Skip to main content

Λίμνες Βόρειας Ιταλίας - Νότια Ελβετία - Τορίνο, με ημιδιατροφή | Μάρτιος - Ιούνιος 2022 από 799€

24/3, 27/4, 4/5, 18/5, 9/6    Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

 

Προσοχή: Δεν πρόκειται για ένα άδειο πρόγραμμα που πληρώνετε τα πάντα στον προορισμό: Στο πρόγραμμά μας περιλαμβάνονται εκδρομές, είσοδοι, βαρκάδες, τελεφερίκ, εισιτήρια τραίνου, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικά και τοπικά στοιχίζουν άνω των €80.

  • Αρχοντική διαμονή στα εξαιρετικά ξενοδοχεία της αλυσίδας Zacchera Hotels (Grand Hotel Dino, Grand Hotel Bristol, Hotel Simplon και  Hotel Spendid όλα πολυτελή 4* στο Μπαβένο, στο Lago Maggiore, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις για άνετες και αξέχαστες διακοπές σε μαγευτικό περιβάλλον
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη Ματζιόρε και στα 3 τα πανέμορφα νησιά της Ίζολα Μπέλλα με το εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι της αριστοκρατικής οικογένειας Μπορομέε του 17ου αιώνα, με τους καταπληκτικούς βαθμιδωτούς κήπους και Ίζολα Μάντρε, άλλη μία έδρα της οικογένειας Μπορομέε  και την Ιζολα Σουπεριόρε (το κόστος του πλοιαρίου περιλαμβάνεται)
  • Επίσκεψη στη Στρέζα.
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Τορίνο.
  • Ολοήμερη εκδρομή στο κοσμοπολίτικο Κόμο στις όχθες της ομώνυμης λίμνης
  • Επίσκεψη στη λίμνη Ορτα.
  • Πλοιάριο από το Τρεμέτζο στο Μπελάτζιο, το ομορφότερο και πιο φημισμένο θέρετρο της λίμνης (το κόστος του πλοιαρίου περιλαμβάνεται)
  • Άνοδο με το τελεφερίκ στην Μαντόνα ντελ Σάσσο από το Λοκάρνο (το κόστος  του τελεφερίκ περιλαμβάνεται)
  • Ολοήμερη εκδρομή στο χειμερινό θέρετρο Ζερμάττ (το κόστος του τραίνου Taesch-Zermatt-Taesch περιλαμβάνεται)
  • Εξαιρετικές απ’ ευθείας πτήσεις με πρωινή άφιξη και βραδινή επιστροφή από/προς Μιλάνο για περισσότερο ενεργό χρόνο στο ταξίδι
  • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα Ελληνικά

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Μιλάνο – Λουγκάνο – Λοκάρνο – Μπαβένο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μιλάνο. Άφιξη και αναχώρηση για το Λουγκάνο, τη μεγαλύτερη πόλη του Ιταλόφωνου καντονιού Τιτσίνο, που βρίσκεται στα βόρεια της ομώνυμης λίμνης. Επίσκεψη της πόλης και χρόνος για καφέ και βόλτα στις όχθες της λίμνης.

Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για το Λοκάρνο, που βρίσκεται στη βόρεια όχθη της λίμνης Ματζιόρε (Μεγάλη Λίμνη). Σύντομη περιήγηση και ανάβαση με το τελεφερίκ στην κορυφή του λόφου, στην Madonna del Sasso in Orselina, το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, απ΄ όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα της λίμνης Ματζιόρε και της γύρω περιοχής.

Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για μια παραλίμνια διαδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μικρά γραφικά χωριά, με προορισμό το Μπαβένο, που βρίσκεται στο ιταλικό τμήμα της λίμνης Ματζιόρε. Το Μπαβένο είναι μια γοητευτική πόλη, που ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Μπαβένο – Λάγκο Ματζιόρε – Κρουαζιέρα στη λίμνη – Παλλάντζα – Λίμνη Όρτα – Αρόνα – Μπαβένο (Περιλαμβάνεται το κόστος του πλοιαρίου)

Αναχώρηση το πρωί με πλοιάριο για τη βόλτα μας στη λίμνη Ματζιόρε. Θα περιηγηθούμε στον κόλπο Borromeo για να δούμε εξωτερικά και τα νησάκια (Ίζολα Μάντρε και Ίζολα Μπέλλα) και θα αποβιβαστούμε στην αντίπερα όχθη, στην Παλλάντζα. Επίσκεψη στη Villa Taranto (προαιρετική είσοδος) και στους κήπους της και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με κατεύθυνση τη λίμνη Όρτα.

Στάση, επίσκεψη και βόλτα στο γραφικό Cusio. Στην συνέχεια θα επιστρέψουμε με κατεύθυνση την Στρέζα και το Μπαβένο με στάση στην Arona όπου βλέπουμε και το άγαλμα του Αγίου Κάρολου (San Carllone). Επίσκεψη, χρόνος ελεύθερος για βόλτες και καφέ. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Μπαβένο – Λίμνη Κόμο – Τρεμέτζο - Μπελάτζιο – Μπαβένο (Περιλαμβάνεται το κόστος του πλοιαρίου)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ημέρας θα γνωρίσουμε το πανέμορφο, κοσμοπολίτικο Κόμο, που βρίσκεται στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, μιας από τις ομορφότερες στην Ευρώπη και η τρίτη μεγαλύτερη στην Ιταλία. Αγαπημένος προορισμός διάσημων προσωπικοτήτων ήδη από τον 19ο αιώνα, όταν ευρωπαίοι συγγραφείς και καλλιτέχνες «ανακάλυψαν» και αγάπησαν τον τόπο που τους παρείχε έμπνευση με την απαράμιλλη ομορφιά του. «Οι όχθες της Κόμο αποτελούν το ιδεώδες σκηνικό για έναν ευτυχισμένο έρωτα», έγραψε κάποτε ο Φρανς Λιστ, που έζησε και εμπνεύστηκε εδώ, συνθέτοντας μερικά από τα ωραιότερα έργα του.

Φθάνοντας, θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, θα δούμε τον καθεδρικό ναό που ενσωματώνει πολλές και διαφορετικές αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες, τη βασιλική Sant’ Abbondio, την κεντρική πλατεία με τα όμορφα καφέ και εστιατόρια, το Δημαρχείο κ.ά. και φυσικά θα περπατήσουμε στις όχθες της λίμνης για να απολαύσουμε το υπέροχο τοπίο που την περιβάλει.

Συνεχίζουμε για το Τρεμέτζο, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για το Μπελάτζιο, το ομορφότερο και πιο φημισμένο θέρετρο της λίμνης. Επιστροφή στο Μπαβένο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Μπαβένο – Taesch – Τραίνο για Ζερμάττ (Ελβετικές Άλπεις, Μάττερχορν) – Μπαβένο (Περιλαμβάνεται το κόστος του τραίνου)

Πρωινή αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στο Ζερμάττ, στις Ελβετικές Άλπεις. Ακολουθώντας μια πανέμορφη, καταπράσινη διαδρομή στους ορεινούς όγκους των Άλπεων, φθάνουμε στη διάβαση Σεμπλόν, περνάμε στο έδαφος της Ελβετίας και φθάνουμε στο Taesch, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στο τραίνο που θα μας οδηγήσει στο χειμερινό κοσμοπολίτικο θέρετρο Ζερμάττ, ένα από τα διασημότερα κέντρα αλπινισμού. Θα περπατήσουμε στους μικρούς γραφικούς δρόμους με τα σαλέ και τα όμορφα μαγαζάκια, με θέα το επιβλητικό όρος (και σήμα κατατεθέν) Μάττερχορν. Επιβίβαση και πάλι στο τραίνο για την επιστροφή μας στο Taesch και, στη συνέχεια, θα επιστρέψουμε με το πούλμαν στο ξενοδοχείο μας στο Μπαβένο. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Μπαβένο (Εκδρομή στο Τορίνο)

Εκδρομή στο Τορίνο, την πρωτεύουσα της περιφέρειας του Πεδεμόντιου και μεγάλο οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο του ιταλικού Βορρά. Πόλη πλούσια σε πολιτισμό, παραδόσεις, αξιοθέατα: ξεχωρίζουν το ιστορικό κέντρο, η Piazza Castello με τις καμάρες της, τα αριστοκρατικά καφέ και τα παλάτια των Savoia (επισκέψιμα), η πλατεία Carlo Alberto με το παλάτι Carignano, σήμερα «Μουσείο της Επανάστασης», και την Εθνική Βιβλιοθήκη, η πλατεία Carignano με το ομώνυμο θέατρο και το Αιγυπτιακό μουσείο, 2ο στον κόσμο.

Θα κατέβουμε την Via Po που οδηγεί στην πλατεία Vittorio Veneto, όλο καμάρες, μπαρ και εστιατόρια, η οποία ανοίγει μπροστά στον Πάδο ποταμό και απέναντι είναι οι λόφοι με τις βίλες, τις εκκλησίες και τα πάρκα. Θα απολαύσουμε μία βόλτα με το πούλμαν πάνω στους λόφους, μέχρι το πανοραμικό σημείο όπου είναι κτισμένη η Βασιλική της Σουπέργκα, ένα από τα πιο ωραία δείγματα του μπαρόκ από τον Φίλιππο Τζουβάρα.

Θα δούμε οπωσδήποτε και την Piazza San Carlo με τις κομψές καμάρες, τα καφέ και τα καταστήματα που συνεχίζουν κατά μήκος της οδού Roma. Επιστροφή στο Μπαβένο, στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Μπαβένο – Μιλάνο (περιήγηση) – Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα.

Πρωινή αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο. Άφιξη και περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατά του, όπως τον περίφημο Καθεδρικό Ναό (Ντουόμο), την κομψή Γκαλερία Βιτόριο Εμμανουέλε, την περίφημη Σκάλα του Μιλάνου – την πιο διάσημη λυρική σκηνή του κόσμου κ.ά.

Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και ψώνια, καθώς το Μιλάνο είναι συνώνυμο της ιταλικής μόδας. Αργά το απόγευμα, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο του Μιλάνου για την πτήση της επιστροφής.

 

 

ΤΙΜΕΣ 

Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 899 € 255 €
  Twin Room 899 € 255 €
  Triple Room 899 € 255 €
  Single Room 1149 € 255 €

 

ειδικα για 24/3/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - για τις 11 πρώτες συμμετοχές και για κρατήσεις έως 31/01 από 839 ευρώ - Τιμή από 799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 799 € 255 €
  Twin Room 799 € 255 €
  Triple Room 799 € 255 €
  Single Room 1049 € 255 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • 5 Διανυκτερεύσεις στα πολυτελή 4* ξενοδοχεία της αλυσίδας Zacchera Hotels (Grand Hotel Dino, Grand Hotel Bristol, Hotel Simplon και  Hotel Spendid) στο Μπαβένο
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στο ξενοδοχείο.
  • Το κόστος για το πλοιάριο στη λίμνη, το τελεφερίκ στο Λοκάρνο και το τραίνο Taech-Zermatt-Taech.
  • Η εκδρομή στο Τορίνο.
  • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

Δεν περιλαμβάνονται    

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 255 €
  • Είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Τρίκλινα δωμάτια on request mono – Όχι sea view – Μόνο με supplement.

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 660

24/03/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ

08:35

10:10

Α3 665

29/03/2022

ΜΙΛΑΝΟ – ΑΘΗΝΑ

18:50

22:15

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 660

27/04/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ

08:25

10:10

Α3 665

02/05/2022

ΜΙΛΑΝΟ – ΑΘΗΝΑ

18:50

22:15

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 660

04/05/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ

08:25

10:10

Α3 665

09/05/2022

ΜΙΛΑΝΟ – ΑΘΗΝΑ

18:50

22:15

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 660

18/05/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ

08:25

10:10

Α3 665

23/05/2022

ΜΙΛΑΝΟ – ΑΘΗΝΑ

18:50

22:15

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 660

09/06/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ

08:25

10:10

Α3 665

14/05/2022

ΜΙΛΑΝΟ – ΑΘΗΝΑ

18:50

22:15