Skip to main content

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ 5 ημέρες Δεκέμβριος και Φώτα 2024 από 339

Διάρκεια: 5 ημέρες

Αναχωρήσεις: 18/12,  02 & 06/01

 

 

1η μέρα: Αθήνα – Νις/Κραγκούγιεβατς

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα. Ημίωρη στάση στην περιοχή της Λαμίας και συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσω της Κοιλάδας των Τεμπών – Πλαταμώνα. Γεύμα προαιρετικά. Άφιξη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος διαβατηρίων και η διαδρομή έξω από τα Σκόπια μας οδηγεί στην περιοχή της Νις. Άφιξη, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Νις – Βελιγράδι - Βουδαπέστη

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το Βελιγράδι, πρωτεύουσα της Σερβίας, όπου θα ακολουθήσει η  περιήγηση στην πόλη. Μοντέρνα και ζωντανή, τίποτα δεν θυμίζει με την ανάπτυξή της, το πρόσφατο παρελθόν. Στην περιήγησή μας θα δούμε το Κοινοβούλιο της Σερβίας, το παλαιό Παλάτι, τον Ναό του Αγίου Σάββα, την πλατεία Δημοκρατίας, πριν καταλήξουμε στον κεντρικό πεζόδρομο του Πρίγκιπα Μιχαήλ, ο οποίος συγκαταλέγεται στους ομορφότερους της Ευρώπης, λόγω της ομορφιάς των εντυπωσιακών κτηρίων από την εποχή του 19ου αιώνα, αλλά επίσης αντιπροσωπεύει το εμπορικό κέντρο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος και  αναχώρηση για το Νόβι Σαντ, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ουγγαρίας. Το απόγευμα, το «Παρίσι της Ανατολής», η πανέμορφη Βουδαπέστη, μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να τη γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη.  Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Βουδαπέστη (Ξενάγηση) – Παραδουνάβια Χωριά

Πρωινό, και αρχίζουμε την περιήγηση - ξενάγησή μας από την Πέστη. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων, στολισμένη με υπέροχα αγάλματα, και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Κατόπιν, διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, τη γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στη Βούδα, για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων και την θαυμαστή εκκλησία του Ματίας, όπου γινόταν η στέψη των Ούγγρων βασιλιάδων. Θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα, που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το καταπράσινο νησί της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη. Αναχώρηση για την πόλη των καλλιτεχνών τον Άγιο Ανδρέα η Szentedre με τα γραφικά σοκάκια και τα πολλά καταστήματα, όπου μπορείτε να βρείτε από αναμνηστικά δώρα μέχρι πορσελάνες. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Βουδαπέστη - Βιέννη

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, και  στη συνέχεια αναχωρούμε για την Βιέννη, την πρωτεύουσα της Αυστρίας, όπου θα περιηγηθούμε στο Ιστορικό της κέντρο και θα έχουμε

την ευκαιρία να δούμε μεταξύ των άλλων, την Όπερα, το δημαρχείο, το παλάτι Hofburg, την ελληνική συνοικία και τον γοτθικού ρυθμού καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου.  Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στη Βουδαπέστη. Δείπνο και διαν/ση.

 

5η μέρα: Βόλτα στις Χριστουγεννιάτικες Αγορές (μόνο για την αναχ 18/12) – Πτήση επιστροφής στην  Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια με τον αρχηγό μας θα επισκεφθούμε το κυριότερο σημείο της χριστουγεννιάτικης Βουδαπέστης, που είναι η πλατεία Vörösmarty στην καρδιά της πόλης στο τέλος της Váci utca. Μια χριστουγεννιάτικη αγορά που στήνεται εκεί, με 122 πάγκους με χειροποίητα προϊόντα και τρόφιμα. Εκεί θα κάνετε ένα αστρονομικό ταξίδι σε όλες τις παραδοσιακές γεύσεις της Ουγγαρίας. Αξίζει να δοκιμάσετε σούπα γκούλας μέσα σε ψωμί, γεμιστό λάχανο, στρούντελ, ψητά λουκάνικα, κρέατα & χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Ξεχωρίζουν τα kürtös kalác, που είναι γλυκά με φύλλο, σε κυλινδρικό σχήμα, με καταγωγή από την Τρανσυλβανία. Σερβίρονται με διάφορες επικαλύψεις, όπως ζάχαρη, καρύδια, καρύδα και σοκολάτα. Το απόγευμα αναχωρούμε για το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης και πτήση επιστροφής για Αθήνα.

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο για 18/12

2κλινο

1κλινο

Παιδική τιμή

€ 369

+ € 90

€ 339

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο για 02/01

€ 399

+ € 90

€ 359

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο για 06/01

€  339

+ € 90

€ 299

 

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια Βουδαπέστη -Αθήνα & Αθήνα – Βουδαπέστη με πτήση της Sky Express
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία  3* & 4*με ημιδιατροφή  (Petrus Hotel 3*&  Hungaria Hotel 4*)
  • Περιήγηση Βελιγραδίου
  • Ξενάγηση Βουδαπέστης  με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά
  • Περιήγηση στη Βιέννη
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • ΦΠΑ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων: 100 €
  • Είσοδοι μουσείων, ανακτόρων και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα

 

 

 

 

Πτήσεις με SKY EXPRESS 

Ημ/νία

Διαδρομή

Αναχώρηση

Άφιξη

22/12

Βουδαπέστη – Αθήνα

19.00

22.00

02/01

Αθήνα – Βουδαπέστη

19.00

20.00

06/01

Βουδαπέστη – Αθήνα

19.00

20.00

06/01

Αθήνα – Βουδαπέστη

20.30

21.30

 

Σημείωση:

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και ενδέχεται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Το πρόγραμμα με αναχ 02 & 06/01 θα εκτελεστεί αντίστροφα

 

Συνοπτικό πρόγραμμα για 02 & 06/01

1η ημέρα:  Αθήνα – Βουδαπέστη – μεταφορά στο ξενοδοχείο

2η ημέρα: Ξενάγηση πόλης & εκδρομή στον Αγ. Ανδρέα (Παραδουνάβια χωριά)

3η ημέρα: Ολοήμερη εκδρομή στη Βιέννη

4η ημέρα: Βουδαπέστη – Βελιγράδι – Νις

5η ημέρα: Νις – Αθήνα