Skip to main content

BIENNH – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: 5 ΗΜΕΡΕΣ... ΜΑΓΙΚΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ! Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2023 από 500€

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Αναχώρηση: 23 – 27 Νοεμβρίου, 7 – 11 Δεκεμβρίου

 5 ΗΜΕΡΕΣ

Βιέννη, μια πόλη ανανεωμένη και ώριμη, αυθόρμητη και οργανωμένη. Η αυτοκρατορική της ταυτότητα συνδυάζεται τέλεια με σύγχρονη φαντασία και την καθορίζουν ως μία από τις ωραιότερες πόλεις στον κόσμο για να ζει κανείς. Θα σας χαρίσει ένα ταξίδι όπως στα παραμύθια! Όμορφη, λαμπερή και άκρως ερωτική, θα σας σαγηνεύσει με την πρώτη ματιά!

Βουδαπέστη, εκεί όπου δύο διαφορετικές πόλεις, η Βούδα και η Πέστη, γίνονται ένα με τις οκτώ εντυπωσιακές γέφυρες. Έχει χαρακτηριστεί ως το «Μικρό Παρίσι της Κεντρικής Ευρώπης», με  μπαρόκ στοιχεία και νεοκλασικά κτίρια που δημιουργούν ένα παραμυθένιο τοπίο. Ένας από τους πιο φιλικους προορισμούς, η πόλη των ιαματικών πηγών που συνδυάζει ιστορία, αξιοθέατα, δραστηριότητες και καλό φαγητό.

1η ΗΜΕΡΑ: AΘΗΝΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΙΕΝΝΗ:

Αναχώρηση από το Ελ. Βενιζέλος. Άφιξη στην Μπρατισλάβα και αναχώρηση για την πανέμορφη Αυστριακή Πρωτεύουσα, τη Βιέννη (70χμ). Με την άφιξή μας, θα περιηγηθούμε στην Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Δημαρχείο της πόλης (Rathaus). Hχριστουγεννιάτικη αγορά μπροστά από το Δημαρχείο είναι ένα αξέχαστο highlight για όσους θέλουν να μπουν στο πνεύμα της εορταστικής περιόδου. Το μοναδικό σκηνικό δίνει σε αυτή την αγορά τη δική της γοητεία και τα υπέροχα αρώματα είναι βέβαιο ότι θα μαγέψουνόλους τους επισκέπτες. Μέσα στο Δημαρχείο στο ισόγειο, υπάρχει ένας χώρος αφιερωμένος στα παιδιά, όπου μπορούν να μάθουν πώς να φτιάχνουν χριστουγεννιάτικα μπισκότα ή κεριά. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το ξακουστό Glühwein, το αρωματικό κρασί των Χριστουγέννων! Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την ξενάγηση στο Ανάκτορο Σενμπρούν. Θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, που θεωρούνται ισάξια των Βερσαλλιών. Στη συνέχεια, θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πόλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάμματος, την ΦωτίφKίρχε….Τέλος, θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περιδιαβούμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Με το τέλος της ξενάγησης σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να κάνετε μια βόλτα στην Κέρντερστράσσε και να καταλήξετε στο CaféMotzartγια έναν ζεστό βιεννέζικο καφέ. Για τους λάτρεις της σοκολάτας σας προτείνουμε το Sacher, ένα από τα πιο παλιά και διάσημα ζαχαροπλαστεία της πόλης.

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – Προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Βουδαπέστη (240χμ). Με την άφιξή μας, θα επισκεφθούμε τη νεότερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Βουδαπέστης, η οποία βρίσκεται μπροστά από τη Βασιλική του Αγίου Στεφάνου. Αυτή άνοιξε για πρώτη φορά το 2011 και έχει καταπληκτική ατμόσφαιρα με υπέροχα φώτα, όπου μπορείτε να τραβήξετε ωραίες φωτογραφίες στα σκαλιά της βασιλικής. Μπορείτε να γευτείτει τοπικές λιχουδιές, να δοκιμάστε την ξακουστή καμινάδα «Kurtos», αλλά και να κάνετε πατινάζ στον πάγο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.Για το βράδυ σας προτείνουμε μία κρουαζιέρα στα νερά του Δούναβη, η εικόνα της φωταγωγημένης  πόλης είναι πράγματι μαγική!

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – Ξενάγηση πόλης

Πρωινό στο ξενοδοχείο καιακολουθεί η ξενάγηση της πόλης, όπου θα περιηγηθούμε στα αξιοθέατα της πόλης, την Πλατεία Ηρώων, την λεωφόρο Αντράσσυ, την Όπερα, το Κοινοβούλιο (εξωτερικά), το Δούναβη με τις όμορφες γέφυρες, το Νησί της Μαργαρίτας, τον Πύργο των Ψαράδων και τον Λόφο του Γκέλλερτ. Υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεσή σας, να κάνετε τη βόλτα σας στην περίφημη VaciUtca, να δοκιμάσετε τοπικά γλυκίσματα και να χαλαρώσετε πίνοντας τον καφέ σας στα φημισμένα Καφέ Gerbeaud & New York. Κυριότερο σημείο της Βουδαπέστης είναι η πλατεία Vörösmarty στην καρδιά της πόλης στο τέλος της Váci utca. Το απόγευμα έχετε χρόνο ελεύθερο. Σας προτείνουμε μια επίσκεψη στα ιαματικά λουτρά της πόλης. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - Ξενάγηση πόλης – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Μπρατισλάβα (190χμ). Άφιξη για την γραφική πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Μια βόλτα στα στενά πεζοδρομημένα δρομάκια με τα παστέλ κτήρια του 18ου αι. κάτω από το άγρυπνο «βλέμμα» του κάστρου, θα σας ταξιδέψει πίσω στους μεσαιωνικούς χρόνους . Η περιπλάνηση στην Παλαιά Πόλη θα ξεκινήσει από τις οδούς MichalskaVenturska, με τις αμέτρητες καφετέριες και τα εξαιρετικά μπαρόκ κτήρια. Στη συνέχεια και αφού περιπλανηθείς σε όλα τα στενά του κέντρου, σειρά έχει η Πύλη του Αγίου Μιχαήλ (MichalskaBrana), η μοναδική από τις τέσσερις πύλες της μεσαιωνικής πόλης που διασώζεται έως σήμερα και αποτελεί ορόσημο της Μπρατισλάβας. Κάτω από την πύλη θα δεις «Σημείο Μηδέν», απ’ όπου μετριούνται οι χιλιομετρικές αποστάσεις με τις άλλες πρωτεύουσες του κόσμου. Εξαιρετικά είναι και ιδιόμορφα μπρούτζινα αγάλματα που ξεπετάγονται στις πιο παράξενες τοποθεσίες της πόλης . Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Μπρατισλάβας όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Στις βαλίτσες μας... όμορφες αναμνήσεις!

 

ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ:

5 ΗΜΕΡΕΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΜΟΝΟΚ.

ΤΙΜΗ EARLY BOOKING ΕΩΣ 20/10

500€

640€

ΤΙΜΗ STANDARD ΑΠΟ 21/10

550€

690€

ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

185€

185€

Σημειώσεις:

  • Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί χωρίς παραλείψεις
  • Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα: ταυτότητα 15-ετίας ή διαβατήριο σε ισχύ
  • Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα– Μπρατισλάβα –Αθήναμε AegeanAirlines
  • Αποσκευή 23 κιλά και 1 χειραποσκευή ανά άτομο
  • Μεταφορές & περιηγ΄ξησεος
  • Πλήρες πρόγραμμα περιηγήσεων όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα
  • Ξενάγηση στο ανάκτορο του Σενμπρούν
  • Διαμονή 4 διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό
  • Αρχηγός – Συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 185€
  • Προαιρετική ασφάλεια EXTRA II της Interamerican με καλύψεις και για COVID-19: 25€ κατ’ άτομο
  • Είσοδοι σε μουσεία
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

Πτήσεις με Aegean Airlines:

  • A3 874 ΑΘΗΝΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ 16:30 – 17:40
  • A3 875 ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΑΘΗΝΑ 18:25 – 21:25

Ξενοδοχεία:

  • ΒΙΕΝΝΗ: BW PLUS AMEDIA WIEN 4* ή παρόμοιο
  • ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: IMPULSO FASHION HOTEL 4* ή παρόμοιο