ – ΑΘΗΝΑ   

Πρωινό  στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση  για τη μεσαιωνική πόλη Σαρτενέ που στα περίχωρά της βρίσκονται τα μυστηριώδη κορσικάνικα  μεγαλιθικά κτίσματα που δεν ξέρουμε ακριβώς ποιος ήταν ο σκοπός κατασκευής τους. Η ίδια η πόλη με την αυθεντικότητά της, με τα μοναδικά γρανιτένια της σπίτια και την ατμόσφαιρά της είναι η πιο κορσικάνικη από όλες τις πόλεις του νησιού! Μια πόλη όνειρο, με μικρά πλακόστρωτα δρομάκια και παμπάλαια σπιτάκια. Χρόνος  ελεύθερος ως  την ώρα  που θα  μεταφερθούμε  στο αεροδρόμιο του Αιάκειο για  τη πτήση επιστροφής  μας στην Αθήνα.     

                

  • Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο            795  €                                                                            
  • Τιμή σε μονόκλινο                        980  €
  • Φόροι αεροδρομίων                    175  €    

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα –Αιάκειο-Αθήνα με  την  Aegean Airlines.
  • Διαμονή στα  επιλεγμένα κεντρικότατα  ξενοδοχεία 3*  superior (Hotel Fesch Αιάκειο, Ηotel Porto Toga  Μπαστιά , Hotel Santa Teresa Μπονιφάτσιο)       
  • Πρωινό μπουφέ  καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ειστήριο τρένου από Αιάκειο για  Κόρτε .
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης 
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • Μια  βαλίτσα μέχρι 23 κιλά
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους,  θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό, τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Εισιτήριο  κατ’ άτομο  για  την  ανάβαση  με το τοπικό  τρενάκι  στο  Μπονιφάτσιο(10 €) και  στο Κόρτε (7€ )  

Πτήσεις

  • 17 Απριλίου   ’20    Αθήνα – Αιάκειο     07.00  -  09.45               
  • 22 Απριλίου   ’20    Αιάκειο – Αθήνα     23.05  -  02.10