Skip to main content

ΙΤΑΛΙΑ οδική 15Νοεμβρίου 2022! Τελική Τιμή 540€

15 – 20 Νοεμβρίου 2022 (6 Ημέρες)

*ΡΩΜΗ / ΒΑΤΙΚΑΝΟ – ΝΑΠΟΛΗ / ΠΟΜΠΗΙΑ*

1η Ημέρα: Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – ΠΛΟΙΟ (ANEK-SUPERFAST) 

Συγκέντρωση σε προκαθορισμένη ώρα και σημείο στο κέντρο της Αθήνας (θα γίνουν γνωστά με το ενημερωτικό που θα αποσταλεί, μία εβδομάδα περίπου πριν την εκδρομή)και αναχώρηση για το λιμάνι  της Πάτρας.   Άφιξη, τακτοποίηση εισιτηρίων και καμπινών και επιβίβαση στο πλοίο. Αναχώρηση στις 17.30 και πλεύση για Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η Ημέρα:  Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

ΜΠΑΡΙ – ΠΟΜΠΗΙΑ –  ΡΩΜΗ    

Μετά την άφιξη στο Μπάρι, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για  τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, όπου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση. Η ρωμαϊκή αγορά, τα δημόσια κτήρια, τα λουτρά, τα σπίτια, τα καταστήματα, οι ναοί, οι λιθόστρωτοι δρόμοι και τα ψηλά πεζοδρόμια, είναι όλα εκεί μισοκατεστραμμένα στη θέση τους, αφού ο Βεζούβιος, καταστρέφοντας την πόλη στη μεγάλη του έκρηξη το 79 μ.Χ., τη σκέπασε ολοκληρωτικά με την τέφρα του, διατηρώντας την με αυτόν τον τρόπο στον χρόνο.

Συγκλονιστική είναι και η εικόνα των εκμαγείων των νεκρών, που αποτυπώνουν  δραματικά, την τραγική στιγμή του θανάτου τους. Λίγος χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Αιώνια πόλη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΡΩΜΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αμέσως μετά  θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία   της ιστορικής αυτής πόλης. Θα ξεκινήσουμε από το αμφιθέατρο των Φλάβιων, δηλαδή το διάσημο Κολοσσαίο. Το τεράστιο μέγεθος του, είναι αδιάψευστη μαρτυρία του μεγαλείου αλλά και της βαρβαρότητας της αρχαίας Ρώμης.

Συνεχίζουμε διασχίζοντας την οδό των αυτοκρατορικών αγορών με κατεύθυνση τον λόφο του Καπιτωλίου. Σε αυτή τη διαδρομή, βλέποντας τα σημερινά ερείπια των Ρωμαϊκών και Αυτοκρατορικών αγορών, μπορούμε να γνωρίσουμε το εμπορικό, διοικητικό, πολιτικό αλλά και θρησκευτικό κέντρο της αρχαίας Ρώμης.

Πάνω στον λόφο του Καπιτωλίου είναι εξαιρετική η θέα προς τη ρωμαϊκή αγορά και αριστουργηματική η πλατεία, πλαισιωμένη από το  Δημαρχείο, τα δύο κτήρια των Μουσείων του Καπιτωλίου, τη μεγάλη σκάλα και το έφιππο άγαλμα του Μάρκου Αυρηλίου. Η ομορφιά της πλατείας οφείλεται  στον σχεδιασμό και στις δημιουργικές παρεμβάσεις της ιδιοφυίας του Μιχαήλ Αγγέλου.

Πολύ κοντά βρίσκεται και η κεντρική κομβική πλατεία της Ρώμης, η Πιάτσα Βενέτσια. Παίρνει το όνομά της από το βενετσιάνικο μέγαρο του 15ου αιώνα που υπάρχει σ ‘αυτή. Σήμερα μουσειακός χώρος, υπήρξε στο παρελθόν  κυβερνητική έδρα του Μουσολίνι για περίπου δύο δεκαετίες. Στην πλατεία υπάρχει το τεράστιο και εντυπωσιακό μαρμάρινο Μνημείο της Πατρίδας ή Βιττοριάνο, αφιερωμένο στην Ένωση της Ιταλίας και στον πρώτο της βασιλιά, Βίκτωρα Εμμανουήλ τον β’.

Συνεχίζοντας μέσα από στενά, φθάνουμε μπροστά από το διασημότερο σιντριβάνι της Ρώμης, την ξακουστή Φοντάνα ντι Τρέβι. Ένα κέρμα, μια ευχή και πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες.

Κατόπιν διασχίζοντας κάθετα τη βία ντελ Κόρσο, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης, συναντάμε την Πιάτσα Κολόνα  με τη μεγάλη θριαμβική στήλη και το πρωθυπουργικό μέγαρο. Δίπλα βρίσκεται και η Πιάτσα ντι Πιέτρα με τον ναό του Αδριανού. Λίγο πιο κάτω, τα στενά μας οδηγούν στην Πιάτσα Ροτόντα και στο υπέροχο Πάνθεον, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ρωμαϊκά μνημεία. Δεν θα ξεχάσουμε βέβαια να επισκεφθούμε και τις πανέμορφες πλατείες Πιάτσα Ναβόνα με το εντυπωσιακό σιντριβάνι των τεσσάρων Ποταμών και την Πιάτσα ντι Σπάνια  με τα περίφημα Ισπανικά Σκαλιά. Χρόνος ελεύθερος  για καφέ, παγωτό, φαγητό, κ.λ.π. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και  διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ & ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ – ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ – ΝΑΠΟΛΗ

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε  για την πόλη κράτος του Βατικανού. Θα ξεναγηθούμε στα περίφημα Μουσεία του, τα οποία περιλαμβάνουν εξαιρετικές και πλούσιες συλλογές αρχαίων και αναγεννησιακών έργων τέχνης. Διασχίζοντας τις στοές και τις αίθουσες με την πλειάδα των αγαλμάτων και εκθεμάτων, τους εντυπωσιακούς τοιχοτάπητες και  τις αίθουσες με τις νωπογραφίες του «θεϊκού» ζωγράφου Ραφαήλ, θα οδηγηθούμε στην Καπέλα Σιξτίνα, που είναι το ιδιωτικό παρεκκλήσι των παπών.

Εδώ θα  θαυμάσουμε τούς παράλληλους βίους του Χριστού και του Μωυσή, δημιουργία των μεγάλων ζωγράφων της Αναγέννησης όπως Μποτιτσέλι, Περουτζίνο κ.ά. Κυρίως όμως θα μαγευτούμε  με την ανυπέρβλητη Δημιουργία αλλά και την Τελική Κρίση του Μιχαήλ Αγγέλου, που βρίσκονται στην οροφή και πίσω από την Αγία Τράπεζα αντίστοιχα. Από εκεί θα περάσουμε στο εσωτερικό της μεγαλόπρεπης πατριαρχικής βασιλικής του Αγίου Πέτρου, που είναι χτισμένη πάνω από τον τάφο του Αποστόλου. Το εσωτερικό μας εντυπωσιάζει με το τεράστιο μέγεθός του και τη μεγαλειώδη  αρχιτεκτονική του. Ανάμεσα στα άλλα θα θαυμάσουμε την Πιετά του Μιχαήλ Αγγέλου, το κιβώριο του Μπερνίνι και την πλούσια διακόσμηση από μάρμαρα, αγάλματα και ψηφιδωτά, που στολίζουν τα υπέροχα παρεκκλήσια.

Βγαίνοντας από την εκκλησία, θα βρεθούμε στη μεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία, την οποία αγκαλιάζει η ελλειπτική τετραπλή κιονοστοιχία,  που φέρει στην κορυφή της αγάλματα Αγίων, έργο του μεγάλου μαέστρου της τέχνης του μπαρόκ, Τζιανλορέντζο Μπερνίνι. Την πλατεία στολίζουν ακόμα δύο σιντριβάνια και ο μεγάλος αιγυπτιακός οβελίσκος.

Λίγος χρόνος ελεύθερος και θα συνεχίσουμε με την  επίσκεψη στις κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου ή της Αγίας Δομιτίλλας ανάλογα και σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα. Οι κατακόμβες, βρίσκονται έξω από τον ιστό της πόλης και είναι υπόγειες στοές, σε διάφορα επίπεδα, με μεγάλο συνολικό μήκος και πολλούς τάφους. Χρησιμοποιήθηκαν για αιώνες από τους εβραίους, αλλά κυρίως από τους χριστιανούς για τον ενταφιασμό των νεκρών τους, αλλά και ως χώρος λατρείας. Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 40 λεπτά. Χρόνος ελεύθερος και ακολουθεί αναχώρηση για Νάπολη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

ΝΑΠΟΛΗ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ στο ΜΠΑΡΙ – ΠΛΟΙΟ (ANEK-SUPERFAST) 

Σήμερα θα γνωρίσουμε τη Νάπολη, την πόλη της μυθικής σειρήνας Παρθενόπης, με τη μοναδική θέα στον ομώνυμο κόλπο, με φόντο το Κάπρι,  την Κοστιέρα του  Σορέντο και το διάσημο βουνό-ηφαίστειο, τον Βεζούβιο.   

Θα μάθουμε για τη μακρόχρονη ιστορία της, για την ελληνική καταγωγή της, όπως εξ άλλου μας μαρτυράει το όνομά  της, αλλά και για τους πολλούς λαούς από τους οποίους κατακτήθηκε.  Μέχρι την Ένωσή της με την Ιταλία (1860-61),από εδώ πέρασαν οι Ρωμαίοι, το Βυζάντιο, οι Νορμανδογερμανοί, οι Φράγκοι, οι Αραγώνες, οι Ισπανοί, οι Γάλλοι, ακόμα και οι Αυστριακοί. Όλοι άφησαν από κάτι στο πέρασμα τους, υλικό αλλά και πνευματικό, πλάθοντας έτσι τη διάσημη στους Ιταλούς «napoletanità», την ιδιαίτερη δηλαδή πολιτιστική και πολιτισμική ταυτότητα της πόλης και των ανθρώπων της.  Είναι αυτό που  συναντάει και γνωρίζει κάποιος σήμερα, περπατώντας στο πλούσιο αρχιτεκτονικά και σύνθετα δομημένο ιστορικό της κέντρο,  γνωρίζοντας ταυτόχρονα τα ήθη και τον τρόπο ζωής των ναπολιτάνων. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο, ότι η πόλη υπήρξε στο παρελθόν, για πάνω από τέσσερις αιώνες, το κέντρο και η πρωτεύουσα,  του βασιλείου των δύο Σικελιών ή του βασιλείου της Νάπολης, όπως κατά καιρούς το έλεγαν(1443-1860).

Η μεγάλη πλατεία Πλεμπισίτο με το βασιλικό μέγαρο και τη νεοκλασική εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Πάολα με, το όμορφο και ιστορικό καφέ Γκαμπρίνους, το θέατρο Σαν Κάρλο, η στοά του Ουμπέρτο του 1ου, οι κεντρικοί δρόμοι  βία Τολέδο και βία Κιάια με τα μπαρόκ κτήρια και τα εμπορικά καταστήματα, η γειτονιά της  χιλιοτραγουδισμένης  Σάντα Λουτσία και τα  καλοδιατηρημένα κάστρα, είναι μέρος  από την πολυσύνθετη  εικόνα της πόλης.  Χρόνος ελεύθερος για έναν καφέ,   ή ένα από τα  πιο γνωστά ναπολιτάνικα γλυκά   σφολιατέλα, παστιέρα και μπαμπά.  

Αναχώρηση για το Μπάρι. Εφ’ όσον  ο χρόνος το επιτρέπει, θα κάνουμε σύντομη επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στην κρύπτη της οποίας βρίσκεται ο τάφος του Αγίου.  Η  μετακομιδή των λειψάνων του από τα Μύρα της Μικράς Ασίας, έγινε εδώ  προς τα τέλη του 11ου αιώνα, από  Μπαρέζους ναυτικούς. Ακολουθεί αναχώρηση για το λιμάνι του Μπάρι. Τακτοποίηση εισιτηρίων και καμπινών και πλεύση για  Πάτρα(Αναχ. 19.30).

6η Ημέρα: Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και επιστροφή με το λεωφορείο στην Αθήνα.

ΠΟΜΠΗΙΑ: Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΒΕΖΟΥΒΙΟΥ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Σχεδόν 2.000 χρόνια πριν, η Πομπηία ήταν μια πολυσύχναστη πόλη που βρίσκεται στη σημερινή νότια Ιταλία. Αλλά το καλοκαίρι του 79 μ.Χ., το κοντινό ηφαίστειο Βεζούβιος εξερράγη. Έριξε καπνό και τοξικά αέρια 20 μίλια στον αέρα, τα οποία σύντομα εξαπλώθηκαν στην πόλη. Σχεδόν εν μία νυκτί, η Πομπηία – και πολλοί από τους 10.000 κατοίκους της – εξαφανίστηκαν κάτω από ένα σεντόνι τέφρας.

Η Πομπηία ήταν πόλη της νότιας Ιταλίας, στην πλευρά της Τυρρηνικής θάλασσας, κοντά στη σημερινή Νάπολη. Χτίστηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. από τους Έλληνες στις ακτές της Καμπανίας, η οποία βρισκόταν στους πρόποδες του Βεζούβιου, γνωστός τότε ως βουνό. Ο Βεζούβιος για πολλά χρόνια πέρναγε απαρατήρητος ως ένα μεγάλο και άκακο βουνό, στολίδι της Πομπηίας, μέχρι που έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Ο Στράβων, αρχαίος Έλληνας γεωγράφος και ιστορικός, μάλιστα κατέγραψε ότι το βουνό ήταν σκεπασμένο με ωραίους αγρούς, εκτός από την κορυφή του, που ήταν επίπεδη, μαύρη και σκεπασμένη. Έτσι, οι άνθρωποι της εποχής νόμιζαν ότι το βουνό είχε στο παρελθόν πάρει φωτιά, αλλά η φωτιά έσβησε πριν προχωρήσει στην πόλη.

Στις 24 Αυγούστου του 79 μ.Χ. οι έκπληκτοι κάτοικοι έγιναν μάρτυρες ενός τραγικού γεγονότος. Ο Βεζούβιος, που όπως διαπίστωσαν, ήταν ένα μεγάλο ενεργό ηφαίστειο, εξερράγη καταστρέφοντας με την λάβα του ό,τι έβρισκε στον δρόμο του, χωρίς να κάνει διακρίσεις αν ήταν χωράφια, σπίτια ή άνθρωποι.

Με πληθυσμό 20.000 με 30.000 κατοίκους, ήταν από τις πιο πλούσιες και όμορφες περιοχές της Ιταλίας. Η Πομπηία ήταν βασικά χαμένη και ξεχασμένη μέχρι να ξαναβρεθεί το 1748. Χάρη στις ανασκαφές, που συνεχίζονται ακόμη και σήμερα, οι επιστήμονες μπόρεσαν να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη εκείνη την τρομερή μέρα.

 

Τελική Τιμή ανά Άτομο σε ΑΒ4 (4κλινη Εσωτερική) & σε Δίκλινο Δωμάτιο

Αναχώρηση από Αθήνα: €540

Μονόκλινο στα ξενοδοχεία: +€120

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ανά ΑΤΟΜΟ (Βάση Διαθεσιμότητας)

Α4 (Τετράκλινη Εξωτερική) +€15

ΑΒ3 (Τρίκλινη Εσωτερική) +€30 /// Α3 (Τρίκλινη Εξωτερική) +€40

ΑΒ2 (Δίκλινη Εσωτερική) +€56 /// Α2 (Δίκλινη Εξωτερική) +€62

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εισιτήρια πλοίου Πάτρα – Μπάρι με επιστροφή, σε τετράκλινη εσωτερική καμπίνα με WC (AB4).
  • Τρείς Διανυκτερεύσεις σε Eπιλεγμένα Ξενοδοχεία 3 & 4 Aστέρων // Δυο (2) στη Ρώμη και Μία (1) στη Νάπολη.
  • Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο (πρωινά σε buffet και δείπνα).
  • Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός.
  • Τοπικοί ξεναγοί στην Πομπηία, στον γύρο της Ρώμης και στο Βατικανό.
  • Φόροι εισόδου λεωφορείου εντός πόλεων (check Point), Parking.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, αρχαία θέατρα, εκκλησίες και όπου αλλού ζητείται και δεν είναι στον όρο «Περιλαμβάνονται».
  • Πρωινό και γεύματα εντός πλοίου - Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα.
  • Ο ειδικός φόρος διαμονής City Tax που είναι συνολικά €16/άτομο.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο // Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ / ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ.
  • Μπορείτε να ταξιδέψετε με Ταυτότητα ή Διαβατήριο.
  • Η ταυτότητα πρέπει να έχει τα στοιχεία και σε Λατινικούς χαρακτήρες.
  • Το διαβατήριο πρέπει να έχει ισχύ άνω των 6 μηνών και φωτοτυπία του διαβατηρίου ή της ταυτότητας πρέπει να κατατεθούν στο γραφείο μας.
  • Στους αρχαιολογικούς χώρους, είναι πιθανόν η ξενάγηση να γίνει με χρήση ακουστικών με κόστος €2. Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του γκρουπ.
  • Κάποιες φορές, που φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις εντός των επισκέψιμων χώρων, το κόστος του εισιτήριου  ανεβαίνει €3-€5.
  • Τα ωράρια/τιμές ισχύουν ως έχουν αν και υπάρχει η πιθανότητα κάποιας αλλαγής.
  • Καλό παπούτσι για περπάτημα, νερό, καπέλο για τον ήλιο, ομπρέλα (ανάλογα την εποχή)
  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς όμως να παραληφθεί κάτι.
  • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

  • Μουσεία Βατικανού: €30 οι ενήλικες - €20 οι κάτω των 18 ετών και οι φοιτητές έως 25 ετών (εισιτήριο + προκράτηση + ακουστικά στα μουσεία + ακουστικά για τον Άγιο Πέτρο). Κάτω των 6 ετών δωρεάν χωρίς ακουστικά.

Σημείωση: Όσοι ενδιαφέρονται για την ξενάγηση στα μουσεία του Βατικανού, θα πρέπει να το δηλώσουν 15 ημέρες πριν, για την έγκαιρη προαγορά των εισιτηρίων από το γραφείο. Μετά από αυτή την ημερομηνία δεν είναι εγγυημένη η εύρεση εισιτηρίων.