Skip to main content

Σαρδηνία – Κορσική: Ταξίδι στα μαργαριτάρια της Μεσογείου | Καλοκαίρι 2024 Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ από 1199

Αναχωρήσεις: 03/07, 17/07, 24/07, 31/07, 21/08, 28/08, 04/09

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΟΛΜΠΙΑ

Δίνουμε ραντεβού με την ταξιδιωτική μας ομάδα στο αεροδρόμιο και πετάμε με προορισμό την παραθαλάσσια πόλη της Σαρδηνίας, την Όλμπια. Η Όλμπια αποτελεί έναν τουριστικό προορισμό χάρη στις θάλασσες και τις παραλίες της, αλλά και για τον μεγάλο αριθμό από τοποθεσίες πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

2η ημέρα: ΟΛΜΠΙΑ – ΣΑΝΤΑ ΤΕΡΕΖΑ – ΜΠΟΝΙΦΑΤΣΙΟ – ΠΟΡΤΟ ΒΕΚΙΟ – ΜΠΑΣΤΙΑ

Αφήνουμε πίσω μας την Σαρδηνία και αναχωρούμε για την Κορσική με τελικό μας προορισμό την Μπαστιά. Μεταφερόμαστε οδικώς στη Σάντα Τερέζα από όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοίο για να πλεύσουμε προς τη μεσαιωνική πόλη, Μπονιφάτσιο. Πλησιάζοντας στο λιμάνι αυτό, μην αμελήσετε να βγείτε στο κατάστρωμα για να φωτογραφίσετε την εκπληκτική σε ομορφιά πόλη του Μπονιφάτσιο, η οποία βρίσκεται στην κυριολεξία πάνω στο άκρο ενός βράχου.
Απευθείας αναχώρηση οδικώς για το Πόρτο Βέκιο που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Κορσικής. Το Πόρτο Βέκιο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παραθαλάσσια θέρετρα καθώς και την Τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κορσικής. Μετά την περιήγησή μας εκεί, συνεχίζουμε για τον τελικό μας προορισμό, την εμπορικής και οικονομική πρωτεύουσα του Βρείου τμήματος του νησιού, την πανέμορφη και γραφική Μπαστιά. Το όνομα της οποίας προέρχεται από τη λέξη Βastiglia (φρούριο-φυλακή). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Μπαστιά.

3η ημέρα: ΜΠΑΣΤΙΑ – ΚΟΡΤΕ – ΑΖΑΞΙΟ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με κατεύθυνση προς το Αζαξιό, αφού πρώτα κάνουμε μια στάση στο Κόρτε, την καρδιά της Κορσικής. Άφιξη στο Κόρτε, μια μικρή πόλη που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100 μέτρων και ήταν κάποτε η πρωτεύουσα του νησιού. Η πλατεία του Πασκάλ Παολί (Pascal Paoli) με τον ανδριάντα του φημισμένου αυτού επαναστάτη που γεννήθηκε εδώ, καθώς και τα λιθόστρωτα ανηφορικά δρομάκια της, θα μας οδηγήσουν στην ακρόπολη, από όπου η θέα της περιοχής είναι καταπληκτική. Από εκεί θα πάρουμε τον δρόμο για το Αζαξιό, γενέτειρα του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και πρωτεύουσα του νησιού. Κτισμένη σε έναν κόλπο στο δυτικό μέρος του νησιού, η πόλη σφύζει από ζωή. Φυσικά, εκεί όλα περιστρέφονται γύρω από τον Γάλλο στρατηλάτη. Ο καθεδρικός ναός στον οποίο βαπτίστηκε, η κατοικία του, τα αγάλματα και οι δρόμοι που φέρουν ονόματα της οικογένειάς του είναι μερικά από τα βασικά αξιοθέατα της πόλης. Φθάνοντας θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την κεντρική πλατεία Σαρλ Ντε Γκωλ με το μνημείο του Ναπολέοντα, την πλατεία Αούστερλιτς, τη λεωφόρο Πρεμιέρ Κονσύλ με το σιντριβάνι των τεσσάρων λιονταριών, την πλατεία του Στρατάρχη Φος, την κομψότερη πλατεία της πόλης στην οποία δεσπόζει το Δημαρχείο. Περιφερειακά της πλατείας απλώνεται η Παλαιά Πόλη, στη νότια συνοικία της οποίας βρίσκεται το σπίτι του Βοναπάρτη. Θα θαυμάσουμε επίσης τον καθεδρικό ναό του 16ου αιώνα, όπου βαπτίστηκε ο Ναπολέων.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

4η ημέρα: ΑΖΑΞΙΟ – ΚΑΛΑΝΧΕΣ – ΚΑΡΓΚΕΖΕ – ΑΖΑΞΙΟ

Αφήνουμε πίσω μας για λίγο το Αζαξιό και αναχωρούμε για το Καργκέζε, ένα χωριό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού ιδρύθηκε από Μανιάτες μετανάστες οι οποίοι είχαν πρωτοεγκατασταθεί στην Κορσική έναν αιώνα νωρίτερα. Η οικονομία του χωριού σήμερα βασίζεται στον τουρισμό.
Το Καργκέζε είναι γνωστό για τις δύο εκκλησίες του 19ου αιώνα, που είναι η μία απέναντι από την άλλη με θέα στο λιμάνι και τη θάλασσα. Η μια εκ των οποίων έχει χτιστεί από τους απογόνους των Ελλήνων μεταναστών, ενώ η άλλη από τους ντόπιους Κορσικανούς.
Μετά από μια όμορφη περιήγηση θα επιστρέψουμε στο Αζαξιό.

5η ημέρα: ΑΖΑΞΙΟ – ΠΡΟΠΡΙΑΝΟ – ΜΠΟΝΙΦΑΤΣΙΟ – ΣΑΝΤΑ ΤΕΡΕΖΑ – ΑΛΓΚΕΡΟ

Σήμερα αφήνουμε πίσω μας οριστικά το Αζαξιό και την Κορσική. Αναχωρούμε για το Προπριάνο, όπου θα περιηγηθούμε σε αυτό το πολυσύχναστο θέρετρο με την πανέμορφη μαρίνα που συνήθως είναι γεμάτη σκάφη.
Στη συνέχεια φτάνουμε στο Μπονιφάτσιο, μια μεσσαιωνική πόλη όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε.
Από εκεί αναχωρούμε για την Αγία Τερέζα, ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό που, αν και το καλοκαίρι κατακλύζεται από επισκέπτες, διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα.

Απευθείας αναχώρηση για το Αλγκέρο, μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη της βόρειας Σαρδηνίας, με το φρούριό του να δεσπόζει στο λιμάνι. Καθώς το Αλγκέρο κατακτήθηκε το 1353 από το Στέμμα της Αραγωνίας και τα στρατεύματα της Καταλανικής Εταιρείας της Ανατολής, αποτελεί την πόλη του νησιού με τα πιο έντονα καταλανικά στοιχεία. Η διάλεκτος που μιλούν οι κάτοικοί του είναι στενά συνδεδεμένη με την καταλανική γλώσσα και για τον λόγο αυτό, από το 1970 οι πινακίδες στους δρόμους αναγράφονται τόσο στα ιταλικά όσο και στα καταλανικά.
Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

6η ημέρα: ΑΛΓΚΕΡΟ – ΜΠΟΣΑ – ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΚΑΤΣΙΑ –ΑΛΓΚΕΡΟ (περιήγηση)

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για να θαυμάσουμε το χωριό Μπόσα. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό αρχαίας προέλευσης. Διασχίζεται από τον ποταμό Τέμο, το μόνο πλωτό ποτάμι στη Σαρδηνία. Στην περιήγησή μας θα θαυμάσουμε τα τυπικά πολύχρωμα σπίτια σε παστέλ χρώματα, τα σφυρήλατα μπαλκόνια και τα στενά σοκάκια του. Όλα αυτά δίνουν μια μαγική ατμόσφαιρα και δίκαια κατέχει τον τίτλο σαν ένα τα πιο όμορφα χωριά της Ιταλίας.
Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το εντυπωσιακό ακρωτήριο Κάτσια. Η ανεκτίμητη φυσική ομορφιά του και τα σπάνια φυτά που φυτρώνουν στα βράχια του θα σας εντυπωσιάσουν. Η περιοχή προσφέρεται ιδανικά τόσο για εκείνους που αγαπούν τη θάλασσα και τις καταδύσεις όσο και για εκείνους που αγαπούν την πεζοπορία αλλά και τους λάτρεις της αρχαιολογίας και της ιστορίας.
Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο Αλγκέρο όπου και θα κάνουμε μια γνωριμία της πόλης. Μετάβαση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στο Αλγκέρο.

7η ημέρα: ΑΛΓΚΕΡΟ – ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ – ΛΑ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ – ΟΛΜΠΙΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με κατεύθυνση προς το Σάσσαρι, για να δούμε την πανέμορφη εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Συνεχίζουμε για το λιμάνι του Παλάου και επιβιβαζόμαστε στο πλοίο για τη Λα Μανταλένα. Άφιξη στη Λα Μανταλένα όπου θα περιηγηθούμε στο ιστορικό της κέντρο πριν αναχωρήσουμε για Όλμπια.
Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας όπου θα διανυκτερεύσουμε.

8η ημέρα: ΟΛΜΠΙΑ – ΚΟΣΤΑ ΣΜΕΡΑΛΝΤΑ – ΠΟΡΤΟ ΤΣΕΡΒΟ – ΝΟΥΡΑΓΚΙ ΛΑ ΠΡΙΣΤΖΙΟΝΑ – Πτήση επιστροφής

Νωρίς το πρωί θα αφήσουμε τη βάση μας για να επισκεφτούμε την Κόστα Σμεράλντα, την πλουσιότερη και πλέον ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή του νησιού αλλά και το Πόρτο Τσέρβο. Εδώ έχουν επενδύσει τις τελευταίες δεκαετίες οι πλουσιότεροι άνθρωποι της γης, όπως ο Αγά Χαν, ο Μπερλουσκόνι, αστέρες του κινηματογράφου κ.ά. Οι καταπληκτικές παραλίες, τα νησάκια στις γαλαζοπράσινες θάλασσες με τις πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και οι πανέμορφες κατοικίες, εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα τον επισκέπτη.
Στη συνέχεια θα αναζητήσουμε ίχνη του πολιτισμού Νουράγκι, πιθανό τμήμα του δικού μας Μυκηναϊκού. Ένας πολιτισμός που έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των μελετητών και σίγουρα θα κερδίσει και το δικό μας. Αναπτύχθηκε στην περίοδο του Χαλκού και του Σιδήρου, (2300-500 π.Χ.). Στο επίκεντρό μας σήμερα η προϊστορία της Μεσογείου η εμφάνιση της κοινωνικής πολυπλοκότητας και η ανάπτυξη των εμπορικών δικτύων της και οι συνέπειες της αποικιοκρατίας στους ιθαγενείς πολιτισμούς. Θα δούμε πώς αναπτύχθηκαν μικρές ιεραρχικές κοινωνίες γύρω από έναν ηγέτη ποιμένα που ζούσε στο Νουράγκι του. Τα Νουράγκι ήταν μοναδικά ευρήματα της Σαρδηνίας.
Το απόγευμα επιστρέφουμε στην Όλμπια για να πάρουμε το δρόμο για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση. 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  17/7/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1199€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1199 € 420 €
  Twin Room 1199 € 420 €
  Triple Room 1199 € 420 €
  Single Room 1719 € 420 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/7/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1219€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1219 € 420 €
  Twin Room 1219 € 420 €
  Triple Room 1219 € 420 €
  Single Room 1739 € 420 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  31/7/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1249€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1249 € 420 €
  Twin Room 1249 € 420 €
  Triple Room 1249 € 420 €
  Single Room 1769 € 420 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/8/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1249€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1249 € 420 €
  Twin Room 1249 € 420 €
  Triple Room 1249 € 420 €
  Single Room 1769 € 420 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/8/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1209€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1209 € 420 €
  Twin Room 1209 € 420 €
  Triple Room 1209 € 420 €
  Single Room 1729 € 420 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  4/9/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1199€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1199 € 420 €
  Twin Room 1199 € 420 €
  Triple Room 1199 € 420 €
  Single Room 1719 € 420 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Aegean.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Όλες οι μεταφορές, ξεναγήσεις και οι εκδρομές όπως αναγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 420€

Οι είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα και τα εισιτήρια mini τουριστικών τρένων.

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από – Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 686

03/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΟΛΜΠΙΑ

17:35

18:55

A3 687

10/07/2024

ΟΛΜΠΙΑ – ΑΘΗΝΑ

19:40

22:40

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από – Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 686

17/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΟΛΜΠΙΑ

17:35

18:55

A3 687

24/07/2024

ΟΛΜΠΙΑ – ΑΘΗΝΑ

19:40

22:40

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από – Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 686

24/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΟΛΜΠΙΑ

17:35

18:55

A3 687

31/07/2024

ΟΛΜΠΙΑ – ΑΘΗΝΑ

19:40

22:40

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από – Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 686

31/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΟΛΜΠΙΑ

17:35

18:55

A3 687

07/08/2024

ΟΛΜΠΙΑ – ΑΘΗΝΑ

19:40

22:40

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από – Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 686

21/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΟΛΜΠΙΑ

17:35

18:55

A3 687

28/08/2024

ΟΛΜΠΙΑ – ΑΘΗΝΑ

19:40

22:40

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από – Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 686

28/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΟΛΜΠΙΑ

17:35

18:55

A3 687

04/09/2024

ΟΛΜΠΙΑ – ΑΘΗΝΑ

19:40

22:40

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από – Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 686

04/09/2024

ΑΘΗΝΑ – ΟΛΜΠΙΑ

17:35

18:55

A3 687

11/09/2024

ΟΛΜΠΙΑ – ΑΘΗΝΑ

19:40

22:40