Skip to main content

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ 25η Μαρτίου - Πάσχα & Αγίου Πνεύματος 2020 από 260,00

ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 6 ημέρες
Ημερομηνίες : 21/3, 15/4, 3/6

 Πρόγραμμα εκδρομής :

 1η ημέρα : Αθήνα – Σόφια

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί  και αναχώρηση για Προμαχώνα, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, άφιξη στα σύνορα. Διέλευση και συνέχεια για την Σόφια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Σας προτείνουμε μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο

 2η ημέρα : Σόφια ( ξενάγηση ) – Βουκουρέστι

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση ξενάγηση για να γνωρίσουμε την πόλη και τα ενδιαφέροντα μνημεία της, όπως την εκκλησία του Νέφσκυ και την υπαίθρια αγορά με παλιά αντικείμενα και αντίκες, την Ρώσικη εκκλησία, τα παλιά ανάκτορα και σημερινή πινακοθήκη, το μνημείο των Ρώσων στρατιωτών, το παλιό Πανεπιστήμιο, την Γέφυρα των Αετών. Κατόπιν συγκέντρωση και αναχώρηση για Βουκουρέστι το λεγόμενο και “Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης”. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη βόλτα στο κέντρο της πόλης.

 3η ημέρα : Βουκουρέστι ( ξενάγηση )

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ξενάγηση. Το Βουκουρέστι, με τις δεντροφυτεμένες λεωφόρους και τα κομψά αρτ νουβο κτίρια είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Dimbovita, θεωρείται σαν μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης. Θα επισκεφτούμε το χλιδάτο ανάκτορο το μουσείο του χωριού και το εντυπωσιακό κοινοβούλιο, γνωστό και ως παλάτι του λαού που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο κτήριο στον κόσμο! Δεν θα παραλείψουμε το μέγαρο μουσική και την αψίδα του θριάμβου και το μουσείο φυσικής ιστορίας. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα. Το βράδυ προαιρετικά δείπνο με φολκλορικό Πρόγραμμα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σινάια – Παλάτι Πέλες – Φρούριο Μπράν – Μπρασόβ ( Καρπάθια )

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στη σημερινή προαιρετική εκδρομή θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Σινάια. Θα ξεκινήσουμε από το παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, νεο-αναγεννησιακό διαμάντι με εντυπωσιακούς κήπους και δωμάτια σε διαφορετικά στιλ – μαυριτανικό, οθωμανικό, γαλλικό. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το πανέμορφο και φημισμένο  φρούριο Μπραν ( Πύργος του Δράκουλα) που χτίστηκε το 14ο αιώνα από τους Σάξονες για να προστατεύει το πέρασμα προς τα Καρπάθια από τις επιθέσεις των Τούρκων. Η φήμη του συνδεδεμένη με το θρύλο του κόμη Δράκουλα, πρίγκιπα Βλαντ της οικογένειας Dracul και ηγέτη της Βλαχίας. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για το Μπρασόβ, μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Τρανσυλβανίας, μια πόλη μεσαιωνική και συνάμα ζωντανή και δυναμική, με τα Καρπάθια Όρη να την περιβάλουν Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βουκουρέστι.

 5η ημέρα : Βουκουρέστι – Βέλικο Τάρνοβο – Σόφια

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Βελίκο Τάρνοβο, την μεσαιωνική πρώτη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τοποθετημένη αμφιθεατρικά πάνω από τον ποταμό Γιάντρα. Θα επισκεφτούμε το κάστρο στο λόφο Τσάρεβετς και τον λόφο της Τραπέζιτσας. Συνέχεια για Σόφια, άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

 6η ημέρα: Σόφια – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ.

 

τιμές κατ’ άτομο για πακέτο εκδρομής

 

Ξενοδοχεία

Αναχωρήσεις

Διατροφή

2κλινο

1κλινο

παιδικό

ΜERCURE BUCHAREST 4* ( Βουκουρέστι )

DOWNTOWN 4* ( Σόφια )

21/3, 15/4, 3/6

Πρωινό

260

380

240

Περιλαμβάνονται:  

  • Μεταφορά με μοντέρνα υπερυψωμένα πούλμαν με έμπειρους οδηγούς
  • Διαμονή και διατροφή σε ξενοδοχεία 4*
  • Έμπειρους συνοδούς του γραφείου μας
  • Τοπικός ξεναγός σε Σόφια και Βουκουρέστι
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 Δεν περιλαμβάνονται:

  • Προαιρετική εκδρομή Καρπάθια €40 κατ άτομο 
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση ( ζητήστε τα αναλυτικά πακέτα με τις καλύψεις )
  • Είσοδοι σε μουσεία 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις μπορεί να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
  • Η επίσκεψη στο παλάτι ΠΕΛΕΣ μπορεί να γίνει στους κήπους όταν δεν δέχεται επισκέπτες.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Ο διεθνής ξενοδοχειακός κανονισμός ορίζει ότι μπορείτε να παραλάβετε το δωμάτιο σας από τις  14:00 (check in) και να το παραδώσετε το αργότερο μέχρι τις 12:00 (check out).  Ενήλικες και παιδιά ταξιδεύουν υποχρεωτικά με ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο νέου τύπου. Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται ο διοργανωτής ή το συνεργαζόμενο γραφείο για την αδυναμία επίδειξης των ταξιδιωτικών εγγράφων κατά τον έλεγχο στα σύνορα. Οι κάτοχοι μη ελληνικών εγγράφων έχουν την ευθύνη για τη διέλευση των συνόρων. Οι υπηρεσιακές ταυτότητες δεν αποτελούν ταξιδιωτικό έγγραφο (στρατιωτικών, λιμενικών, πυροσβεστών). Παιδιά κάτω των 18 ετών που ταξιδεύουν με ένα γονέα χρειάζονται επικυρωμένη συγκατάθεση του άλλου γονέα. Παιδιά κάτω των 18 ετών που ταξιδεύουν χωρίς τους γονείς τους χρειάζονται επικυρωμένη συγκατάθεση και από τους δύο γονείς. Προ-κρατήσεις σε συγκεκριμένες θέσεις στο πούλμαν δεν γίνονται δεκτές εκτός περιπτώσεων που αφορούν λόγους υγείας. Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες και οι αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων είναι οι βασικές για την κατηγορία του οχήματος. Όλοι οι επιβάτες πρέπει να βρίσκονται στο προκαθορισμένο σημείο αναχώρησης τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την ώρα αναχώρησης, και είναι υπεύθυνοι για την έγκαιρη επιβίβασή τους στους ενδιάμεσους σταθμούς . Ο κάθε επιβάτης έχει δυνατότητα για 1 βαλίτσα και εξοπλισμό σκι (κατόπιν ενημέρωσης) . Η εταιρεία επιφυλάσσεται αναλόγως πληρότητας να αρνηθεί την μεταφορά 2ης βαλίτσας κατ άτομο. Η εταιρεία δεν ευθύνεται για απώλεια αποσκευής ή αντικειμένων στο πούλμαν. Με βάση το νόμο που διέπει τις μεταφορές με πούλμαν , είναι υποχρεωτική η στάση για 25 - 45 λεπτά για κάθε 4 ώρες διαδρομής. Οι στάσεις για ξεκούραση που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της διαδρομής καθορίζονται με βάση αυτό το νόμο και επηρεάζονται από αστάθμητους παράγοντες όπως κίνηση και καιρικές συνθήκες. Ταξιδιωτική ασφάλιση παρέχεται μόνο από ιδιωτική πρωτοβουλία κάθε ταξιδιώτη. Η συμμετοχή στο ταξίδι προϋποθέτει την ανάγνωση - κατανόηση και αποδοχή των παραπάνω.