Skip to main content

Λίμνες Β. Ιταλίας – St. Moritz & Ιταλική Ριβιέρα Πάσχα & Πρωτομαγιά 2020 από 495,00

Αναχωρήσεις: 16/04, 01/05

5 ημέρες

Δώρο! Εκδρομή στο ST. MORITZ
Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

1η μέρα: Αθήνα – Μιλάνο - Λάκο Ματζόρε – Στρέζα - Κρουαζιέρα στα νησάκια Μπορομέ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση με πρωινή πτήση για το Μιλάνο. Άφιξη και αναχώρηση για την εκδρομή στη λίμνη Ματζόρε και τη ρομαντική ολάνθιστη Στρέζα. Η dolce vita αλά .. Ιταλικά γίνεται πραγματικότητα στη λίμνη Ματζόρε, έναν ιδανικό προορισμό για όσους γοητεύονται από την ατμόσφαιρα των ιταλικών λιμνών, αλλά βάζουν τη φύση πάνω από την κοσμικότητα. Βρίσκεται στα νότια της οροσειράς των Άλπεων και «πιάνει» τις επαρχίες του Πιεμόντε και της Λομβαρδίας –από την ιταλική πλευρά της– και το καντόνι του Τιτσίνο κοντά στα ελβετικά σύνορα. Δυνατότητα για κρουαζιέρα στα Νησάκια Μπορομέ (κόστος 12€). Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μιλάνο (περιήγηση πόλης & shopping) – Μπέργκαμο

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το κοντινό Μπέργκαμο, 40 χλμ. από το Μιλάνο, στην περιφέρεια Λομβαρδίας. Βρίσκεται πολύ κοντά στη λίμνη Ίζεο, πάνω σε λόφο στους πρόποδες των Άλπεων, και η ατμόσφαιρά της είναι μοναδική. Την πόλη περικλείουν τα Ενετικά τείχη και ο συνδυασμός τους με το ιστορικό κέντρο και την Piazza Vecchia, όπως και την εκκλησία της Santa Maria Maggiore, που μας ταξιδεύουν στο παρελθόν. Στη συνέχεια μεταφορά και περιήγηση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας, το Μιλάνο. Το Ντουόμο, η Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε, η Σκάλα είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα δούμε. Ελεύθερος χρόνος για τα ψώνια μας στην πρωτεύουσα της μόδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , διανυκτέρευση.

3η μέρα: Πορτοφίνο - Σάντα Μαργκαρίτα - Ράπαλο (Ιταλική Ριβιέρα)

Πρωινό και αναχώρηση για την εκδρομή μας στο κοσμοπολίτικο Πορτοφίνο, παραθεριστικό κέντρο των VIPs με τις πολυτελείς θαλαμηγούς στο γραφικό του λιμανάκι. Συνεχίζουμε για την Σάντα Μαργκαρίτα, επίσης όμορφο θέρετρο της Ιταλικής Ριβιέρας. Ολοκληρώνουμε με επίσκεψη στο γραφικό Ράπαλο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για να απολαύσουμε την πόλη . Διανυκτέρευση.

4η μέρα:  Σεντ Μόριτζ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την ολοήμερη εκδρομή στο Σεντ Μόριτζ (Ελβετικές Άλπεις) βορειοδυτικά του Μιλάνου, δώρο του γραφείου μας. Αν και αρχικά έγινε γνωστό ως καλοκαιρινό θέρετρο χάρη στις θεραπευτικές πηγές του, εντέλει εξελίχτηκε σε πρωτοπόρο του χειμερινού τουρισμού κι έναν από τους πιο κοσμοπολίτικους εκφραστές του αλπικού lifestyle. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , διανυκτέρευση.

5η μέρα: Μιλάνο – Κόμο – Αθήνα

Πρόγευμα και εκδρομή στο Κόμο. Θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο και θα θαυμάσουμε το καταπράσινο τοπίο που καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης. Η λίμνη δημιουργήθηκε όταν οι παγετώνες έσκαψαν το πέτρωμα και χωρίστηκαν πηγαίνοντας ο ένας ανατολικά και ο άλλος δυτικά δίνοντας στη λίμνη το σημερινό σχήμα της και την απαράμιλλη ομορφιά. Ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός στην Λομβαρδία, στη βόρεια Ιταλία, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία που αποτελεί και αγαπημένο καταφύγιο των διασήμων. Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μιλάνο και πτήση επιστροφής.

Κόστος κατ’ άτομο

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Early Booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

16/04

Starhotel Business 4* ή παρόμοιο

595€

645€

+170€

545€

01/05

Barcelo Milan 4* ή παρόμοιο

495€

545€

+120€

445€

  Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων. 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Μιλάνο - Αθήνα με Aegean Airlines
  • 4 διανυκτερεύσεις στο Starhotel Business 4*, Barcelo Milan 4* ή παρόμοια
  • Μπουφέ πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Μεταφορές , μετακινήσεις βάσει προγράμματος
  • Εκδρομές, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα  
  • Έμπειρο συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75ετών

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων  και επίναυλος καυσίμων 150€
  • Checkpoint 20€  (πληρωτέα Αθήνα)
  • Είσοδοι μουσείων, δημοτικοί φόροι, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά , έξοδα βαρετού για οποιαδήποτε μετακίνηση κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

 

Σημειώσεις:

  • Δημοτικός Φόρος στο Μιλάνο 6€/ άτομο/βραδιά πληρωτέο στο ξενοδοχείο
  • Το πλοιάριο για τα νησάκια Borome 12€, η είσοδος στο παλάτι 12€ και το πλοιάριο στο Πόρτο Φίνο 16€

 

Πτήσεις με  Aegean:

Από

Προς

Ώρα αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Αριθμός Πτήσης

Αθήνα

Μιλάνο

08.25

10.00

A3 660

Μιλάνο

Αθήνα

17.45

21.10

A3 665

 

Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
  4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
  7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
  8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.