Skip to main content

Λομβαρδία – Λίμνες Β. Ιταλίας - Βένετο 25 Οκτωβρίου 2018 από 555,00

4 ημέρες
25 Οκτωβρίου 2018

Κόμο – Μιλάνο – Σιρμιόνε – Βερόνα – Βενετία – Πάντοβα

 1η ημέρα Πτήση για Μιλάνο – Κόμο – Μιλάνο (περιήγηση πόλης)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μιλάνο. Αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Κόμο που βρίσκεται στην νότια όχθη τις λίμνης του Κόμο και αποτελεί ένα μέρος μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Γνωριμία με την πόλη περπατώντας στην Piazza Cavour με τα όμορφα καφέ και εστιατόρια, θαυμάζοντας τον καθεδρικό ναό με τις πολλές διαφορετικές τεχνοτροπίες που ενσωματώνει. Συνεχίζουμε στην προκυμαία που ενδείκνυται για έναν ρομαντικό περίπατο. Αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε το κάστρο των Σφόρτσα (Castello Sforzesco), την Piazza Del Duomo που είναι η κεντρική πλατεία την πόλης και πήρε το όνομα της από τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Μιλάνου. Ο εντυπωσιακός Καθεδρικός του Μιλάνου (Duomo di Milano) είναι η έδρα του αρχιεπίσκοπου της πόλης και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Καθεδρικούς Ναούς παγκοσμίως. Θα επισκεφθούμε την Galleria Vittorio Emanuele II, που πήρε το όνομα της από τον πρώτο βασιλιά του βασιλείου της Ιταλίας. Το κτίριο αποτελείται από δύο γυάλινες θολωτές στοές και συνδέει τις πλατείες Piazza del Duomo με την Piazza della Scala. Η Όπερα La Scala ή αλλιώς η Σκάλα του Μιλάνου, είναι ένα από τα πιο γνωστά θέατρα όπερας του κόσμου και πήρε το όνομα της από την εκκλησία που βρισκόταν στην ίδια θέση, την Santa Maria della Scala. Μεταφορά & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα Μιλάνο – Σιρμιόνε – Βερόνα - Μέστρε
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το μεσαιωνικό Σιρμιόνε, στις όχθες της λίμνης Γκάρντα, γνωστό ως το «μαργαριτάρι των νησιών & των χερσονήσων». Είναι το πιο όμορφο και δημοφιλές θέρετρο της λίμνης. Το κύριο ιστορικό ορόσημο είναι τα αποκαλούμενα Grotte di Catullo (σπήλαια), το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα ενός ρωμαϊκού ιδιωτικού οικοδομήματος. Συνεχίζουμε θαυμάζοντας το επιβλητικό κάστρο Scaligero (13ος αιώνας), πρόκειται για ένα σπάνιο παράδειγμα μεσαιωνικής οχύρωσης του λιμανιού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη ρομαντική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, στις όχθες του ποταμού Αδίγη (Adige). Στην κεντρική Piazza Bra θα δούμε την περίφημη ρωμαϊκή Αρένα, και θα συνεχίσουμε για τις όμορφες Piazza delle Erbe & dei Signori, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια και φυσικά για την «Οικία των Capuleti» ή αλλιώς Casa di Giulietta που θα δούμε το περίφημο Μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Αναχωρούμε για το Μέστρε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα Μέστρε – Βενετία
Πρόγευμα & μεταφορά στο Τρονκέτο (Tronchetto) όπου θα επιβιβαστούμε σε βαπαρέτο (εισιτήριο εξ ιδίων) με προορισμό την περιοχή Castello στο ιστορικό κέντρο της Γαληνοτάτης για να γνωρίσουμε την πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες που τα συνδέουν. Για μία βαθύτερη προσέγγιση της ιστορίας της πόλης, η ίδρυση της οποίας χρονολογείται στον 5ο αιώνα, θα επισκεφθούμε τη Γέφυρα των Στεναγμών, την πλατεία Σαν Μάρκο (Piazza San Marco) που κατά τον Ναπολέοντα είναι «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», εδώ θα δούμε την ομώνυμη εκκλησία (San Marco) με τους πέντε τρούλους, τον Πύργο του Ρολογιού (Torre dell’ orologio) αλλά και το περίφημο παλάτι των Δόγηδων (Palazzo Ducale di Venezia). Ολόκληρη η πόλη είναι ένα «ζωντανό μουσείο» και τα βενετσιάνικου, γοτθικού ρυθμού κτίρια της θα σας ενθουσιάσουν. Θα επισκεφθούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και θα καταλήξουμε σ’ ένα εργαστήριο κατασκευής του περίφημου γυαλιού Murano. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα Μέστρε – Πάντοβα – Πτήση Επιστροφής
Πρόγευμα & αναχώρηση από για την Πάντοβα που θεωρείται η αρχαιότερη πόλη της βόρειας Ιταλίας. Θα δούμε το πανεπιστήμιο της πόλης που ιδρύθηκε το 1222 και είναι το δεύτερο παλαιότερο της Ιταλίας, τη Βασιλική του Αγίου Αντωνίου (Basilica di sant’Antonio) που θεωρείται από τους σημαντικότερους λατρευτικούς χώρους της Ιταλίας & την Prato della Valle που είναι η μεγαλύτερη πλατεία της Ιταλίας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Λομβαρδία - Λίμνες Β. Ιταλίας - Βένετο 4 ημέρες

 

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχεία

Διατροφή

Κανονική Τιμή

Παιδί                  2-12

Επιβ. Μον.

Αεροπορική Εταιρία

Πτήσεις & Ώρες

• 25/10

Klima Milan 4*

Russott Mestre 4*

Πρωινό

555 €

405 €

120 €

AEGEAN

Αθήνα - Μιλάνο Πτήση Α3660 08:35 - 10:10

Βενετία - Αθήνα Πτήση Α3671 15:35 - 18:45

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια Aegean Airlines Αθήνα – Μιλάνο & Βενετία       – Αθήνα
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* - όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρόγευμα σε μπουφέ στο χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (155€)

Δεν περιλαμβάνονται

  • Checkpoints 20€ το άτομο
  • Δημοτικοί Φόροι Ξενοδοχείων (Πάντοβα 2,85 € - Μιλάνο 5€ το άτομο τη διανυκτέρευση)
  • Vaporetto για μεταφορά από Tronchetto στη Βενετία και αντίστροφα κατά την επιστροφή 15€ το άτομο
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται