Skip to main content

Oktoberfest, η γιορτή του Μονάχου Οδικώς

21 Σεπτεμβρίου

10 μέρες οδικώς στο Μόναχο. 

Για τους λάτρεις της μπύρας, είναι το απόλυτο γεγονός. Η γερμανική παράδοση και οι μεγαλύτεροι ζυθοποιοί της χώραςενώνουν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα είναι ένα πολυήμερο "γλέντι", κατά το οποίο η πόλη του Μονάχου εμφανίζειτο πιο κεφάτο της πρόσωπο.

Μέρα:
Αθήνα - Πάτρα
Αναχώρηση από Αθήνα για Πάτρα και επιβίβαση στο σύγχρονο ταχύπλοο, που θα μας προσφέρει ένα απολαυστικό ταξίδι στην Αδριατική, διάρκειας περίπου 20 ωρών, με μοναδικές ανέσεις.
Μέρα:
Ανκόνα - Ζέεφελντ (Τυρόλο)
Άφιξη στην Ανκόνα και ξεκινάμε με πορεία βόρεια διασχίζοντας την περιοχή των Δολομιτών και του Μπρένερο (Γέφυρα της Ευρώπης) για να φθάσουμε στην καταπράσινη περιοχή του Τυρόλου και συγκεκριμένα στο κοσμοπολίτικο Ζέεφελντ όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας KRONEN 4* (www.kronenhotel.com). Τακτοποίηση στα δωμάτια μας & δείπνο.
Μέρα:
... το Μόναχο γιορτάζει "Oktoberfest"
Μετά το μπουφέ πρόγευμα, θα επισκεφθούμε το Μόναχο, που σήμερα γιορτάζει! Η ίδια η έναρξη του Oktoberfest σηματοδοτείται από τη μεγάλη παρέλαση μήκους 7 χλμ. στους δρόμους της πόλης που λαμβάνει χώρα την πρώτη Κυριακή του φεστιβάλ, γνωστή & ως "Costume and Riflemen's Parade". Οι 1.000 περίπου συμμετέχοντες δηλώνουν, με αυτόν τον εντυπωσιακό τρόπο, πως το μεγάλο πανηγύρι ξεκινά, προσκαλώντας ολόκληρη την πόλη σε 16 ημέρες ξέφρενων ρυθμών, ατελείωτης μπύρας και εξαιρετικών γερμανικών λιχουδιών! Συμμετέχοντες με παραδοσιακές στολές, "στρατεύματα" με ιστορικές ενδυμασίες, παρελαύνουσες μπάντες, στολισμένες άμαξες, λουλούδια και σημαίες, όλα μαζί δημιουργούν μια εντυπωσιακή απεικόνιση της παραδοσιακής Βαυαρικής επαρχίας. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και δείπνο.
Μέρα:
Λίμνη Χέρρεν Κίεμζεε & Παλάτι Κενινγκσλός
Σήμερα θα κατευθυνθούμε προς την νοτιοανατολική γωνιά της Γερμανίας και θα επισκεφθούμε το πολυτελές παλάτι Schloss Herrenchiemsee. Χτισμένο σε δικό του νησί, την υπέροχη Κίεμζεε, στο οποίο θα μεταφερθούμε με ferry από το Πρίεν (έξοδα ατομικά). Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.
Μέρα:
Σάλτσμπουργκ
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την "Πόλη της Μελωδίας" το Σάλτσμπουργκ, χτισμένο στον ποταμό Σάλτζαχ. Ο καθεδρικός ναός, η πλατεία ανακτόρων, ο γραφικός δρόμος Γκεντραϊντεγκάσσε, το παλιό Δημαρχείο και το σπίτι που γεννήθηκε ο Μότσαρτ, είναι μερικά μόνο από όσα θα επισκεφθούμε. Χρόνος στη διάθεσή μας για περιήγηση στην πόλη και βέβαια μην παραλείψετε να ανεβείτε στο κάστρο Hohensalzburg με την πανοραμική θέα της πόλης. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.
Μέρα:
Κίτσμπυελ & Μουσείο Σβαρόβσκυ
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Wattens, που βρίσκεται το φημισμένο μουσείο Σβαρόβσκυ, για ένα ταξίδι στον κρυστάλλινο κόσμο γνωστών καλλιτεχνών. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε και τα ψώνια σας στο κατάστημα του μουσείου Σβαρόφσκυ. Συνεχίζουμε για το γραφικό Κίτζμπυελ, γνωστό χειμερινό προορισμό για τους λάτρεις του σκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.
Μέρα:
Κάστρο Νοϊσβανστάϊν & Όμπεραμεργκάου (Βαυαρία)
Μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στο γραφικό Ομπεραμεργκάου, παγκόσμια γνωστό για το θέατρο των «Παθών του Χριστού», που αναβιώνει κάθε 10 χρόνια για να τιμήσει ένα τάμα που έγινε το 1633, σε μια ύστατη προσπάθεια αναχαίτισης της πανούκλας που σάρωνε την κεντρική Ευρώπη. Ακολουθώντας τα μονοπάτια της Ρομαντικής Γερμανίας, φθάνουμε στο επιβλητικό και μεγαλειώδες Κάστρο του Νοϊσβανστάιν (έξοδα ατομικά) που δεσπόζει στο λόφο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.
Μέρα: 
Shopping therapy στο Μόναχο

Θα αφιερώσουμε τη σημερινή μας ημέρα στο Μόναχο. Θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης όπως τη γνωστή πλατεία Marienplatz με το νέο Δημαρχείο, το καταπληκτικό κτίριο της Όπερας, η μουσειακή εκκλησία της Παναγίας και πολλά άλλα. Στον ελεύθερο χρόνο σας επιδοθείτε είτε σεshopping therapy στα πολυτελή καταστήματα, είτε επισκεφθείτε την αξιόλογη Alte Pinakothek, με αριστουργήματα της Αναγέννησης, την Neue Pinakothek , το Deutsches museum, με εκθέματα της σύγχρονης τεχνολογίας, και τμήματα αεροναυπηγικής και πολλά άλλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.

Μέρα: 
Τυρόλο - Ανκόνα

Πρωινή αναχώρηση μετά το πρόγευμα, για την Ανκόνα και επιβίβαση σε σύγχρονο ταχύπλοο

Μέρα: 
Πάτρα - Αθήνα

Άφιξη στην Πάτρα και αναχώρηση για Αθήνα.
 
 
Τιμή κατ' άτομο 
Μοναδική Αναχώρηση 21 Σεπτεμβρίου, 10 μέρες οδικώς
  
  
Δίκλινο755
3ο άτ. έως 12 ετών455
Μονόκλινο955
   
 
Περιλαμβάνονται:
  Εισιτήρια πλοίων σε δίκλινες εξωτερικές καμπίνες
  Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές ως ανωτέρω αναλυτικό πρόγραμμα με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν
  Επτά (7) συνολικά διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο KRONEN 4* ή παρόμοιο
  Επτά μπουφέ προγεύματα και επτά δείπνα (μενού 3 πιάτων) στο ξενοδοχείο, ημιδιατροφή
  Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται:
  Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & λοιπά αξιοθέατα
  Εισιτήρια σε πλοιάρια, τελεφερίκ και γενικά όπου χρειάζεται είσοδος
  Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία, φιλοδωρήματα
  Ότι δεν αναφέρεται στα πιο πάνω προσφερόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Σημειώσεις:
  Η ανωτέρω ροή των ημερήσιων εκδρομών, επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος, χωρίς να παραλειφθεί κάτι