Skip to main content

ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ Πάσχα 2018 από 310,00

ΣΟΦΙΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΜΠΡΑΣΩΦ – ΣΙΝΑΙΑ - ΜΠΡΑΝ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 6/4  
6 ΗΜΕΡΕΣ

1η μέρα, Αθήνα-Σόφια:
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Σόφια-Μπρασώφ:
Μετά το πρωινό θα ακολουθήσει περιήγηση της πόλης κατά την οποία θα δούμε μεταξύ άλλων τον καθεδρικό ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι, την Αγία Σοφία, το Εθνικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο. Αναχώρηση στη συνέχεια για τα σύνορα Βουλγαρίας – Ρουμανίας όπου θα περάσουμε το φυσικό σύνορο των δύο κρατών τον ποταμό Δούναβηαπό τηγέφυρα φιλίας που ενώνει τα δύο κράτη. Θα συνεχίσουμε για το Μπρασώφ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα, Μπρασώφ – Μπραν – Σινάϊα:
Μετά το πρωινό θα κάνουμε μία βόλτα στη μεσαιωνική πόλη Μπρασώφ, που θεωρείται ότι είναι η πιο όμορφη πόλη της σημερινής Ρουμανίας. Θα θαυμάσουμε την Μαύρη Εκκλησία τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία της Ρουμανίας και θα περπατήσουμε  στην κεντρική πλατεία με το κτίριο του παλαιού Δημαρχείου που φέρει στην πρόσοψή του το  έμβλημα της πόλης. Συνεχίζουμε για τα Καρπάθια και το Φρούριο Μπράν, που είναι γνωστό και ως «Πύργος του Δράκουλα». Στα υπαίθρια μαγαζάκια δίπλα του θα αγοράσουμε σουβενίρ σχετικά με τον περίφημο μύθο. Στο τέλος στην πανέμορφη Σινάϊα θα δούμε το παλάτι Πέλες ένα αναγεννησιακό στολίδι που αποτελούσε τη θερινή κατοικία του Βασιλιά Καρόλου. Συνεχίζουμε για το Βουκουρέστι , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα, Βουκουρέστι (ξενάγηση):
Μετά το πρωινό ακολουθεί η ξενάγηση της πόληςπου θεωρείται μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Ευρώπης. Στην σημερινή μας περιήγηση θα δούμε μεταξύ άλλων το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την Αψίδα του θριάμβου, το Πατριαρχείο, την Εκκλησία της Σταυροπόλεως, Το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας σε  ένα πρώην βασιλικό παλάτι στην Πλατεία Επανάστασης στο κέντρο της πόλης που φτιάχτηκε το 1937. Το κοινοβούλιο της Ρουμανίας (Σπίτι του Λαού), κατασκευασμένο επί Τσαουσέσκου είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κτιριακό συγκρότημα παγκοσμίως μετά το Πεντάγωνο των Η.Π.Α., Την Kretzulescu Εκκλησία μια Ανατολική Ορθόδοξη εκκλησία στο κέντρο του Βουκουρεστίου με πολύ εντυπωσιακές αγιογραφίες. Καταλήγουμε στην περιοχή με τα ιστορικά καφέ της παλιάς πόλης. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο, και διανυκτέρευση.

5η ημέρα, Βουκουρέστι-Μπάνσκο :
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Μπάνσκο.  Άφιξη στο ξενοδοχείο μας δείπνο, και διανυκτέρευση.

6η ημέρα, Bansko-Σαντάνσκι-Αθήνα :
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Σαvτάνσκι. Χρόνος ελεύθερος για αγορές. Συνεχίζουμε για τα σύνορα και με ενδιάμεσους στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στην Αθήνα.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο : 310€
Επιβάρυνση μονόκλινου: +100€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  •     Μεταφορές/περιηγήσεις, με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  •     Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  4* στη Σόφια , Μπρασώφ, Βουκουρέστι και  Μπάνσκο.
  •     Ημιδιατροφή (5 πρωινά + 5 δείπνα)
  •     Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός στην Σόφια και στο Βουκουρέστι
  •     Αρχηγός εκδρομής, Ταξιδιωτική ασφάλεια, Φπα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONTAI:

  • Δημοτικός τουριστικός φόρος (20€). Εισόδους μουσείων/ποτά/φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

AΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

  • 06-07/04 1HB Hotel “Astra” 3*- Sofia
  • 07-08/04 1HB Hotel “Cubix“4*-Brasov
  • 08-10/04 2HB Hotel “LevOr” 3*- Bucharest
  • 10-11/04 1HB Hotel “Hermes” 3*- Banskο