Skip to main content

GOLDEN YEARS ΑΛΠΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ – ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ KOMO ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

7 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 28/8, 04/9, 11/9, 18/9

ΜΙΛΑΝΟ – ΝΙΚΑΙΑ – ΚΟΜΟ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ – ΛΙΜΝΗ ΜΑΤΖΟΡΕ – ΣΑΙΝ ΜΟΡΙΤΖ – ΚΑΝΝΕΣ – ΜΟΝΑΚΟ

ΡΑΠΑΛΟ – ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΓΚΕΡΙΤΑ – ΠΟΡΤΟ ΦΙΝΟ – ΓΕΝΟΒΑ – ΒΕΡΟΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ

 

1η ημέρα: Μιλάνο ή Νίκαια – Λίμνη Κόμο – Περιήγηση Πόλης – Μιλάνο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μιλάνο ή Νίκαια . Άφιξη και αναχώρηση για τη Λίμνη Κόμο, την πιο μαγευτική απ΄όλες τις ιταλικές λίμνες.

Οι όχθες της είναι κατάσπαρτες με πολυτελές βίλες, κήπους με πλούσια βλάστηση και ειδυλλιακά χωριά, ενώ η ενδοχώρα της είναι ένα μωσαϊκό από δασώδεις λόφους και βραχώδη βουνά. Θα περπατήσουμε στο παλιό ιστορικό κέντρο, και θα σας γνωρίσουμε τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, με τα καταστήματα και τα καφέ.

Αργότερα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο (περιοχή).

Στη συνέχεια, αναχώρηση για το Μιλάνο για να θαυμάσουμε την εκπληκτική  πόλη. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας

2η ημέρα: Λίμνη Κόμο – Λουγκάνο – Λίμνη Λάκο Ματζόρε

Πρωινό και αναχώρηση για το Ελβετικό Λουγκάνο, την πιο μεγάλη πόλη του Canton Ticino, η οποία βρίσκεται σε μία πολύ γραφική περιοχή στις όχθες της λίμνης, μεταξύ του όρους San Salvatore και του όρους Bre.

Στην περιήγηση που αμέσως ακολουθεί στην πόλη, θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Σαν Λορέντζο, με στοιχεία ρωμανικά του 13ου αιώνα, το Μουσείο της βίλας Τσάνι (νεοκλασικού ρυθμού, στεγάζει το Δημοτικό Μουσείο) και την εκκλησία της Σάντα Μαρία Ντέλι Αντζολι (με νωπογραφίες του Τεσέν).

Αργότερα θα συνεχίσουμε για τη λίμνη Ματζόρε, μια από τις μεγαλύτερες και γνωστότερες λίμνες της Ιταλίας. Η διαδρομή γύρω από τη δυτική όχθη της λίμνης θα μας αποκαλύψει όλες τις ομορφιές της. Θα επισκεφθούμε τη Στρέζα, κωμόπολη με ευχάριστο κλίμα και το πιο τουριστικό θέρετρο της λίμνης γνωστό για τους ευωδιαστούς κήπους της και για την αλησμόνητη θέα που προσφέρει στα απέναντι μυροβόλα νησάκια Μπορομμέ. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: Λίμνη Κόμο – Σαιν Μόριτζ

Πρωινό και μία ολοήμερη εκδρομή ακολουθεί στο παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ, το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1580 μέτρων με γραφικά σαλέ και πολυτελή ξενοδοχεία. Μετά από μια θαυμάσια διαδρομή μέσα από δάση, λίμνες και παγετώνες, θα φθάσουμε στο ονομαστό χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ. Μια διαδρομή γεμάτη αντιθέσεις, που θα σας μείνει αξέχαστη.

Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα:  Νίκαια – Κάννες  - Μονακό (Προαιρετικά)

Πρωινό και αναχώρηση για Νίκαια. Άφιξη στην πόλη και περιηγηση. θα περιηγηθούμε στο γραφικό λιμάνι της Νίκαιας, την παραλιακή λεωφόρο, την πασίγνωστη “Προμενάν Ντεζ Ανγκλαιζ”, τους όμορφους κήπους του Αλβέρτου, το Ηρώων κ.α. Στη συνέχεια αναχώρηση για τις Κάννες. Θα θαυμάσουμε την παραλιακή λεωφόρο Κρουαζέτ και το μέγαρο όπου φιλοξενείται το Φεστιβάλ κινηματογράφου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το μουσείο-εργαστήριο αρωμάτων Φραγκονάρ. Θα συνεχίσουμε με την επίσκεψή μας στο δεύτερο μικρότερο κρατίδιο του πλανήτη, το πριγκιπάτο του Μονακό. Θα ανέβουμε στο βράχο, παλιά πόλη, όπου κυριαρχεί το ωκεανογραφικό μουσείο που εμπλουτίστηκε από τη συλλογή του εξερευνητή των θαλασσών Ζακ Ιβ Κουστό, τα διαμερίσματα των Πριγκιπισσών και τους εξωτικούς κήπους. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα: Λίμνη Κόμο – Ιταλική Ριβιέρα Λουλουδιών (Ραπάλο – Σάντα Μαργκερίτα – Πόρτο Φίνο – Γένοβα)

Πρωινό και αναχωρούμε για την μοναδική Ριβιέρα της Ιταλίας, γνωστή και σαν «Ριβιέρα των λουλουδιών» κατάφυτη από λεμονιές, κυπαρίσσια και πεύκα, προφυλαγμένη από τους Βοριάδες χάρη στα Απέννινα της Λιγουρίας. Πρώτος μας σταθμός, το γραφικό Ραπάλο και η γοητευτική Σάντα Μαργκερίτα, όπου πολύχρωμα γεράνια στολίζουν τις κουκλίστικες αυλές των σπιτιών τους. Στη συνέχεια θα έλθουμε, στο πανέμορφο Πόρτο Φίνο. Κοσμοπολίτικο περιβάλλον, υπέροχα καταστήματα, παλιά αρχοντικά μαρτυρούν την αίγλη της πόλης και τα στενά γραφικά καντούνια, την Ενετική επιρροή της.

Αργότερα θα αναχωρήσουμε για την πολιτιστική πρωτεύουσα του 2004, τη Γένοβα, που είναι από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου. Άφιξη, σύντομη περιήγηση και  επίσκεψη σε ένα από τα μεγαλύτερα Outlet με εκπληκτικές προσφορές λίγο έξω από τη Γένοβα.

Στη συνέχεια, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

6η ημέρα: Λίμνη Κόμο – Βερόνα – Βενετία     (Προαιρετικά)

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, τη Βερόνα τόπο προσκυνήματος για τους ερωτευμένους, όπου θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Αγγίξτε το δεξί στήθος του μπρούτζινου αγάλματος με την ελπίδα να έχετε τύχη στον έρωτα, όπως ισχυρίζονται οι ντόπιοι.

Στην συνέχεια αναχώρηση για την πόλη των Δόγηδων και των Καναλιών τη Βενετία. Άφιξη και περιήγηση της Πόλης . Θα πάρουμε τα βαπορέττα μας (ατομικά έξοδα) για να μεταφερθούμε στην καρδιά της πόλης την πιάτσα Σαν Μάρκο.

Θα δούμε μεταξύ άλλων το παλάτι των Δόγηδων, την υπέρλαμπρη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, το μεγάλο Κανάλι, την γέφυρα των Στεναγμών, την γέφυρα του Ριάλτο και τις αμέτρητες εκκλησίες της.

Στη συνέχεια, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

7η ημέρα: Λίμνη Κόμο – Μιλάνο ή Νίκαια – Πτήση Επιστροφής

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μιλάνου ή της Νίκαιας, για την πτήση της επιστροφής μας.

 

ΑΛΠΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ ΚΟΜΟ 6 4* 28/8, 04/9, 11/9
18/9
570 € 185 € Ημιδ/φή Aegean 50 € ΚΑΝΝΕΣ - ΜΟΝΑΚΟ 50€