Skip to main content

ΙΤΑΛΙΑ - GARDALAND Καλοκαίρι 2018 από 465,00

ΣΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ GARDALAND & ΤΗΣ FERRARI
7 ημέρες
Mάντοβα  , Γκαρνταλάντ, Βερόνα, Βενετία, Μπολόνια, Μουσείο Φεράρι, Μιλάνο
Αναχωρήσεις  05,  12, 19 & 25  Ιουλίου  ’18
09,  15 , 22    Αυγούστου  ‘18

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ  - ΜΙΛΑΝΟ   -  MANTOBA
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο  και πτήση για  την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας  το Μιλάνο. Άφιξη στο αεροδρόμιο, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τη Μάντοβα  γνωστή για τους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς της, τα κομψά παλάτια και τη μεσαιωνική και αναγεννησιακή πόλη, η οποία επεκτάθηκε γύρω από την προϋπάρχουσα. Η Μάντοβα μαζί με την κοντινή Σαμπιονέτα  αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco από το 2008 ως παράδειγμα των ιδεών που υπήρχαν για το σχεδιασμό της ιδανικής αναγεννησιακής πόλης. Μεταφορά  και τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

2η ημέρα:  ΜΑΝΤΟΒΑ  -  ΜΟΥΣΕΙΟ FERRARI  - ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για  επίσκεψη  στο μουσείο της θρυλικής αυτοκινητοβιομηχανίας FERRARI. Περιήγηση εντός του κτίριο που είναι έκτασης 54.000 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει έναν μεγάλο εκθεσιακό χώρο, μια γκαλερί με διάσημα αυτοκίνητα της Ferrari, ένα χώρο με ιστορικά έργα τέχνης, ένα χώρο με αναμνηστικά, ένα χώρο με ψηφιακό αρχείο το οποίο παρέχει πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα ιστορικών σχεδίων και εγγράφων της Ferrari, μια αίθουσα συνεδριάσεων, καφετέρια αλλά και βιβλιοπωλείο. Επόμενος σταθμός μας  η  Μπολόνια πόλη που είναι γνωστή για τους πύργους της και τις στοές που φτάνουν τα 38 χιλιόμετρα και την κάνουν μοναδική πόλη στον κόσμο. Θα δούμε το Αρχαιολογικό μουσείο, την Εθνική Πινακοθήκη και το Πανεπιστημιακό μουσείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

3η μέρα:   ΜΑΝΤΟΒΑ   - ΒΕΝΕΤΙΑ  (Ξενάγηση πόλεως)
Πρωινό. Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στη πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, στη μαγευτική Βενετία. Άφιξη  στο τρονκέτο και μεταφορά  εξ ιδίων με βαπορέτο   στην Πιάτσα Σαν Μάρκο, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Θα δούμε τον επιβλητικό Ναό του Αγ. Μάρκου – σταυροειδής με πέντε θόλους- που υπήρξε εδώ και περίπου χίλια χρόνια ο τάφος του Αγίου Μάρκου, το ιδιωτικό παρεκκλήσι των δόγηδων, το πνευματικό στήριγμα και το μεγαλύτερο σύμβολο της ισχύος, της εξουσίας και της συνέχειας της ενετικής πολιτείας. Θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών που η λατινική επιγραφή αναφέρει «μετράω μόνο τις ευτυχισμένες ώρες», την Γέφυρα των Στεναγμών κ.α. Θα επισκεφθούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο  ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.

4η μέρα:  ΜΑΝΤΟΒΑ   – ΠΑΡΚΟ   GARDALAND  
Πρωινό  και αναχώρηση για το θαυμαστό κόσμο της Gardaland. Ανεβείτε στο τρενάκι Transgardaland express και η περιπέτεια στα μοναδικά θεάματα, που ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους, ξεκινάει με τα  jungle rapiods, Blue Africano, Delfinario, Papaggali show κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , διανυκτέρευση.

5η μέρα:  ΜΑΝΤΟΒΑ -  ΒΕΡΟΝΑ  - ΜΙΛΑΝΟ
Πρωινό  στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση  για την  ρομαντική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ. Άφιξη και περιήγηση στο ιστορικό της  κέντρο  όπου θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Ελεύθερος χρόνος στα γραφικά πεζοδρομημένα στενά. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο  Μιλάνο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα:   ΜΙΛΑΝΟ (περιήγηση & αγορές)
Πρωινό  στο ξενοδοχείο. Επιβίβαση  στο λεωφορείο και αρχίζει  η πανοραμική περιήγηση  της  πόλης. Θα  δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, την Πιάτσα ντελ Ντουόμο που είναι η κεντρική πλατεία την πόλης και πήρε το όνομα της από τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Μιλάνου. Ο εντυπωσιακός Καθεδρικός του Μιλάνου (Ντουόμο ντι Μιλάνο) είναι η έδρα του αρχιεπίσκοπου της πόλης και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Καθεδρικούς Ναός παγκοσμίως. Θα επισκεφθούμε την Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β’, που πήρε το όνομα της από τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας. Το κτίριο αποτελείται από δύο γυάλινες θολωτές στοές και συνδέει τις πλατείες Πιάτσα ντελ Ντουόμο με την Πιάτσα ντελα Σκάλα.  Η Όπερα Λα Σκάλα ή αλλιώς η Σκάλα του Μιλάνου, είναι ένα από τα πιο γνωστά θέατρα όπερας του κόσμου και πήρε το όνομα της από την εκκλησία που βρισκόταν στην ίδια θέση, την Αγία Μαρία della Scala. Ελεύθερος  χρόνος  στην αγορά του Μιλάνου  για καφέ και αγορές .  Επιστροφή  στο ξενοδοχείο μας αργά  το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

7η μέρα:  ΜΙΛΑΝΟ  - ΑΘΗΝΑ   

Πρόγευμα σε μπουφέ και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μιλάνου   για την  πτήση της  επιστροφής μας στην Αθήνα .

Τιμή  κατ’ άτομο   σε  δίκλινο              465 €
Τιμή    σε μονόκλινο                          615 €
Παιδικό  έως  12 ετών                       400 €  
Φόροι  αεροδρομίων                        150 €    

Σημείωση : Για  τις αναχωρήσεις  του Αυγούστου  επιβάρυνση  50 € κατ’ άτομο    

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά  εισιτήρια  Αθήνα –Μιλάνο –Αθήνα  με  Alitalia  
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα  ξενοδοχεία 4*(Best Western Hotel Cristallo Montena  – Hotel  Barcelo  Milan)  
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος  αρχηγός – συνοδός .
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά
  • Φπα

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι  αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων
  • Είσοδοι σε μουσεία, Μουσείο Ferrari (16 € ενήλικας & 6 € παιδιά κάτω των 16 ετών), αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Είσοδος στην Gardaland (40,50 € ενήλικας και  34,50 €  παιδιά έως  10 ετών)
  • Check  point  (20 € )
  • Δημοτικοί  φόροι  ξενοδοχείων  κατ’ άτομο τη βραδιά   (5 € Μιλάνο)       
  • Ό, τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Πτήσεις     ΑLITALIA

  • Αθήνα   -  Μιλάνο  15.15  - 16.50        
  • Μιλάνο -  Αθήνα     11.00 – 14.25