Skip to main content

MAΓΕΥΤΙΚΟ ΚΟΜΟ - ΛΙΜΝΕΣ Β.ΙΤΑΛΙΑΣ 19/12/13 & 08/01/14

MAΓΕΥΤΙΚΟ ΚΟΜΟ - ΛΙΜΝΕΣ Β.ΙΤΑΛΙΑΣ

5 ΗΜΕΡΕΣ

(Λουγκάνο -Μιλάνο –Λάκο Ματζόρε-Βερόνα-Σιρμιόνε)

Ακτοπλοϊκή μετάβαση – Αεροπορική επιστροφή

Αναχ. 19/12/13   & 08/01/14 - απο 365 ευρω

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΝ ΠΛΩ
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι προορισμού. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Δείπνο. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: ΑΝΚΟΝΑ – ΚΟΜΟ
Πρωινό. Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για το Κόμο(περιοχή).Άφιξη και τακτοποίηση στο ξεν/χείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΟΜΟ (περιήγηση)-ΛΟΥΓΚΑΝΟ –ΜΙΛΑΝΟ
Πρόγευμα και αναχώρηση για περιήγηση στη γνωστή από τα ρωμαϊκά χρόνια και ως λίμνη Lario που χρονολογείται από την περίοδο των παγετώνων τη λίμνη Κόμο . Καταλαμβάνει έκταση 146 τετρ. χλμ. και είναι η τρίτη μεγαλύτερη της Ιταλίας, μετά τις λίμνες Garda και Maggiore. Το Κόμο είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Βορείου Ιταλίας. Θεωρείται η άτυπη πρωτεύουσα της λίμνης και αποτελεί ένα πολυτελές προάστιο του Μιλάνου, που προσφέρει χαλάρωση και αναψυχή στους Μιλανέζους μεγαλοαστούς. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Λουγκάνο με την ομώνυμη λίμνη του. Το Λουγκάνο είναι μία μαγική πόλη, που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Η φυσική ομορφιά, η περίφημη λίμνη, τα γραφικά δρομάκια, οι πλατείες, αλλά και ο πολιτισμός που κατακλύζει την πόλη θα σας καταγοητεύσουν!. Τέλος αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας το Μιλάνο. Εάν Ρώμη εκπροσωπεί την παλιά Ιταλία, τότε το Μιλάνο εκπροσωπεί σίγουρα τη νέα. Το Μιλάνο είναι η πιο μοντέρνα ιταλική πόλη, καθώς τα περισσότερα κτίρια χτίστηκαν μετά το Β' Παγκόσμιο πόλεμο, αφού το Μιλάνο είχε βομβαρδιστεί και σχεδόν καταστραφεί στη διάρκεια του πολέμου. Καταχωρημένο στη συνείδηση του κόσμου ως η παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας, το Μιλάνο έχει να επιδείξει αξιοθέατα, όπως ο γοτθικός καθεδρικός ναός Duomo, η Galleria Vittorio Emanuele και η περίφημη Σκάλα του Μιλάνο, μια από τις διασημότερες όπερες του κόσμου. Είναι μια σύγχρονη μεγαλούπολη, με έντονη ζωή και κίνηση. Να μην ξεχάσετε να απολαύσετε το ντόπιο γρήγορο φαγητό που ονομάζεται Panzerotto και είναι ένα είδος ελαφρώς γλυκού ψωμιού με μοτσαρέλα και ντομάτα, κάτι που μοιάζει με καλτσόνε. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξεν/χείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΟΜΟ – ΛΑΚΟ ΜΑΤΖΙΟΡΕ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Στρέζα πάνω στη λίμνη Λάκο Ματζόρε την ωραιότερη λίμνη της Βόρειας Ιταλίας που τη στολίζουν τα καταπράσινα νησιά Ιζολα Μπέλα & Ιζολα Πεσκατόρε. Η Στρέζα είναι κωμόπολη με ευχάριστο κλίμα και το πιο τουριστικό θέρετρο της λίμνης γνωστό για τους ευωδιαστούς κήπους της και για την αλησμόνητη θέα που προσφέρει στα απέναντι μυροβόλα νησάκια Μπορομέ. Επιστροφή στο ξεν/χείο γεμάτοι από όμορφες εικόνες. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΚΟΜΟ – ΒΕΡΟΝΑ –(ΣΙΡΜΙΟΝΕ) – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Βερόνα και θα κάνουμε την περιήγηση μας στη πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, όπου θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια και, βέβαια, το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο μεσαιωνικό χωριό Σιρμιόνε λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Βερόνα.Βρίσκεται σε χερσόνησο και περιβάλλεται από κάστρο εκπληκτικής ομορφιάς. Είναι από τα πιο διάσημα τουριστικά θέρετρα γνωστό και για τα ιαματικά του λουτρά. Χρόνος ελεύθερος  ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Βερόνας για την πτήση επιστροφής μας.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο : 365 €

Tιμή μονόκλινου δωματίου : 435 €

  

Περιλαμβάνονται:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια γραμμής Πάτρα – Ανκόνα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με w/c και ντουζ(ΑΒ4).
  • Αεροπορικά εισιτήρια Βερόνα- Αθήνα.
  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* .        
  • Ημιδιατροφή καθημερινά & στο πλοίο.
  • Εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικούς φόρους πόλεων
  • Check point (15€)

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

Σημείωση : το πρόγραμμα στις 08/01 θα πραγματοποιηθεί αντίστροφα.