Skip to main content

Εκδρομή - Κρουαζιέρα στο Δούναβη Καλοκαίρι 2018 από 395,00

6 ημέρες
Αναχωρήσεις 17 & 24/7, 7 & 28/8.
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΣΙΔΗΡΕΣ ΠΥΛΕΣ" ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΣΜΕΝΤΕΡΟΒΟ
ΣΟΦΙΑ - ΚΛΑΝΤΟΒΟ - TEKIJA - ΣΜΕΝΤΕΡΟΒΟ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΣΚΟΠΙΑ

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΣΟΦΙΑ:
Αναχώρηση στις 6.30 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, περιοχή Λαμίας και Λάρισας μικρές στάσεις, άφιξη στο συνοριακό σταθμό του ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο, περνάμε και συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας στη ΣΟΦΙΑ. Τακτοποίηση, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΣΟΦΙΑ - ΚΛΑΝΤΟΒΟ:
Πρωινό και σύντομη περιήγηση - γνωριμία στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία - σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους, το μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, κ.α. Αμέσως μετά αναχώρηση για την ανατολική Σερβία και την πόλη ΚΛΑΝΤΟΒΟ, στις όχθες του Δούναβη. Με ενδιάμεσες στάσεις θα καταλήξουμε νωρίς το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, όπου μετά το δείπνο θα έχουμε χρόνο για περιπάτους στην παραδουνάβια πόλη.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΚΛΑΝΤΟΒΟ - TEKIJA - KΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΔΟΥΝΑΒΗ - ΣΜΕΝΤΕΡΕΒΟ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ:
Πρωινό και μετάβαση στο λιμάνι της ΤΕKIJA όπου θα επιβιβασθούμε στο τουριστικό πλοίο AQUASTAR, για να ξεκινήσουμε μια μοναδική κρουαζιέρα από το βράχο TOPULA TRAIANA, με το αποτύπωμα του ΤΡΑΪΑΝΟΥ και να συνεχίσουμε από τα μεγαλύτερα φαράγγια της Ευρώπης (Gospodjin Vir, Veliki, Mali Kazan), το στενότερο και βαθύτερο σημείο του Δούναβη (90 μέτρα) και τις κοιλάδες Ljubovo, Donji Mllanovac και Orsava. H κρουαζιέρα συνεχίζεται κοντά στο μνημείο του Βασιλιά Decebal και του μονάρχη Μrakonia από την πλευρά της Ρουμανίας και το μεσαιωνικό οχυρό Ram, την περιοχή με το ευρύτερο σημείο του Δούναβη στη Σερβία. Το απόγευμα ύστερα από μια δεκάωρη απολαυστική κρουαζιέρα, καταλήγουμε στη μεσαιωνική πόλη του ΣΜΕΝΤΕΡΕΒΟ, με το χαρακτηριστικό Φρούριο. Συνεχίζουμε πλέον με το πούλμαν τη διαδρομή μας για την πρωτεύουσα της Σερβίας το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ:
Πρωινό και ξεκινάμε την πανοραμική μας ξενάγηση στην πόλη του Βελιγραδίου, από το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν, σήμα κατατεθέν της πόλης, χτισμένο πάνω ακριβώς από τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη, με τη μοναδική θέα προς το Νέο Βελιγράδι και το Ζέμουν. Θα περπατήσουμε προς τη Μητρόπολη του Βελιγραδίου περνώντας από το τέρμα της οδού Κνέζ Μιχαήλοβα, αγαπημένο πεζόδρομο ντόπιων και επισκεπτών με εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αι. που τώρα στεγάζουν μοντέρνα εμπορικά μαγαζιά αλλά και κομψά καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε προς το νέο Βελιγράδι αφού περάσουμε τη γέφυρα Μπράνκο στον ποταμό Σάββα που χωρίζει το παλιό με το νέο Βελιγράδι, θα δούμε το μοντέρνο Βελιγράδι και θα επιστρέψουμε περνώντας από τη νέα γέφυρα 'Αντα, για να γνωρίσουμε ένα από τα πολλά γνωστά πάρκα του Βελιγραδίου, το Τόπσιντερ. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε προς τις αριστοκρατικές περιοχές του Βελιγραδίου για να επισκεφτούμε το "σπίτι των λουλουδιών", το μαυσωλείο του Τίτο και θα συνεχίσουμε για να φθάσουμε στο Ναό του Αγίου Σάββα, μία από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες στο κόσμο. Η περιήγηση μας τελειώνει με τη γνωστή πλατεία Σλάβια, για να δούμε τα βομβαρδισμένα κτίρια από τον τελευταίο πόλεμο, το κτίριο της Κυβέρνησης, τη Βουλή, το Δημαρχείο και την Πλατεία της Δημοκρατίας. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους. Δείπνο και η περιοχή ΣΚΑΝΤΑΡΛΙΑ, αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για τη βραδινή σας διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - TΟΠΟΛΑ - ΟΠΛΕΝΑΚ - ΣΚΟΠΙΑ:
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την ιστορική πόλη ΤΟPOLA, χτισμένη στην καρδιά των μεγάλων σέρβικων αμπελώνων, εδώ όπου εκλέχθηκε και ο αρχηγός της πρώτης Σερβικής επανάστασης ο Εθνικός ήρωας της χώρας, ο Καραγεώργης Σερβίας. Στο λόφο OPLENAC με τη μοναδική θέα στην περιοχή, θα επισκεφθούμε την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το Μαυσωλείο της Σέρβικης Βασιλικής Οικογένειας. Συνεχίζουμε για τα ΣΚΟΠΙΑ, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΣΚΟΠΙΑ - ΑΘΗΝΑ:
Πρωινό, σύντομη περιήγηση της πόλης και αναχώρηση για Αθήνα μέσω του συνοριακού των Ευζώνων, με ενδιάμεσες στάσεις στην περιοχή της Λάρισας και της Λαμίας, άφιξη το βράδυ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Δίκλινο Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο Μονόκλινο
395€ 355€ 510€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν.
  • Διαμονή, 5 διανυκτερεύσεις, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* ( 3* plus στα ΣΚΟΠΙΑ).
  • 5 πρωινά και 4 δείπνα στα ξενοδοχεία.
  • Την κρουαζιέρα με τουριστικό πλοίο στο ΔΟΥΝΑΒΗ με γεύμα.
  • Αρχηγός - συνοδός.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα.
  • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.