Skip to main content

Βουκουρέστι - Καρπάθια Πάσχα - Ιούνιος 2020 από 325,00

16/4,  1/5, 16/5, 6/6,  20/6/20

Σόφια - Βελίκο Τίρνοβο - Βουκουρέστι - Σινάια - Παλάτι Πέλες - Κάστρο Μπραν - (Πύργος Δράκουλα) - Μπρασόβ - Σαντάνσκι

6 ΗΜΕΡΕΣ.

 1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΣΟΦΙΑ: Αναχώρηση από Αθήνα στις 6.30 π.μ. για το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα με ενδιάμεσες στάσεις. Διέλευση των συνόρων και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΣΟΦΙΑ - ΒΕΛΙΚΟ ΤΙΡΝΟΒΟ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ: Σύντομη περιήγηση στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας και αναχώρηση για Βουκουρέστι. Σημαντικός σταθμός στη διαδρομή μας το Βελίκο Τίρνοβο, μια πόλη χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιάντρα, γνωστή ως η ιστορική πρωτεύουσα της δεύτερης Βουλγαρικής αυτοκρατορίας. Αναφέρεται συχνά ως "η πόλη των τσάρων". Έως το 1965 το όνομα της πόλης ήταν Τάρνοβο και μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται από πολλούς η ονομασία αυτή. Με ενδιάμεση στάση θα φθάσουμε το βράδυ στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το πανέμορφο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ: Κατά τη διάρκεια της πανοραμικής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων το "Παλάτι της 'Ανοιξης" - το πολυτελέστατο ανάκτορο στο οποίο διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου - το μοναδικό στο είδος του Μουσείο του Χωριού, καθώς και το Palatul Parlamentului - πρώην "Σπίτι του Λαού" και νυν Κοινοβούλιο, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου (το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο κτίριο στον κόσμο, μετά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ). Θα δούμε επίσης το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, την Αψίδα του Θριάμβου (εμπνευσμένη από την αντίστοιχη στο Παρίσι), το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία του Ευαγγελισμού, τον Πύργο της Φωτιάς/Μουσείο του Πυροσβέστη και τη Στρατιωτική Ακαδημία. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΑΡΠΑΘΙΑ - ΣΙΝΑΪΑ, ΠΑΛΑΤΙ ΠΕΛΕΣ, ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΡΑΝ (ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ), ΜΠΡΑΣΟΒ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ: Πρωινή αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Πρώτος μας σταθμός η μεσαιωνική ορεινή πόλη - θέρετρο Σινάια, το "μαργαριτάρι των Καρπαθίων", όπως επονομάζεται, χάρη στην πανέμορφη τοποθεσία της και την πλούσια ιστορία της. Επίσκεψη στο ορθόδοξο Μοναστήρι που έχτισε το 1695 ο Μιχαήλ Καντακουζηνός όταν γύρισε από το Σινά και από το οποίο πήρε το όνομα της η πόλη. Συνεχίζουμε για το περίφημο παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία του πρώτου βασιλιά της Ρουμανίας Καρόλου. Ακολουθεί το περίφημο Κάστρο Μπραν γνωστό και ως "Πύργος του Δράκουλα" ή "Κάστρο του Κόμη Δράκουλα", που χτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Μετά την επίσκεψη μας αναχωρούμε για το Μπρασόβ, μια πόλη μεσαιωνική και συνάμα δυναμική, με τα Καρπάθια Όρη να την περιβάλουν. 'Αφιξη και σύντομη ξενάγηση, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη γοτθικού ρυθμού Μαύρη Εκκλησία. Γεύμα και επιστροφή το βράδυ στο Βουκουρέστι, για διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΟΦΙΑ: Πρωινό και αναχώρηση από τη γνωστή πλέον διαδρομή για τη Βουλγαρία και την πόλη της Σόφιας, κ.ά. 'Αφιξη, δείπνο, διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΑΘΗΝΑ: Πρωινή επίσκεψη στην όμορφη λουτρόπολη του Σαντάνσκι, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Σαντάνσκα Μπίστριτσα και έχει πάρει το όνομα της από το Βούλγαρο επαναστάτη Γιάνε Σαντάνσκι (1872-1915). Χαρακτηριστικό της είναι το πανύψηλο δέντρο στην κεντρική πλατεία δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Αναχώρηση για το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και μετά τον απαραίτητο έλεγχο, συνεχίζουμε με ενδιάμεσες στάσεις για την Αθήνα, όπου φθάνουμε το βράδυ.

 

Προορισμοί

Ημέρες

Σε  2κλινο

δωμάτιο

Επιβάρυνση

μονόκλινου

Αναχωρήσεις

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ

6

325 €

125 €

16/4,  1/5, 16/5, 6/6,  20/6/20*

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Πέντε διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (Σαντάνσκι 3* plus).
  • *Φόροι ξενοδοχείων και check point.
  • *Ημιδιατροφή (5 πρωινά και 5 δείπνα).
  • *Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με σύγχρονο πούλμαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • *Αρχηγός - συνοδός.
  • *Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • *Φ.Π.Α.
  • *Φόροι ξενοδοχείων.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
  • *Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα.
  • *Ό,τι δεν αναγράφεται ρητά στο πρόγραμμα και τις παροχές του, ή αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • *Είναι δυνατόν η διανυκτέρευση της 5ης μέρας να γίνει και στο Σαντάνσκι, αντί της Σόφιας.
  • *Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις μπορεί να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
  • *Η επίσκεψη στο παλάτι ΠΕΛΕΣ γίνεται στους κήπους, τις ημέρες που το παλάτι δεν είναι επισκέψιμο.
  • *Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
  • *Παιδιά έως 12 ετών, δικαιούνται έκπτωση 10%, εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες.