Skip to main content

Ελβετία – Αυστρία – Γερμανία

Ελβετία – Αυστρία – Γερμανία
Ίννσμπρουκ – Μόναχο – Ζυρίχη – Λιχτενστάιν – Λουκέρνη – Βέρνη – Γενεύη –
Λωζάνη - Λουγκάνο

Αναχώρηση : 20/10/2012

8 ημέρες

 

1 η ΗΜΕΡΑ: AΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ
Συγκέντρωση και αναχώρηση για ΠΑΤΡΑ. Άφιξη, έλεγχος, επιβίβαση στο πλοιο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για ΑΝΚΟΝΑ. Διανυκτέρευση εν πλώ.
2 Η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΚΩΝΑ – ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ
Πρωινή άφιξη στην ΑΓΚΩΝΑ και άμεση αναχώρηση για την πρωτεύουσα του ΤΥΡΟΛΟ, το ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ. Διασχίζουμε τις εύφορες πεδιάδες της ΑΙΜΙΛΙΑ ΡΟΜΑΝΑ, προσπερνάμε την ΜΠΟΛΩΝΙΑ και την ΒΕΡΟΝΑ και απολαμβάνουμε μία υπέροχη διαδρομή καθώς αρχίζει η ανάβαση των ΙΤΑΛΟΑΥΣΤΡΙΑΚΩΝ ΑΛΠΕΩΝ προς ΤΡΕΝΤΟ και ΜΠΟΛΖΑΝΟ. Το βράδυ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
3 Η ΗΜΕΡΑ: ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ - ΜΟΝΑΧΟ - ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ
Πρωινό και ολοήμερη εκδρομή στη Βαυαρική πρωτεύουσα. Μόλις φθάσουμε θα κάνουμε μια
σύντομη περιήγηση της πόλης ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ιστορικό ΝΤΑΧΑΟΥ.
Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος στην πόλη με το πολύ σπουδαίο ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ αλλά και την ξεχωριστή αγορά της. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξεν/χείο μας στο ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ, για δείπνο και διαν/ση.
4 η ΗΜΕΡΑ: ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ-ΚΑΤΑΡ.ΡΗΝΟΥ-ΖΥΡΙΧΗ-ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ-ΛΟΥΚΕΡΝΗ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για μια πολύ όμορφη διαδρομή. Θα περάσουμε από το τούνελ του Σαν Αντον και θα κάνουμε μια μικρή στάση στη ΒΑΝΝΤΟΥΖ, πρωτεύουσα του κρατιδίου του ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ. Κατά μήκος της Λίμνης Πόντεν, η οποία είναι η μισή ελβετική και μισή γερμανική, ακολουθώντας μαγευτική διαδρομή φθάνουμε στο ΣΑΦΧΑΟΥΖΕΝ για να θαυμάσουμε τους φανταστικούς καταρράκτες του Ρήνου. Αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας, την Ζυρίχη. Η πόλη είναι χτισμένη στην βόρει άκρη της ομώνυμης λίμνης εκεί όπου πηγάζουν οι ποταμοί ΛΙΜΑΤ και ΖΙΛ. Θα δούμε το Δημαρχείο, την εκκλησία MUNSTER με τα βιτρώ του Σαγκάλ και θα κάνουμε τα ψώνια μας στην εμπορική καρδιά της
πόλης, τους δρόμους ΜΠΑΝΧΟΦΣΤΡΑΣΣΕ και ΛΙΜΑΤΚΕ. Στη συνέχεια αναχώρηση για την ωραιότερη πόλη της Ελβετίας, την Λουκέρνη, η οποία βρίσκεται χτισμένη στο σημείο συνάντησης του ποταμού Ροίς και της Λίμνης των τεσσάρων Καντονιών. Θα θαυμάσουμε την πιο ξακουστή γέφυρα, την γέφυρα Σαπέλ, την παλιά πόλη, το Δημαρχείο, το παρεκκλήσι Σεν-Πιερ, το μέγαρο των Μπαλανς. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5 η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΚΕΡΝΗ-ΒΕΡΝΗ-ΓΕΝΕΥΗ-ΛΩΖΑΝΗ
Μετά το πρωινό θα κάνουμε μια μικρή περιήγηση της πόλης για να δούμε την περίφημη ξύλινη γέφυρά της και την ομώνυμη λίμνη της. Θα θαυμάσουμε την πιο ξακουστή γέφυρα, την γέφυρα Σαπέλ, την παλιά πόλη, το Δημαρχείο, το παρεκκλήσι Σεν-Πιερ, το μέγαρο των Μπαλανς. Αναχώρηση για την ελβετική πρωτεύουσα τη ΒΕΡΝΗ, που είναι κτισμένη δίπλα στον ποταμό Άαρ, που διατηρεί ένα μοναδικό χρώμα με τις γραφικές καμάρες της, τις κρίνες και τα αγαλματίδια του 17ου & 18ου αιώνα και βέβαια το λάκκο με τις αρκούδες, σύμβολο της πόλης. Εν συνεχεία για ΓΕΝΕΥΗ, περιήγηση της πόλης όπου θα δούμε τον πίδακα στη Λίμνη Λεμάν, το Μέγαρο των Εθνών, του Ερυθρού Σταυρού και τα μεγάλα Πάρκα. Σχετικός χρόνος ελεύθερος για ψώνια ή για περιπάτους και αναχώρηση για ΛΩΖΑΝΗ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6 η ΗΜΕΡΑ: ΛΩΖΑΝΗ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ
Μετά το πρωινό περιήγηση της πόλης που είναι κτισμένη σε 7 λόφους και έχει το δικό της ύφος. Θα δούμε την εκκλησία του Άγιου Φραγκίσκου, το πάρκο MON REPO με την Αυτοκρατορική έπαυλη, την πλατεία Παλί με την κρήνη της Δικαιοσύνης, τον πύργο και τους κήπους του Ουσύ και το Ολυμπιακό Μουσείο. Αναχώρηση για Λουγκάνο μέσω καταπληκτικής διαδρομής. Άφιξη νωρίς το απόγευμα στο πανέμορφο Λουγκάνο. Σύντομη περιήγηση και μεταφορά στο ξενοδοχείο (περιοχή Λουγκάνο). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
7 η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΓΚΑΝΟ - ΑΝΚΟΝΑ
Μετά το πρωινό αναχώρουμε για ΑΝΚΟΝΑ επίβιβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για ΠΑΤΡΑ. Διανυκτερευση εν πλώ.
8 η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στην ΠΑΤΡΑ και αναχώρηση για Αθήνα.


Κόστος κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 595€


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Εκδρομές/περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4* & σαλέ
Ημιδιατροφή (5 πρωινά και 5 δείπνα)
Εισιτήρια πλοίων σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με W.C (AB4)
Aρχηγός-συνοδός
Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
*Για το ταξίδι είναι απαραίτητη η κατοχή διαβατηρίου σε ισχύ ή ταυτότητα με λατινικούς
χαρακτήρες.