Skip to main content

ΣΑΡΔΗΝΙΑ - ΚΟΡΣΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024 - 8 ΗΜΕΡΕΣ από 1490€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 21/7 | 4, 11, 18/8 | 15/9 - 8 ημέρες

Μπονιφάτσιο, Αιάκειο, Ολμπια, Νουόρο, Οργκοσόλο, Κάλιαρι, Μπαρουμίνι, Αλγκέρο, Καστελσάρντο, Κόστα Σμεράλντα

  

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 Ημέρα 1η : Θεσσαλονίκη/Αθήνα – Ολμπια Σαρδηνίας

Άφιξη με απογευματινή πτήση της Aegean στην  Όλμπια της Σαρδηνίας, μια πόλη φοινικικής καταγωγής, σύγχρονη και πολύβουη. Εγκατάσταση στα δωμάτια και βόλτα στο ιστορικό της κέντρο όπου  ξεχωρίζουν ο Καθεδρικός ναός Σαν Σιμπλίτσιο, το αρχαιολογικό μουσείο και η εκκλησία του Αποστόλου Παύλου.

 

Ημέρα 2η : Ολμπια (Μπονιφάτσιο) – Σάρτενε Κορσικής

Οδική μετάβαση στην περιοχή της Σάντα Τερέζα ντε Γκαλούρα από όπου θα επιβιβαστούμε στο φέρρυ μποτ για να διασχίσουμε τα στενά του Μπονιφάτσιο και να φτάσουμε στην απέναντι ακτή στο νησί της Κορσικής.  

H στρατηγική θέση της καστροπολιτείας είναι πραγματικά μοναδική. Το Μπονιφάτσιο είναι χτισμένο σε μια υδάτινη εσοχή-φιορδ με την τραχιά μορφολογία του εδάφους να σε αφήνει μετέωρο μεταξύ του απέραντου γαλάζιου και του εξίσου γαλανού ορίζοντα. Κάστρα και τείχη οριοθετούν το τοπίο κι ανοίγουν παράθυρα στη φαντασία πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες των σπιτιών. Συνδέεται με το έπος της Οδύσσειας καθώς εικάζεται από πολλούς ότι είναι η περιοχή που κατοικούσαν οι Λαιστρυγόνες Κύκλωπες. Η γνωριμία με την πόλη ξεκινάει με την εντυπωσιακή Σιταντέλα που σήμερα αποτελεί το ιστορικό κέντρο της περίφημης Άνω Πόλης και την οποία θα προσεγγίσουμε με ειδικό τουριστικό τρενάκι. Τα μεσαιωνικά γραφικά στενά, οι επιβλητικοί προμαχώνες, η διάσημη κεντρική οδός των Δύο Αυτοκρατόρων, μιας και κατά μήκος της βρίσκονται τα παλάτια που φιλοξένησαν το Κάρολο το 5ο και τον Μέγα Ναπολέοντα, ο Γοτθικός Ναός του Αγίου Δομίνικου,  μεγαλύτερη εκκλησία όλης της Κορσικής, τα περίφημα σκαλοπάτια του Βασιλιά Αραγόν και φυσικά η Εσπλανάντα του Αγίου Φρανσουά με την απρόσκοπτη θέα ως τη Σαρδηνία απέναντι αποτελούν τα βασικά σημεία της περιήγησής μας.

 

Αμέσως μετά θα γνωρίσουμε το γραφικό Πόρτο Βέκιο προτού καταλήξουμε αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Σάρτενε. Το Σάρτενε είναι αμφιθεατρικά χτισμένο στη κοιλάδα Ριζανές, με γρανιτένια πετρόχτιστα σπίτια και γραφική ατμόσφαιρα.

Ημέρα 3η : Σάρτενε (Προπριάνο) Αιάκειο Κορσικής

 

Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στην Κορσική θα σταθούμε για καφέ και μια βόλτα στην μαρίνα του, στο παραθαλάσσιο Προπριάνο, παραθεριστικό θέρετρο των Κορσικανών.

Το Αιάκειο που ακολουθεί είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Κορσικής. Η ετυμολογία του ονόματος δεν είναι γνωστή και μπορεί να προέρχεται από το μυθικό ήρωα Αίαντα. Σε βυζαντινές πηγές του 600 μ.Χ. αναφέρεται ως Αγιάτιο, δείχνοντας ότι ίσως προέρχεται από ελληνική λέξη. Εκεί τo 1769 γεννήθηκε ο Ναπολέων Βοναπάρτης και φυσικά το σπίτι του, η Κάσα Μπουόναπαρτε αποτελεί και το κορυφαίο αξιοθέατο μας. Η ξενάγησή μας θα επικεντρωθεί στο ιστορικό κέντρο μας πόλης, όπου σχεδόν κάθε βήμα μας θυμίζει την εμβληματική αυτή προσωπικότητα της παγκόσμιας ιστορίας. Οι εντυπωσιακές πλατείες Φος και ντε Γκόλ, ο κεντρικός δρόμος με τα σπουδαία δημόσια κτίρια και τα εντυπωσιακά παλάτια των ευγενών, ο περίφημος Καθεδρικός Ναός μας Πόλης και φυσικά η πλατεία Λετίσια, εδώ που βρίσκεται το σπίτι που γεννήθηκε ο Μέγας Ναπολέων και που σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο αφιερωμένο σε αυτόν και τη ζωή του,  θα μας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον.

 

Ημέρα 4η : Αιάκειο  (Κάστελσάρντο) – Αλγκέρο Σαρδηνίας

 

Επιστροφή με πρωινό πλοίο από το Αιάκειο στο Πόρτο Τόρρε της Σαρδηνίας με το οδοιπορικό μας στο νησί να ξεκινά από το γραφικό Καστελσάρντο και το μεσαιωνικό κάστρο του χτισμένο πάνω στον βράχο από την δυναστεία Dorias. Το μεσημέρι θα μας βρει στο Αλγκέρο για την περιπατητική εξερεύνηση της πόλης που ιδρύθηκε στις αρχές του 12ου αιώνα από την πλούσια γενοβέζικη οικογένεια των Ντόρια. Τα στενά δρομάκια, το παλιό λιμάνι, ο Καθεδρικός Ναός και η ενετική αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης θα είναι σίγουρα μια ευχάριστη αποκάλυψη.

Η ιστορία της πλούσια σε κατακτητές όπως οι Αραγώνες και οι Καταλανοί που την οδήγησαν σε μεγάλη οικονομική άνθιση, αλλά και οι Αψβούργοι και άρχοντες της Σαβοΐας που την οδήγησαν σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό. Και παρά το πλήγμα που δέχτηκε από τους βομβαρδισμούς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατάφερε να ορθοποδήσει και να αποτελεί πια στις μέρες μας έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο. Απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 5η : Αλγκέρο (Μπόζα, Μπαρουμίνι Σου Νουράξι) – Κάλιαρι Σαρδηνίας

Διατρέχοντας σήμερα την δυτική ακτή του νησιού μέσω του Οριστάνο και της Μπόζα θα σταθούμε στον αρχαιολογικό χώρο Σου Νουράξι, στην περιοχή του Μπαρουμίνι. Η αρχαιολογική σκαπάνη στην περιοχή αυτή έφερε στο φως εργαλεία, κεραμικά αγγεία και πέτρινα σκεύη που αποτέλεσαν κορυφαία ευρήματα στη μελέτη της προϊστορικής περιόδου του νησιού. Πέτρινοι πύργοι με οικισμούς μιας περιόδου που ξεκινάει τον 17ο π.Χ. αιώνα και φτάνει μέχρι τον 6ο π.Χ. αιώνα, επιβεβαιώνει την ύπαρξη του πολιτισμού Νουγάγκι. Κωνικές κατοικίες, διαφόρων χρήσεων, λατρευτικά αντικείμενα και οικίσκοι που φιλοξένησαν πολιτικούς ηγέτες πρώιμων κοινωνικών δομών, επιβίωσαν στο νησί για πάνω από 10 αιώνες μέχρι οι Καρχηδόνιοι να κατακτήσουν την περιοχή και να την παραδώσουν στους τελευταίους προχριστιανικούς αιώνες στην ρωμαϊκή επέλαση.

Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στο Κάλιαρι όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

Ημέρα 6η : Κάλιαρι (Σαν Σπεράτε)

 

Το Κάλιαρι που θα ξεναγηθούμε σήμερα και στην τοπική διάλεκτο σημαίνει «κάστρο», είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Σαρδηνίας. Μεταξύ του 1324 και 1848 υπήρξε η πρωτεύουσα του βασιλείου της Σαρδηνίας. Ο μνημειακός της πλούτος με Art Nouneau οικοδομήματα την κάνει να φέρει επάξια όχι μόνο τον τίτλο της πρωτεύουσας αλλά και της πολιτιστικής και πνευματικής πόλης της Σαρδηνίας. Ρωμαϊκά και βυζαντινά μνημεία, μεσαιωνικές οχυρώσεις αλλά και το αρχαιολογικό Μουσείο της θα μας ταξιδέψουν στο πλούσιο παρελθόν της. Σε κοντινή απόσταση από το Κάλιαρι βρίσκεται το χωριό Σαν Σπεράτε που θα επισκεφθούμε αμέσως μετά, το οποίο χαρακτηρίζεται υπαίθριο μουσείο εξαιτίας των ευφάνταστων τοιχογραφιών του. Επιστροφή στο Κάλιαρι και χρόνος ελεύθερος 

Ημέρα 7η : Κάλιαρι (Οργκοσόλο, Μαμοϊάντα) – Νουόρο ευρύτερη περιοχή Σαρδηνίας

 

Σήμερα θα γνωρίσουμε την ενδοχώρα του νησιού διασχιζοντας την περιοχή της Μπαρμπαριάς, που την λυμαίνονταν οι «κλέφτες με την προβιά» όπως έλεγαν οι Ρωμαίοι και που ο Κικέρωνας της έδωσε το όνομα BARBARIA, από την ελληνική λέξη «Βάρβαρος». Πρόκειται για μία από τις πιο αραιοκατοικημένες ορεινές περιοχές της Ευρώπης όπου δεσπόζει το όρος Γκεναρκέτου. Αυτό φυσικά το χαρακτηριστικό έδωσε και την ευκαιρία στην περιοχή να διατηρήσει σημαντικά στοιχεία των τοπικών διαλέκτων ακόμα και σήμερα, και να κρατήσει αναλλοίωτα πολιτιστικά και λαογραφικά στοιχεία της Σαρδηνίας. Εμείς θα σταθούμε στο χωριό Οργκοσόλο, γνωστό για τις τοιχογραφίες του με πολιτικό κυρίως περιεχόμενο καθώς επίσης και στη Μαμοϊάντα που ξεχωρίζει για το μουσείο της με τις μάσκες. Συνεχίζοντας φθάνουμε στο Νουόρο για να επισκεφθούμε στο Λαογραφικό μουσείο που διαθέτει πλούσιες συλλογές από καθημερινά αντικείμενα χρήσης όπως ενδύματα, κοσμήματα, υφάσματα σκαλιστά ξύλινα χειροτεχνήματα, μουσικά όργανα, σκεύη οικιακής χρήσης και εργαλεία. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή του Νουόρο.

 

Ημέρα 8η : περιοχή Νουόρο ( Costa Smeralda) – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

 

Για την τελευταία μέρα του ταξιδιού μας αφήσαμε την βόλτα μας στη διάσημη περιοχή της Σμαραγδένιας ακτής (Costa Smeralda) στην βορειο-ανατολική πλευρά του νησιού, κύριο τουριστικό πόλο της Σαρδηνίας. Πόρτο Τσέρβο, Πόρτο Ροτόντο, κόλπος Αράντσι είναι μερικά από τα γραφικά λιμανάκια της φημισμένης ακτής.

Γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις θα κατευθυνθούμε στο αεροδρόμιο, μιας και το ταξίδι μας οδεύει προς την ολοκλήρωσή του. Άφιξη μέσω ενδιάμεσου σταθμού στην Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

1η μέρα

Αθήνα – Όλμπια

15.50

17.10

8η μέρα

΄Ολμπια – Αθήνα

17.55

20.50

 

Θεσσαλονίκη - Αθήνα

13.00

13.55

Αθήνα – Θεσσαλονίκη

23.30

00.25

 

 

ΤΙΜΕΣ

 

Ταξίδι

Ξενοδοχεία

Διατροφή

Αναχώρηση

2κλ

1κλ

Φόροι

Παρατηρήσεις

ΚΟΡΣΙΚΗ ΣΑΡΔΗΝΙΑ

 

8 ημέρες

4*

 

πρωινό

 

 21/7

1490

+580

 

 

Περιλαμβάνονται εισιτήρια πλοίων Σαρδηνία Κορσική Σαρδηνία, είσοδοι στο Σου Νουράξι, το μουσείο μασκών Μαμοιάντας και στο λαογραφικό μουσείο Νουόρο

 

4, 18/8

 

15/9

1590

+620

 

 

+440

 

11/8

 

1690

+660

 

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) γονείς = -100€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια με AEGEAN AIRLINES
  • Διαμονή με πρωινό καθημερινά σε ΚΕΝΤΡΙΚΑ 4* ξεν/χεία ως ακολούθως

Ολμπια                 :President / For You

Σάρτενε                :San Damianu

Κάλιαρι                 :Regina Margherita / Thotel

Αλγκέρο               :Calabona / Catalunya

Αιάκειο                 :BW Amirateu / Mercure

Ευρύτερη περιοχή Νουόρο :Dorgali / Bitti

  • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Κόστος εισόδων πόλεων check Point
  • Εισιτήρια πλοίων Σαντα Τερεζα Γκαλούρα – Μπονιφάτσιο & Αιάκειο - Πόρτο Τόρρε
  • Είσοδοι σε : Σου Νουράξι, μουσείο μασκών Μαμοϊάντας, λαογραφικό μουσείο Νουόρο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α./ Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού
  • Ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση με καλύψεις και για covid

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 

×      Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους εκτός από αυτές που αναφέρονται ανωτέρω ως προσφερόμενες

×      Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 

 

·         Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου, με λατινικούς χαρακτήρες.