Skip to main content

ΒΕΝΕΤΟ - ΛΟΜΒΑΡΔΙΑ – ΛΙΜΝΕΣ Β.ΙΤΑΛΙΑΣ – ΓΕΝΟΒΑ από 535,00

Βενετία, Πάντοβα, Βερόνα, Σιρμιόνε, Μιλάνο, Κόμο, Λάγκο Ματζόρε, Γένοβα

6 ημέρες

Αναχωρήσεις : 7,14,21 Αυγούστου

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ- ΒΕΝΕΤΙΑ – ΠΑΝΤΟΒΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Βενετία. Άφιξη, στο αεροδρόμιο της Βενετίας, επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στην Πάδοβα   μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πόλεις της βόρειας Ιταλίας που ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα του Βένετο, πρωτεύουσα της επαρχίας της Πάντοβα, οικονομικό και επικοινωνιακό κέντρο της περιοχής. Σύντομη πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Μεταφορά & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα: ΠΑΝΤΟΒΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο & αναχώρηση για την πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, την Βενετία, που είναι χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες, και έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Από το Τρονκέτο, μεταφορά εξ ιδίων με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων, μια φαντασμαγορία από ροζ και λευκό μάρμαρο σε βενετσιάνικο-γοτθικό στιλ, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Πάδοβα.

3η ημέρα: ΠΑΝΤΟΒΑ – ΒΕΡΟΝΑ – ΣΙΡΜΙΟΝΕ – ΜΙΛΑΝΟ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας το Μιλάνο. Καθ ‘ οδών θα επισκεφθούμε την ρομαντική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, στις όχθες του ποταμού Αδίγη. Στην κεντρική Πλατεία Μπρα θα δούμε την περίφημη ρωμαϊκή Αρένα, και θα συνεχίσουμε για τις όμορφες πλατείες Ντελ Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια, και φυσικά για το «αρχοντικό των Καπουλέτων» με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την μεσαιωνική καστρούπολη του Σιρμιόνε, στις όχθες της λίμνης Γκάρντα, που είναι το πιο όμορφο και δημοφιλές θέρετρο της λίμνης με το επιβλητικό κάστρο των Σκαλιτζέρι (13ος αι.) και τις μεσαιωνικές εκκλησίες της Αγίας Άννας, του Αγίου Πέτρου και της Παρθένου Μαρίας. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Μιλάνο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα :ΜΙΛΑΝΟ – ΚΟΜΟ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και πανοραμική περιήγηση. Θα δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, την Πιάτσα ντελ Ντουόμο που είναι η κεντρική πλατεία την πόλης και πήρε το όνομα της από τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Μιλάνου. Ο εντυπωσιακός Καθεδρικός του Μιλάνου (Ντουόμο ντι Μιλάνο) είναι η έδρα του αρχιεπίσκοπου της πόλης και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Καθεδρικούς Ναός παγκοσμίως. Θα επισκεφθούμε την Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β’, που πήρε το όνομα της από τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας. Το κτίριο αποτελείται από δύο γυάλινες θολωτές στοές και συνδέει τις πλατείες Πιάτσα ντελ Ντουόμο με την Πιάτσα ντελα Σκάλα. Η Όπερα Λα Σκάλα ή αλλιώς η Σκάλα του Μιλάνου, είναι ένα από τα πιο γνωστά θέατρα όπερας του κόσμου και πήρε το όνομα της από την εκκλησία που βρισκόταν στην ίδια θέση, την Αγία Μαρία della Scala. Αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Κόμο που βρίσκεται στην νότια όχθη τις λίμνης του Κόμο και αποτελεί ένα μέρος μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Σύντομη πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης και χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μιλάνο.

5η ημέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΛΑΓΚΟ ΜΑΤΖΟΡΕ

Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Λάγκο Ματζόρε (Μεγάλη Λίμνη), σημαντικός τουριστικός προορισμός και στις όχθες τις βρίσκονται αρκετά τουριστικά θέρετρα. Βρίσκεται στις νότιες Άλπεις, στα σύνορα Ιταλίας και Ελβετίας. Η λίμνη βρίσκεται στην Ιταλία στις περιφέρειες Πεδεμόντιο και Λομβαρδία και στο Ελβετικό καντόνι Τιτσίνο, με το νησάκι Ίζολα Μπέλα, και το εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι της αριστοκρατικής οικογένειας των Μπορομέι, και την Ίζολα ντέι Πεσκατόρι (Νησί των Ψαράδων).Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μιλάνο.

6η ημέρα: ΜΙΛΑΝΟ-ΓΕΝΟΒΑ-ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Αναχώρηση για τη Γένοβα και πανοραμική περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο της, που έχει ανακηρυχθεί από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του San Lorenzo με την υπέροχη μαρμάρινη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Πλατεία Ρiazza de Ferrari με το κτίριο της Όπερας, το παλάτι των Δόγηδων, το σπίτι που λέγεται ότι γεννήθηκε ο Κολόμβος και πολλά αναγεννησιακά παλάτια, μεγάλες λεωφόροι του 19ου αιώνα, μπαρόκ εκκλησίες δίπλα σε δαιδαλώδη μεσαιωνικά στενά. Το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο της Γένοβα για την πτήση της επιστροφής.

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο (EARLY BOOKING)       535 €                                

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο                                         595 €

Τιμή σε μονόκλινο (EARLY BOOKING)                       675 €

Τιμή σε μονόκλινο                                                         735 €

Παιδικό (μέχρι 12 ετών)                                               440 €                                  

Φόροι αεροδρομίων                                                     150 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια Aegean Airlines Αθήνα – Βενετία & Γένοβα – Αθήνα
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* (Four Points by Sheraton 4* , Klima Hotel Milano Fiere 4*). Πρόγευμα σε μπουφέ στο χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Περιλαμβάνει 8kg χειραποσκευή ανά άτομο και βαλίτσα 23kg ανά άτομο.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων
  • Checkpoints 20€ ανά άτομο
  • Δημοτικοί Φόροι Ξενοδοχείων (Πάντοβα 2,85 € - Μιλάνο 5€ ανά άτομο τη διανυκτέρευση)
  • Vaporetto για μεταφορά από Tronchetto στη Βενετία και αντίστροφα κατά την επιστροφή 15€ ανά άτομο. Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται

Σημειώσεις:

  • Ξεναγήσεις και εκδρομές ενδέχεται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

Πτήσεις με την Aegean Airlines

Αθήνα - Βενετία             Πτήση: Α3 670 14:40 – 16:00

Γένοβα– Αθήνα               Πτήση: Α3 689 15:45 – 19:00