Skip to main content

Κοσμοπολίτικες Λίμνες Βόρειας Ιταλίας 5 ημέρες - Χριστούγεννα 2019 και Πρωτοχρονιά 2020 από 560,00

Αναχωρήσεις: 24 & 29 Δεκεμβρίου

5 ημέρες

Δώρο η εκδρομή στο Λουγκάνο!

 1η μέρα: Αθήνα - Μιλάνο - Σιρμιόνε - Λίμνη Γκάρντα - Λίμνη Βαρέζε - Κόμο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, Μιλάνο. Άφιξη και αναχώρηση για το μεσαιωνικό Σιρμιόνε κτισμένο στο νότιο άκρο της λίμνης Γκάρντα που αποτελεί τη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας. Θα δούμε το επιβλητικό κάστρο, την παλιά πόλη με τα πέτρινα σπίτια και τα γραφικά σοκάκια. Προαιρετική βόλτα με σκάφος γύρω από το Σιρμιόνε όπου θα θαυμάσουμε το σπίτι της Μαρία Κάλλας, τη βίλα αρχαίου ρωμαίου πλούσιου άρχοντα και τα τείχη. Έπειτα ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Αναχώρηση για τη λίμνη Βαρέζε. Η πόλη είναι κτισμένη στους πρόποδες του Sacro Monte di Varese (ιερού βουνού του Βαρέζε), το οποίο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Palazzo Estense, κατασκευασμένο από τους δούκες του Έστε το 1766-1772, το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο, και τη βασιλική του San Vittore, με αγιογραφίες του 17ου αιώνα και μπαρόκ καμπαναριό. Τέλος, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 2η μέρα: Κόμο - Κρουαζιέρα Tavernola, Cernobbio, Moltrasio, Torno

Πρόγευμα. Σήμερα θα θαυμάσουμε το μαγευτικό Κόμο. Η λίμνη αποτελούσε ένα θέρετρο διακοπών για την ιταλική αριστοκρατία για αυτό και είναι γνωστή για τις επιβλητικές τις βίλες που είναι χτισμένες στα παράλια της λίμνης. Μερικές από τις πιο γνωστές είναι η διάσημη Villa Carlotta, η Villa D’ Este και η Villa del Balbianello. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό, την παλιά πόλη με τα στενά σοκάκια της. Σας προτείνουμε μια βόλτα με καραβάκι για να απολαύσετε τη μοναδική θέα των Άλπεων. Μεταξύ άλλων θα δούμε τα χωριά Tavernola, Cernobbio, Moltrasio, Torno που είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να λείπει από το ταξίδι σας. Τέλος, επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 3η μέρα: Κόμο - Λίμνη Ματζόρε - Stresa - Cannobio

Πρόγευμα. Θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Ματζόρε, μία από τις μεγαλύτερες και γνωστότερες λίμνες της Ιταλίας. Η διαδρομή γύρω από τη δυτική όχθη της λίμνης θα μας αποκαλύψει όλες τις ομορφιές της. Έπειτα αναχώρηση για τη λουλουδιασμένη κωμόπολη Stresa, με το ευχάριστο κλίμα και το πιο τουριστικό θέρετρο της λίμνης, γνωστό για τους ευωδιαστούς κήπους της και για την αλησμόνητη θέα που προσφέρει στα απέναντι μυροβόλα νησάκια Borromean. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετική κρουαζιέρα με το καραβάκι στο νησάκι Ίζολα Μπέλα όπου βρίσκεται το παλάτι Borromeo περιτριγυρισμένο από έναν πανέμορφο κήπο στολισμένο με υπέροχα σιντριβάνια, αγάλματα, τεχνητές σπηλιές και σπάνια φυτά. Μετά από έναν ευχάριστο περίπατο σε αυτόν τον όμορφο κήπο, κατευθυνόμαστε προς το διπλανό νησάκι Isola dei Pescatori (το νησί των ψαράδων), ένα ιδιαίτερα γραφικό χωριό με στενά δρομάκια, αρχαία σπίτια και απίστευτη ατμόσφαιρα. Επόμενη επίσκεψη το Cannobio. Η γαλήνη που είναι ικανό να σας προσφέρει το Cannobio δεν συγκρίνεται με τίποτα. Ατμοσφαιρικό, χωρίς πολλή κίνηση, με παλιά πόλη, γραφικά στενά, λόφους για βατές πεζοπορίες και μια λαϊκή αγορά γεμάτη ντόπια καλούδια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η μέρα: Κόμο - Λουγκάνο

Πρόγευμα και αναχώρηση για Ελβετία. Υπέροχα τοπία μας οδηγούν στο Λουγκάνο, στην πόλη που χτυπά με την ακρίβεια ελβετικού ρολογιού και είναι χτισμένη επάνω στην ομώνυμη λίμνη. Η ομορφιά της δεν οφείλεται μόνο στη φύση, αλλά κυρίως στους κατοίκους της, που έχουν φροντίσει να τη διατηρούν τόσο παραδοσιακή όσο και σύγχρονη. Στην περιήγηση που ακολουθεί, θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Σαν Λορέντζο, το μουσείο της Βίλας Τσάνι (νεοκλασικού ρυθμού, στεγάζει το Δημοτικό Μουσείο) και την εκκλησία της Σάντα Μαρία ντέλι Άντζολι. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η μέρα: Κόμο - Μιλάνο περιήγηση πόλης - Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Μιλάνο. Άφιξη και θα επισκεφθούμε την Πιάτσα ντελ Ντουόμο που αποτελεί την κεντρική πλατεία την πόλης και πήρε το όνομά της από τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Μιλάνου, έδρα του αρχιεπίσκοπου της πόλης και από τους σημαντικότερους καθεδρικούς ναούς παγκοσμίως. Θα περπατήσουμε στη γκαλέρια Βιττόριο Εμμανουέλε Β΄ με τις πολυτελείς μπουτίκ και εστιατόρια, αφιερωμένη στον πρώτο βασιλιά της ομόσπονδης Ιταλίας. Ολοκληρώνουμε τη βόλτα μας στην όπερα Λα Σκάλα ή αλλιώς η «Σκάλα του Μιλάνου» που αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά θέατρα όπερας του κόσμου και πήρε το όνομα της από την εκκλησία που βρισκόταν στην ίδια θέση, την Αγία Μαρία della Scala. Το απόγευμα μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ 5 ΗΜΕΡΕΣ

Εκδρομικό πακέτο

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχεία

Διατροφή

Early Booking

Κανονική Τιμή

Παιδική τιμή

Επιβ. Μον.

Πτήσεις - Αερ. Εταιρία - Παρ/σεις

 

24-28/12

 

 

 

 

 

Sheraton Lake Como 4*

Κόμο

ή παρόμοιο

 

 

 

 

Πρωινό

560€

610€

360€

220€

Aegean Airlines
Εγγυημένες θέσεις

Αθήνα – Μιλάνο

A3 660 08:35 – 10:10

Μιλάνο – Αθήνα

Α3 665 18:00 – 21:30

29/12-02/01

600€

650€

360€

265€

Χρεώσεις αεροδρομίων & λοιποί φόροι 175€. Περιλαμβάνει 8kg χειραποσκευή ανά άτομο και βαλίτσα 23kg ανά άτομο.

Οι τιμές early booking ισχύουν για περιορισμένο αριθμό κρατήσεων.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines Αθήνα – Μιλάνο – Αθήνα
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* - όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

 Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 175€ το άτομο
  • Checkpoints 20€
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται