Skip to main content

Μαγευτικές Πόλεις Ιταλικού Βορρά – Λιγουρία - Gardaland Καλοκαίρι 2018 από 535,00

EARLY BOOKING!
6 ημέρες
29/07, 05/08, 12/08, 19/08
Γένοβα – Βιτσέντζα – Βενετία – Gardaland – Σιρμιόνε – Λάγκο Ντι Γκάρντα – Μπολόνια – Μάντοβα - Βερόνα

1η ημέρα: Πτήση για Γένοβα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Γένοβα, πρωτεύουσα της Λιγουρίας, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ιταλίας και γενέτειρα του Χριστόφορου Κολόμβου και του Παγκανίνι. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο της, που έχει ανακηρύχτηκε από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του San Lorenzo με την υπέροχη μαρμάρινη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Πλατεία Ρiazza de Ferrari με το κτίριο της  Όπερας, το παλάτι των Δόγηδων, το σπίτι που λέγεται ότι γεννήθηκε ο Κολόμβος και πολλά αναγεννησιακά παλάτια, μεγάλες λεωφόροι του 19ου αιώνα, μπαρόκ εκκλησίες δίπλα σε δαιδαλώδη μεσαιωνικά στενά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα: Γένοβα - Ραπάλο – Πόρτο Φίνο –  Πιατσέντσα - Βιτσέντζα
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Αναχώρηση για την Ιταλική Ριβιέρα. Θα επισκεφθούμε το γραφικό Ραπάλο, όπου υπογράφτηκε η ομώνυμη συνθήκη (1922) μεταξύ Γερμανίας και ΕΣΣΔ και θα καταλήξουμε στη γραφική Σάντα Μαργαρίτα, με τα πολύχρωμα σπιτάκια και τις γραφικές πλατείες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μικροσκοπικό αλλά κοσμοπολίτικο Πόρτο Φίνο (εισιτήριο καραβάκι εξ ιδίων) με τα γραφικά, χρωματιστά σπίτια, τις κομψές μπουτίκ, τα μαγαζιά με τα ντόπια προϊόντα και τα εντυπωσιακά γιοτ δεμένα στη μαρίνα. Επόμενη επίσκεψη η γραφική Πιατσέντζα. Η πόλη είναι γνωστή στους Έλληνες από το Πύργο της δούκισσας της Πλακεντίας που βρίσκεται στη Πεντέλη. Εδώ  γεννήθηκε ο Πάπας Γρηγόριος Ι’. Θα δούμε  το Παλάτσο Φαρνέζε και το Ανάκτορο Γκότικο. Χρόνος ελεύθερος  να  γνωρίσουμε τη  πόλη. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Βιτσέντσα , μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα: Βιτσέντζα  - Βενετία
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου & αναχώρηση για  την πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, την Βενετία, που είναι  χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες, και έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Από το Τρονκέτο, μεταφορά εξ ιδίων με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων, μια φαντασμαγορία από ροζ και λευκό μάρμαρο σε βενετσιάνικο-γοτθικό στιλ, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα  επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
4η ημέρα: Βιτσέντζα – Gardaland -  Σιρμιόνε – Λάγκο Ντι Γκάρντα
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Αναχώρηση για το θαυμαστό κόσμο της Gardaland. Ανεβείτε στο τρενάκι Transgardaland express και η περιπέτεια στα μοναδικά θεάματα, που ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους, ξεκινάει με τα  jungle rapiods, Blue Africano, Delfinario, Papaggali show.  Στη  συνέχεια θα επισκεφθούμε την μεσαιωνική καστρούπολη του Σιρμιόνε, στις όχθες της λίμνης Γκάρντα, που είναι το πιο όμορφο και δημοφιλές θέρετρο της λίμνης με το επιβλητικό κάστρο των Σκαλιτζέρι (13ος αι.) και τις μεσαιωνικές εκκλησίες της Αγίας Άννας, του Αγίου Πέτρου και της Παρθένου Μαρίας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
5η ημέρα: Βιτσέντζα – Μπολόνια - Μουσείο Ferrari – Μάντοβα
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Αναχώρηση για την  Μπολόνια  που είναι γνωστή για τους πύργους της και τις στοές που φτάνουν τα 38 χιλιόμετρα και την κάνουν μοναδική πόλη στον κόσμο. Θα δούμε το Αρχαιολογικό μουσείο, την Εθνική Πινακοθήκη το Πανεπιστημιακό μουσείο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μουσείο της θρυλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ferrari. Περιήγηση εντός του κτίριο που είναι έκτασης 54.000 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει έναν μεγάλο εκθεσιακό χώρο, μια γκαλερί με διάσημα αυτοκίνητα της Ferrari, ένα χώρο με ιστορικά έργα τέχνης, ένα χώρο με αναμνηστικά, ένα χώρο με ψηφιακό αρχείο το οποίο παρέχει πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα ιστορικών σχεδίων και εγγράφων της Ferrari, μια αίθουσα συνεδριάσεων, καφετέρια αλλά και βιβλιοπωλείο.. Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα η Μάντοβα  γνωστή για τους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς της, τα κομψά παλάτια και τη μεσαιωνική και αναγεννησιακή πόλη, η οποία επεκτάθηκε γύρω από την προϋπάρχουσα. Η Μάντοβα μαζί με την κοντινή Σαμπιονέτα  αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco από το 2008 ως παράδειγμα των ιδεών που υπήρχαν για το σχεδιασμό της ιδανικής αναγεννησιακής πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
6η ημέρα: Βιτσέντζα – Βερόνα (περιήγηση πόλης) – Πτήση Επιστροφής
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Αναχώρηση για την ρομαντική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, στις όχθες του ποταμού Αδίγη. Στην κεντρική Πλατεία Μπρα θα δούμε την περίφημη ρωμαϊκή Αρένα, και θα συνεχίσουμε για τις όμορφες πλατείες Ντελ Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια, και φυσικά για το «αρχοντικό των Καπουλέτων» με το θρυλικό μπαλκόνι της  Ιουλιέτας.  Το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση  της επιστροφής μας.    

 

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Διατροφή

Smart Price

Κανονική Τιμή

Παιδί 2-12

Επιβ. Μονόκ.

Πτήσεις -
Αερ. Εταιρία -
Παρ/σεις

  • 29/07

  • 05/08

  • 12/08

  • 19/08

Starhotels President 4* Γένοβα Viest Hotel 4* Βιτσέντζα

Πρωινό  

535€

585€

340€

170€

Aegean Airlines
Εγγυημένες θέσεις
Αθήνα - Γένοβα
Πτήση Α3 688
13:40 - 15:00
Βερόνα - Αθήνα  
Πτήση Α3 669
15:40 - 18:45

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 150 €.
Περιλαμβάνει 8kg χειραποσκευή ανά άτομο και βαλίτσα 23kg ανά άτομο.
Check point 25€

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines Αθήνα – Γένοβα // Βερόνα – Αθήνα
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
  • Πρόγευμα σε μπουφέ καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων
  • Δημοτικοί Φόροι Ξενοδοχείων (Γένοβα 3€ - Βίτσεντζα 2€ ανά άτομο τη διανυκτέρευση)
  • Checkpoints 25€ ανά άτομο
  • Καραβάκι από Santa Margherita Ligure – Portofino – Santa Margherita Ligure 12€ ανά άτομο
  • Vaporetto για μεταφορά από Tronchetto στη Βενετία και αντίστροφα κατά την επιστροφή 15€ ανά άτομο
  • Είσοδος στο θεματικό πάρκο Gardaland 36€
  • Είσοδος στο Μουσείο Ferrari Maranello 18€
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται