Skip to main content

Οι κρυφές ομορφιές της Ιταλίας - Βενετία, Δολομίτες, Τεργέστη | Καλοκαίρι 2021 απο 899,00

24/10, 21/11  Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ  

 Ένα πλούσιο 7ήμερο πρόγραμμα στη βόρεια Ιταλία και στη χερσόνησο της Ίστρια, με πλούσιες παροχές!

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Μοναδική τιμή που κόβει την ανάσα με αντίστοιχες ποιοτικές παροχές.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Πέρασμα από το περίφημο Μπρέννερο με την πανύψηλη Γέφυρα της Ευρώπης.
  • Στάση στο όρος Πλόζε, στους Δολομίτες, με θέα πάνω από την οροσειρά των Δολομιτών.
  • Επίσκεψη στο θεματικό πάρκο Gardaland, στη λίμνη Γκάρντα, με το ενυδρείο Sea Life Aquarium.
  • Επίσκεψη στην πόλη Βιτσέντζα για να παρατηρήσουμε από κοντά τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα του Παλλάδιο.
  • Επίσκεψη στην πόλη Βερόνα.
  • Περιήγηση στη μεσαιωνική Πάντοβα.
  • Επίσκεψη στη Βενετία, την πόλη των δόγηδων.
  • Βόλτα στη Φερράρα, ένα κόσμημα αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής.
  • Επίσκεψη στο Μουσείο της Ferrari, στη Μόδενα.
  • Επίσκεψη στις κροατικές πόλεις Πούλα και Πόρετς, καθώς και στο σλοβενικό Πιράν.
  • Περιήγηση στην ιστορική Τεργέστη.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Μόναχο (πτήση) – Πλόζε – Μπρεσσανόνε – Μπολτσάνο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μόναχο. Άφιξη στη βαυαρική πρωτεύουσα και αναχώρηση οδικώς για τις κοντινές Άλπεις. Διασχίζοντας κάθετα την Αυστρία συνεχίζουμε προς τον νότο. Αφού περάσουμε το περίφημο πέρασμα του Μπρέννερο με την πανύψηλη Γέφυρα της Ευρώπης θα βρεθούμε πια στο Ιταλικό Τιρόλο. Εκεί θα κάνουμε μια στάση στο όρος Πλόζε (Ploze), με θέα πάνω από την οροσειρά των Δολομιτών. 

Το απόγευμα στάση στο πανέμορφο Μπρεσσανόνε (Bressanone), την παλαιότερη πόλη του Νότιου Τιρόλο στους πρόποδες των Δολομιτών. Βόλτα στα γραφικά στενά με τα μεσαιωνικά σπίτια και τα μέγαρα και εκκλησίες σε ρυθμό μπαρόκ.

Αργά το απόγευμα/νωρίς το βράδυ άφιξη στο Μπολτσάνο (Bolzano). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Μπολτσάνο – Λίμνη Γκάρντα/Γκάρνταλαντ – Βερόνα – Πάντοβα

Το πρωί θα γνωρίσουμε το ιστορικό κέντρο του Μπολτσάνο με την περίφημη Πλατεία Walther, την Πλατεία Δημαρχείου και τον γοτθικό καθεδρικό ναό και την πολύχρωμη σκεπή του με φόντο τις κορυφές των Δολομιτών.

Στη συνέχεια μια διαδρομή προς τις νότιες πρόποδες των Άλπεων θα μας φέρει στις όχθες της ονειρικής λίμνης Γκάρντα (Garda), στο θεματικό πάρκο Gardaland, που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους με τις πολυάριθμές του δραστηριότητες και το περίφημο ενυδρίο Sea Life Aquarium.

Το απόγευμα αναχωρούμε για την κοντινή Βερόνα (Verona), μια πόλη, όπου η ρωμαϊκή αρχαιότητα συναντά τον μεσαίωνα και την αναγέννηση. Σε μια σύντομη βόλτα με τα πόδια μέσα στο ιστορικό κέντρο θα γνωρίσουμε μεταξύ άλλων την περίφημη Αρένα και το λεγόμενο μπαλκόνι της Ιουλιέτας.

Αργά το απόγευμα αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας στην Πάντοβα (Padova). Άφιξη, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Πάντοβα – Βιτσέντζα – Τσιταντέλλα – Πάντοβα

Το πρωί θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της Πάντοβα, μια πόλη γεμάτη με μεσαιωνικά και αναγεννησιακά αριστουργήματα, όπως το εκπληκτικό παρεκκλήσι Scrovegni με τις τοιχογραφίες του Giotto, το εντυπωσιακό ανάκτορο Palazzo della Ragione με την μεγαλύτερη ανυποστήρικτη σκεπή της Ευρώπης, ένα θαύμα μεσαιωνικής τεχνολογίας, την αναγεννησιακή κεντρική πλατεία, τον καθεδρικό ναό, που είχε σχεδιαστεί από τον Μιχαήλ Άγγελο και πολλά άλλα. Αργότερα μια εκδρομή στα περίχωρα θα μας φέρει στην κοντινή Βιτσέντζα (Vicenza), μια πόλη που φημίζεται για το αρχιτεκτονικό έργο του μεγάλου αρχιτέκτονα Παλλάδιο, πρωτοπόρου του νεοκλασικού ρυθμού (16ος αιώνας!), με του οποίου το έργο, που στην συνέχεια επηρέασε όλη την Ευρώπη, θα ασχοληθούμε. Eξέχοντά του έργα το Teatro Olimpico, η Villa Palladiana και η Villa Rotonda λίγο έξω από την πόλη (εξωτερικές επισκέψεις).

Το απόγευμα θα κάνουμε μια στάση στην κοντινή Τσιταντέλλα (Citadella), το καλύτερο παράδειγμα οχυρωμένης μεσαιωνικής πόλης στην Ιταλία. Ελεύθερος χρόνος για καφέ ή βόλτες και επιστροφή στην Πάντοβα. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Πάντοβα – Φερράρα – μουσείο Φερράρι – Πάντοβα

Το πρωί αναχωρούμε για την Φερράρα (Ferrara), ένα άλλο κόσμημα αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, που φημίζεται κυρίως για τα παλάτια της. Στο κέντρο δεσπόζει το εντυπωσιακό κάστρο της οικογένειας Έστε, ενώ ο καθεδρικός ναός στεγάζει αξιόλογα έργα τέχνης. Σύντομη περιήγηση και ελεύθερος χρόνος.

Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Φερράρι, λίγο έξω από την Μόδενα. Πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία γύρω από την εμβληματική αυτή μάρκα που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στον κόσμο του αυτοκινήτου. Επιστροφή στην Πάντοβα. Διανυκτέρευση.


5η ημέρα: Πάντοβα – Βενετία – Τεργέστη

Αναχωρούμε από την Πάντοβα με τελικό μας προορισμό την Τεργέστη, στην αντίπερα όχθη της ιταλικής ακτής στην Αδριατική. Καθοδόν θα επισκεφθούμε φυσικά τη Γαληνοτάτη Βενετία, ξεκινώντας τη γνωριμία μας μαζί της από την πλατεία του Αγ. Μάρκου. Θα γνωρίσουμε την πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες, την πατρίδα του Καζανόβα και του ταξιδευτή Μάρκο Πόλο, η ίδρυση της οποίας χρονολογείται στον 5ο αιώνα. Η γέφυρα των Στεναγμών, ο Πύργος του Ρολογιού, η βασιλική του Αγίου Μάρκου και η πλατεία με το παλάτι των Δόγηδων, θα σας ενθουσιάσουν. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα έργο τέχνης και τα κτίρια της σε βενετσιάνικο – γοτθικό ρυθμό θα σας αφήσουν άφωνους. Το υπόλοιπο ημέρας θα είναι ελεύθερο, ώστε να περιπλανηθείτε με τις γόνδολες στα κανάλια της πόλης, να απολαύσετε τον καφέ σας στο πασίγνωστο καφέ Φλοριάν αλλά και να δείτε από κοντά τις περίφημες βενετσιάνικες μάσκες.

Το απόγευμα φτάνουμε στην Τεργέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Τεργέστη – Πούλα – Πόρετς – Πιράν – Τεργέστη

Σήμερα θα περάσουμε από διάφορα σύνορα της συμφωνίας του Σένγκεν, διασχίζοντας ένα μικρό μέρος της Σλοβενίας και της Κροατίας, ώστε να γνωρίσουμε την πανέμορφη Ιστρική Χερσόνησο, εύφορη, πυκνά δασωμένη και κατάμεστη με γραφικά πετρόκτιστα χωριά και ιστορικές βενετικές πόλεις κατά μήκος της ακτής της.

Θα ξεκινήσουμε από τον πιο μακρινό και νότιο μας προορισμό: Η κροατική Πούλα (Pula) είναι μια μικρή πόλη, όπου εναλλάσσονται η Ρωμαϊκή αρχαιότητα με την Ενετική Αναγέννηση. Μεταξύ άλλων θα δούμε και ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία αμφιθέατρα της Μεσογείου. Επιστέφοντας προς στον βορρά μας περιμένει στο Πόρετς (Porec) μεταξύ άλλων ιστορικών κτιρίων και ο Άγιος Ευφράσιος με τα καλύτερα βυζαντινά προ-εικονοκλαστικά ψηφιδωτά της Δύσης μετά από την Ραβέννα. Το Πιράν (Piran) στην συνέχεια είναι ένα από τα πιο γραφικά λιμανάκια της Αδριατικής. Βόλτες και χρόνος για καφέ ή ψώνια. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην Τεργέστη. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Τεργέστη – πτήση επιστροφής

Η Τεργέστη (Trieste) είναι μια ιδιαίτερη πόλη της Ιταλίας, όπου η Ιταλική παράδοση αναμειγνύεται με στοιχεία της ιστορικής Αυστριακής παρουσίας. Ως σημαντικότερο λιμάνι της Αυστρο-Ουγγαρίας στέγαζε και μια σημαντική Ελληνική παροικία. Η βόλτα μας θα μας φέρει στον λόφο του καθεδρικού ναού με διάσπαρτες Ρωμαϊκές αρχαιότητες και πανοραμική θέα πάνω από την πόλη. Σε μια βόλτα στο κέντρο και κατά μήκος της παραλίας θα γνωρίσουμε την επιβλητική κεντρική πλατεία, την περίφημη όπερα και τον Άγιο Νικόλαο της Ελληνικής κοινότητας. Ελεύθερος χρόνος στους πεζόδρομους για τελευταία ψώνια ή/και μεσημεριανό φαγητό. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και επιστροφή στην Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 899 € 290 €
  Twin Room 899 € 290 €
  Triple Room 899 € 290 €
  Single Room 1249 € 290 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 290
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.